Oakbox Mk 1 - Bygglogg

Då min nuvarande dator börjar kännas lite ålderstigen och otymplig, något ett antal flyttar har bevisat, kände jag för att dra igång ett nytt projekt för att få en lite smidigare och modernare dator.
Efter en hel del skissande fram och tillbaka kom jag fram till en enkel och relativt stilren design i ek. Här följer processen att få den till verklighet.

Designen är baserad kring att använda ett mATX-moderkort, för att på så sätt kunna få ner storleken något. För att kunna designa datorn utan att ha alla komponenter (har inte råd att köpa det nu p.g.a. att jag precis blivit arbetslös) har jag letat upp mått och gjort mockup-komponenter i cad. På så sätt har jag kunnat flytta runt komponenterna tills jag hittade något jag är nöjd med.

Anledningen till att jag valde ek är att jag ville göra något som är lite annorlunda, samtidigt är ek ett väldigt snyggt material.

Ber om ursäkt för den något kassa bildkvalitén här i början, men det gick lite fort och hade bara min mobilkamera att tillgå. Bättre bilder kommer framöver.

Stort tack till alla på Prototal i Jönköping som har hjälpt mig att förverkliga den här idén!

Är ni bara intresserade av att se resultatet kan ni kolla in det här galleriet istället: http://www.sweclockers.com/galleri/13072-oakbox-mk-1