Microsoft Exchange-mail till icke Windows-mobiler, tex Nokia, SE mfl.

Permalänk
Medlem

Microsoft Exchange-mail till icke Windows-mobiler, tex Nokia, SE mfl.

Finns det någon här som har erfarenheter av att köra sin jobbmail genom Microsoft Exchange i en mobiltelefon som inte har Windows. Samtliga tex HTC har ju stöd för detta, men HTC har telefoner med usel batteritid, ganska stora och tunga samt dålig kamera.

Utdragbart tangentbord, pekskärm mm är inte viktigt för mig, vill bara kunna ha koll på inkorgen och svara på enstaka mail. Prioriterar högre att ha en smidig telefonmed bra batteritid.

Så, dela med er av era erfarenheter

Permalänk
Medlem

nokia e-series fungerar det lysande i (vi kör visserligen bara e60 och e61or men jag antar att de andra fungerar det lika smidigt i). Sony Ericsson (m600 och p990i) fungerar det i, men det är inte lika smidigt som på nokia telefonerna. Fast om man kör utan tvingad låskod på telefonen vid sync mot exchange antar jag att de fungerar bättre, då nokia lurarna gör som de ska och låser sig var 30 minut medans Sonyericssonarna låser sig VARJE minut och man måste slå in koden för att svara!

Visa signatur

Burken: Dual Pentium2 300mhz, 128MB, Tot: ca: 16GB hd
Enäggstvillingarna: Luke & Anakin: Dual Pentium2 450mhz, Luke 512MB, Anakin 256 (Har tappat hälften av minnet pga åldern), 2*9GB scsi, rackmonterade

Permalänk
Medlem

Låter kanon!
Ska titta närmare på Nokia E65 tänkte jag, den verkar riktigt schysst.

Permalänk
Medlem

Har privat en E61 som mail for exchange fungerar hyggligt i. Dock är jag lite besviken på S60 v3 vad det gäller att roama mellan wlan och 3G/GPRS - man måste välja antingen eller.
Vad som är helt ok med senaste versionen av mail for exchange till S60 v3 är att man numera kan ställa in heartbeat-intervall - tumme upp.
Dock saknas det lite smådetaljer.

I jobbet kör jag i stort sett alla Sony Ericsson-mobiler (M600, P990 osv.) som har stöd för Exchange-låda, bytar lite då och då.
I de mobilerna får man plocka hem en gratis version av den bästa Exchange-klienten (enligt mig) till mobiler. Roadsync.
Fungerar helt perfekt, roaming och allt. Denna finns även till S60 v3, men kostar en slant, pengar jag inte vill lägga ut på enbart en mail-klient.

Slutsats är att Exchange fungerar utmärkt på t.ex. Nokia-mobiler, men lite smådetaljer (som inte alla ens har användning för) saknas.

Visa signatur

skjut inte upp något till morgondagen som du kan få någon annan att göra redan idag.

Permalänk
Medlem

Kör RoadSync, www.dataviz.com - 50 USD för en licens. Fungerar hur bra som helst på Symbian 60 telefoner. RoadSync stödjer fler funktioner i Exchange 2007 än vad Windows Mobile 5.0 gör idag. Klarar även direct-push utmärkt!

Du kan köra en demo i 30 dagar, prova så får du se. Synkar även kalender + kontaktbok via Exchange. Du behöver givetvis inget på servern.

Kör själv RoadSync på en E65:a.

Mvh

Jens

Permalänk
Medlem

Stort tack för hjälpen allihopa, snällt av er att dela med er!

Det låter på er som om detta inte ska vara några problem, RoadSync kan vara något att fundera på, 400 SEK kan det vara värt om den klienten är så pass bra.

Nu återstår bara beslutet vilken telefon det ska bli. har haft SE i väldigt många år men det kanske är dags för ett trendbrott nu. WLAN, 3G, Series 60 mm lockar väldigt mycket. Är väl egentligen inte helt säker på att en brun telefon är det snyggaste just nu men har endast sett atrapper och ska nog ta mig iväg och känna på en E65 live.