3.5
24 röster
Skapat
2010-07-31
Senast ändrat
2010-07-31
Visningar
8 123

Jag har haft en GAMMAL dator liggandes (Windows 98, -99). Nu har jag slutligen tagit mig i kragen och kastat ut det mesta av den gamla hårdvaran för nu ska det in lite nyare grejer (-04). Ja jag vet att det också är gammalt skräp igentligen men den skall bara stå som hemserver är det tänkt. Men efter att jag hade satt i allting så skulle jag sätta i alla hårddiskar i mitt hemgjorda rack, det gick väldigt bra fram tills dess att jag skulle skruva i skruvarna på baksidan så därför har jag skapat denna bygglog som ett minnesmärke över mitt första mod. nämligen håltagning i mobo-plåten för att komma åt skruvarna på baksidan.

Det är första gången jag skapar ett galler så hjälp gärna till i komentarerna vad jag kan göra bättre (Foto, benämningar, bildtexter vinklar, etc, etc). Det är också första gången jag moddar ett chassi så hjälp gärna till där med(Tips o trix, länkar, råd, etc, etc).

Stavpoliser behövs säkert så säg till om ni ser någonting som inte stämmer.

Filat och klart

Nu var det filat och klart så att jag slipper fastna med tröjan i kanterna.

Då var det bara till att nita ihop allting igen med popnit, oturligt nog så har jag bara en vanlig popnittång här hemma. vilket resulterade i del svärdomar om varför man alltid är så dum och borrar ur med det största borret man har (nästan) så att man blir tvungen att använda 5 mm popnit.

Aktieutdelning?

Jag borde nog skaffa aktier i Hansaplast (som gör plåster) eftersom de borde göra en enorm vinst p.g.a. att jag lyckas skada mig jämt och ständigt och därför förbrukar MYCKET plåster.

This is it

Som ni kan se på bilden så fick jag tillbaka mobo-plåten tillslut och nu så återstår bara att skruva dit alla hårddiskar.

Hårddiskar

Tur att man anväder huvudet när man köper 20 skruvar till fyra hårddiskar (6 x 4 = 24) alltså fick de översta hårddiskarna vara utan mittenskruv

Hårddiskar

Här kommer ytterligare en bild som det tog mig sex försök att få till utan att den blev suddig. Tillslut så kom jag på Nils (www.million-dollar-pc.com) råd om att aldrig hålla i kameran och då blev det bättre!

Diskettstation

Det är alltid bra att stopa i en gammal diskettstation om man inte har någon plastlucka liggandes till 3,5"-facket.

Översikt

En liten översiktsbild på layoten i chassit.

Hemmabygge

Här ser ni mitt fina hemmabygge, det är ett HDD-rack med plats för fyra hårddiskar. konstruktionen är helt enkelt 0,2 mm plåt som jag har borrat och bockat till på jobbet

Get started!

Här har jag borrat ur alla popnitar som höll mobo-plåten på plats. Det var ungefär 20 nitar så det trillade inte isär i första taget.

Rits...

Nu har jag ritsat på mobo-plåten vilken bit som jag skall såga ur. Man ser också de gamla hålen där den tidigare ensamma hårddisken hängde, nu ska det bort i alla fall.

Borr...

Har borrat med 10 mm bor i hörnen där jag skall såda, dels för att få snygga runda hörn och dels för att kunna svänga 90 grader med sticksågen.

Benvitt...

Man måste väl ändå älska den ljuvliga benvita färgen (-99)

Baksidan

Som ni ser så har jag inte stoppat i resten av hårdvaran eftersom det fattas lite grejer än så länge.

Sad...

Buster tittar deprimerat på huse som har sprungit mellan garaget och sitt rum hela dan utan att stanna till och klia den sovande hunden.