Facebook: Hjälp - Kontakta Facebook

Permalänk

Facebook: Hjälp - Kontakta Facebook

Tjena!

Jag behöver hjälp med ett Facebook konto. Kan jag kontakta Facebook direkt för att få hjälp? Hur gör jag det?

Måste jag söka hjälp på annat håll så som här på SweC eller Facbook Community annars?

Jag har läst de flesta relevanta FAQ artiklar men de har inte hjälpt mig. Jag hittade en artikel som precis beskriver mitt problem till punkt och pricka. Tyvärr fungerar inte lösningen som beskrivs där, antagligen för att Facebook har struntat i att uppdatera den eftersom den verkar vara utdaterad och gäller inte längre för aktuell version av Facebook.

Under Contact Facebook som jag hittade till efter några minuters klickande på Help sektionen på Facebook så står det följande.

Citat:

Contact Facebook

How do I contact Facebook?
First, select the subject of your question from the list of topics. Then, select the appropriate contact form or answer to your question within that topic.

Men jag begriper det inte. För väljer jag en kategori där så kommer jag bara till FAQ igen, och hur många nivåer i ämnet jag än går ner och hur mycket jag än klickar så visas inget jävla "contact form" (kontaktformulär). Det är kanske inte så konstigt heller, för jag fattar deras vink, vissa företag har det så på sina supportsidor att man först efter att ha klickat sig igenom alla standardfrågor i FAQ sektionen så visas alternativet "I have another question" eller motsvarande och där visas då kontaktformuläret, men jag är helt övertygad om att inget sånt alternativ visas i det här fallet. Jag hade inte annars besvärat mig med att starta en ny tråd om det på SweC.

Det här är lite smått irriterande så jag hoppas verkligen att någon här på SweC kan åtminstone hjälpa mig att komma i kontakt med Facebook för vidare hjälp med mitt problem.

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk

Det verkar som att jag inte är den enda som har svårt för att komma i kontakt med Facebook och få dem att förstå problemen med deras sajt. Tusentals Facebook användare verkar störa sig på sättet som Facebook hanterar sina användare. År 2007 har Attorney General av NY inlett en utredning mot företaget gällande påstådd dålig säkerhet på sajten för minderåriga. På självaste Facebook har man startat en grupp som heter 'Contact Facebook Link' som har 1698 medlemmar. I gruppens beskrivning står det följande.

Citat:

This is a PETITION group to let the Facebook Admin know that 90% of the time trouble shooting is not helpful, and most of the topics listed are out of date. There needs to be a contact box that you can write freely in to contact tech support.

No where on the whole of Facebook is there a section that provides this type of help option, instead you have to go through countless links of categories to discover that the topic doesn't even exist.

This group has been created to show Facebook that problems that can not be solved by troubleshoot are not just happening to one or two people, but to thousands of users all over the globe.

May i repeat that this is a petition group that has been created by a fellow frustrated Facebook USER not a Facebook ADMIN.

Källor:

http://getsatisfaction.com/facebook/topics/who_to_contact_whe...

http://www.xomba.com/facebook_contact_page_how_contact_facebo...

http://arstechnica.com/old/content/2007/09/ny-attorney-genera...

http://www.facebook.com/group.php?gid=98656979242

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk

Anledningen till att jag ville kontakta Facebook för att få hjälp är följande. En vän till mig bad mig om hjälp med att skapa ett Facebook konto åt henne. Men hon sa felaktig Hotmail adress och att adressen var fel insåg vi först när hon skulle logga in med sitt Windows Live ID för att få sina vänner tillagda automatiskt på Facebook kontot. Det stod att lösenordet är felaktigt till hennes Windows Live ID, och då såg vi att det var felaktigt skriven adress. Vi hade ett bindestreck i adressen där det skulle vara understreck. doh! Vi gick igenom resten av registreringen i alla fall.

Eftersom e-postadressen var felaktig så kunde hon inte få någon bekräftelsemail för att aktivera sitt Facebook konto. Artikel 14852 i FAQ beskriver just det här problemet men lösningen som ges däri fungerar inte dessvärre.

Eftersom Facebook är omöjliga att få tag på för att få hjälp så ska vi försöka skapa ett nytt konto imorgon. Själv har jag inget konto på Facebook, och jag anade inte att det är så här pass illa när man behöver få hjälp och att Facebook i övrigt är så dåliga på att lyssna på sina användare och de klagomål de får från sina medlemmar. Det är fan skamligt. Det är ju inte så att Facebook inte går att ersätta med andra liknande tjänster. Facebook är anus!

Jag låter den här tråden stå kvar som referens istället för att ta bort den. Andra behöver också veta hur jävla dåliga Facebook är.

Visa signatur

"Good teaching is one-fourth preparation and three-fourths pure theatre."—Gail Godwin
Sweclockers BB kod
0101001101000111

Permalänk
Medlem

http://www.facebook.com/help/#/help/contact.php?show_form=ema...

Här kunde man tydligen välja annat och sen skriva sitt namn och skicka.
Hoppas det hjälper.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cabraja:

http://www.facebook.com/help/#/help/contact.php?show_form=ema...

Här kunde man tydligen välja annat och sen skriva sitt namn och skicka.
Hoppas det hjälper.

Tackar.

Visa signatur

Zalman GT900 - Corsair 850W - ASUS H97-PLUS - Intel Core i5 4590 - Ballistix sport 1600MHz 16GB - Nvidia 970GTX OC -Crucial ssd256GB - x2 WD 1000GB

Permalänk

Återupplivar denna tråd. Jag behöver komma i kontakt med dom. Jag behöver en mailadress eller ett kontakformulär.
Jag skall dela in alla "vänner" i olika grupper. Dels för att hålla i ordning på dom och sen kunna avgöra vem som kan läsa diverse inlägg och vilka som kan se diverse album/bilder på facebook.
Det verktyget som facebook har nu är klumpigt och jobbigt och det tar väldigt lång tid att dela in drygt 400 vänner i olika grupper.
Jag vill tipsa facebook ifall dom kan göra något åt detta. Eller om ni har något tips som kan hjälpa mig med organiseringen.
Ha det gött.

Visa signatur

CPU: AMD FX-9590 | CPU COOLER: Noctua NH-D15 | MB: Gigabyte 990FXA-UD3 | GPU: Gigabyte GV-RX580AORUS-8GB (Radeon RX580 8G) | RAM: 32 GB HyperX Savage 2400MHz DDR3 | SSD: OS/PROG/SPEL: 2x Kingston A400 480GB (Raid 0) | HDD (Lagring): 500 GB | Chassi: Cooler Master Storm Trooper (Windowed) | PSU: Coolermaster V1200 | Skärmar: 3x24" ACER - G246HLBbid 60hz + 1x24" ACER - GN246HLB 144hz

Permalänk

hallå. är där någon här som vet hur man ska gå till väga om ens facebook konto har blivit inaktiverat på grund av att mailen blivit borttagen från inaktivitet?

Visa signatur

Asus Sabertooth 990FX Amd FX 8350 clockad till 5,0GHZ 16GB Corsair vengence 1600MHZ Asus Radeon HD 7950 DirectCUII Top OC