Inlägg

Inlägg som dan k har skrivit i forumet
Av dan k

Beställde en 8gb från electrokit.. hoppas den kommer lite snabbare än 30/11, såg först nu efteråt att 4gb kommer månaden innan

Den här blir min första rpi, någon som har tips på tillbehör? Tänker främst köra den som en kodi/elec.

Började även kolla på microSD kort, är Sandisk endurance korten mycket bättre än vanliga gällande hållbarhet?

Av dan k

Har sagt det förr och säger det igen, TV i Sverige är ganska skrämmande, det är väl eg enda landet i världen som man lyckats ta betalt för Reklamkanaler. Då pratar jag om TV3, Kanal 5 osv. till och med TV6 är numera en reklamkanal som inte är gratis, utan man behöver ha ett abonnemang för att kunna se på en kanal som tredjedel av timmen visar reklam.

Betalar folk fortfarande för att se på dessa kanaler?

Av dan k
Skrivet av Pamudas:

Står ju 1/1 i länkarna

100Mbit är verkligen överdrivet sett till TS behov - att läsa nyheterna och utföra bankärenden. Streaming räcker väl 1Mbit till 480p på Netflix, men det är troligtvis på gränsen. 10Mbit skulle fungera alldeles utmärkt även till Full-HD (1080p).

Ja, sen är frågan hur pass bra dem kan begränsa uppkopplingen till 1Mbit eller om den ändå kommer prestera bättre.

Av dan k

Tror att 100/10 dagens lägsta nivå om man ska ha en sund uppkoppling, men om du inte bryr dig om hd kvalite så kanske 10/10 fungerar.

Av dan k

Samtidigt är det gratis, bara att testa.

Av dan k

Gällande ”vanlig” TV så tycker jag det tar priset för girighet. Om vi tar ett baspaket med kanlerna 1-12 där är dem flesta av kanalerna visar reklam men ändå ska man betala abonnemang.
Är det bara i Sverige vi är dumma i huvet för att betala för reklamfinansierad TV?

Av dan k

Oj, vad händer börjar tv bolaget inse att man inte kan ta betalt för skit som ingen vill se. Eller ja just de dem förstår inte att det är skit som dem visar.

Pracka på en massa kanaler som ingen vill se och dem stackarna som verkligen vill se en viss sport blir det hutlöst dyrt. Ge det nått år så kommer ingen att köpa laglig tv

Av dan k

Köpte en ny NAS med hårddiskar, tycker fortfarande att det är dyrt i förhållande vad man får för hårddiskar.
jag köpte i allafall 4x4TB som jag kör i RAID5, känns som att det blir best bang for the buck.

det sjuka är att jag betalade lika mkt för diskarna 2011 och då var kapaciteten 2tb per st. så jag vet inte åt vilket håll det går.
men man får väl tacka copysweden för den.

Av dan k

Håller med tidigare om att det känns onödigt med smart crappet. Men annars verkar det som en bra skärm att koppla till sin bärbara dator(macbook) med usb-c för laddning och bild i samma kabel

Av dan k

Alltså man kan ställa in Bricka + kod. förstår inte hur man då skall kunna dyrka upp låset med en "kopierad" tag då man ändå måste ha kod?

dessutom säkrare än en vanlig nyckel för den behöver ingen kod

Av dan k

Jag köpte ett Varmilo VA88m Summit, Sjukt bra tangentbord, bra känsla och bra ljud i tangenterna gick från ett gammalt Corsair k70 känns som något man köpt på ICA efter man fått känna på varmilo. Var väldigt positivt överraskad när man fick hem den!
https://www.komplett.se/img/p/1620/1158179_3.jpg

EDIT: Bruna brytare

Av dan k

Sitter själv med en i7-930 med Rampage III Extreme så det känns som att jag inte orkar vänta längre, hoppas dock på att AMD kör en liknade grej som Intel körde när AMD lanserade senaste Threadripper.

Av dan k
Skrivet av Szajda:

Byte från Intel i9 9900K till Ryzen 3950X

Intressant byte!, hur känns bytet?

Av dan k

Köpte till extra garanti via Lenovos hemsida gick på ca 340 kr har köpt denna från komplett.se(norskt) så fick köpa extra garantin från den norska sidan. tog några timmar och få koden, fick kvittot på engång men valideringskoden kom efter några timmar.

angående garanti, så kolla på lenovos hemsida hur länge du har garanti på din produkt är det så att datorn varit länge på lager hos butiken så kan garantin ha ett annat ursprungsdatum, detta går och fixa genom att skicka in kvittot på dit köp via deras supportsida.

hur som helst så känns det ganska skönt och ha 3års garanti på en så pass dyr pryl som denna är.

Av dan k

Efter mycket funderande blev det ändå en Yoga 920 i7 16gb 512gb

Hade riktigt höga förväntningar och blev positivt överraskad, byggkvalitén är riktigt bra.
musplattan är väl inte helt i macbook kvalité men ändå positivt överraskad.

till och börja med så blev jag orolig över fläktljudet, den lät väldigt mycket och hela tiden.
som tur var visade sig att det var under första timmarna när datorn uppdaterade mjukvaran.
efter det blir den knäpptyst kanske inte knäpptyst men verkligen inte något som man tänker på.

skärmen är 1080p varianten, jag måste säga att jag ändå köpa 150% dpi på den då jag tycker att det blir lite för smått när man kör native 1080p. dock är det en smak sak. med tanke på att man har bättre batteritid än 4k så ångrar jag inte en sekund valet.
så klart när man kör tabletläge så hade det varit lite snyggare med 4K men jag tar hellre den ökade batteritiden än högre upplösning.

Funderar nu på och skaffa en eGPU vi får se vart det slutar men kanske mest för dockningsmöjlighet och koppla till extern skärm med tangentbord och mus.

Batteritiden är helt fantastisk. kör flera dagar slö surf på en och samma laddning. kanske i efterhand hade det varit ok med en 4k skärm eftersom batteritiden är så bra. dock så väljer jag ändå batteritid framför den högre upplösningen.

körde en ren windows installtion efter att kollat att allt funkat och uppdaterat alla bios i dator. funkade riktigt smidigt enkelt och ladda hem iso / bootbar usb från microsoft. tips kan åxå vara och ladda hem lenovo image filen till datorn från lenovos support sida om allt skulle gå åt skogen.

Enda nackdelen och det jobbiga med den här att när man kört med macbook så länge så har man blivit bortskämd med MagSafe, vågar ju knappt röra i USB-C kabeln som känns väldigt skör.

Av dan k

Lutar mer åt Lenovos hemsida då man kan köpa med 3års garanti? någon som gjort det eller köpt det via annan åf? lite störande att man ej kan konfigurera datorn som i USA där man kan välja fritt allt. ex Win 10 Pro. färg, ram, processor, ssd...

Av dan k

Passiva ska det vara till den

Av dan k

Hittade även som korea skärm Qnix QX320QHD

http://www.ebay.com/itm/New-QNIX-32-QX320QHD-2560x1440-Super-...

finns även med lite bättre fot/fäste QNIX QX323QHD
http://www.ebay.com/itm/QNIX-QX323QHD-Super-Ultra-Pivot-Perfe...

Av dan k

Ruggigt intresant någon som har hittat någon recension på samsungen?

alla dessa skärmar verkar bloatade med en massa ingångar hade nöjt mig
med en skärm med endast displayport och låg input lag

Av dan k

Borde väl vara för att man maxar strömförbrukningen på pci slotten. hur fungarar det eg. borde väl vara så att alla pci/pcie slottar delar på den maximala strömen????