Inlägg

Inlägg som Phenomenalize har skrivit i forumet
Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Skulle inte tro det:
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1543&p=11

Däremot så tog intel ledningen en stund med P4C med HT och DDR innan A64 kom.

Så bra att du tog fram en test med intels 1 år äldre chipset som jämförelse mot AMD's nyss lanserade plattform.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Viceroy
Phenomenalize är själv ingen AMD-kramare då alltså...?

Med tanke på att bara 2 av 5 datorer i hushållet är AMD så kanske man kan kallas det, dock är det ekonomin och användningsområde som styr inköpen. Vad jag köper när jag köper är ganska beroende på vad som känns mest prisvärt vid köptillfälle, och det kan som kanske bekant variera ganska rejält från vecka till vecka.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Varför just ungdomar? de brukar vara mer pålästa än äldre

Mer pålästa kanske ja, men om du granskar mina inlägg så kanske du upptäcker att jag var mer inne på det ekonomiska. Ungdomar brukar inte ha lika mycket pengar att röra sej med, dvs mer kännbart i börsen för dom. Ett tapp på 2-2500:- kanske inte är lika kännbart för en vuxen som för en sommarjobbande grabb.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Nu får du väl ge dig? Jag ställde en fråga, du besvarade den med ett tydligt "Ja" följt av en mening där du läser ut något helt annat än det jag från början sa.
Jag tog det som bevis på att du inte läser vad jag skriver utan lägger in helt egna meningar i mina uttalanden.

Jag sa att 775 processorer gick att köra i 775 moderkort där stöd fanns. Du sa att det var galet av mig att påstå att man kunde köra moderna 775 processorer i gamla 775 moderkort, även fast jag aldrig påstått det.

Jag kan inte se att jag diagnostiserat dej som galen, varken i det eller något annat inlägg. Men det ser jag som bevis på att du inte läser vad jag skriver utan lägger in helt egna meningar i mina uttalanden.
Ser du för övrigt en punkt mellan "Ja" och "det är helt galet att påstå att ett gammalt 775 skulle kunna köras med nyare 775-prollar vad nu det skulle ha med saken att göra."? Nej, just det.
Normalt utläses den meningen som just en mening eftersom det inte finns någon punkt som bryter meningen.
Nog om detta nu, adjö och god natt.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
"alla LGA775 -processorer kan köras i LGA775 -moderkort förutsatt att de har stöd" Är alltså ett galet påstående. Tack då vet jag. Känns som vi klargjorde lite om ditt resonemang och sätt att tänka där.

Jag tror att du mycket väl såg vad jag skrev, om inte annat finns det kvar för beskådan i tråden.
Om du sedan vill försöka göra dej rolig över det genom att vinkla om det jag skrev, varsågod.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakanar
Tack för svar. Har redan fått svart skärm samt pipljud som indikerat trasigt moderkort. Fast det fortsätter att vara svart trots byte av både moderkort och minne. Får köpa ny processor oxå i morgon då. Det är ju inte så farligt dyrt nu för tiden (jämför med ca bara 4-5 år sedan).

Vad är det för moderkort och processor det handlar om?
Har grejjerna fungerat tidigare eller är det ett nybygge som aldrig gått att starta?

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Men det är ju 100% sanning. Man ska se till att ha stöd och uppdaterat bios står ju där i din markering. Hur kan man misstolka det?!

Dessutom så kan samtliga AMDs AM2 och AM2+ processorer köras problemfritt i AM2 och AM2+ moderkort. Du behöver bara se till att moderkortet har stöd. Vad är det som kan misstolkas?

Om den meningen är felaktig så är det en lögn att påstå att alla LGA775 -processorer kan köras i LGA775 -moderkort förutsatt att de har stöd också? Smit inte utan svara på denna frågan!

Ja, det är helt galet att påstå att ett gammalt 775 skulle kunna köras med nyare 775-prollar vad nu det skulle ha med saken att göra. I övrigt känns det andra som onödig korvstoppning, du är helt enkelt alltför "nördig" för att inse och förstå problematiken som jag påvisat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Är det detta du bygger din argumentation på?

Bland annat, men det där var ett förtydligande av tidigare nämnda exempel eftersom du tydligen inte lyckades utläsa vad jag skrivit i tidigare inlägg..
Jag misstänker att det finns en rejäl bunt med besvikna ungdomar som gått på samma nit.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Jag väntar bara på en förklaring, du kommer med ganska obefogade angrepp och diffusa klagomål. Vart någonstans säger jag att man kan köra alla AM2+ processorer på alla AM2 kort? Peka ut det.

På förra sidan:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-

Men av samma anledning finns det ju AM2 kort som inte klarar alla AM2 processorer och AM2+ kort som inte klarar alla AM2+ processorer heller. Det ändrar ju inte på faktumet att AM2 och AM2+ är 100% kompatibla.

Att alla moderkort inte har stöd för de mest strömkrävande processorerna eller att alla tillverkar inte uppdaterar sina bios för stöd av senare processorer är ju ett problem som finns överallt, det har ju inte med saken att göra. Det har inget med sockelversionen att göra.

Så jag upprepar helt enkelt det jag sa innan. AM2 och AM2+ är fullt kompatibla. Alla AM2 och AM2+ processorer fungerar helt problemfritt på både AM2 och AM2+. Man ska bara se till att moderkortet har stöd med ett uppdaterat bios.

Ett synnerligen bra sätt att uttrycka sej på om man vill lura en inte så insatt person att inhandla saker man kanske inte kommer att kunna använda.
För min egen del har jag inga som helst problem att välja ut lämpliga komponenter till mina och kunders byggen. Vad jag däremot tänker på är att uttrycka mej så att folk förstår att du kan inte använda den eller den komponenten på ditt nuvarande system. Tydligen är du inte av den förstående sorten som inser att alla inte sitter och pluggar hårdvara dagarna i ända. Blir du någonsin tillfrågad som rådgivare vid systembyggen mer än en gång av samma person?

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Phenomenalize, du borde veta bättre än att ge dig in i diskussion med forumets värre AMD-kramare. AMD är fulländade, även när det går åt pipan, så är det bara

Det verkar inte bättre.
:-s

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Kommer jag ihåg rätt så hade du byggt en del datorer?
Om du då inte lärt dig att det kan vara smart och kolla upp lite innan man köper saker så undrar jag om det verkligen är datorer du byggt
En del som inte kollar upp saker så bra kanske till och med råkar köpa en intel processor till en am2 sockel

AM2 sockeln och dess efterföljare är ett väldigt bra initiativ. köper själv en del datorer varje år och är innerligt glad över denna då det besparat mig en hel del pengar eftersom man nu inte behöver köpa nytt som man nästan alltid behövde tidigare. gamla grejjer går och återanvända eller ge bort till annan som har behov.

Har man otur eller köper dålig hårdvara så kan det säkert gå lite hur som helst, till och med om det står att det skall passa ihop, allt som säljs är inte direkt felfritt! kom ihåg det nästa gång du skall bygga en dator eller vad det nu är du bygger

??
Har kikat igenom mina tidigare inlägg och kan för mitt liv inte förstå hur du lyckats missa att det handlar om en 14-årig kille som inhandlat en Phenom till sitt gamla moderkort.
Det enda jag hade med saken att göra var att han efter att inte lyckats få igång datorn kommer hem till mej med grejjerna och vill ha hjälp.
Jag hade inte ett dugg med valet och komponenterna att göra eftersom jag inte har speciellt mycket med honom att göra mer än att jag brukar skälla på honom och sonen när dom hittar på jäkelskaper.

-Boris-
Tänk ur normalanvändarens perspektiv, är man hårdvarunörd ser man inte saker på samma vis. Tänk dej in i situationen jag beskrivit i förrförra inlägget.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linxz
AMD låg väll före i snabbhet med Athlon, Thunderbird, Duron, Parlomino, T-tbred, Barton, A-64 och Arhlon x2. Vad jag minns?

Nja, det var ett litet uppehåll när intels P4 med RAMBUS kom..

Av Phenomenalize

Nivån på denna diskussion är på tok för låg för att jag skall fortsätta i den, vill ni att en del medlemmar skall lura folk till felköp (Medvetet eller omedvetet) så får det väl bli så. Baksidan av det hela blir iaf bara att dessa medlemmar och även sweclockers forum tappar än mer i trovärdighet.

Av Phenomenalize

Ett kraftigare aggregat behöver rimligtvis inte arbeta lika mycket och behöver således inte lika mycket kylning. Därav går fläkten långsammare.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Kan du ge något exempel på vad som är kompatibelt enligt dig?

Det har jag iofs redan förklarat, men jag kan ta det en gång till.
Saker som fungerar tillsammans, med betoning på fungerar.

Angående fulheten i att påstå osanna saker, ponera detta:
Du är 14 år och spelar en hel del spel på din dator, sommarjobbar en månad och lyckas få ihop 2-2500:-. För dessa pengar tänker du uppgradera din dator en smula.
Du kikar in på t.ex Swec's forum, ser att någon skriver att AM2-moderkorten skall vara fullt (100% enligt vissa) kompatibla med de nyare Phenomprollarna trots att det är AM2+ på dessa.
Jippie, du slipper inhandla nytt moderkort, för det påstår en som vill utge sej vara kunnig.
Ok, du handlar en Phenom + nyare grafikkort för de surt förvärvade slantarna + nån hunding från far eller mor som hjälp på vägen, men datorn vill inte iaf trots den "fulla kompabiliteten" mellan AM2 och AM2+ och kör bara igång fläktarna i burken.. Jättekul, eller?
Jag kan garantera dej att jag personligen skulle söka upp denna person ifall det vore i närheten och jag visste vem det var och upplysa person i fråga om ett och annat. "Rådgivaren" skulle knappast klara sej från att ersätta pojkstackaren.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palme_570
Det finns alltid enstaka kort som inte funkar det är just därför man ska kolla om just sitt moderkorts bios stödjer en vis cpu. Socklarna är fortfarande fullt fungerande med varan . Det finns ju am2+ kort som inte klarar alla phenom så problemen finns hos nya kort med.

Och det menar du är att betrakta som full kompabilitet?
Ujuj, du måste skämta, om inte annat blir jag rejält orolig för dej.

- Jodå, denna nya V70-volvomotorn är fullt kompatibel med din gamla 240.. Det är bara det att den kommer inte att fungera..
:-S

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palme_570
Det är väl inte missvisande alls . Processorerna passar på båda socklarna vilket gäller alla kort det är ju samma bara att am2+ stödjer ht 3.0 det enda man måste se till är att bios stödjer cpun och att de klarar att pressa så mycket ström vilket han säger.

Så bra, då kanske jag skall skicka den 14-årige killen med sitt MSI K9N Neo-F och sin Phenom hem till dej så får du grejjerna att fungera då? Om det då inte fungerar (Som när jag testade att få igång den) tycker du då det är fullt kompatibelt iaf?
För mej innebär full kompabilitet att saker och ting fungerar tillsammans, men tydligen innebär inte begreppet "kompabilitet" det i er lilla värld.

Av Phenomenalize

Du har en väldigt lustig definition på kompabilitet.
Meningen du skrev: "AM2+ och AM2 är fullt kompatibla. Alla AM2+ processorer fungerar på AM2 och vice versa. Man ska bara se till att det finns en Bios till det aktuella moderkortet som har stöd för den aktuella processorn." är nog bland det flummigaste och mest missvisande som skrivits på ett forum.
Detta ger den oinvigde känslan av att han/hon kan springa och handla valfri Phenom till t.ex sitt gamla MSI K9N Neo-F och sedan stå där med lång näsa och förbanna användaren -Boris- på swec's forum. Inte nog med att du är flummig i dina uttalanden, du lurar ju även oinvigda (Medvetet eller omedvetet) att göra felköp med sina surt sparande slantar. Skärp dej.

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Jo, i teorin är AM2 100% kompatibelt med AM2+, men i praktiken så är långt ifrån alla äldre moderkort byggda för att klara av de högre effekter som Phenom kan ge och i vissa (budget-)fall klarar de inte ens high-end x2 -processorer särskilt bra.

Så att säga att man endast behöver ett uppdaterat BIOS är att ta i lite. Det är dumt att ge folk uppfattningen att alla AM2-moderkort fungerar med AM2+ processorer. I en del fall kommer aldrig nya BIOS släppas och i andra fall, så klarar bara moderkortet processorerna med lägst TDP.
Man bör med andra ord försöka göra en liten koll innan köp/uppgradering, så att man inte blir sittandes med en kombination som inte fungerar.
Risken är inte så stor om man köper nytt, men i budgetsegmentet finns ändå en del klena moderkort.

Ungefär vad jag sade till en kompis åt sonen, han hade nämligen "läst på internet" att det skulle funka.. Synd bara att han inte konsulterade mej före köpet.
Både det gamla moderkortet och den nyinköpta Phenomprollen fungerade säkert bra, dock inte alls tillsammans.
Iofs ska man kanske inte klaga, för det är ju såna som sprider sådana där rykten som gör att man får in lite svartpengar emellanåt.

Av Phenomenalize

Dålig kylning på grafiken?

Av Phenomenalize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
tomshardware är inte direkt kända för att vara den bästa sidan när det gäller benchmarks.

Ta en titt på Andantech och sweclockers.

Anandtech, ja, men swec? Knappast, swec har börjat bli som Se & Hör och verkar ha en förkärlek till det som genererar mest besök från unika IP, dvs inte speciellt seriösa.
Enda anledningen till att jag besöker sajten är väl att man någon enstaka gång lär sej något nytt i forumet, dock har nivån på detta sjunkit avsevärt med åren.