Inlägg

Inlägg som Levian har skrivit i forumet
Av Levian

Ledsen för sent svar.

Nätaggregatets märke är ett Corsair 550watt, har nog snart fyra år på nacken. Jag har testat att resetta biosen och även uppgradera till en ny. Trodde faktiskt det hade löst problemet då jag ej haft någon omstart på ett par dagar men det började idag igen med samma fel.

Kanske snart dags att köpa nytt...

Av Levian

Omstartande dator

Hejsan

Har ett lite lurigt fel som jag ej vet vad det beror på, tänkte kanske någon här vet något. Ibland startar min dator om, verkar vara helt på måfå, behöver inte köra några tunga applikationer eller spel. Datorn fastnar då ofta utan bild i ca 10 sekunder. Därefter får jag ett meddelande "bad cmos" och jag kan ladda standard värden till biosen och datorn startar upp igen.

Jag har inte bytt bios eller påverkat den på något vis utan alltid kört samma så vet ej varför detta plötsligt börjat. Jag har testat att formatera hela datorn och installerat om windows, kört memtest en lång tid utan problem.

lite hårdvara:

AMD Phenom 9850
MSI K9A2 Platinum
nvidia 9600gt

Några spontana idéer vad som kan orsaka sådant?

Av Levian

En till ny dator!

Jag vill också köpa en ny dator.

Hade tänkt mig runt 8-10000 kronors klassen och skall använda den mycket till media så vill gärna kunna koppla den till tv och förmodligen också lite spel. Gör inte så jätte mycket för mig om spelen inte kan spelas på absolut max inställningar men jag är intresserad av att klara av att i alla fall spela dragon age 2 och the witcher 2 när de kommer. stor skärm är inte heller jätte viktigt men kan naturligtvis vara trevligt. Har kikat omkring lite och tycker msi datorerna verkar stilrena och bra. två exempel:

Egenskaper för MSI GX740-238NE
MSI GT660 GTX 285 - Inet.se

en 17" och en 15,6". Har natruligtvis massor av beslutsångest. Tips är alltid välkommet.

Av Levian
Av Levian

Jag har testat precis den kombinationen och det fungerade inget vidare för mig. Datorn slocknade och startade om varje gång processorn belastades.

Av Levian

Jag skulle testa vad Panpo98 skriver

har du två minnesstickor i datorn testa att ta ut den ena och se om det fungerar bättre, gör det inte det testa med den andra ensam.

edit: hoppsan, missade också att du bara hade ett minne

Av Levian

Låter nästan som det kan vara något fel med minnerna.

Av Levian

Tjosan

Ja det som jag tyckte var skummt var att det var en helt ren installation och även testat med två olika skivor. XP är inget problem att installera, kör med det nu igen så jag tror inte det är något hårdvaruproblem. Skall testa att installera det sedan igen och försöka göra en reparation och se om det hjälper. Tack för hjälpen

Av Levian

problem med installation av Vista

Hejsan

Jag bestämde mig för att göra ett till försök med Vista till min dator härom dagen men det gick inget vidare. Det jag försökte installera var Vista 64-bit och installationen tuggade igenom utan problem men när jag kommer till inloggnings skärmen och försöker logga in stänger datorn av sig i stället. När jag försöker boota den nästa gång får jag följande text:

Booting windows Vista
Vista loader 2.1.2
fall back 1
find set--root /bootmgr

Det gick inte att starta windows eftersom följande fil saknas eller är skadad:
<windows-rot>\sysstem32\ntoskrnl.exe
Installera en kopia av filen ovanför på nytt.

Testade att formatera igen och använde även en bekants skiva och prövade att lägga in vistax86 men fick precis samma fenomen. Någon som har en aning vad detta kan bero på?

Tack på förhand.

Av Levian

Skall man inte klocka så duger kylaren som kommer med hårdvaran. Det är egentligen ingen skillnad på själva kortet beroende på om det är från Gigabyte, Powercooler eller någon annan. Det som skiljer är vad man får med i paketet, vissa kanske skickar med en kabel som någon annan inte gör osv.

Av Levian

Det fungerar, känner en som kör precis så.

Men, rätta mig om jag har fel då jag aldrig kört sli själv, det man skall tänka på är att kör max gtx+ i slot1 måste det "vanliga" gtx kortet klara samma frekvenser.

Av Levian

Om du inte har gjort det än testade vad dom nämnde tidigare i tråden med att stressa vissa komponenter med exempelvis Sisoft Sandra eller Everest. Förhoppningsvis kan du få reda på vad som felar på så vis.

Av Levian

Jag har också ett 9600gt och hade i början problem med överhettning till detta. Kolla vad du har för temps på kortet, exempelvis med HWMonitor, och se efter som om fläkten inte står och snurrar på 20% under load. Du kan styra fläkten med exempelvis Riva Tuner, testa att lås den på 100% och se om det inte fungerar bättre då.

Av Levian

Kan inte mycket om detta men är det inte konstigt att kärnorna har så olika temperaturer? På min ligger alla nästan konstant på samma värden.

Av Levian

Jag hade ett likadant problem med min äldre dator med ett Epox moderkort. Jag forskade lite i detta och kom fram till att det inte är helt ovanligt att det är transistorerna på moderkortet som ger ifrån sig något ljud vid belastning. Själva proccessorn tror jag inte kan föra ljud ifrån sig på det viset. Det skall inte vara någonting att oroa sig för men kan kanske vara lite irriterande.

Av Levian

Tja, det först jag skulle göra är att testa att ändra tillbaka med nvidia programmet till standard inställningar. Går inte det skulle jag prova med en systemåterställning till ett tidigare datum.

Av Levian

Vanligtvis så skall det gå bra att byta vga kabel när datorn är igång. Men jag har tidigare varit med om att det kan komma gnistor när man kopplar in vissa skärmar som i sin tur kan skada komponenter om man har otur.

Var detta till en laptop? Annars kan du testa, om du har integrerad grafik, att koppla in din skärm dit istället och se om du får bild för att se om det kanske i så fall var grafik kortet som tog skada.

Av Levian

Kolla vilken temperatur kortet ligger på.

Av Levian

Får du öppna burken och byta så har du garanti på grafik kortet kvar också. Försök kontakta onoff och få klar tecken från dom, det är det bästa.

Av Levian

har inte de datorerna något litet klistermärke på chassit som säger något i stil med "warranty void if broken"? Har för mig att man inte får öppna chassin på märkes datorer.
Men finns inte det så är det ju bara till att spara det gamla kortet och sätta tillbaka det om det skulle vara någonting och du behöver lämna in den.

4850 är ett bra val. Men får man fråga varför inte 10.1? alla nyare ati kort har support för 10.0 och 10.1, finns inga nackdelar med det.

Alternativt kan du alltid ringa till onoff och kolla med dom.