Mr3D bygger ett CPU vattenblock från scratch

Ibland händer det att jag är rätt impulsiv... Idag/igår var en sån dag iaf. Runt midnatt igårkväll så kom jag fram till att jag skulle behöva ett vattenblock för att göra lite tester med, det slutade med att jag ritade upp blocket på 2 timmar på natten då, sen nu idag(söndag) så fräste jag fram det. Tror det tog runt ~10h att köra fram hela blocket, från råämnen till färdig "produkt".

Överlag är jag jävligt nöjd med blocket, för att bara vara till diverse tester.

Syftet med detta projektet är att se vad som är bäst och hur stor skillnad det är. Att trycka vattnet emot mitten på flänsarna och sen låta det flöda ut vid sidorna(som ett vanligt CPU block), eller att bara låta det flöda igenom flänsarna från ena sidan till den andra(som ett vanligt GPU block).

Jag TROR det presterar bäst med att trycka vattnet emot mitten av flänsarna, för du kan bygga upp ett högre tryck emot flänsarna då och där med öka värmeledningsförmågan(som jag förstått det). Frågan är bara HUR stor skillnad det faktiskt blir.

Om det går som planerat så ska det testas nästa helg. Det kommer inte bli något jätte scientific test, men tillräckligt för att jag ska nöjja mig. Jag kommer uppdatera detta galleri isåfall. Antingen med bara lite text, eller någon bild med.

Blocket är nu testat, resultat finns längst ner i galleriet. Cred går till Ekner som hjälpte mig att testa blocket.

Vi monterade 2st Noctua NH-A14 iPPC 2krpm 140mm fläktar på radiatorn men slutade med att bara testa med en fläkt på max varv. Pumpen är en Laing D5 Vario som kördes på 3000rpm i alla tester(läge 3), rumstempen höll sig runt 25 grader. Vi använde en gammal Pentium D 920 på en 775 rigg som var något överklockad/övervoltad, enligt Ekner som kollade i databladet genererade den runt 140w på den volten. För temperaturmätning använde vi SpeedFan och tittade på processorns inbyggda tempsensor. Intel Burn Test användes som belastning av processorn som kördes i ca 1h för att få stabila temperaturer.