Permalänk
Medlem

Problem med Virtualbox

Hej!

Har ett irriterande problem med Virtualbox OSE som jag kör från Ubuntu. Jag emulerar Windows XP i Guest Mode Addition, och allt funkar bra förutom när jag vill spela Starcraft. Spelet fungerar fint, men det visas bara i en liten 640*480-ruta, med allt svart runt omkring.

Helst skulle jag vilja ha det i fullscreen, utan stretching (dvs. med svart på sidorna av min widescreenskärm). Vet någon hur man gör för att lösa detta?

Permalänk
Medlem

du får nog bättre prestanda ifall du spelar Starcraft genom wine istället.

Har du installerat senaste guest additions till den versionen av virtualbox du kör?

Permalänk
Medlem

Nej, det blir inte bättre i Wine. Musrörelser har delay när jag kör i Wine, vilket gör det i princip ospelbart.

Jag hittade dock något annat som iaf löser ett av problemen. Om jag öppnar det med kommandot $VBoxSDL --startvm "XP" så kan jag få det i fullskärm, men det stretchas dessvärre ut över hela skärmen. Ser väldigt konstigt ut på en 16:9-skärm när spelet är i 4:3

Permalänk
Medlem

När du startar virtualbox, klicka på Machine.. finns där ett alternativ som heter Fullscreen Mode? Och vad får du för upplösning då?

Om detta inte funkar, gör då så här:
Starta ditt virtual-XP. I menyn för den virtuella maskinen borde det finns Devices --> Install Guest Additions.

Den ber dig antagligen ladda hem en .iso. Gör det, och start om den virtuella maskinen, så kommer .iso:n att mountas i XP. Gå in på skivan, och kör då den .exe du ska ha (antagligen VBoxWindowsAdditions.exe). Starta om XP igen, och nu ska förhoppningsvis Fullscreen Mode fungera som du önskar, med samma upplösning som utanför VirtualBox, och utan frame

Permalänk
Medlem

Ja, Guest Addidtion har jag redan installerat. Och Fullscreen funkar bra i XP, kör där 1920*1080. Det är bara när jag startar Starcraft som det blir en liten ruta med svart runt sig.

Eller väldigt utstretchat om jag kör från VBoxSDL.