Permalänk
Medlem

saft i min laptop :(

Tjena, n ue det såhär att min klantiga farsa har hällt saft över min laptop så den badade princip i saft... den startar ibland och då funkar den felfritt förutom att batteriet inte laddas som det ska utan de tladas i ty pen sekund sen laddar den inte sen laddar den igen en sekund och så håller den på så om och om igen. sen så startar den av sig själv ibland men då är det ingen bild på skärmen samt att man måste stänga av den genom att ta ut batteriet, så den e ju lite skum. tycker det e synd att slänga den då det är en compaq presario 800Mhz 256 ram 20 gigs hdd och 14 tums tft skärm.

Ingen som vet nåt kan ha gått sönder, ja gissar på nätdelen.

Och är det nån som vet om man kan ta en tft skärm från en laptop och på nåt sätt koppla in den i en stationär dator?

Permalänk
Medlem

Jag är inte hundra på det här (nån annan kanske vet säkert?) men jag har hört att man kan rengöra såna saker som datorer genom att spola/dränka dem flera gånger i destillerat vatten! En elektronisk komponent skadas ju genom kortslutning p.g.a. att partiklar lägger sig mellan olika spår i kretskort m.m och sammankopplar dessa.. eftersom dest.vatten är helt fritt från atomer/molekyler så kortsluts inte komponenter som utsätts för det.. Jag har faktiskt sett en stationär dator som har stått helt täckt i vatten (bra kylning!).

Det var bara en tanke som dök upp när jag såg tråden...

Permalänk
Medlem

ja det är kanske möjligt med en icke-ledande vätska, men mekaniska delar får väl ändå inte bli blöta eller?

Permalänk
Medlem

Destillerat vatten är INTE fri från atomer och molekyler utan den är fri från joner, och det är jonerna som leder ström

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Destillerat vatten är INTE fri från atomer och molekyler utan den är fri från joner, och det är jonerna som leder ström

hahahaha, Vatten utan molekyler/atomer... hahahha

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem

sen är det väll inte jonerna som leder ström utan elektronerna ;D

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolipop
sen är det väll inte jonerna som leder ström utan elektronerna ;D

en jon är väl i princip en exhalterad elektron som har tagit sig fri från atomkärnans kraftfält

Visa signatur

"En gång ingen gång, två gånger en gånggång"

Permalänk
Medlem

nej en jon är en elektroniskt laddad atom eller molekyl dvs har antingen en elektron för lite eller för mycket ;D

Permalänk
Medlem

Exakt lilopo. ATt säga att avjonat vatten inte har atomer eller molekyker är en paradox eftersom vatten ÄR en molekyl...

Permalänk
Medlem

Kan inte hålla mig...

HAHAHAHA... stackare, kletigt värre.

Kan ju alltid testa att tvätta den i vatten och låta den torka ORDENTLIGT innan du försöker sätta ingång den igen. Ingen kortis om det inte finns nån ström... Vet dock inte hur länge du måste vända innan kondningarna laddar ur....

Visa signatur

Om man inget frågar, får man inget veta.
Athlon XP T-bred 2200+ (180*10) | Epox 8RDA3+ | 2*256 PC3200 Twinmos + 512 PC3200 Kingston | 80 Gb Samsung SpinPoint P80 SATA | Gigabyte Radeon 9600Pro (460, 330)

Permalänk
Medlem

Jag spillde en halvliter cola i min dator så det sprutade ut genom fläkten, den rann altså rakt igenom. Var skitfull och torkade skiten med ett papper försökte starta, helt död. For till en något nyktrare kompis som tog isär den och rengjorde den med läkarsprit satte ihop den och sen fungerade den, även om den luktade lite rom och cola när den blev varm. Tog honom många timmar att få bort allt klet ur den! Så hopp finns, ge bara fan i att försöka starta den när du spillt.

Sen gör som jag gjorde efter denna händelse, skaffa hemförsäkring.

Visa signatur

Ferrarimissbrukare

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Destillerat vatten är INTE fri från atomer och molekyler utan den är fri från joner, och det är jonerna som leder ström

Larv!

Jag skrev inte inlägget med avsikt att vara korrekt rent kemiskt-definitionsmässigt utan för att förklara en idé på ett lättillgängligt sätt, oaktat folks kemikunskaper. En jon är antingen en atom eller en molekyl (exv H + resp SO4 2-) som har en elektronisk laddning. Det var ett antal år sen jag tog studenten från NV-programmet...

Permalänk
Medlem

om detta nu hänt....hur faen öppnar man sin laptop? finns det ngn trevlig guide för det?? Alltså, jag har provat lite, lossat skruvar å så, men det vill inte släppa....vågar ju inte bara slita direkt.....

Permalänk
Medlem

Varför håller folk på att diskutera något helt annat än vad tråden handlar om? Försök hjälpa grabben istället!

Batteriet kan tyvärr vara dött, eftersom att det inte riktigt vill ladda.... Prova dock att ta ut batteriet och rengöra polerna och även rengöra kontakterna i datorn som kopplas mot polerna, tänk dock på att det är ström i batteriet och att du inte gör så att det kortsluts.

Sök på nätet efter hur dom brukar göra med mobiltelefoner som folk tappar i saltvatten och dylikt, det är samma princip... Jag har för mig att dom använder någon sorts sprit som dom sänker ned mobilerna i.

Visa signatur

"Linux är bara gratis om din tid är värdelös"

Permalänk
Medlem

Vet inte varför jag tar åt mig men.....(du kanske syftar på kemisterna)ok, jag kanske ska rätta då!! Jag har ju råkat ut för samma problem, men med cola då....å nu vill jag in i burken....men jag fattar inte hur jag kommer in i den.....

Det är en Compaq Presario 1685 som jag har....en gammal häck, men den fungerade klockrent innan, nu e det sämre med det....å anledningen till varför jag tvunget måste in e för att det luktade lite brännt när det skedde å så vill jag in å kolla vad sjutton det sitter för nätverkskort i den då jag har ett sånt uttag, men inget nätverkskort hittas när jag söker efter det å det finns ej heller ngn info på Compaqs hemsida. Inget NIC finns med i specen för den här burken!

Permalänk

Dest. vatten i datorn är iaf nog inte att rekomendera eftersom det väl orsakar korrosion, även om det inte leder ström. Däremot så måste det väl finnas något snällt lösningsmedel inte skadar kretsarna och inte leder ström, har dock ingen större koll.

Vet bara att 3M säljer en vätska som heter flourinert som varken leder ström eller orsakar korrosion, tror den brukar användas till att testa elektroniska komponenter. Vet folk som sänkt ner hela datorsystem i flourinert (utom hårddiskar/cd/dvd då) i hemmapulade vätskekylningssystem.

Flourinert kanske har engenskaper som milt lösningsmedel också, har ingen aning men det är ju värt att kolla upp iaf.

Permalänk
Medlem

Om det är din farsa som har gjort detta så måste han väll oxå ersätta det som han har förstört?