Inlägg

Inlägg som Gix har skrivit i forumet
Av Gix
Skrivet av JagBlevTappadSom:

EDIT: Betyder inte det att jag skulle kunna använda en dongel för att spara CPU kraft?

Nej, den nuvarande använder redan USB-bussen så det kommer inte göra någon skillnad.

Av Gix
Skrivet av JagBlevTappadSom:

Vad menar du? :/

Nätverksporten kör genom en adapter som är kopplad på den inbyggda USB-hubben. Detta tar mer CPU-tid än ett dedikerat chip som avlastar processorn. Det brukar inte ha någon större påverkan men RPi har en svag CPU, med mycket trafik så kan det kännas av.
Jag har inte provat på att spela på en MC server som körs från en RPi men uppskattningsvis borde den klara av ~5-8 spelare om du inte kör med några plugins?

Av Gix
Skrivet av JagBlevTappadSom:

Skulle inte säga att jag kan något om Linux. Har däremot lekt lite med Linux Mint som är väldigt likt windows på sina sätt!
Jag funderar på att ha den som en Minecraft server för typ max 3 pers. Skulle detta vara möjligt? Googlade lite och fattade det som att man endast kan göra en "Pi endast" server, alltså inte en vanlig Minecraft server som Mac och Windows användare sitter på!

Du kan installera Java för Linux ARMv6/7 och köra "vanliga" Minecraft.

Jag har inte följt denna guide själv (har inte kvar min RPi) men det ser ut att vara korrekt, komplett med instruktioner och bilder: http://www.howtogeek.com/173044/how-to-run-low-cost-minecraft-on-a-raspberry-pi-for-block-building-on-the-cheap/

För att svara på din första fråga: Det är hårdkodat att leta efter en bootfil på SD-kortet så du måste ha ett sådant. Det finns dock sätt att få den att boota upp OS från USB, men du behöver fortfarande kortet.

Av Gix

Webhallen får alla mina pengar. Väldigt bra service och professionellt bemötande vid garantiärenden. Priserna är oftast bland de bättre. Mycket kampanjer och rabatter genom Facebook.

Av Gix
Skrivet av rektor:

Tråkigt att den har 95 W TDP. Det är mer än vad Intel har.

Bra att den har PCI Expres 3.0, det är fan på tiden att någon börjar med det!

Grafiken kan nog bli imponerande i Kaveri.

Glöm inte bort att AMD har en kompetent, integrerad grafikdel som står för det mesta av TDP.

Av Gix
Skrivet av hengii:

Frakten kostar ju 25 pund. 16 gb varianten koster 177. Så då blir det 202 pund totallt, vilket motsvarar 2161kr ¬. Hmm det lär inte nbli mycket billigare än sverige då det bara skiljer sig 100kr ~

Skickades från m.sweclockers.com

Om Amazon själva säljer produkten så är frakten mycket billigare, verkar som de har sålt slut. De gångerna jag har köpt från Amazon UK så har frakten max varit på 100 kr.

Hursom var frågan vart man kan köpa den billigare. Amazon UK är ett av alternativen.

Av Gix
Skrivet av hengii:

Tjena!
någon som vet var man kan köpa den nya nexus 7 billigare än priserna som finns i Sverige? Möjligtvis utomlands? I så fall var?

Tipsa gärna!

Någon hundralapp billigare kan du nog få den.

16GB: http://www.amazon.co.uk/Google-Nexus-7-inch-Tablet-16GB/dp/B0...
32GB: http://www.amazon.co.uk/Google-Nexus-7-inch-Tablet-32GB/dp/B0...

Av Gix
Skrivet av Veslos:

Hej!

Jag och en kompis har precis startat upp ett FC (Our Pace) och vi är cirka 10 members. Skriv en tell eller skicka ett ingamge mejl till mig Ton Kie eller Rhaya Mewrilah för en invite om ni är intreeserade!

Det blev detta gäng. Än så länge känns det helt rätt.

Av Gix
Skrivet av _tekken_:

Dean Hall postade nyss en Video på hans YT kanal.

https://www.youtube.com/watch?v=2aRJhG2TwR0

Vad är det med denna hemska lens-flare? Jag hoppas verkligen inte att det kommer med i spelet, åtminstone minimera det. Detta tar tankarna tillbaka till BF3 ficklampan.

Av Gix

Jag och en gammal kompis har plockat upp detta spel sedan någon vecka tillbaka. Vi kör på Odin och undrar om det är några fler som spelar där, som kanske är intresserade att ta upp oss två under dess vingar?

Av Gix
Skrivet av saturday_sun:

Ah... Vi körde visserligen en custom-värld (en helt platt värld) med Craftbukkit och några andra add-ons, på tre personer. Minecraft server hade efter ett tag fyllt hela minnet (4 GB) på min Debian-server och börjat på växlingsutrymmet. Då hade vi knappt börjat bygga. Jag hade kört mer om jag hade kunnat. Kanske något galet med java eller nåt...

Låter som någonting galet. Jag kör också på Debian, var någon gång den visade samma beteende under MC 1.2.5 / Tekkit Classic. Löste sig dock med omstart av MC-servern så jag lade inte ned så mycket mer tid när det ändå försvann i senare versioner.

Skrivet av drgregur:

Gjorde det, utan lyckas.

PORT LOKAL IP LOKAL Protokoll
25565 192.168.1.23 25565 BOTH

Tillåter du anslutningar utifrån på den lokala datorn, på port 25565?

Av Gix
Skrivet av saturday_sun:

Det rekommenderas mer minne för Minecraft-server, gärna 16 GB.

En server med 5-8 spelare inne samtidigt kommer inte på långa vägar att nyttja så mycket minne. Speciellt när det är utan mods vi pratar om.

4GB räcker gott och väl för trådskaparens behov.

Av Gix
Skrivet av Matheeeew:

Oj, sitter ni och gibbar detta alltså? Har aldrig provat men vill gärna testa något lite mer realistiskt, har ni egen server eller hur funkar det? Hoppas jag kan vara med och lira lite!

Hoppa in på Sweclockers/Skyttegravs mumble. Vi är ett gäng som spelar (nästan) dagligen. Vi på Skyttegrav har egna servrar men vi spelar även på andra.

Välkommen!

Av Gix
Skrivet av poppis23:

Den landade på den sidan vart man lägger kylpastan. Finns det nåt program som man kan se om processorn funkar som den ska?

Om den hade blivit skadad så hade du troligtvis inte lyckats starta datorn. Testa valfritt CPU-intensivt benchmarkprogram som du vill vara säker på att den är OK.

Av Gix

Under tiden som alla väntar på nya spel till Wii U.. Varför släpper inte Nintendo MYCKET fler spel till Virtual Console? "E-shoppen" är i stort sett tom. Att betala 80-100 kr för ett 20 år gammalt SNES spel känns inte helt värt, priserna måste justeras om det är mer försäljning de vill ha.

Av Gix

Jag hoppas att den INTE får slimmade skärmramar. Den nuvarande ramen är perfekt för att hålla plattan i ett stadigt & bekvämt grepp i alla lägen utan att anstränga handen.

Av Gix
Skrivet av Grante:

Tjena! Funderar på att införskaffa ett Wii U och börja spela alla de klassiska spelen som man växte upp med, dvs allt från SNES spel såsom Secret of mana till N64 Super Smash Bros osv! Men är konsolen verkligen så bakåtkompatibel? Suttit och googlat lite och har bara sett att nån skrev att Gamecube spel inte kommer att fungera. Hörde med min irl och han sa att Wii hade någon sorters marketplace (man slipper skivor som ligger och dammar, vilket känns nice). Finns liknande till nya Wii U? Vad tycker ni i allmänhet är konsolen värt ~3 lax?

Wii U har en store där man kan köpa spel och ta hem dem direkt till hårddisken på konsolen. Utbudet är dock väldigt dåligt, bara några enstaka Wii U-spel. Utbudet i Virtual Console (Nintendos egna emulator) är ännu sämre. Några NES & SNES-spel som kostar 50-80 kr styck. Det finns även vWii (Virtual Wii) i konsolen, alla Wii-spel och Wii-tillbehör fungerar i vWii.

Om Nintendo lägger manken till och släpper en drös med NES/SNES/N64-spel och tar humana priser (~20 kr styck) så tror jag att det kan bli en väldigt trevlig konsol. Det är trots allt ingen stor kostnad alls för dem, i princip enbart kostnaden för att göra emulatorn och sedan att konvertera spelet. Utvecklingskostnaden har de redan bekostat tidigare.

I dagsläget skulle jag inte rekommendera ett Wii U. Mitt har blivit en dyr webbläsare & Netflix-portal med inslag av Monster Hunter.

Av Gix
Skrivet av SayZk:

Tror det finns dedikerade crew som håller på med att hjälpa folk installera nya komponenter och felsöka osv.

Supportbåset i hörnan mellan C & D-hallen hjälper gärna till med att installera komponenter.

Av Gix
Skrivet av datavirus:

alla kan trycka fel.. även TS .. själv har jag med gjort det.. det man stör sig på med CDON är att det inte går ändra ev fel beställning efteråt.. 1s efter beställningen så är den redan för långt gången i processen och omöjlig att ändra.. låter sjukt men sant

De flesta stora distrubitörer har idag automatiska robotar som plockar ihop din beställning sekunder efter du tryckt på knappen. När den utför uppgiften har statusen på ordern redan gått till "behandlas" och kan därmed inte stoppas.

Av Gix

Det finns för nuvarande en driftstörning som påverkar mumbleservern. Kommer tyvärr ligga nere under kvällen & natten, tekniker är på plats under förmiddagen imorgon.

Edit: Nu är den uppe!