Inlägg

Inlägg som Breddas har skrivit i forumet
Av Breddas
Skrivet av Flamso:

Fast du får inte den artificiella belastningen någonsin när du använder processorn normalt.

Nej, precis. Så därför ska man ju se till att datorn pallar den artificiella belastningen så att man vet att den klarar all praktisk belastning utan att ge räknefel eller krascha.

Sedan att klocka processorn till bristningsgränsen så att det t.o.m blir svårt att stabilitetstesta processorn är bara dumt. Bara att köra 100-200mhz lägre än max ger mycket bättre effektivitet och förlusten i prestanda är bara några enstaka procent. Processorn tappar enormt mycket effektivitet när man verkligen börjar pressa prylarna så effektförbrukningen ökar mycket mer i förhållande till prestandan. Därför te.x tvelanders processor går på knäna med linpack för att det är så enormt mycket värme som generas på en sån liten yta, och oavsett antalet radiatorer så lyckas inte vattnet i systemet att flytta tillräckligt med värme från processorn. Däremot om han hade kört den kanske 200mhz lägre så är chansen stor att det hade fungerat mycket bättre och förlusten i prestandan lär knappt vara märkbar(gissar på att han ligger på runt 5Ghz).

Visst är det kul att pressa gränserna, men på ett 24/7 system så är det bara ren idioti

Av Breddas
Skrivet av Flamso:

Exakt så. Om man vill så kan man ta lite extra kylpasta men det är kylaren som ska pressa ut det på IHSen.

Kör gärna inte OCCT eller IntelBurnTest för det belastar processorn helt galet högt. Körde IntelBurnTest på Tvelanders 4670K och fick typ 100c i temps på alla kärnor, med en Supremacy och två stycken 240-rads. Det är liksom inte vettigt. 20-25 grader lägre temps vid normal belastning, typ Cinebench eller spel.

*Dubbel facepalm*
Man kör Linpack för att försäkra sig om att datorn är stabil och inte överhettar vid den maximalt möjliga belastningen. Man ska även köra full belastning på sina grafikkort samtidigt (gäller ej integrerade). Efter man har fått den helt stabil vid maximala överklockning så kan man ställa in maxförbrukningen för turboboost och sedan ställa fläktarna efter det.

Sedan när det kommer till kylpasta så är det så att det fungerar som en isolator vid för stora mängder, och som tidigare nämnts här i tråden är det viktigast att kylpastan bara sprider sig över kärnorna. Därför ska man också applicera kylpasta utefter layouten på kärnorna. Te.x om det sitter 4st i rad så ska man dra som ett riskorn över dem för att vara säker på att pastan kommer sprida sig över samtliga kärnor, medans om man kört med en liten klutt i mitten så är risken större för att pastan inte skulle sprida sig över de yttre kärnorna utan bara mer åt sidan.

Av Breddas

5,25" är ju de bästa platserna! 4st 2,5" diskar får plats i en 5,25, eller en 3,5" med resårbandsupphängning. Dedikerade 2,5" och 3,5" kan de skippa istället då en SSD går att montera överallt vilket gör 2,5" platser onödiga, och 3,5" platserna har alltid dålig upphängning för de mekaniska diskarna. 5,25" tar alla mindre format, kortläsare, usb, reservator eller t.o.m dvd-brännare.

Det är dags att vi lämnar 2,5" och 3,5" bakom oss och bara satsar på 5,25" platser.

Stay mad.

Av Breddas

Hur tänker ni nu? Att testa med AIDA istället för Prime då AIDA inte belastar processorn lika hårt så att den inte går lika varmt? När man ska stabilitetstesta så är det bara det hårdaste som gäller. Senaste Intel burntest eller LinX med MYCKET minne och sedan stresstest på GPUn samtidigt. Har haft stabil överklockning med intel burntest, sedan när man dragit på OCCT på GPUn samtidigt så har det kraschat bara efter andra rundan....

Montera även radiatorn så att den blåser ur all värme ur chassiet. Och kylpastan ska appliceras som en riskorn i samma riktning som kärnorna sitter monterade för att säkerställa att det ligger pasta över alla kärnorna..

Stay classy swec......

Av Breddas

Omron D2FC-F-7N med 10miljoners rating(10m) är standard. Vissa switchar har lite andra dimmensioner så de kan bli fel att använda en annan microswitch än den som är standard. Alla D2FC-F-7N är samma, men sedan är de bara uppskattade att klara ett visst antal tryck. D2FC-F-7N är speccad till 5miljoner, D2FC-F-7N(10m) 10miljoner och D2FC-F-7N(20m)20miljoner.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=omron+logitech&_osacat=0...

Av Breddas

Precis Precis. Men tycker själv att G400 är en av de bättre, även om jag föredrar FK1

Av Breddas

Kör du 8/11 i Windowshastigheten så kommer den börja skippa pixlar också.

http://i60.tinypic.com/28mfin6.png

2 första är 6/11 de 2 taggiga är 8/11.

Av Breddas

DPI är som tidigare sagt bara hastigheten på själva musen, och inte precision. Med 800dpi får man röra den kanske 6cm för att nå från ena sidan till andra på en 1920pixlar bred yta.

Av Breddas
Skrivet av Willzter:

Varför inte? Spelar själv med en corsair m65 på 8400 dpi.. Går helt okej i allt ifrån fps till mmo, visst, vissa föredrar att dra musen fram och tillbaka för att kunna sikta in sig på exakt rätt pixel, men alla har sina egna preferenser och jag har lärt mig använda en snabb mus och skulle därför vara tvungen att vänja om mig till en "långsam" mus innan jag skulle kunna använda den, och det är antagligen samma sak för TS.

Men 8400dpi är ju så snabbt så bara man andas så kommer ju pekarn att röra sig. Sedan är det större sannorlikhet att man råkar ut för jitter. Sedan också om du inte har windows mushastigheten på 6/11 så tjänar du inget på att sänka den..
Nee, jag tror dig inte

Av Breddas

Varför 6000dpi?

Av Breddas

Jag har Asus VG248 men hade köpt Benq XL2411Z idag istälelt för att den har bättre bakgrundsbelysning som inte flimmrar.

Av Breddas

Steelseries Kana kanske.
annars Zowie AM, men då har du bara fungerande sidoknappar på en sida.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Breddas
Skrivet av deeyay:

Kör dock huvudsakligen på ett Topre nu och då slipper man ju alla de där oljuden som ett mekaniskt kan föra med sig.

Fast Topre är ju inte heller helt felfritt. Det är ju te.x inte lika dämpat när man bottnar som cherries med oringar, och sedan på vägen upp så låter topre mycket ifall man inte moddar dem, alt har den "tysta" utgåvan.

Av Breddas

Har nu sedan min post införskaffat mig på ett Filco och ett Ducky med MX Browns. Och Duckyt har några brytare som "plingar", medans Filcot inte har det. Plingljudet jag pratar om nu är ett helt annat mot det jag upplevde hos de blåa. Jag vet inte ännu om det är något som jag kommer kunna leva med eller inte.

Av Breddas
Skrivet av buddaz:

Jag gick från 3.0 till Qpad 5k

Finns en ny från MS som liknar 3.0 i formen fast med blå sensor

Comfort Mouse 6000, inte alls samma sak som 3.0 men rätt lik form.

Av Breddas

Vad är det för jidder? Det finns ju den via EC eVo som är helt glossy.

Skrivet av fogger:

Förlåt för att jag tar upp en så gammal tråd men funderar på att köpa en EC1 nu när MaxFPS har rea. Är det olika brytare på EC1/eVo? Är EC1:ans sensor sämre?

Ja, det är olika brytare på EC och EC eVo, EC har omrons och EC eVo har brytare från huano. EC sensorn är sämre än EC eVo.

Av Breddas
Av Breddas

Legend att ha gamla IE 3.0
Har för mig att den gamla IE 3.0 har ett par andra brytare mot den nya (mörkgråa), och nya EC eVo har andra brytare från vanliga EC. Jag upplever iaf att brytarna på EC eVo är lättare än 3.0 och inte lika spam-vänliga.

Av Breddas
Skrivet av fogger:

Tack alla! Vill som sagt ha en mus som är lik 3.0, det är inte Sensei precis Står mellan EC1 och DeathAdder, personligen tycker jag inte om Razer och Deathadderns lätta brytare men vi får se.

Zowien har riktigt lätta brytare också.

Av Breddas

Zowie EC1 är mest lik.
sensei är en helt annan mus.
deathaddern är ganska lik i formen.

Skickades från m.sweclockers.com