Permalänk
Medlem

Bios laddas inte? moderkort kört?

Okej nu kommer en historia böja som beskriver vad som hänt. ocj ja giissar på att jag för 1:a gången gjorde en rejäl tabbe vad d gäller att mecka med hårdvaran i min burk.

Det börja såhär, jag hade vart och köpt mig en ny hårddisk och skulle koppla in den i min dator då jag radan hade 3 hårddiskar och skulle utnyttja min sista SATA port(alla mina tidigare hårddiskar är SATA diskar). så jag öppnar då upp min dator(hela datorn urkopplad, antistat sladd på handleden, tog på nätagged innan ja körde ner händerna i datorn) monterar i min nya hårddisk och kopplar i sata kabeln och strömkabeln till den nya disken.

Kopplar sedan in datorn och bootar upp. upptäcker då till min förvåning att datorn inte hittar 2 av minda 3 andra hårddiskar så jag stänger av och kolalr i datorn, upptäcker då att deras strömkablar åkt ur. kopplar i dem å kopplar ur den nya bara för att se så allt var okej, och det var de.

Kopplar sedan i den nya hårddisken och försöker boota upp, bios laddas bara en bit å fryser, stänger av datorn å testar igen då e skärmen bara svart. tänker att bios kanske d blev nå fel me så ja nollställer bios(tar ur batteriet) och bootar igen. inget händer å sen håller ja på sådär 30ggr å testar me bara mina gamla diskar å me en disk å på massa olika sätt och ibland börjar bios laddas 2-3 steg å sen fryser d men mestadels händer absolut inget!
d e bara som att starta massa fläktar på full nivå.

har även testat med ett annat graffekort å d va inte graffekortet som pajjat.
ja gissar på att nått fått en kortslutning men kan inte komma på vad.

detta är min PC konfiguration

Chassi: Antec 180B
Moderkort: Fujitsu siemens (vet inte mer om det)
Processor: Pentium 4 HT socket 775
Minnen: 2x 512MB GEIL DDR PC3200/400 CL2.5-8-4-4
2x 512MB DDR PC3200/400 CL3 MT16VDDT646AG-40BGB 200428 CCTAHM1004
Grafikkort: Sapphire Radeon 1900XT 512MB
Ljudkort: Soundblaster X-fi Platinum
Hårddiskar: 1x 34GB Western Digital Raptor 10000RPM
1x 250GB Seagate SATA drive
1x 300GB Seagate SATA Drive
1x 400GB Samsung Sata Drive (<-ny köpta hårddisken)
Nätagg: Hiper Type-R 580W

Så nu undrar jag vad som egentligen hänt med min dator, jag gissar på att det är moderkotet som fått sig en snyting men jag ber om eran hjälp eftersom jag vet att många här är mycket kunniga.

och om d är moderkortet som är fel, vilket moderkort bör jag köpa då? jag har kollat på ASUS Commando och det verkar vara de bästa för mig hittills. men ge gärna tips prisgränsen e 2500:- för moderkortet.

tack på förhand

//Jimmy

Permalänk
Medlem

Har du anslutit alla strömsladdar? På vissa kort finns en 4-pin sladd man måste ansluta från nätagget.

Permalänk
Medlem

Om det inte blir nån bild när du startar datorn kanske du ska kolla så du inte kommit åt ram minnena?

Visa signatur

Asus Zenbook UX32VD-R4002V.