Bygga första speldator åt tjej, läs nedan, tack !

Köpes Övrigt Publicerad 2017-10-14

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av Gunior
Annonsör
Gunior (dolt)
Medlem sedan
Jan 2012
Foruminlägg
1015
Annonser
42
Marknadsbetyg
5,00 / 5
Pris:  500 kr
13
Stockholm, Sollentuna/Stockholm
-

Köpes/Säljer/bytes en del delar.

Man har träffat en toppentjej som utöver man haft en toppendejt med, såväl erbjudit att lära en dansa salsa/bachata och trots redan vänner får man väl se vad det utvecklas till. Dock har fått reda på att hon gillar spel men inte har någon dator alls ( bara Wii…). Vägen till hjärtat sägs ofta vara via maten eller men i hennes fall, får man väl börja med The Sims men en dator behövs...

Så jag vill börja återgälda henne och den nya vänskapen med att jag tänkte bygga ihop en mycket enkel speldator till henne med dem delar jag har över hemma från annat, och det fattas några delar, därav vänder mig nu till er Swecs med att köpa, byta och sälja för detta projekt

Skulle vara uppskattat vid köp om man kan betala inför kommande löning, och kan mötas upp (helst i början av) denna vecka i Stockholm centralt för att ha datorn redo inför nästa träff med henne under veckan/helg. Helst inte frakt då den kostnaden kan skena iväg mer än vad jag söker. Så har du något enkelt över så får du gärna se nedan och kanske kan hjälpa till !

Följande söker jag att få om någon har något att bli av med, köpa eller vill gärna byta (i ordning nedan) om någon har möjlighet till det:

1: Moderkort: Mitt kvarblivande AM2 moderkort verkar ej fungera ( och med tanke på ”deadline”, inte tid att felsöka). Så jag söker ett enklare AM2+/AM3 moderkort då jag har både DDR2/DDR3 stickor samt AM2+/AM3 CPU att använda mig av. Gärna med 4 st minnes platser, ATX. Cirka 100-150 kr för det. För motsvarande summa blir av med mitt AM2 moderkort, cpu, lite minnen, stockkylare, enklare grafikkort, så man blir av med det, drar av om moderkort skulle ej fungera.

2: Chassi: Jag har ett Antec Sonata III Chassi, som trots sin snygga pianolack, är lite begränsad i kylning och söker möjligtvis ett annat äldre enklare chassi i svart/vit/silver eller förslag, som om möjligt har även på sidopanelen ( och/eller top) plats för fläktar 120mm. Så säljer mitt för 100 kr/byter eller mot extra inbyte av annat chassi.

3: PSU: Jag har ett nätagg på 250 och ett på 300 Watt, dock båda utan kontakt för grafikkort. Så söker ett annat enklare nätagg på samma effekt eller mer (4-500 watt) med minst kontakt för grafikkort. Hittar jag det så säljer jag mina för 100 kr st., kanske någon söker enklare HTPC.

Byter: Gärna mot ett starkare med grafikkortkontakt (+ lite pengar emellan beroende på modell), eller ett enklare byte mot motsvarande med grafikkortskontakt.

4: Fläktar. Har 3 st tunna Scythee 120mm vars luftflöde kanske bättre passar enklare HTPC mm, så söker då väldigt enkla fläktar, gärna får vara samma serie. Söker inte premium men inte heller några som låter som dammsugare. Säljer/byter dessa fläktar (eller säljer/byter annat) mot andra fläktar. 120 mm, PWM om möjligt, beroende på vilket chassi jag har så minst 2 st, max 6-7 st.

Har ett antal andra större 200 mm fläktar jag gärna säljer/byter mot 120mm . Referens:
https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/163202-arcti...

5: Har AMD stockkylare med heatpipe, har någon något äldre bättre för AMD som dem kan tänkas bli av med/byte, skulle uppskattas. ( Annars får bli extra fläkt 120mm-140mm ovan så jag fäster på stockkylare.)

6: Hårddisk: Har en Seagate 160 Gb Sata + 300 GB IDE med Sata-adapter jag tänkt använda, har någon annars en Sata 200-300 Gb hårddisk att sälja/byta mm, så återkom med förslag.

7: Minnen: 4 Gb blir sweetspot och det har jag med DDR3 (om blir AM3 mobo) , dock ej DDR2 direkt, så för minne gäller:

Har förutom 2x2 ECC som då gärna blir av med för att hitta 2x2 ( eller 4x1) non-ECC.

2x Kingston 2Gb DDR2 ECC kvr667d2d8p5/2g, säljer/byter mot non ECC 2x2 eller 4x1 om AM2 mobo med 4 slots.

Adata 2 Gb DDR2 AD2U800B2G6-B: säljer/byter mot annan 2x1 Gb DDR2 då jag har andra 2x1Gb, om inte så jag hittar annan sticka på 2 Gb.

Säljer/Byte: Crucial 1x8 Gb DDR3 CT102464BA160B.C16FER

8: Diverse: Har headset, dock kan söka väldigt enkelt mus + tangentbord samt högtalare om finns. Har även en äldre Belinea 24 tum TC0 som har bara VGA, så om någon har sämre skärm med DVI som kan bytas mot, kan vara intressant.

Är tänkt att systemet kommer bli då av helst följande:

Chassi: ATX med 7 st fläktplatser
Mobo: ATX AM3 Moderkort med 4 st slotplatser
CPU: (Har) Phenom II X2 3.2 Ghz AM2+
RAM: (Har) 4x1/2x2 DDR3
GPU. (Har) XFX 5770
HDD: (Har) Seagate 160 Gb Sata/ WD300 Gb IDE. 320 Gb Sata.
Fläktar: 7x120mm fläktar PWM.
PSU: 500 Watt.

Ta allt via tråden först, sedan PM/SMS.

Tackar i förhand för allt hjälp man kan få att få över henne till spelvärlden och mera kanske
Sen tar gärna emot tips om spel med story/äventyr som hon kanske skulle gilla