Körs mina 1600Mhz minnen i rätt hastighet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppland
Registrerad
Jun 2002

Körs mina 1600Mhz minnen i rätt hastighet

Var många år sedan jag skrev i forumet och hoppas att jag inte placerat tråden helt galet.

Har köpt ny dator och det var längesedan man fipplade med FSB m.m
Biosen är inte ändrad utan jag kör det mesta på Auto

Kollade just i SiSoftware Sandra och är lite fundersam om mina minnen går i rätt hastighet.

Står så här på alla 4 platserna: DIMM 2GB/64 @ 1.33Hz
Memory Bus Speed 2x670Mhz (1.3GHz)

CPU 3.2GHz
Multiplier 16x

Moderkort: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Processor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Minnen: 8GB Corsair XMS3 1600MHz DDR III
OS: Windows 7 Ultiamte x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Jul 2009

du måste ändra i bios, i mitt bios var det så här Advanced->Jumpfreconfiguration-> sne ändrar du till 800Mhz på minnet (minns inte riktigt vad det stod där man ändrade)

2700x @4,3Ghz || 16GB DDR4 @3200Mhz @CL14 || GTX 780 @1,2Ghz || 1TB SSD (MX500) || Corsair HX750 || FD R6 Tempered glass vit (100% Noctua och Noiseblocker fläktar) || Crosshair Hero VII || Corsair H100i V2|| Silverstone SST-ARM22SC skärmstativ || Asus 27" FHD IPS + Acer 21" x223HQ FHD TN ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Okt 2009

dina 1600MHz minnen kommer gå i ~1333 MHZ (1,3GHz) tills du ändar
hastigheten manuellt i bios

Så ja dom går i rätt hastighet då 1333 är standard tillskillnad från 1600

EDIT: Esseboy hann före >.<

Intel i7 860 @ 3,5 GHz| Gigabyte P55A-UD4 | EVGA 580 @ 820/4100 MHz | XMS3 8GB @ 1600MHz | Atcs 840

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppland
Registrerad
Jun 2002

Tack för hjälpen! Problemet löst.