2 8800 GTS bättre än 8800 Ultra?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias

Om GPUn är flaskhals i ett spel - dvs jobbar 100% - så kan per definition inte CPUn också gå på 100%.

Jodå, CPUn kan ju tilldelas någon annan tråd som AI, ljud, input eller något annat trevligt, tex oblivion verkar använda sig av någon slags frameskip, dvs man hoppar långa distanser mellan varje frame som visas. Jag körde ett litet test i nån tråd med min DC och X800XT PE i oblivion, frameraten låg inte högt på hela 1600*1200 6AA, 16AF (max settings) och prollen på 2400MHz låg på över 80% på båda kärnorna.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Helt rätt.

Bara ett förtydligande: inte ens 3dMark är så optimalt att det lyckas pressa både CPU och GPU till max samtidigt, utan den gör det i tur och ordning i 2 separata tester.

Huh? Var det sent på kvällen så att du inte märkte att du motsäger dig själv? Först säger du att Oblivion får CPUn att jobba till 100%, och strax senare säger du att Oblivion inte behöver använda hela CPUn (men det "är en annan sak"?)

Lcars har rätt. Annars skulle ju inte begrepp som "CPU intensive" och "flaskhals" ha någon betydelse.

En CPU och en GPU gör olika saker i Oblivion. Om jag kör med ett relativt svagt grafikkort så kan inte en Intel Core 2 X6800 "ta över" shaderberäkningar helt plötsligt och avlasta grafikkortet.

Om GPUn är flaskhals i ett spel - dvs jobbar 100% - så kan per definition inte CPUn också gå på 100%.

Jag glömde nog skriva "om vi leker med tanken" angående Oblivion.

3Dmark är optimalt för att det ska lyckas pressa både CPU och GPU precis. Saken är den att alla spel ser inte till att pressa din cpu till 100%. Alla spel ser inte till att pressa din GPU till 100%. Här har vi 3dmark som -till-för-, för att alla vet om att det alltid pressar CPU och GPU till 100% och du behöver inte tänka på vilket spel du ska spela för att du ska vara säker på om dina komponenter pressas till 100%. Det finns väldigt många spel som pressar både din och min CPU samt GPU samtidigt till 100%. Är det något konstigt?

Spela med ditt system i sign Colin mcrae - DiRt till exempel i 1600*1200 med allt max ingame så kan jag slå vad om att alla dina komponenter som Processor, minne, grafikkort pressas till 100%, AhAh, inga bortförklaringar nu.

Det är så Pellias. Däremot är det helt rätt att CPU och GPU gör två helt olika saker i steg men Dalton skrev det väldigt tydligt.

Det är väldigt logiskt. Ladda ner program som analyserar din CPU och GPU så får du svaret väldigt snabbt.

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.