Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adzam 1
Fortfarande tjatar du om samma sak. Ok, låt mig svara...

...NEJ! iTuns är inte en jävla robot som läser av din hjärna och väljer ut exakt de låtar som du just på sekunden vill lyssna på.

Så. Nöjd? Nu kan du ju läsa om de andra överlägsna fördelarna iTunes har...

Tack, precis det jag ville höra. Skönt, då har det gått in i din hjärna också. Därför är inte iTunes det enklaste alternativet för mig och många andra. Resten av de andra överlägsna fördelarna kan jag också stycka sönder, men helt ärligt, jag varken har lust, orkar eller har tid med det. Jag nöjer mig med att ha fått er att förstå det väsentliga - nämligen att iTunes inte alls är det enklaste alternativet för alla, eftersom programmet inte är smart nog att förstå vilken musik jag vill lyssna på från dag till dag - och att själva överföringen fungerar på exakt samma sätt i iTunes och Utforskaren bortsett från det grafiska utseendet som skiljer.

Ha en fortsatt bra helg.

Permalänk

Jävlar vilket rabalder det blev om itunes helt plötsligt. iriver har ett liknande som heter iriver plus 3, det gör allting som Peter snackar om. Men sen måste jag hålla med om att itunes är ett smidigt program annars. Jag använder själv itunes för att hantera och spela musik på datorn, och iriver plus 3 för att föra över musik till min iriver U10.

Men i irivern har man valfrihet och köra iriver plus 3 eller utforskaren, det har man inte med en ipod.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
Alldeles för många militanta Apple-fanatiker som påstår att programmet alltid "synkar över" rätt musik efter ditt humör, eller mest spelade låtar osv osv osv. Och det gör det visserligen, för många, men inte i min värld, där jag inte kan göra 14937587435 st spelistor i de oändliga alternativ av olika låtkombinationer jag vill ha.

Jaha, men det är inte jag det Sean :). Har iofs inte läst något sådant här iallafall men de finns säkert. Mest spelade låtar går ju fint dock.

Expertive: Sant, det är en fördel om vi pratar valfrihet som iPods saknar. Jag själv har dock aldrig saknat det. Tror inte det är så vanlig längre att man stoppar i sin spelare hos polaren osv med dagens bredbandsuppkopplingar och USB minne osv osv. Förr var det absolut ett krav för många.

Sean: Man kan inte bortse från det grafiska förstår du väl . Det är ju det enda som betyder något när vi snackar handhavande i en dator.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
Tack, precis det jag ville höra. Skönt, då har det gått in i din hjärna också. Därför är inte iTunes det enklaste alternativet för mig och många andra. Resten av de andra överlägsna fördelarna kan jag också stycka sönder, men helt ärligt, jag varken har lust, orkar eller har tid med det. Jag nöjer mig med att ha fått er att förstå det väsentliga - nämligen att iTunes inte alls är det enklaste alternativet för alla, eftersom programmet inte är smart nog att förstå vilken musik jag vill lyssna på från dag till dag - och att själva överföringen fungerar på exakt samma sätt i iTunes och Utforskaren bortsett från det grafiska utseendet som skiljer.

Ha en fortsatt bra helg.

...ok, du får känna dig som herden som har undervisat de vilsna fåren om du mår bra av det. Fine.

Hoppas dock du nån dag tar åt dig uppdraget att förklara varför iTunes inte är bäst efter mina argument, skulle vara intressant att höra då du nu har sagt samma argument hela tiden.

Kan ju ha nått med din avatar att göra, vad vet jag.

Permalänk
Medlem

Men för helvete!
Ipod är på många sätt säkerligen ett bra alternativ. Om en shuffle är det bästa alternativet eller inte beror antagligen på vad man är för en person. Är man en person som tycker att i stort sett all musik är bra, då ska man välja en shuffle. Men, är man som jag, eller många andra så väljer man inte en shuffle. Enligt mig är en display på en mp3-spelare oumbärlig. Det är ju skitjobbigt att inte kunna välja vad man vill lyssna på. Trots att ni tjatar om att shufflen är bra så tycker jag inte man kan jämföra den med en s10. Ska man jämföra någon av apples mp3-spelare men s10 så får man enligt mig jämföra den med en mp3-spelare som har en display, alltså en ipod nano. Dom är inte speciellt stora dom heller.

Angående allt tjat om att iTunes är det ultimata musikprogrammet så blir jag också förbannad, precis som du Sean! För ett par veckor sedan så bestämde jag mig faktiskt själv för att testa programmet. Vad kom jag då fram till? Det såg snyggt ut och allting funkade precis lika bra som alla andra musikprogram jag använt. Vad är det då som gör programmet till det "bästa musikprogrammet"? Enligt mig ingenting. Det har en snygg design, men vad ska man med d till på en musikspelare. Det enda designen gör är och tynger ner datorn och gör dens kapacitet sämre. Den drar ungefär 7 ggr så mycket minne som tex foobar2k (som enligt mig är det bästa prgrammet) gör på min dator. Visst har man en ipod kan det vara skönt att ha ett musikprogram optimerat för just den mp3spelaren men funktionerna som finns i itunes finns faktiskt i de flesta andra musikprogram också. iTunes är inte gjort för att vara så bra gjort som möjligt, utan för att apple ska tjäna så mycket pengar så möjligt.

Hade det inte varit för att man måste ha iTunes, hade jag antagligen varit ägare till en ipod, då ja tycker dom är grymt snygga och har en bra meny osv.

En sak till, HUR I HELVETE KAN DET VARA ENKLARE ATT GÅ IN I ETT PROGRAM FÖR ATT KOPIERA ÖVER MUSIK ISTÄLLET FÖR ATT BARA GÅ IN I EN MAPP OCH KOPIERA ÖVER MUSIKEN MAN VILL LYSSNA PÅ? Resultatet blir ju detsamma och det är bra att man kan kopiera över via itunes men det är FANIMEJ INTE ENKLARE!

(jag orkar inte läsa igenom vad jag nu skrivet och drf kan det förekomma stavfel osv...)

Visa signatur

| Asrock Dual Sata II | Athlon 64 [2,2ghz@2,495ghz] 3500+ | MSI7900gto 512mb | 2*512 + 1*1024 mb pc3200 kingston | Creative XFI X-treme Music | 200 + 400 gb SATA Samsung spinpoint + 300gb Xtern IOMEGA | Hiper Type-M 580W | Aver TV Media Go 007 |

Permalänk
Medlem

1. Ungefär det vi har sagt hela tiden angående spelarna izee; förstår inte varför du blir upprörd?
2. iTunes är det ultimata musikprogramet om man äger en iPod.
3. "iTunes är inte gjort för att vara så bra gjort som möjligt, utan för att apple ska tjäna så mycket pengar så möjlig" Är det något konstigt enligt dig att Apple, ett företag, är ute efter att tjäna pengar? Sen att de även har lagt tid på att göra det till ett av de mest populära programmen någonsin, ja det är en annan sak.
4. Angående ditt sista stycke; gå tillbaka till första tråden och läs igenom varför det är enklare med iTunes+iPod än "valfri mp3-spelare"+utforskaren, iaf enligt mig och peter.

Annars kan jag kortfattat säga; det är enklare med iTunes då du har allt samlat på ett ställe, och då du snabbt och enkelt kan få över nytt material till din iPod, något som inte alls är lika smidigt med utforskaren. iTunes hanterar även id3-taggar. Som sagt, gå tillbaka och läs innan du börjar skrika och svära.

PS. S10 och Shuffle är en utmärkt jämförelse, då båda ligger i samma prisklass och storleksklass. Sen är visserligen S10 mer funktionsspäckad än Shuffle, men att ha den bästa tekniken har Apple oftast aldrig satsat på, men det är en annan historia det med.

/Adam

Permalänk

Just ja, just att programmet jobbar med ID-tags är ju en klar fördel mot utforskaren då fler och fler spelare idag kör med ID-tags. Har man ordning i iTunes har man ordning i spelaren, oavsett märke. Något som man absolut inte vet med utforskaren innan man fört över det till spelaren.
Fördelen med iTunes är ju också vad jag sagt innan just en fördel om man kör med en iPod. Gör man inte det är det ju typ saksamma vilket program man kör då det ändå måste in via utforskaren.

Permalänk

Då kan jag dra några anledningar till varför itunes är ett så bra musikprogram (Jag är inte speciellt mycket för ipod och har en iriver så det är ingen fanboyism direkt, jag har även testat andra program)

För det första, jag skulle en gång försöka fixa id3 taggarna på all min musik och skaffade mig ett program som jag trodde gjorde det, men istället ändrade det filnamnen, mappar, ALLT vilket har förstört all min sortering och det är nästan omöjligt att hitta rätt i utforskaren. Därför är ett musikbibliotek oumbärligt för mig, det har väl inget direkt med itunes att göra men musikprogram som Winamp m.m. har uruselt bibliotek (annars hade jag nog valt winamp)

itunes är för det första ganska stilrent och snyggt, men det borde gå och få det snyggare. itunes är även ganska väl beprövat och fungerar ganska bra på det den kan. Man kan skapa en spellista väldigt enkelt i itunes och man har en bra överblick över sina spellistor. Sökfunktionen är snabb och smidigt (andra program jag provat gjordes sökningen inte lika snabbt, stor fördel) låtarna som spelas markeras på ett bra sätt tycker jag. Sen en funktion som jag tycker är oumbärlig för mig med helt sabbad sortering av låtar, högerklickar man på låten kan man välja "Visa i Windows Explorer" en funktion jag inte hittat i andra spelare. Man kan även ha en sån dära mini- spelare i aktivitetsfältet som i WMP, men man kan även minimera den till verktygsfältet om man inte vill att den ska vara ivägen, visst denna funktion finns i många andra spelare, men det är den funktionerna och alla andra som gör att det blir bra. Sen har den alla andra saker som en musikspelare borde ha.
Jag har dock aldrig provat att synka det med en ipod så jag vet inte hur det fungerar.
Dessutom är itunes långt ifrån optimalt speciellt då det kräver en massa minne av datorn, jag har även märkt att det inte vill flyta på ordentligt tillsammans med vissa spel.

Foobar2k är egentligen ett suveränt program om man orkar och kan lägga ner tid så att det blir bra. Jag har inte kunskapen och framför allt inte tid och ork att fixa det, men om man lägger ner tid på det kan det säkert bli bättre än itunes.

Permalänk
Medlem

Hoj där:P
För att använda foobar behöver man inte lägga ner någon tid alls. Det är bara att ladda ner och installera, sen är det klart. Klart om man vill kan man ändra hur mycket som helst i foobar iom att det är gjort för det. Men faktum är att det behövs VERKLIGEN inte! Dessutom så kan man högerklicka för att explora i dom flesta program och det finns även plugin man kan ladda ner för att kunna göra det. Det är verkligen inget iTunes är ensam om!

[EDIT] Vill man få foobar lite snyggare kan man ladda ner UI_Columns, bara att lägga i foobar/components. Sen ser det fint ut=) (även om man forfarande kan ändra massor!)

Visa signatur

| Asrock Dual Sata II | Athlon 64 [2,2ghz@2,495ghz] 3500+ | MSI7900gto 512mb | 2*512 + 1*1024 mb pc3200 kingston | Creative XFI X-treme Music | 200 + 400 gb SATA Samsung spinpoint + 300gb Xtern IOMEGA | Hiper Type-M 580W | Aver TV Media Go 007 |

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av izee
Hoj där:P
För att använda foobar behöver man inte lägga ner någon tid alls. Det är bara att ladda ner och installera, sen är det klart. Klart om man vill kan man ändra hur mycket som helst i foobar iom att det är gjort för det. Men faktum är att det behövs VERKLIGEN inte! Dessutom så kan man högerklicka för att explora i dom flesta program och det finns även plugin man kan ladda ner för att kunna göra det. Det är verkligen inget iTunes är ensam om!

[EDIT] Vill man få foobar lite snyggare kan man ladda ner UI_Columns, bara att lägga i foobar/components. Sen ser det fint ut=) (även om man forfarande kan ändra massor!)

För att få det lika användbart som itunes behöver man ändra än del, men jag hade tänkte försöka mig på det nångång.

Nu blev det väldigt mycket OT.

Permalänk
Medlem

Ähm, har inte Sean lite dubbelmoral när han kallar andra fanboys? Jobbar för Iriver och när man läser mellan raderna kan man se att han försöker "marknadsföra" iriver.

Sean det är bra att du är med och rekomenderar mp3 till den här killen (vilket tråden tydligen slutat handla om:P) men det finns en gräns...

Du har ju varit i bla Pricerunners forum innan och samma sak där, stridit för Iriver, rekomnederat Iriver i vått och torrt. Exakt samma tråd fast där handlade det om en Meizu M6 och en Iriver U10 i stället.

Skärpning, hjälp killen med Mp3:n i stället !

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hampe10
Ähm, har inte Sean lite dubbelmoral när han kallar andra fanboys? Jobbar för Iriver och när man läser mellan raderna kan man se att han försöker "marknadsföra" iriver.

Sean det är bra att du är med och rekomenderar mp3 till den här killen (vilket tråden tydligen slutat handla om:P) men det finns en gräns...

Du har ju varit i bla Pricerunners forum innan och samma sak där, stridit för Iriver, rekomnederat Iriver i vått och torrt. Exakt samma tråd fast där handlade det om en Meizu M6 och en Iriver U10 i stället.

Skärpning, hjälp killen med Mp3:n i stället !

Jag vet inte om jag bör försvara sean eller något, men det var jag som började ge tips om iriver spelaren. Sen när trådskaparen visade intresse la sean fram lite fördelar med den, vilket senare slutade med att det urartade i en diskussion om itunes.
Men han är ju som sagt försäljare och är kanske ibland lite partisk, men jag tycker ändå han håller sig inom ramarna. Dessutom så har han text i sin signatur och en bild i avataren som visar och säger att han är från iriver, så de som vill får ju ta hans svar med en nypa salt. Men han är fortfarande här för att hjälpa till och vissa uppskattar den hjälpen, och sälja iriver förstås.

Jag säger inte att du har fel på något sätt, alla uppfattar han olika och gillar ni inte hans förslag eller liknande så kan ni ignorera det och sluta läsa.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hampe10
Sean det är bra att du är med och rekomenderar mp3 till den här killen (vilket tråden tydligen slutat handla om:P) men det finns en gräns...

Adzam är en iPod fanboy eftersom iPod är hans grej. Jag säger inte det nedsättande när jag säger det nu (!), utan menar bara att han gillar iPod, väldigt väldigt väldigt mycket. Jag gör det inte. Defintivt inte. Jag är en iriverfanboy. Jag jobbar för irivernordic och det vore väldigt konstigt om jag skulle promota iPod eller inte gå i klinch i det här fallet, tycker du inte det?

Sen kan jag säga att iriver plus 2 som var föregångaren till iriver plus 3, sög helt vansinnigt mycket. Jag har heller inte sagt att irivers lösningar är bättre, definitivt inte, MEN - jag får allergiska besvär när diskussionen om huruvida iTunes är bäst eller inte, tog den vändningen den gjorde. Det är klart som sjutton att jag måste förklara vad jag menar och varför det inte alls är det bästa programmet för alla konsumenter i världen.

Jag brukar bara ge mig in i trådar där det uppstår frågetecken, eller där det faktiskt finns något vettigt att tycka. Det finns massor av trådar jag inte dundrar in i, av logiska skäl. Angående tråden på Pricerunner så får du gärna PM:a mig adressen, så kan vi diskutera den utan att den här går mer OT om du vill.

Sen att den här tråden nästan spårar ur av OT, det har som vanligt med, i mina ögon, att vissa personer har tagit på sig skygglapparna och helt enkelt inte direkt kan acceptera att iTunes faktiskt inte är det enklaste programmet för alla.

Det stör mig också när man uttrycker sig i ordalagen att "iTunes är det bästa och enklaste programmet för alla" (eller motsvarande). Bättre är att skriva att "_jag_ tycker att iTunes är något av det bästa som finns", vilket är en otrolig skillnad. iTunes har inget patent på att vara enklast i världen. Det har heller INTE iriver plus 3, märk väl. Jag ville förklara varför iTunes inte alls är enklast, och det gick fram (tror jag) längst upp på denna andra sida av tråden, så där slutar diskussionen för mig vad gäller OT.

Ha en bra början på veckan.

Permalänk
Medlem

har köpt en mp3 spelare nu säger inte villken för jag kanske utlöser ett 3e världskrig mellan folk här på forumet om jag avslöjar det.

Tack för all hjälp och all onödig spam om allt annat än om vilken spelare jag skulle ha köpt

Visa signatur

golden leg.

Permalänk
Medlem

Nej snälla Berätta (A)

Visa signatur

| Asrock Dual Sata II | Athlon 64 [2,2ghz@2,495ghz] 3500+ | MSI7900gto 512mb | 2*512 + 1*1024 mb pc3200 kingston | Creative XFI X-treme Music | 200 + 400 gb SATA Samsung spinpoint + 300gb Xtern IOMEGA | Hiper Type-M 580W | Aver TV Media Go 007 |