Inlägg

Inlägg som drglas har skrivit i forumet
Av drglas

Kan tyckas vara smart att börja med iPhone p g a Apples infrastruktur. Men de kan också ha "skitit i det blå skåpet". Om Apples armé av jurister vaknar till för att deras produkter blir omotiverat dyrare utan att de själva tjänar på det så får nog lilla Copyswede det svårt. Vem vet, det kanske t o m får korthuset Copyswede att rasa?

Av drglas

Som en gubbe (45 fyllda) så kanske jag har en del råd att ge... Jag hade samma dilemma när jag skulle börja plugga data- och systemvetenskap en gång i (hedenhös)tiden. De råden jag fick var att köra C och Pascal. Körde stenhårt hela sommaren innan och det visade sig att man använde sig av Pascal på utbildningen. Lärde mig dock både C, C++ och Java(1.0) på utbildningen och kan väl säga att det inte spelar någon egentlig roll. De nyare språken saknar ju ofta pekare vilken "kan" vara intressant att lära sig. Har dock aldrig använt vare sig C eller Pascal professionellt.
Jag har alltid varit extremt intresserad av programmering och har det som fritidintresse men karriären förde mig vidare. Jag började som konsult med en del Java och C++ men allra mest VB och senare C# under .Net plattformen. Blev senare projektledare då jag ändå försökte vara med och programmera en del. För några är sedan blev jag erbjuden mitt nuvarande jobb som utvecklingschef i en europeiskt koncern med ansvar över R&D avdelningar i Sverige, Estland, Norge, Holland och Spanien. Bra lön, förmånaer etc. men det var med en sorg i hjärtat då jag insåg att jag förmodligen aldrig kommer att porgrammera professionellt något mer. På den här nivån är affärsprocesser och s.k. "business value" mycket viktigare än vilket språk man använder. På det sättet är en IT-kärriär lite svår.
Jag har ansvar över gubbar som är äldre en mig som aldrig skulle kunna tänka sig att ägna sig åt något annat än just programmering... Vill du gå vidare så är det nog bra att lära sig varför man gör saker snarare än hur man gör saker. Om man sedan kan uppnå resultatet med MS Basic 5.0 i stället för C++ billigare och snabbare så väljer man det.

Av drglas

M-Audio brukar ha en kontrollpanel. Titta där så att S/PDIF är aktiverat.
Annars kan du plocka ut den analoga balanserade signalen från "balanced line outputs". Det är 3,5 mm teleutgångar gjorda för att kopplas t ex till en mixer eller direkt til ett par aktiva monitorhögtalare. Det finns 3,5 mm -> RCA adaptrar billigt på Clas O.

Av drglas

Vad spelar du genom för program? Programmet måste också stöda ASIO (t ex Guítar Rig eller Amplitude). Du kan alltid prova med ASIO4All. Den funkar hyfsat med de flesta ljudkort.
Förmodligen kommer det inte att låta speciellt bra att koppla in gitarren direkt då den behöver en högohmig ingång (hi-z). Du kommer att tappa diskant. Köp en billig DI-box (200:-) eller någon billig liten mixer.

Av drglas

Problemet med exempelvis musikprogramvaror är väl att det finns alldeles för många fönsterkonfigurationer. Ett normalt Cubaseprojekt består säkert av 100-150 separata fönster i form av mixerkonfigurationer, kanalstrippar, effekter, kompressorer, mjukvaruinstrument etc.
Dessa växlar man ständigt mellan och skulle då behöva flytta runt rattarna varje gång. Ett generiskt gränssnitt fungerar inte heller bra (se på alla midicontrollers som bara kan styra en bråkdel av alla funktioner).

Av drglas

Det var en kort rescension :-). Inget mer att säga?

Av drglas

Jo, Vista blir ju intressant. Alla avråder från att köra med Vista vad det gäller musikproduktion men alla mina programvaror + ljudkort stödjer Vista så det ska bli kul att se om det fungerar. Annars ska jag få det att fungera :-).
Windows 7 lär komma om kanske två år om Microsoft gör som de brukar.

Av drglas

Är det bara jag som inte ser någon vits med det här segementet? Jag har en HTC mobil som jag läser mejl och nödsurfar på samt en mer stadig laptop som även ersätter min stationära. Ska man ha en tredje apparat att släpa på? När använder man den?

Av drglas

Min leverantör säger också måndag så då är semestern räddad :-).

Av drglas

20600:- inkl moms är mitt pris. Men blir de försenade så blir jag lessen.... Skulle ju mysa med den på semestern ju... Har inte hittat någon annan dator än med allt lull-lull som jag vill ha.

FInns bl a här http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASM70SA-7...

Detta är "M" varianten av datorn, dvs multimedia. Är man ute efter en spelburk så är det G70 som gäller (kan "G" stå för gaming tro?). Vill inte ha något superhäftigt grafikkort som alstrar värme och drar ström då jag mest kommer att använda min till musik (Cubase) samt Photoshop och en del programmering. Nyckelfeatures för min del är 1920*1200 skärm, HDMI, samt det enorma diskutrymmet vilket är perfekt för 24-bitars hårddsikinspelning och gigantiska samplingsbibliotek.

Av drglas

Jag har också beställt en och hoppas den kommer nästa vecka.. Vi får väl jämföra våra upplevelser :-).

Av drglas

Om några dagar (enligt rykten) så släpper Dell sin nya Inspiron serie 1435, 1535 och 1735. På bilderna som finns tillgängliga ser de grymt snygga ut. 1535 lär komma den 26:e maj men som vanligt är Dell hemlighetsfulla för att få oss att köpa de gamla modellerna först. Mitt tips är att vänta några dagar...

Av drglas

Dell Inspiron xx35

Någon som vet något mer om dessa kommande modeller? Har bara sett några suddiga foton än så länge.

Av drglas

Vill du ha samma pris så finns ju FSC Amilo xi 2550 med lite olika bestyckningar. Själv funderar jag på en Asus M70 men då drar det iväg uppåt 22k. Samma om du väljer Sony eller Dell. HP verkar inte ha någon motsvarighet då de alltid har så låg upplösning på sina skärmar.

Av drglas

Du har den här http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010141194 med 500 GB Hd. Diskuteras även i en annan tråd.

Av drglas

18,4" är för stort. 17" hade varit bättre. Dessutom är det bara 1080 i vertikal upplösning vilket kanske är bra om ska titta på film men annars vill man nog ha 1920*1200. Saknar Firewire (skumt).

Annars är den läcker och jag letar efter en burk med denna prestanda. Den har även priset till sin fördel (ca 15k) om man jämför med Asus M70 (22k) eller Sony motsvarighet(25k).

Dell har tyvärr ingen direkt konkurrent då XPS maskinerna är mer gaming än multimedia. Själv är jag inte i behov av något värstinggrafikkort som alstrar värme och suger batteri. Är mer ute efter själva formatet med hög upplösning, dubbla diskar, blu-ray etc.

Av drglas

Mindre Å,Ä och Ö tangenter

När jag var inne på en av elektronikladorna i helgen så noterade jag att fleratalet bärbara hade Å,Ä och Ö tangenter som var mindre samt att de var fullkladdade med de norska och danska versionerna av bokstäverna (gäller bl a Fujitsu-Siemens). Själv har jag bara Dell och HP och de har "normala" svenska tangentbord.
Hur mycket stör man sig på detta eller är det bara en vanesak?

Av drglas

Gå in på forum.studio.se. Där finns det folk som vet om ditt TC kort funkar med din Macbook (och Agere chippet).

Av drglas

Testa gärna med mer minne och återkom. Jag tänker inte använda burken till spel men kör man musik så kan ett samplat trumset ta upp 1 GB av minnet så lite mer hade inte skadat.

Av drglas

Hur "plastig" är den? Typ Dell-plastig eller värre?
Enligt specarna på hemsidan så tar den bara 2 GB RAM. Är inte det lite underligt med en sådan maskin?
Annars verkar den ha allt till ett bra pris. Tänker köpa en laptop att ha som mobil studio coh köra Cubase + mjukvarusyntar på. Antar att den duger till det? Någon USB-port till hade inte skadat då man ska in med donglar, keyboard etc.