Inlägg

Inlägg som Bobby Tex har skrivit i forumet
Av Bobby Tex

Har inga riktiga favoriter längre utan jag roterar mellan olika mörkrostar på rea. De som sticker ut lite är

Löfbergs Kharisma är överraskande bra eftersom de inte har bra kaffe i övrigt. Har en lite egen arom.
Cafego 1500 volcanic blend. Verkar vara deras värsting, den gröna skånerosten var inget märkvärdigt men den här har en lite egen smak
Zoega Maria Zoega, har oxå lite egen arom som kommer fram ibland, vanliga skånerosten känns rätt ordinär numer. Har ingen riktig favorit bland zoega längre. Mollbergs är bra men det är inte i min smak.
Classic här känns det hugget som stucket mellan fransk/festivita/wanayama, alla duger imho. Deras Reko är väldigt bra men för dyrt.

Gevalia har jag inte druckit på länge.

Jag brygger fn för hand med en vattenkokare i glas och metall där jag häller på lite som får dra nån minut innan jag sen häller på resten av vattnet. Jag försluter ovanför med en tallrik på filtret.

Nån som har några bra tricks för handbryggning?

Av Bobby Tex

Jag har råkat ut för samma grej med svenska amazon. Först sa de att de skulle betala tbx när jag frågade direkt. Sen skedde inget på nån månad. Sen skickade jag ett mail som de inte svarade på. Sen skickade jag ett till där jag nämnde KFM och då fick jag svar direkt. De sa då att det var försenat men att återbetalningarna startat för ett par dagar sedan och borde komma snart samt att jag skulle få femtio spänn som plåster på såren.

Det var för typ 1.5 månad sen.

Har ni fått era pengar nån av er? Fattar det som att man får ansöka om BF mot filialen de har i Sverige men jag vet inte om jag vill vara först i Sverige med det

Av Bobby Tex

Har på senare år haft svårt att ha nån favorit från zoega och classic. Zoega forrza har tappat sin kryddighet och särprägel IMHO. Har under rätt lång tid alternerat mellan forza, skåne, mollbergs, presso, maria skåne, sidamo ethiopia, classic festivita och franskrost och inte riktigt gillat något bättre än nåt annat.

Provade dock Lindvalls franskrost häromdagen och efter att ha bryggt ett par ggr och även kört lite i mokabryggarn tycker jag att det är riktigt bra. Det finns lite kryddighet där oxå. Lindvalls är rätt billigt oxå.

Nån som har nån åsikt om Lindvalls Premium och även om det där nya Cafego? De har nån som är extra mörk som de kallar volcanic blend t.ex.

Av Bobby Tex

@Laxpudding:
Enbart seghet är ingen total katastrof, jag är en person som har en tv från 2007 med en PS3 som mediaspelare och en mobil för 1 600 kr som har laggat i ett halvår sen de släppte Android Pie till den

Däremot pallar jag inte buggar och omstarter.

Det du skriver får in mig på en fråga jag glömde nu. Jag har inte riktigt fått hundraprocentigt bekräftat om Sony har släppt en android 8 update till XF9. Jag hade fått intrycket att de hade släppt en sån firmware update och att apparaterna var likvärdiga i det avseendet. Men de har alltså olika hårdvara oxå? Alltså att den nyare modellen har en kraftfullare processor som styr? Kan man säga att mjukvaran på XG9 är "bra" då?

Det känns som att en vettig utgångspunkt blir att jag avvaktar BF och hoppas på en kraftig sänkning på 49 tummaren av XG9 och om det inte blir så får man väl ta en XF9. I värsta fall får man väl köpa en separat mediaspelare då. Ska man ha teven i ett decennium är nog det oundvikligt iaf.

Av Bobby Tex

Sony X900 inför BF

Jag råkade köpa TV just 2007 och nu pratar kvinnan från Comhem om att från 2008 och framåt hade de flesta apparater digital mottagare så nu verkar det som jag får köpa en ny teve på Black Friday. Jag kommer aldrig betala mer än 10k för en teve och jag vill helst inte ha större än 55 tum. Den nuvarande är 32.

Rent allmänt verkar OLED vara lite för nytt och det är säkrare att köpa en mellanklass med etablerad LED och helst full array.

Mitt intryck är att om man vill ha bra bildkvalitet främst vid tittande på film (noll sci-fi, noll fantasy och framförallt noll Marvel), sport och nyheter oftast i ett mörkt rum (TV-spel oviktigt) så är Sonys 90-serie ett av de bättre avvägda mellanprisklassköpen man kan göra. Jag har tittat lite på Samsung Q70 och Panasonic gx800 oxå men Samsung är IMHO ett allmänt opålitligt märke när det kommer till build quality på elektronik och panasonic-modellen är kantbelyst och verkar eg bara vara prisvärd om man köper den i 58 tum för 8 888 kr på power just nu. Philips och LG är jag oxå tveksam till build quality och jag hittar inga modellserier som riktigt matchar.

Rent allmänt har jag fått intrycket att Sony borde vara ett säkrare val om man ser till build quality överlag. Det är svårt att inte hemfalla till vandringssägner men jag ser inte så mkt sågningsrecensioner pga måndagsex på dem som jag gör på t.ex. samsung. Philips ska sedan en tid ha flyttat tillverkningen till nåt mer opålitligt ställe etc. LG vet jag egentligen inte riktigt men det är ju goldstar

Mina frågor är följande:

1. Har jag grovt förbisett någon produktserie?

2. Spelar det någon roll i bildkvalitetshänseende om jag köper en 49 tummare eller 55 tummare av Sonyn? jag har sett specar som säger att 49 tummarna oxå är 120 hz, (i vart fall fjolårsmodellen xf 9005)

3. Är det egentligen så stor mening att vänta till Black Friday om man ser till utbudet? Jag får intrycket att 49 tummaren av 2018 årsmodellen i princip är slutsåld och att 55 tummaren redan är relativt pressad i pris till 9 990 kr och inte verkar finnas i så många ex kvar i Sverige iaf medan 2019 årsmodellerna ligger en bit över 10k i pris. Som framgår har jag inte köpt TV på tolv år så jag vet inte hur det brukar vara på Black Friday. Brukar det komma fram enorma mängder av äldre årsmodeller då? Jag har inte bevakat TV så länge att jag har nån känsla för utbudssituationen men jag får intrycket att det snarare finns en risk att 2018-årsmodellerna kan ta slut rätt så snart och att 2019 modellen xg950 skulle sänkas ner långt under 10k i samband med BF verkar osannolikt. Kan nån med lite mer historisk erfarenhet av Black Friday och allmän åtgång på fjolårsmodeller ge en prognos?

4. Hur dåligt och instabilt är eg Android på Sony? Detta verkar vara det stora problemet med Sony och det vore oerhört trist om jag ska behöva köpa en chromecast eller nåt liknande bara pga det? En variant som jag överväger annars är att bara köpa en chromecast ultra till min befintliga TV. Är det bara lite långsamt och ointuitivt eller buggar det och hänger sig regelbundet?

Av Bobby Tex

Min förra dator som finns i min signatur, en q6600 med antec sonata chassi var nog rätt udda på slutet. Jag köpte den 2007 och hade den ända tills i fjol 2018 då jag var mentalt nära att köpa en ny pga windows xp började bli farligt o var inne en del o jämförde på Komplett vad jag skulle byta till. Sen dog nätagget iaf så då var det bara köpa nytt.

Skälet till att jag inte bytte var nog mycket pga att jag slutat i princip helt med dataspel. Jag har dock säkerställt att jag har tillräckligt med kraft i den nya för att kunna köra iracing igen ifall det skulle uppstå ett intresse av det igen (8600 och gtx 1050).

elva år, det ni!

Av Bobby Tex

Har faktiskt tvingats köpa ny dator för nåt år sen så nu har jag en med Fractal Design node 304.

Av Bobby Tex

Jag hade länge Zoega Forza som min favorit men sedan ett par år sen tycker jag att den helt tappat sin särprägel Nu har jag kört igenom alla zoegas o classics mörkrostar ett par varv men inte riktigt hittat nån ny favorit. Jag gillade den kryddiga eftersmaken.

fn tycker jag alla zoegas mörkrostar är rätt anonyma, mollbergs har en viss särprägel men den är inte min stil riktigt. Även deras nya skånerost tycker jag inte var nåt särskilt med. Jag tror faktiskt jag att jag gillar den vanliga skånerosten bäst fn. Hazienda har jag inte provat.

Det enda kaffet jag har blivit positivt överraskad av har varit Classic Reko men den är lite för dyr o det är sällan rea. Av deras vanliga har jag föredragit Festivita framför franskrosten och den andra wanayama.

Vad jag förstår har Gevalia inget bra kaffe fn och Löfbergs har jag ingen koll på alls fn men de två är väl överlag sämre som jag minns det.

Av Bobby Tex

Har inte haft några problem med min alls men är ändå lite missnöjd med W8 som jag först tänkt undvika. Sen är skärmen inte nåt vidare alltså, jag har ju bara ägt tjockskärm och IPS-panel så det är väldigt svårt att inte reta sig på den. Dock så verkar det ju inte finnas så mkt datorer i denna prisklass med IPS-panel

Eftersom jag har psykiska problem har jag ändå sökt fram en HP med IPS för likande pris som jag nu ältar att jag inte köpte istället med W7

Av Bobby Tex

jag ska tjacka en S2 plus eller en HTC Desire 500 i dagarna men har aldrig haft nåt av märkena (bara haft ZTE o LG )

vore schysst om nån kunde säga nåt om byggkvalitet och bloatware, märkesspecifika grejer

har fått intrycket att samsungen verkar vara nåt snäpp vassare rakt över, gorillaglas, batteritid, skärm, kamera etc.

skälet till att nån startar en tråd om sånt här kan vara att de inte har tid eller möjlighet att hålla på o prova i butik osv

Av Bobby Tex

Har fått hem den nu och tycker att locket är i ett riktigt snyggt matt material ändå även om det är rött. Ska försöka komma igång med lådan när jag åker iväg över jul.

Av Bobby Tex

Här har du review på den du frågar om
http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-S440-Touc...

Ang skärmen på E540 så har jag letat recensioner på andra sprillans haswell från Lenovo med FHD-skärmar och hittade denna som ju är en TN-panel med de specsen som får bra omdöme faktiskt. Jag har IPS hemma men detta verkar ju inte så dumt om det är samma

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Note...

Av Bobby Tex
Skrivet av Elival:

Ful?? Den röda metallicfärgen är ju hur snygg som helst. Det är bara övre ytterhöljet som är rött. Resten är svart. Jag såg den kl 6 i Tisdags, beställde den på en gång. Kl 8:17 samma dag fick jag mail och igår onsdag kunde jag hämta ut datorn hos ombudet.

du verkar mycket säker på dig själv i detta val Jag har haft en del rosa och röda mp3 och mobiler etc tidigare till fyndpriser men laptop är lite större commitment

Vore schysst att höra nåt om skärmen, framförallt vid filmvisning, det skulle jag uppskatta

Av Bobby Tex
Skrivet av Elival:

Så fort jag såg denna edge 540 igår morse runt 6:00 så lag jag in en beställning. Kl 8:17 (!!!) fick jag mail från Dustin att paketet var levererat. Får den idag Grymt prisvärd dator och grym service från Dustin, aldrig varit med om något liknande. Hade tänkt vänta till mellandagsrean, men svårt att tänka mig att jag kan göra så mycket bättre fynd. Enda haken vad jag kan se är att det var "bara" ett års garanti!? Annars när jag jämför specs på andra Lenovo´s så får man gå upp i 9-10000 för att få en motsvarande maskin.

Funderade lite till och kom fram till att hybrid är en icke-fråga, sen kan man ju läsa ut att det är en relativt ny full HD-skärm på iaf
So far so good! sen såg jag det här ha ha!

- Display
E540 15.6WFHD, NW AG Red

och sen såg jag det här på dustin
LENOVO THINKPAD EDGE E540 CI7 2.2 8GB/1000 + 16 SSD GT740M FHD 15.6" W8 RED

Helt sjukt att en sån här grej får en att tveka egentligen men den är ju skitful

Såg du det här kl 6 imorse?

Av Bobby Tex

såg priset på edge 540 igår, det är ju riktigt riktigt bra, har letat laptopfynd länge nu o har eg tänkt ligga i 4-5000 kr men vill helst ha thinkpad eller probook, det där är ju eg nästan perfekt. Bra serie hos lenovo i övre segment, 8 gig, 4 gen haswell (men ändå 6-cellsbatteri) intel fyra kärnor 1 TB o lite SSD, fraffe rätt oviktigt förutom att den ska klara att spela film på HDMI men det klarar väl de flesta laptops iaf. Förutom att priset är lite i överkant för mig så är den helt perfekt framtidssäker låda och förhoppnigsvis mkt tålig osv, det finns tom plats för en sticka till men det är nog inte nödvändigt i framtiden iaf.

Har eg bara två mindre betänkligheter, hybrid SSD det anses väl vara lite bräckligt, sånt som kan paja?

Sen skärmen, datorn är ju helt ny så jag hittar inga reviews men det där är väl standard TN-panel, är skärmarna på lenovos finare serier bättre än t.ex. på B-serien?

Av Bobby Tex

halebop rubbet liten verkar billigast nu?

tja!
jag är en lågringare under 50 samtal i månaden lätt som tidigare har kört mkt kontantkort comviq smart och poppis 85 + fri mobilsurfkort som fölljt med mobilen.

Nu är min lur på väg ut och det verkar som comviq har gjort om en del bland abonnemangen. Såg då halebop rubbet liten 145 kr där jag får mer samtal, mer sms lätt! och troligen mer surf än jag behöver (lite osäker på om jag ska sluta köra old school mp3 på musik)

Som jag ser det kan jag antingen tjacka en blade III på ica maxi eller börja med halebop.

2 frågor
1. det finns väl inget annat abonnemang som passar bättre till mina behov
2. var får man mest rabatt på luren om man tecknar abonnemang? har provat några av affärerna på prisjakt men det var rätt lite rabatt på alla. Finns det nån sida där de sammanställt denna statistik? alltså där man ser hur mkt de drar av på lurarna vid olika ab och bindningstider.

Av Bobby Tex

den kostar 4 500 kr på MM denna vecka, jag har gått o funtat på att köpa laptop länge nu o tycker det kan vara en hyfsad kompromiss och till det priset är det väl lite av ett klipp för en 8 gig minne med hyfsat fraffe på

Jag ska primärt bara ha datorn till att spela upp filmer på TV, har inte ens full HD samt skriva/surfa och kolla på filmer när jag är på resande fot

Det är väl samma chassi som ASUS har på alla sina A S K 56 datorer och som verkar vara hyfsat bra byggkvalitet

Kan nån som har erf av detta chassi varna för några nackdelar?

Av Bobby Tex

Jag verkar ha ungefär samma preferenser som TS, möjligen att jag har rätt mkt fokus på att de ska vara en tålig dator o gärna i businessegmentet, kan inte den här vara ett bra alternativ, man slänger på en sticka minne till o det blir 5 800 kr?

Saknas windows 8 dock, sen vet jag inte hur man ser på hybriddiskar det är ju lite ovanligt

http://www.dustinhome.se/product/5010664862/lenovo-thinkpad-e...

Av Bobby Tex

Vad är det som är så bra med touch på skärmen eg?

har windows xp fn o undrar bara allmänt då jag har nollkoll på W8, vore schysst om nån bara kunde skriva kort vad man konkret kan ha för nytta av touch på skärm?

Av Bobby Tex

har man lust att lägga en tusing så är det M-audio AV40 som är det seriösa som gäller! att hålla på med Bose då är inget annat än vansinne

lågtech vill jag inte snacka om