Inlägg

Inlägg som Grayson har skrivit i forumet
Av Grayson
Skrivet av Dreijer:

Jag skulle avråda från iGPU. Inte ens på low/1080 orkar den hålla 60 FPS stabilt i Fortnite. På medium är man nere och nosar på 20 FPS ibland. Knappast spelbart.

https://youtu.be/5vVK6_WfE48?si=KiLi7l7l40F4LzSM

Känns som väldigt udda prioriteringar för en spelmaskin i 1080 att prioritera iGPU och 32GB RAM än ett hyfsat grafikkort, som TS listade.

Gah, jag missläste, trodde det var 8700G, den klarar fint att hålla över 60.

Anledningen tänker jag är att ma vill ha den med uppgraderings möjlighet på ett annat sätt.

Av Grayson
Skrivet av Hyllbert:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/xq4kAVshJgv0qipJgME2CwztXSY/namnloshttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/xq4kAVshJgv0qipJgME2CwztXSY/namnlos

Nån annan får tipsa om en skärm för det har jag inte koll på, men ett tips är att köra med denna till att börja med. Borde fungera bra i Fortnite, trots iGPU, och så är det bara att köpa till GPU senare när ungen vill köra mer krävande grejer

JAg hade absolut ökat mängden ram till 32 GB, med tanke på att det även används till den interna GPUn, men annars känns det relativt gediget som plan.

Av Grayson

Hej HungryHippo! Mitt bästa tips med den budgeten är att hålla koll på Sweclockers marknad och försöka hitta en deal för ungefär den pengen. Med lite tur får du sjukt mycket mer prestanda/krona om du gör så, än att köpa nytt!

Av Grayson

För 12 tusen skulle jag titta på begagnat marknaden här i första hand, lär bli bättre än allt du annars skulle kunna få tag på. Är kravet ny dator?

Om kravet är ny dator så skulle jag köra på någonting likt denna:

https://komponentkoll.se/bild/LAXEj.png

Av Grayson

Det ser ju ut som att när det flyter på bra så är dina max temperaturer bra, och när det flyter på dåligt så är de dåliga.

Jag tänker att någonting på något sätt ibland, men inte alltid slutar fungera i din kylare, förslagsvis pumpen. Hör du pumpen när datorn startar igång? Den låter lite annorlunda än vad fläktarna gör. Det hade varit spännande att veta om den verkar röra sig medan det laggar och har sig.

Eftersom att det är en färdigbyggd och relativ ny dator med bra komponenter känns det som att någon på HP gjort något tokigt med din dator. Sedan är den där AIO kylaren inte den vassaste som finns på marknaden...

Av Grayson
Skrivet av Zeroastic:

Är inte detta ganska bra? Tänker många sjuksköterskor ligger ju typ på samma och har då pluggat en del på högskola/universitet.

Jag har både utbildning till sjuksköterska och sedan ytterligare 9 månaders studie till Strålnings-sjuksköterska. Jobbar som dosplanerare, vilket vi är cirka 200 personer inom landets gränser som kan och jag tjänar 34k före skatt. Inga bonusar eller liknande att tillgå.

Fick upp en annons i mitt flöde för några veckor sedan om att de sökte en dosimetrist till USA, samma arbete med samma uppgifter som jag gör just nu, där erbjöd de boende, mat och 3000 dollar i veckan om man arbetade. Synd att Legitimationen inte går att överföra dit bara...

Av Grayson

Torchlight Infinite. Free to play och grymt kul. Cartoony, så inte läskigt eller så.

Av Grayson
Skrivet av Jumpcut:

Jag som blivit räddad av folk som dig betalar ju gladeligen skatt som jag vill ska komma såna som dig till godo i form av högre löner. Blir så förbannad varje gång detta kommer på tal, dom som verkligen är samhällsbärare är underbetalda. Helt sjukt att vick gick igenom Covid och redan på något sätt är det som att det inte hände. UPP MED LÖNERNA NU. Jag skulle gladeligen acceptera en punktskatt enbart för at sjuksköterskor skulle få högre lön.

Som tack för att vi tog oss igenom hela pandemin så fick vi i Region västerbotten belöning i form av 180 kronor i månadens lönehöjning...

Av Grayson
Skrivet av Solanum95:

Satan vilka löner folk har när man läser här, ibland undrar man varför man håller på med det man gör...
Lite sjukt ändå att vi som bidrar med det viktigaste sakerna i samhället oftast har lägre löner. Missförstå mig inte, jag vet att jag kan byta yrke och bli något helt annat med betydligt mer lön som kräver mycket mindre arbetstimmar om jag vill.
Men någon måste ju se till så folket har mat att köpa, tråkigt bara att ens produkter kostar över x5 mer i butikerna än vad man själv får för dom. Framförallt nu när allt blivit så dyrt (ink våra utgifter) men vi själva kan inte få igenom en höjning på våra egna produkter. Ja ja, jag trivs iallafall och har kul på jobbet, mat på bordet, eget hus, pengar över till annat. Det är ju huvudsaken 😊

Yrke: Lantbrukare, odling bara (egenföretagare)
Lön: 25k brutto
Erfarenhet: 9år + att man varit med hela livet
Ålder: 28
Utbildning: Gymnasie

Ja, alltså jag matar ju inte folk, vilket absolut kan anses vara viktigare än det jag gör, men jag dödar cancer istället, också det för många gånger mindre lön än andra som jobbar bredvid mig (jag sköterska bredvid läkare och fysiker). Samhällsbärarna är verkligen i underläge och det är helt sjukt faktiskt...

Av Grayson

Jag drar in 34400 i månaden före skatt, får ut runt 22-24 tusen beroende på eventuell sjukfrånvaro eller liknande.

Jobbar som dosplanerare inom strålbehandlingen. Gick från att vara strålbehandlande sjuksköterska till att planera för cirka 9 månader sedan. Har 12 år under bältet som sjuksköterska med en påbyggnadsutbildning i strålbehandling, så nästan 4 års högskolestudier.

Av Grayson
Skrivet av orig_rejser:

Misstänkte detta. Moddning!

https://www.amazon.se/GameSir-Gamepad-Controller-Android-Joys...

Färdigbyggd, hyffsat prisvärd med tanke på. Har föregående variant, då utan kylningen.

Av Grayson

Tjenare Togren. Du är lite oklar exakt vad du är ute efter att göra med datorn och liknande. Du specificerade inte heller om det ska ingå skärm och kringutrustning eller inte. Plus minus skriver du, men plus/minus vad? Ett förslag kommer bifogat härunder.

https://www.webhallen.com/api/cart-img/358199,353853,353792,3377...

Detta förutsätter dock att du införskaffar windows/linux själv och klarar av att installera detta.

Av Grayson

Vet du vad det kostar att skicka den? Har du testat att clocka den något? Isåfall hur mycket kom du upp i?

Av Grayson

Behöver hjälp att välja rätt hårdvara och tänk till mitt arduino projekt!

Hej alla mästerhackare på Sweclockers! Har ingen tidigare erfarenhet av Arduino och är inte helt bäst på att Koda, men väl villig att lära mig!

Bakgrunden till mitt projekt är att jag arbetar som sjuksköterska på en akutmottagning i Norra Sverige. Vi har införskaffat nya läkemedelsvagnar till våra största rum. Dessa glöms ofta att låsa, vilket innebär en risk för stöld eller annat stök.

Låset har en "knapp(cylinder?)" som flyttas relativt långt när man låser upp skåpet. Denna stannar uppe hela tiden skåpet ej är låst. Min idé är att man ska ha en sensor, som läser av avstånd till denna. I vanliga fall är sensorn riktad så att det är många meter till nästa objekt från den. När skåpet öppnas blir avståndet jättekort istället. Detta måste gå att känna av på något sätt?

Vet att det finns rörelsedetektorer, men dessa duger inte riktigt. Jag minns gamla "lasterstudsare", där en laser lyser på en reflex, och när den inte längre får tillbaka en laser genom att bli blockerad händer något.

Tänker som sagt, en LED-lampa som fästs på toppen, som tänds när det är öppet. Vad använder jag för sensor? Behövs det mer än bara själva arduinon och ström för att köra ett sånt här system? Tack på förhand!

Av Grayson

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10470376/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10470376/

Skulle ta ett grafikkort som är precis snäppet mindre bra än det där, för att få en processor som är betydligt bättre. Nästa uppgradering är enkel då. Släng i ett nytt grafikkort och du är åter på en sjukt bra nivå. Länken ovan är mitt förslag. Finns modifikationer man kan göra.

Saknas en processorkylare i paketet dock. Vet inte exakt vilken som passar till AM4 dock. Det kan du kolla själv.

Av Grayson

Otippat tips: Läs till sjuksköterka.

Om du tycker om att utveckla dig själv, spendera en tredjedel av tiden med att trivas istället för att vänta på att klockan ska gå och gillar människor.

Har aldrig ångrat en dag att jag blev sjuksköterska. Utbildningen är trivsam och inte för svår. Inte extremt lång. Arbetet är roligt, flexibla tider och man får vara med om nästan allt. Tränar psyket, är aktivt och väldigt bra kollegor generellt. Mycket ansvar vilket jag ser som positivt.

Av Grayson

http://www.sweclockers.com/marknad/129724-i7-2600k-z77-med-2x...

Absolut bästa du får för de pengarna. Lite större än du verkar vilja ha, men bra valuta. Du kanske kan sälja ett av dina kort för runt 1000+ kronor med och få ner priset ännu mer, men i efterhand.

Av Grayson

Öka upplösningen. Sätt på Anti Aliasing. Det du gör nu gör så att BARA processorn får arbeta, du kommer knappt ens starta grafikkortet.

Finns en chans att du får mer FPS av ökade iställningar.

Av Grayson

Byt grafikkortet, garanterat! Det kommer att ge extremt lite för allt du vill göra. Nätagget är fint och så, men du kan lätt skala av någon tusenlapp på att köpa någonting som inte har drygt 50% överkapacitet. Typ ett hyffsat 650-750W 80+Gold/plat agg borde gå att få för strax över tusenlappen. Rimligare så.

Några skulle kunna argumentera att ditt val av propp är overkill också. Det beror helt på hur mycket pengar du har att bekvämt använda på saker. Det ger något med den där processorn, men för de procent du får betalar du ett brutalt premium. Med ett hyffsat moderbord och en i7a skulle du komma undan betydligt billigare.

Någonting du behöver är också någon sorts schysst processorkylning samt eventuellt andra/fler fläktar till chassiet, beroende på hur du vill ha kylningen och så. Tysta datorer är rätt mycket värt faktiskt! Du saknar även en mekanisk disk, men det har du sedan tidigare kanske?

Av Grayson

Jag håller helt med om att 25000 är överflödigt! Att dra ihop någonting som knappt dugger till 30FPS i moderna spel just nu som bärplockaren länkar till är inte heller riktigt hjälpsamt känner jag.

Prova någonting likte detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8297561/le-john

Går lätt att spara in en hel del, men den där datorn är ordentligt stark. Följer inte med Windows dock, så du får lägga till ett W10 om du behöver.