Officiellt: AMD slutar använda varumärket ATI

Permalänk
Skrivet av anders.149:

Jag hoppas personligen på att AMD satsar mer på att marknadsföra sig för det de är unik med, att kunna erbjuda system i alla klasser. Intel saknar presterande grafikkort, Nvidia har inga (x86-)processorer. AMD har bäggedera.

Jag tror de skulle vinna rätt mycket på detta.

Dom borde satsa på att marknadsföra sig öht. På det området kan dom verkligen göra stora förbättringar!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av thereal_twisted:

Dom borde satsa på att marknadsföra sig öht. På det området kan dom verkligen göra stora förbättringar!

Glöm inte att AMD har ytterst begränsad tillverkningskapacitet jämfört med Intel. Att då börja marknadsföra sig massivt så länge man inte har möjlighet att leverera vad som eventuellt börjar efterfrågas, är ingen bra strategi.

Grafikkorten tillverkas fortfarande av TSMC och det är brist på 40nm-wafers fortfarande alltså kan de inte sälja fler grafikkort även om de vill. Varför tror du priserna ligger högre än vid lanseringen? Delvis pga bristande konkurrens med mest därför att de i princip säljer allt de kan tillverka (för lite).

Global Foundries som fabrikerna numera heter har en fabrik i Dresden och en i Singapore för 300mm. Det är en ny på gång i USA tror jag (i delstaten New York). Deras ursprungliga Texas-fabrik i Austin (där allt startade), tror jag inte används längre. Hursomhelst, de har två fabriker där Intel har 15-20. Sett ur det perspektivet är det otroligt de lyckats sniffa på 20% marknadsandel ibland.

Problemet är att de ligger på full belastning idag, innan ny kapacitet kommer online och därför är det även här osmart att försöka sälja mer om man inte kan tillverka det.

När de väl har ordentlig tillverkningskapacitet så att de kan mätta konsumentsidan kommer nog marknadsföringen att öka ordentligt. Försäljningen till OEMer går strålande, men där bearbetas ju kunderna på lite annat sätt.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
99:e percentilen
Skrivet av fille3002:

Jag tror att det fortfarande kommer heta ATI för alla i några år till, även om det står AMD på själva kortet.

Det här är intressant. På referensmodellen av Radeon HD 7970 sitter en ca 1 cm² stor, klart synlig klisterlapp med ATi:s logga!

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Skrivet av HurMycket:

Det här är intressant. På referensmodellen av Radeon HD 7970 sitter en ca 1 cm² stor, klart synlig klisterlapp med ATi:s logga!

vardå?

Visa signatur

Pappy :"Backup: Skyddar mot datafel när du på fyllan raderar 200GB pr0n och laddar hem två säsonger teletubbies istället."
Jocke1100 :"Det är väl en mekanisk kylavledning... Typ analog kylpasta..."