Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Zaazu har skrivit i forumet
Av Zaazu

Update för eventuellt framtida referens:

När jag i princip hade gett upp hittade jag en forumtråd på annat håll med snarlikt problem. Och det ska erkännas att jag missat/glömt information och kronologisk ordning på vissa saker i min felsökning och problemframställan.

Problemet var den nya riserkabeln som skickades ut efter servicebulletin. Vid närmare eftertanke bytte jag först ut de skruvar som skickades ut och bytte inte riserkabel förrän i samband med kylarbytet. Såhär i efterhand borde jag såklart tänkt på detta direkt när det strulade men kunkskaps- och tidsbrist just då gjorde att det glömdes bort.
Vad jag förstår det som så ska den nya riserkabel som skickats ut stödja gen4 och tolkas också så av BIOS i auto. Efter att ha ändrat till gen3 funkar allt klockrent. Så efter felsökning på över 20 timmar var det inte svårare än så...
Tur man lärt sig en massa under tiden

Av Zaazu

Bumpar upp mig själv.
Har fortsatt mina halvtappra försök att få datorn att fungera. Dock helt utan resultat. Den dör och startar om sig till synes helt slumpmässigt.

Plockade isär allt igår igen. Gjorde en Bios Flashback. Installerade om Windows. "Reliability Monitor" ger följande:

Bakom "Hardware Error" finns "LiveKernelEvent 141 & 117".

Några idéer..?

Av Zaazu

Oregelbundna omstarter och BSOD - Kommer inte vidare

NZXT H1
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING
Samsung 970 EVO Plus 1TB
Corsair 32GB (2KIT) DDR4 3200MHz
AMD Ryzen 7 5800X3D 3.4 GHz 100MB (Tidigare: AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 35MB)
ASUS GeForce RTX 3070 8GB DUAL OC

Börjar snart ge upp på denna dator…
Är inte allt för bevandrad i datorbyggandets konst men ovan delar införskaffades och monterades ihop slutet 2020 (Fick nya skruvar samt risersladd enligt NZXTs service bulletin som installerades utan konstigheter). Allt rullade på fint fram till början 2022 då AIO-kylaren la av. Inet löste det som en reklamation utan konstigheter och under tiden jag väntade på ny kylare körde jag på stockkylaren som kom med CPUn.

Sen började problemen... När nya AIO-kylaren kom satt stockkylaren fast på CPUn och en något fumlig undertecknad råkade dra ur CPUn ur moderkortssockeln. Kollade noga på CPU och moderkort och tyckte mig inte se några konstigheter. Allt monterades ihop igen och datorn startade. Sen dess får jag dock oregelbundna omstarter och BSOD till den grad att datorn är mer eller mindre obrukbar.

Då jag till en början misstänkte fel på CPU eller moderkort så köpte jag en ny CPU (5800X3D) på Inets BF-rea och testade. Detta gjorde dock ingen skillnad. Hade över en kompis med liknande komponenter så att vi kunde flytta över och testa mellan enheterna. Vi testade att byta samtliga delar förutom NVMe-disk. Moderkort, Minnen, CPU, grafikkort och till sist PSU har vi bytt mellan systemen i omgångar. Alla komponenter från min dator funkar i kompisens. Jag har även testat att flasha NVMe-disken via BIOS och installera om Windows.

Drivrutiner på samtliga delar har jag fått hjälp med av en andra kompis och BIOS är uppdaterat. Har pillat med diverse inställningar efter timvis av googling men ännu kvarstår problemen… Windows felloggar har jag svårt att tolka/få ut något av.

Tycker mig ha läst varenda tråd på nätet om liknande fall men jag lyckas inte få datorn att fungera. Kvar finns att byta disken men samtidigt säger min magkänslan att det är mjukvarurelaterat.

Förslag till en vilsen, ej helt bekväm, datorbyggare?

Av Zaazu

Kompisen tröttnade på hemmakontoret och behövde lite luft!

https://i.imgur.com/f3ayn10.jpg

Av Zaazu

Användare: @Dunderil
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: GTX 1060 6GB

Positivt:

  • Snabbt och enkelt. Inga konstigheter

Negativt:

  • -

Slutbetyg: 5/5

Av Zaazu

---*SÅLD*---

Av Zaazu

Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB Windforce

Köpt begagnat i väntan på nytt grafikkort som nu kommit.

Bud tills måndag 2021-02-08, 20:00. Hämtas eller skickas mot fraktkostnad. Saknar orginalkartong.

Läs hela annonsen här

Av Zaazu

Beställde ett ASUS GeForce RTX 3070 8GB DUAL OC på Inet 2020-11-30 för 6290:-. Datum har knuffats fram tre eller fyra gånger tror jag. Har preliminär 2021-03-15 nu.
Chansade på ett likadant från Elgiganten för samma pris när deras leveransdatum hoppade ner. La order 2020-01-12, fick kortet i måndags. Inte illa

Av Zaazu
Skrivet av Simon da Silva:

Kan du gi meg dit CS ID, så kan jäg pusha internt på den

Precis som reflux så köpte jag mitt chassi från Inet och fick igår mejl om att de kommer skicka ett repair-kit till mig

Kan fortfarande tycka att den totala tystnaden från NZXTs egen supportportal är märklig...

Av Zaazu

Jag tog kontakt med NZXT sista november förra året och fick då väldigt snabb respons. Skickade adress samt kopia på inköpskvitto. Blev lovad att ett repair kit skulle skickas så fort de kunde.
Fortfarande inte fått något och inte heller fått svar på mina senaste meddelande via deras egen supportportal.

Av Zaazu

@Gamerouge
Okok, det kan jag förstå. Hela installationen kommer mer eller mindre bli dold bakom platsbyggd säng (dock åtkomlig) så ska fundera över om det blir extra uttag eller ej då
Vad jag förstått så innehåller Schneiders uttag själva kontaktdelen för uttaget och kan monteras utan speciella verktyg? Så behöver isf bara han-kontakt för andra änden. Finns även det utan att man behöver verktyg?

Av Zaazu

@Gamerouge
Taget. Men kan jag gå direkt från nuvarande uttag eller vad är fördelen/kravet med att sätta ett utanpåliggande bredvid?
Har du länk för lämplig installationskabel samt hankontakt att kontaktera? Lite som referens för vad jag ska leta efter

Av Zaazu
Skrivet av Gamerouge:

@Zaazu:
Köp ett utanpåliggande uttag som du monterar bredvid ditt inkommande uttag, så drar du installationskabel från ditt nya utanpåliggande till ditt infällda. Därefter en liten patchkabel mellan bef. uttag och nytt uttag, blir en godkänd "skarv".

Det lite snyggare alternativet är att byta ut ditt bef uttag till ett dubbelt utanpåliggande, men det medför ju åverkan som du ev inte "får" göra.
Installationskabeln förläggs med fördel i kabelkanal/kabellist fram till där den ska ner i vägg.
Tänk på att ta en list som täcker det hål du behöver göra för att fiska ner kabeln i väggen.

Inköpslista
*Installationskabel
*Utanpåliggande enkelt uttag
*Infällt enkelt uttag
*Rot/senil-dosa (om gipsvägg)
*Hålsåg 70mm
*VP-rör 16mm
*Patchkabel ~10-15cm

Finns det nåt som hindrar mig från att koppla direkt från inkommande och sen enligt din eminenta instruktion? Jag kan inte köpa "vilken-patchkabel-som-helst", klippa ena sidan för att koppla i det infällda uttaget? Apparatdosa och övrigt är klart men på nätverkskopplandet ligger kunskapen lågt!

Av Zaazu

Lånar tråden med liknande fråga. Nätverksuttaget in i lägenheten sitter på dumt ställe. Vill dra vidare från nuvarande uttag med utanpåliggande kabel in i en vägg för att sätta infällt uttag längre bort i rummet på andra sidan. Vad köper jag?

Av Zaazu

Utan att vara den mest kamerabegåvade så bidrar jag med ett alternativ. En begagnad Sony A6000 tror jag hade funkat fint. Typ något i stil med denna.

A6000 är mycket kamera för pengarna och du kan kika vidare mot bättre/roligare objektiv senare om du fastnar för fotografering

Av Zaazu

Matebook 13 i7 vs Zenbook 14 UX433FN

Är på jakt efter ny vardagsdator som mestadels kommer stå kopplad till extern skärm men ska lätt kunna hänga med i väskan och klara av enklare foto/videoredigering. Inget spelande. Har med egna efterforskningar kommit ner till de i rubriken nämnda alternativen. Dessa ligger prismässigt i maxtak av vad jag tänkt mig.

Baserat på de tester och recensioner jag hittat verkar Huawei vara det bästa alternativet och jag tycker själv den känns bra i butik. Det dubbla RAM-minnet och fler portar (USB-A, micro-SD, HDMI) i Zenbooken är dock rätt trevligt.

Matebook 13
Zenbook 14

Så vilken tror ni är det bästa köpet? Finns det bättre alternativ i samma prisklass?

Av Zaazu

Bärbart, max 10kkr

*Postar samma meddelande här som jag postade på nordichardware.se så jag kan få flers åsikter.*

Jao, finns väl många liknande trådar men känns alltid bäst att skapa en egen för att få specifika svar.

Är på jakt efter en bärbar dator som ska inhandlas när sommarlönen dimper in om någon månad. Det jag kommer använda datorn till är mycket surfning och musiklyssning samt lite bild- och videoeditering. Datorn måste klara av att hålla hyfsat många saker igång samtidigt utan att sega ner sig. Spelandet består nästintill endast av icke så krävande spel som CS men vill endå ha en dator som klarar lite mer ifall man skulle spela något annat.

Är väldigt kluven till om det är 17"- eller 15,4"-skärm som gäller, vad är bäst? Motivera.

Spec. som är hyfsat viktiga förövrigt: Bluetooth, minst 100gb hdd. Utseendet är också det en ganska viktigt sak att väga in.

Har själv bara kollat lite och hittat HP Pavilion dv6275ea.
Ligger ju tyvärr lite över min maxgräns vad det gäller priset men den medföljande externa hårddisken väger upp det.

Vad säger ni, vad finns det för fler alternativ? Hjälp en smått vilsen person