Problem med ständiga FPS drops i spel

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

Problem med ständiga FPS drops i spel

Hej, jag har problem med FPS drop i spel. Det spelar ingen roll vilka spel jag spelar eller med vilka inställningar, jag får ständiga FPS drops. När jag startar spelet funkar det oftast utan något problem med drops men efter ett tag börjar det droppa, först lite och sedan blir det större dropps. FPSen droppar också med mellanrum på 5-10 sekunder till en början men blir också lite mer frekventa på ca 3-6 sekunders mellanrum. Spelen jag spelar mest är Quake 3, Warcraft 3, World of Warcraft och Counter-Strike. Jag menar Quake 3... Komigen... Inte är det väl så att min dator inte ska kunna hålla max fps ingame i Q3?! Verkar väldigt underligt det. I alla fall så har jag skickat in datorn 2 gånger redan till supporten och det har inte blivit bättre. Dem har bytt grafik kort 2 gånger och proccessor fläkt samt nätaggregat. Grafikkortet byttes från RADEON 9800XT till RADEON x1650 Series och jag har senaste drivrutinerna från ATI (Driver only, inge CCC). Jag har alltså inte lyckats lösa detta problem själv, efter att ha vänt upp och ner på alla möjliga lösningar (allt från flasha samtliga bios, testat äldre drivrutiner, skickat in datorn på support, hålla bra temperatur på samtliga delar i datorn osv osv...) Så jag hoppas att någon här kan hjälpa mig med detta bedrövliga problem. En tanke jag haft (den ända nu mer) är om det inte kan vara så att CPUn är för dålig för det nya grafikkortet. Men det borde dem ha åtgärdat på support. Iaf tack på förhand alla som försöker sig på detta!

System:
OS: Windows XP Pro SP2
CPU: Intel Pentium 4 3.2GHz HT
DirectX 9.0c
GFX: Radeon X1650 Series 264MB (ATI 7.9 Driver Only)
Sound Card: SB Audigy 2 ZS Audio (5.1 Surround)
Memory: 1,5 GB RAM DDR (2x 512MB 400MHz + 2x 256MB 400MHz)
HD: 2x 250GB WDC WD2500PD-07FZB1
Motherboard: FUJITSU SIEMENS D1627-C

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2006

Skulle rekommendera dig att formatera, hade något liknande problem med cs på min förra dator

Vem orkar uppdatera den här signaturen egentligen? Kommer ju ny teknik hela tiden :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

Jo det var nog det första jag gjorde och problemet kvarstod

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2007

Hej!
Har du provat att ta med dig din dator till en vän som har en internetanslutning? Det kan ju eventuellt vara problem med din internetleverantör.

Intel Core 2 Duo E6600 2.4Ghz 1066Mhz S-775 | Asus GeForce 8800GTX 768MB | Asus Commande P965 2XGBLAN | WD Caviar SE16 500GB SATA | DIMM DDR2 4GB PC2-6400 800MHZ | Samsung SyncMaster 215tw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Swe
Registrerad
Apr 2002

För min del låter det som temperaturproblem. Jag körde ett tag min P2 passivt och det fungerade tills jag började spela. BIOS var inställt på att dra ner CPU-hastigheten drastiskt vid viss temperatur, och det var vad som hände. Har förstått att grafikkort också har den funktionen inbyggd.

Ser att du fått bytt processorkylare, men iallafall. Vad har du för temps?

Sig uppdaterad 2013-03-29: 2500k@stock+Mugen3. Asus P8P67 LE. 2x4GB Vengeance LP. Sapphire 7950@stock. M4 128GB. 3x2TB WD-G. Hale 90 650W. Acousticase. 19" LCD: 910T 25ms + S24A850. Win8 x64.
Inlägg där bilar jämförs med datorer beaktas inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2003

Kanske är nån usb pryl som sitter och stör?
Långsökt men dra ut all onödigt och testa.

386dx@25mhz, 8mb ram, windows 3.11, Philips monitor @800x600 60hz, 16bit färg.

Ett fartmonster, helt klart!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

CPU temp ligger på ca 38-44C beroende på hur aktiv datorn är. Har kollat med andra och det ska vara fullt normalt.
GPUn ligger på ca 68-80C och samma sak där.
Mina HDs dock ligger lite högt ibland på ca 55-65C.
Jag har varit på flera forum nu under en tid och fått hjälp av dem. Det dem säger är att de tror att min PSU är för svag för mina komponenter och är troligen orsaken till minskad prestanda i spel o dylikt. Jag ska få en ny PSU i de kommande dagarna men är inte säker på att detta är problemet. Om någon har nån annan ide vore jag tacksam.

Tack för alla svar det uppskattas ska ni veta. Brainstorma på bara! ;D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skycity
Registrerad
Okt 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av babyshinsen
CPU temp ligger på ca 38-44C beroende på hur aktiv datorn är. Har kollat med andra och det ska vara fullt normalt.
GPUn ligger på ca 68-80C och samma sak där.
Mina HDs dock ligger lite högt ibland på ca 55-65C.
Jag har varit på flera forum nu under en tid och fått hjälp av dem. Det dem säger är att de tror att min PSU är för svag för mina komponenter och är troligen orsaken till minskad prestanda i spel o dylikt. Jag ska få en ny PSU i de kommande dagarna men är inte säker på att detta är problemet. Om någon har nån annan ide vore jag tacksam.

Tack för alla svar det uppskattas ska ni veta. Brainstorma på bara! ;D

Hade liknande problem när jag installerade vista med senaste drivisat samt hotfixar. INstallerade om datorn med xp (Orkade inte felsöka) igen och datorn går nu som ett spjut

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

Fortfarande inte löst problemet. Fick den nya PSUn på 500W vilket ska räcka men problemet kvarstår... FPS drops i alla spel (även med inställningar på lägsta) var 5:e sekund och droppsen blir kraftigare ju längre jag spelar. Har postat på 6 andra forum både svenska och engelska, fått massor av hjälp men inget har fixat sig. Temperaturerna på enheterna är normala. Jag har formaterat och uppat alla drivisar som möjligt går (allt från bios till mus). Blivit lite desperat nu som ni kanske förstår... Hoppas att någon här är har extra talang och kan hjälpa mig!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2004

Är datorn allmänt seg i windows och när du gör andra grejer än spelar?
Tänkte om nån disk jobbar i pio-mode, kan vara värt att kolla upp iaf.

[Core 2 Duo E6700][Asus P5B iP965][4GB PC6400][POV8800GTS 640MB][Thermaltake Soprano DX][Tagan 580W Easy connect]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2007

nej, program laddas snabbt osv hårddiskarna äre inge segt med. undrar dock vad pio-mode är?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2004

Okej bra det iaf:) jadu Pio-mode är inget du vill att dina hårddiskar ska arbeta i...De flesta diskar arbetar i Ultra DMA 5 eller 6 och kanske klarar att läsa/skriva i ca 50-60MB/s medans Pio-mode är ca 2-3MB/s.
Var mycket vanligt att hårddiskarna hamnade i pio-mode på moderkort med via's styrkretsar, så kallat "The Via Syndrom":D deras IDE-hanterare var usel.

[Core 2 Duo E6700][Asus P5B iP965][4GB PC6400][POV8800GTS 640MB][Thermaltake Soprano DX][Tagan 580W Easy connect]