Inlägg

Inlägg som d00rkey har skrivit i forumet
Av d00rkey
Skrivet av Stefflo:

Spelade ett par timmar igår och måste säga att motståndet stiger i lvl mycket fortare än en själv, Mina karaktärer har lvl 4 medans mina motståndare har lvl 10. Antingen har jag missat flera moment där jag kunnat höja lvl i början eller så är jag bara en usel spelare.
Känns riktigt knepigt att klara vissa moment på grund av detta då det samtidigt är sju motståndare i lvl 10 mot mina tre i lvl 4-5.

Har läst lite guider efter senaste försöket så ska testa igen senare men behöver hämta lite motivation.

Hej.
Jag, MGVguy och coll har gett några tips här ovan. Jag har nu upptäckt att det gäller att välja det mesta rätt, för det är ett rätt svårt spel (tycker jag åtminstone).

T ex råkade jag nyss ut för en Shaman (eller vad de nu heter.. en sån där med grammofontratt på sig i alla fall) som jag tänkte mula lite avsides med ljuddämpade vapen. Två av mina karaktärer sköt så, men så när jag skulle använda min sista så visade det sig att den jäveln (Shamanen alltså) skulle överleva med nöd och näppe... Så, efter lite funderande, beslöt jag mig för att avliva honom med ett högljutt vapen istället. Hellre det än att kallade in förstärkningar. Givetvis skyndade sig hans kumpaner in i striden (som jag klarade av med nöd och näppe) men jag slapp i alla fall bekämpa ytterligare tre ghouls.

Om någon är intresserad så skedde den här fighten vid Kungälvsskolan (jag kommer dock inte ihåg vilken del på kartan det var (förmodligen The High Road)), och den fighten var en bitch. Första gången råkade jag avslöja mig och Shamanen kallade om omgående in förstärkningar.

Av d00rkey

@Zaltrip: Ja, det verkar som att grejen, åtminstone i början, är att välja sina "offer" och inte bara försöka mula alla som råkar komma i ens väg. Alltså att smyga förbi vissa gäng och välja ut de som är lite ensammare och de som har lägre hälsa (eller vad man nu ska kalla det) först. Lika så att välja vapen, förbättringar, mutationer och sånt med omsorg innan man kastar sig in i en strid.

Av d00rkey

Detta spel tänkte jag köpa, men sen glömde jag liksom bort det. Och så kommer detta!!! Kan ju inte bli bättre.

Har precis börjat spela och det motsvarar helt klart förväntningarna.

Av d00rkey
Skrivet av BananaFace:

Men va? Du ser väl att i båda tar dom i vajern, IDENTISKT. Men i verkligheten hände det vid ett senare skede, kanske är det du menar?

Och det är ju något som videojämförelserna som Jazz 1-up länkade knappast illustrerar. Men i sak så visas ju samma sak, identiskt som du skriver, med den enda skillnaden är att den ena sekvensen är dramatiserad medan den andra är dokumentär.

Av d00rkey
Skrivet av Allexz:

https://i.imgur.com/32iKK6j.png

10.0

Nog inte hänt innan!

Kunde inte hålla med mer själv.

Helt fantastisk serie.

Jag såg idag om avsnitt 3... och det händer minsjäl inte ofta när jag ser någon film eller TV-serie annars. Men jag fick rysningar (eg. kalla kårar) från det att kranen droppar och brandmannens (Ignatenko) hustru halvsover och väcks av sin man som skriker, och någon minut framåt. Något liknande hände när jag såg avsnittet som du refererar till. I slutet när bilder och filmsekvenser från verkligheten visas så var det rätt nära till tårar här.

Nu ska man (nog) inte se serien som ett angrepp på kärnkraft som sådan, utan snarare som ett mycket väl utfört angrepp på politiskt orsakade lögner och mer eller mindre korrupta tjänstemän och tekniker (i form av fjäsk för överordnade och skräck för vad dessa kan göra om man inte lyder givna order). Alltså: Den här TV-serien bör omgående köpas in av SVT och visas för alla och envar! Det förtjänar den verkligen.

Av d00rkey
Skrivet av Bascule666:

Idag har jag sett alla avsnitten och summerar det som den bästa miniserien jag sett i hela mitt liv (född på sextiotalet så jag har sett mycket). Jag blev på riktigt tagen och efter att ha lyssnat på podcasten så inser jag att nästan allt är med sanningen överensstämmande vilket gör det hela ännu värre.

TV när det är som bäst!

Instämmer helt!
Även jag är född på -60-talet, och Chernobyl är nog det bästa, eller ja, Chernobyl är det bästa som jag har sett på och ämnat för TV.

Podden är ett ypperligt komplement som jag tycker att de flesta bör ta del av, liksom Rapport från tisdagen den 29 april 1986.

Av d00rkey
Skrivet av _Merc_:

https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_wind_po...

tillverkningen av varje vindturbin skapar en liten mängd radioaktivt avfall. Tänk dig då hur många du behöver för att ersätta ett kärnkraftverk och att dessa behöver bytas ut vart 25 år. det ger mer radioaktivt avfall än ett kärnkraftverk då ett kärnkraftverks bränsle kan brännas ut helt om vi bara upparbetar det.
Det kan du inte med avfallet ifrån vindturbiner.

Skrivet av Xyborg:

Fast nu blandar vi helvillt här. [...]

Ett quartsur i en armbandsklocka (eller ännu värre: en brandvarnare) innehåller också radioaktivt material. Men jag tror att vi båda hellre skulle ha en handfull armbandsur hemma än en bit grafit från en styrstav?

Med andra ord: det är en jävla skillnad på 5 miljoner pounds utjänt kärnbränsle och 5 miljoner pounds elektriska kretsar

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Hicksmarine:

[...]
Att tillverkning och drift av vindkraftturbiner skulle skapa ett radioaktivt avfall som är större än vid tillverkning och drift av ett kärnkraftverk är helt absurt.

Ja, så går det när man, som _Merc_ verkar göra, helt ignorerar skillnaden mellan lågintensiv och högintensiv radioaktivitet. Men det är nog denna sortens ignorans som, om man leder någon som helst farlig verksamhet, kan skapa katastrofer som den i Tjernobyl.

Edit: Upparbetning i den grad att kärnbränsle (och radioaktiva restprodukter) kan "brännas ut helt" är såvitt jag vet närmast science fiction, eller? /edit

Med detta vill jag säga att jag inte anser kärnkraften vara särskilt farlig i sig, om den sköts rätt och om man har ett transparent och öppet samhällsklimat. Det är mänsklig ignorans (i samband med bristfälliga tekniska system) som är den verkliga faran.

Av d00rkey

Har nu sett sista avsnittet och blev definitivt inte besviken. Som jag trodde tidigare så handlade det främst om rättegången och man fick, som lekman på området, en väldigt bra inblick i vad föranledde katastrofen och vad som gick toksnett under dagen och timmarna för(e) det beryktade säkerhetstestet. Vidare tycker jag att avsnittet, och för den delen hela serien, var berättartekniskt (vad det gäller kronologin) perfekt.

I korthet: En helt och hållet förträfflig miniserie som man absolut inte ångrar att man lagt 5+ timmar på.

PS: Parallellerna till dagens otaliga angrepp på sanning och vetenskap är (för mig) uppenbara. DS

Skickades från m.sweclockers.com

Av d00rkey
Skrivet av Bascule666:

[...] Westworld säsong 2 är precis så lagom mysterisk som man kan förvänta sig och faktiskt mycket bättre än jag trodde, sevärt!

Jag är nu halvvägs in i säsong 2 och kan hålla med om att den är sevärd.

Säsong 1 var awesome! Klart mycket bättre än säsong 2.. än så länge alltså. Det jag inte gillar är att seriens säsong 2 spårar lite. Jag menar; Samurajer, shoguns och ninjas?? Och koloniala Indien? Men vad vet jag? Hoppas att storyn i sig tar sig nu mot avslutningen. Första säsongen däremot var, tycker jag, förhållandevis koncis och.. eh, sammanhållen. Nu verkar det mest handla om något sorts äventyr på flera plan. En artificiell som ska "rädda" sin dotter. En som har sett verkligheten tidigare och (kanske) är på väg dit.. efter att hon har dödat alla sin förtryckare? En aktieägare som verkar leta efter någon sorts avslut på en djupare story... (?)

Nä. Jag är nog rätt konfys (än så länge).

Av d00rkey
Skrivet av JonasT:

Hann med avsnitt tre igår, och gjorde misstaget att äta middag framför tv:n samtidigt...
[...]

Ja. Det avsnittet var rätt "grisigt" om man så säger. Men helt och hållet trovärdigt och efter beskrivningar som sa att de som blev hårdast drabbade av intensiv radioaktiv bestrålning bokstavligen smälte sönder... Fy f-n!

Skrivet av Olegh:

Första avsnittet är värst. Bland det obehagligaste jag sett i tv/film-väg.

Nåja. Första avsnittet är klart obehagligt, men själv tycker jag att tredje varit värst än så länge. Där skildras bl a de hårdast drabbade (av strålningen) på sjukhus nr 6 i Moskva. (Se mitt svar ovan.)

@Alpha60 länkade till en sida med bilder tidigare och där visas bland mycket annat några bilder av de strålskadade.

Skrivet av Alpha60:

Här har ni en superintressant genomgång att titta på:
https://imgur.com/a/TwY6q

OBS!
1) innehåller spoilers för vad som komma skall för den som vill få händelseloppet från serien
2) innehåller några jobbiga bilder på svårt strålskadade människor

.. fast man får scrolla en bra bit ner (mer än halva sidan) om det bara är dem man vill se.

Edit:
Jag ser verkligen fram emot det sista avsnittet i serien, som vad jag kan förstå främst kommer att handla om den sovjetiska rättegången mot de "ansvariga" och där kommer säkert mycket av det som nu senast har diskuterats här i tråden att avhandlas; alltså om hur olyckan (?) egentligen kunde ske.

Och när jag ändå håller på så vill jag tipsa om en YouTube-video om uppstädningen på anläggningens tak (som skildras i avsnitt 4) gick till (i verkligheten). Chernobyl 3828.

Av d00rkey

@htbtoma: Åh, shit! Ukraina.. Givetvis. Sorry. My bad.

Av d00rkey

@Xyborg: Om du följer länken i mitt förra inlägg så leder den dig till "The Chernobyl Podcast".

Av d00rkey

Jag har nu även lyssnat på podden (två avsnitt än så länge) och kan verkligen rekommendera den. Där tas det mesta upp. T ex valet av språk (alltså eg. rysk brytning kontra "ren" engelska), men även mycket annat som är kul att veta.

Personligen ville jag ladda ner ljudfilerna så därför körde jag från player.fm

Av d00rkey

Grymt bra serie (än så länge). Har sett de två första avsnitten nu i natt och är duktigt imponerad, till och med trots att det är en engelskspråkig produktion. Så, till Stakka Bo kan man nog bara säga grattis för ett "job well done". Jag vet att han knappast är ensam, men som regissör bär han ju ändå huvudansvaret för hur det hela blir eller har blivit.

Skrivet av htbtoma:

[...] jag hade hellre velat att den var på ryska [...] av samma anledning som jag enbart ser anime på japanska, blir inte samma grej när det dubbas till engelska.

Att dubba (t ex anime men även allt annat) är en allvarlig försyndelse, men personligen finner jag ingen större likhet med produktioner som är gjorda på ett annat språk. Mycket värre hade det varit om skådespelarna skulle tvingas köra med rysk fejkbrytning. Antingen pratar de (vit)ryska i och med att det var där det hände eller så tolkar man händelsen på engelska som vore det originalspråket. Så ser jag på det i alla fall. Och det vore ju katastrofaaalt om serien faktiskt producerades på ryska men något "snille" sedan kommit på den "briljanta" idén att dubba hela rasket till engelska! *huuh*

Av d00rkey

Här används KeePass och jag är mycket nöjd med det.

Huvudsakligen kör jag det på min stationära Windowsdator. Men därutöver så har jag KeePass även på USB-minne och min Androidtelefon. Synkningen sköter jag manuellt då och då eftersom det är en lokal krypterad databas, och den behöver jag alltså helt enkelt bara kopiera över till USB-minnet och telefonen. Om man vill så kan man så klart även lägga databasen på någon molnlagringstjänst (för åtkomst) men för min del har det inte varit aktuellt.

Av d00rkey

@MultiMan: Okej. Jag tackar för svaret, MultiMan.

Det verkar som att man kan känna sig betydligt tryggare med ett G2-aggregat istället?
Något som jag fastnade för, även om jag inte begriper det rent tekniska/vetenskapliga, är det där om att GQ saknar MOV. Att det skyddar mot transienter (en form av "spikar"?) från elnätet låter som ett klart + i kanten. Så när det bara skiljer någon hundralapp eller två så får det nog bli ett G2 istället. Jag har dock ingen större brådska så jag ska hålla lite koll på priser och liknande innan jag köper nytt.

10 års garanti förresten... Det är ju en dators fulla livslängd, med råge om man inte gillar att använda antikviteter. Min gamla körde jag dock i åtta år i alla fall, och med smärre uppgraderingar så höll den ihop för min del. Men de senaste åren har den helt klart varit alldeles för seg för lite tyngre applikationer.

Av d00rkey

@HerrParasit: Yepp. Hyfsat bra "normalpris" tycker jag. Edit: Normalt lite över 5 200 har jag förstått. /edit
Fick du däremot hela kitet* för bara knappa 4 000:-? Då ska du nog vara helnöjd vid det här laget?

Moderkort, minne, kylare och processor alltså.

Av d00rkey
Skrivet av muSashi:

Har fått ytterligare svar från Bredband2, gjorde inte mig så mycket klokare, men någon här på forumet kanske förstår vad dom menar.

Svar:
[b]Det är svårt att enbart svara "Ja" eller "Nej" på denna fråga.

[...] Ett beslut har nu kommit att Bahnhof måste lämna ut uppgifter om abonnemang vid misstanke om allvarligare brott när brottsbekämpande myndigheter ber om det [...]

Nej, det har det inte! Ett beslut har kommit om att Bahnhof måste lämna ut uppgifter OAVsett brottets "allvarlighetsgrad". Och såvitt jag har förstått Bahnhofs position i frågan så vill de inte lämna ut uppgifter "bara för att" (följa ev. lagstiftning) och gällande i princip offentligt urinerande eller cyklande utan lyse... Så, med andra ord, anser jag att Bredband2 far med viss osanning.

Av d00rkey

Tack för svaren, mrgaffe & Broken-arrow!

Följdfråga:
Jag är inne på att köpa ett EVGA 750 GQ 750W, eftersom det verkar vara hyfsat "billigt" och ändå "bra".
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3397016

Men det jag är mest undrande över är vad GQ egentligen innebär och vad som skiljer mot t ex ett G2 (som är dyrare)? Jag vill försöka hålla mig så billigt som möjligt utan att tumma för mycket på kvalitén, så den stora frågan är helt enkelt om jag kan lita på ett GQ enligt ovan?

Av d00rkey

@Broken-arrow:
Okej. Så man får mera gå efter recensioner och omdömen än på att det står en viss certifiering på det?

Jag skulle dock tro att jag håller mig till åtminstone brons eftersom det känns lite osäkrare att köpa ett som inte är certifierat alls.