Inlägg

Inlägg som Druttmeister har skrivit i forumet
Av Druttmeister

Har lilla Harry varit på krogen må'n tro?

OnT: På min tv (720p) så blir texten grötig om jag kör på högre än 60Hz. Det suger, ja, men det är en gammal LCD tv Du får gärna beskriva vad "problemen" är för några

Av Druttmeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nVidiaFanBoy
Det var för jävla snyggt men hur bra kyler det ? Hur stort är det inuti? jämför gärna med Antec 1200 då detta är det enda big tower jag sett irl

Jag tror, om jag inte har fel att det är likadant som ett Cooler Master Stacker 830 vilket har plats för väldigt många fläktar. Dock så är Stacker 832 ett bättre alternativ, där kan du ha upp till 9st 120mm fläktar.

Av Druttmeister

Finns några godbitar, men för mig skulle det stå mellan.

Cooler Master ATCS 840 eller Corsair Obsidian 800D

Av Druttmeister

Funderar på att skapa en sida... www.homeusersdontneedlinux.com

Av Druttmeister

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=488612 <--- Borde väl duga långa vägar?

Av Druttmeister

Vi tackar för ditt inlägg, det var mycket givande.

Se så, se så, gå och lägg dig nu!

Av Druttmeister

Ta dig inte vatten över huvudet nu för fan. Det kommer bara sluta olyckligt. Gör som alla andra har sagt, läs guider till förbannelse och massor av forumtrådar innan du ger dig på att överklocka.

Av Druttmeister

Teh_Pojksn0pps?

Vette fan, iXams förslag va väl bra om det är ledigt.

Av Druttmeister

2011? Aldrig att det tar så lång tid :/ Hoppas iaf inte det! Jag som förbokade SC2 och D3 för snart ett år sedan!

Av Druttmeister

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=404993 - Cooler Master ATCS 840 har allt man skulle behöva!

Av Druttmeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
Varför vill alla ha 4 kärnor i en HTPC?
Att denna processor ligger på 95W gör att jag skulle välja en annan cpu långt före denna vid bygge av en HTPC.
I en desktop däremot tycker jag en högre strömförbrukning är ok

Håller med dig. Har aldrig förstått meningen med att ha värsting saker i en HTPC då det knappast någonsin lär användas till fullo. En renodlad HTPC ska köra strömsnåla saker, men som ändå räcker långt.

OnT: Undra hur snabbt dessa sjunker i pris med tanke på att det knappast är världens största förfrågan på dom. När dom gått ner 200-300kr så är det ju nice price så att säga ^^

Av Druttmeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av patrikringdahl
Ta dig en titt på den här sidan så kanske du lär dig något
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=9

Det är inte så att man alltid får några procent sämre prestanda när man kör grafikkortet i en 8x port utan det beror bara på hur kraftigt grafikkort man använder eller mer exakt hur mycket data GPU'n skickar till PCIe kontrollern för behandling under en given tidsperiod.

maximal dataöverföringshastighet:
PCIe 1.0 8x - 2GB/s
PCIe 1.0 16x - 4GB/s
PCIe 2.0 8x - 4GB/s
PCIe 2.0 16x - 8GB/s

I det där testet har dom ju kört med riktiga high end saker och i många av testen va skillnaden ytterst liten medans i andra (4 GPUer) var den större. Jag tycker folk bör ta det där tested med en nypa salt. Han körde med i7 975 och 870 för att maxa processorkraften. Sedan körde han med föga förvånande 2st GTX 275, samt 2st 4870x2. Hur många idag spelar sedan med upplösningen 2560x1600 idag? Det är alltså först när du kommer upp i ultra high end som i7 X58 baserade system visar sitt rätta jag.

"I looked at scaling in two games that scaled the best with multiple GPUs: Crysis Warhead and FarCry 2. I ran all settings at their max, resolution at 2560 x 1600 but with no AA."

Han testade dom två spelen som skalar bäst med flera GPUer, och med allt på max förutom AA. Min slutsats på det hela för att ha råd är att man måste slumpa så mycket för att köra med 2st 4870x2 (vilka givetvis måste köpas begagnade idag) med ett X58 moderkort och en I7 920 (som givetvis klockas då 975 är utesluten vid en sån här budget). Först nu kommer du upp i den skillnaden som gör det värt ett X58 i7 system. Det skulle här kunna vara värt det om TS orkar leta upp 2st 4870x2 begagnade. Enda noterbara skillnaden förutom det var på 2st GTX 275 i Sli där FarCry 2 Playback Demot hade högre % på X58 system.

Jag vet inte, men i nuvarande tycker inte jag det verkar värt att köpa ett X58 moderkort samt en 920 för den marginella skillnaden som TS kommer se. Att han sedan kommer ha råd att uppgradera processorn i framtiden på 1156 plattformen skadar ju knappast.

Anledningen att jag tog det dyra moderkortet var för bra överklockningsmöjligheter. Du kommer säkert över hyffsat bra för 1000kr mindre, vilket gör det mer värt

Weeblie:

1. Den stämmer rätt bra, men att få 2Gb mer minne är inte en direkt motivering då man i mitt paket kan ändra så mycket annat.

2. TRUE Black ska väl komma med bakplåtar? Noctua lär göra likadant vilket gör det möjligt för en person som har en någon av dom populära att återanvända. Använd vilka chassifläktar du vill, det är helt enkelt personlig åsikt.

3. Jo och tur är väl det också på många sätt och vis!

4. I chassit jag valde så kommer 2st av 3 möjliga 120mm fläktar att vila på gummi, så vibrationer kommer knappast uppstå trots att fläktarna tuffar på i 1300 rpm och flyttar mer luft.

Av Druttmeister

Nog för att RoG är entusiastinriktat, men inte ens en entusiast betalar dom summorna för ett sådant grafikkort?

Av Druttmeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av phant0m
Med hans budget är s1156 bara bortkastade pengar, i den prisklassen är det s1366 som gäller. Inte minst pga av SLI/CF. Orkar inte förklara det närmare, nästan alla vet ju skillnaden mellan s1156 och s1366 vad gäller SLI/CF nu.

Jag tycker det känns som att du bara ville sticka ut lite från mängden?

Nej inte direkt. Jag vet inte vad folk tror, men skillnaden mellan 1x8 + 1x8 och 1x16 + 1x16 är inte dubbla prestandan, utan bara några procent bättre.

Av Druttmeister

Fan, ett av dom mest lockande spelen de senaste 5 åren och man äger inte ens ett DS...

Av Druttmeister

http://img142.imageshack.us/img142/9615/sdfsdfsdfd.jpg

Priset på detta landar på 16 826kr med fraktfritt.

Jag tycker detta paketet är grymt. Jag skulle få allt jag verkligen behövde. Ett välventilerat, bra, stort, lättarbetat och faktiskt väldigt tyst chassi. En bra processor som med all säkerhet kan klockas upp rätt bra i samband med moderkortet och minnena. SSD disk för operativsystem, program och eventuella spel, och 2Tb lagring. Ett riktigt bra nätaggregat och ett riktigt bra ljudkort som toppar det hela. Utöver det så har man ca 4k att lägga ut på grafikkort.

Om du har en bra processorkylare sen innan som ska släppa bracket till socket 1156 så fixa det istället så har du sparat in ytterligare pengar att lägga på annat, eller helt enkelt spara pengarna!

Sen väntar du tills prestandatester kommit på ATIs 58xx serie. Efter resultat så köper du det med bäst prestanda!

Av Druttmeister

Frysningar har nog ofta att göra med att det är en strömsnål HDD, som de flesta externa HDDs som går i viloläge. Det tar då ca 5 sek att få snurr på HDDn igen och de upplevs som frysningar då hela datorn stannar under tiden HDDn laddar.

Av Druttmeister

En skärm som till och med är snyggare än Apple's skärmar.

Av Druttmeister

Dom mindre modellerna börjar ju smyga fram rätt fort, och idag är det väl inte många midi/full tower lådor som stödjer mini itx t.ex.

Att dom skulle hota ATX tror jag dock inte då det två helt skilda marknader. Men tanken far iväg snabbt att kanske någon annan formfaktor tar över snart.

Själv skulle jag vilja ha ett helt annat upplägg som revolutionerar byggen. Det är bara att erkänna, dagens vanliga chassin är långt ifrån det bästa man kan hitta aerodynamiskt kontra funktion.

Av Druttmeister

https://www.inet.se/datorkomponenter/datorlaador/cooler-maste...

Jag tycker det är bättre än HAF 932 trots att det är midi tower och inte full tower då det har många fler fördelar.