Inlägg

Inlägg som tehlily har skrivit i forumet
Av tehlily

Med risk för flera kommande dumförklaringar, vädrar jag nu en fundering jag haft länge: Varför ska det alltid skäras ned bara för att vinsten är mindre än väntat? WD fick 0,4 miljarder dollar mindre än de förväntat sig - än sen? De fick fortfarande 1,7 miljarder i vinst. Varför måste de tjäna minst så mycket, som deras överbetalda konsulter har siat? Vidare, var är alla pengarna från tidigare vinster, under högkonjunkturen? Konjunkturer har i evig tid svängt fram och tillbaka, så på det området torde siarnas arbete vara mycket förenklat - varför inte spara pengar till sämre tider , och behålla sina anställda. På så sätt blir de ju först på marknaden när konjunkturen blir bättre; de behöver, till skillnad från sina konkurrenter, inte omrekrytera.

Av tehlily

Plus:

En massa som redan skrivits.
Ni erbjuder faktura.

Minus:

Ni gör det via Kreditor, ett av världens största skitbolag. En rent personlig åsikt, då jag hör till dem som har låg inkomst, men inte för den sakens skull saknar tillgångar. Detta gör att Kreditor inte tillåter att jag handlar på faktura.

Ser heller inga möjligheter att skicka faktura till en ort, men leverera till en annan?

Liten grej: Reservoar stavas reservoar, till skillnad från engelskans, och franskans, reservoir

Av tehlily

Åh? Jag kan vara fel ute, men i min värld är 71 till 72 grader rätt varmt, även vid full load. Särskilt om det gäller en snitttemperatur... Jag menar, om lägsta temperatur kan antas vara något över rumstemp. krävs en del höga temps för att få snittet till 72 grader... Jag skulle satsa på lite bättre kylning. Men gör inget förrän du hört (läst) fler svar, jag kan vara ute och svubbla helt.

Av tehlily

PhysX kommer inte bli ngn hit om inte nvidia gör om det till en öppen kod, som även ati kan använda sig av. Jag tror att ytterst få speltillverkare vill låsa sådana funktioner till EN gpu-tillverkare.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darrenj
Att rekommendera en data för 20000kr i den tid vi befinner oss nu, med recension, jobb varsel etc. är väldigt oansvarig av redaktionen.

Att rekommendera någon datOR är över huvud taget jävligt oansvarigT av redaktionen, när så många många barn i tredje världen svälter.

Eller?

SweC gör det de alltid gjort; Jobbvarsel (i ett ord) påverkar inte, i alla fall inte på så här kort sikt, produkternas prisvärdhet.

Av tehlily

Jag tycker nog att SWEC. snart får byta bild till AMD-relaterade nyheter.

Av tehlily

7300 LE! Sånt har jag! Kör Crysis på det. Fina grejor.

Av tehlily

"...så om vår vision går i uppfyllelse kommer TVÅ Nvidiakort att lottas ut till två medlemmar vi tycker förtjänar det."

Lottas till dem som förtjänar...? Oförenligt...? Eller Lottning med censur?

Kul initiativ, icke desto mindre.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Naradin
LOL!!! Nice

On Topic: Gillar den där kylarn starkt... Kostar den mer än 120-Extreme?

mhm

Av tehlily

Eclipse FTW

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jkrx
Dem sänker tillverkningskostnaderna men ändå så är dem alltid dyra... Nvidia är ett skruk företag så det smäller om det

Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill

Bara en till på högen =/, hoppas att dem har lyckats städa upp tillräckligt för att GTX300 och uppåt iaf inte blir blandade som 8***, 9*** och GTX1** och GTX2** . Jo dem har ju lyckats göra två serier grafikkort till fyra namnserier. Varav grafikkort från första finns med i tredje.

Fy vilken soppa dem har skapat, men undra om dem har gjort det med avsikt att förvirra sina kunder.

Ursäkta språkpolisen, besserwissern, ordmärkaren etc., men att skriva "Fint" och hela tiden skriva "dem", i stället för "dom", ter sig onödigt där det egentligen skall vara "de". Då är det ju bättre att skriva "dom". (Exempel behöver inte känna sig särskilt utpekade, de var ju just exempel)

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TMO KOTOR
Var väl en ytterst konstig undersökning. Sport och datorspel är väl inte direkt samma sak. Sedan att datorspelare skulle idrotta mer låter synnerligen osannolikt, det stämmer inte alls på min omgivning.

"Säg mig med vilka du umgås, och jag skall säga dig vem du är" ^^

Av tehlily

Yeeey! Go samsung go samsung go go go samsung!

Av tehlily

tack

Av tehlily

ddr2-minnen på en ddr3-planka?

Nån som vet om detta går? Min siande förmåga säger mig nämligen att ddr3 kommer att komma starkt (och sjunka i pris) under 2009/-10, men jag vill inte lägga så mycket pengar på minnen nu för så lite praltisk prestandaöking. Vill å andra sidan inte heller köpa ett moderkort nu och ett till sen :s

En liten fråga om överklockning också... Är det omöjligt/otillrådligt/fullt möjligt att klocka upp fsb så att busshatigheten kommer över det som moderkortet stöder?

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ellehbg
Det står att vänstersidan har ett metallgaller men är det inte högersidan som har metallgallret och vänstersidan är slät? Det ser ut så på bilderna nämligen.

Vi kanske borde använda beteckningarna styrbord och babord för att undvika dylik förvirring.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blom_Avesta
i mitt antec nine hundred har jag 8st fläktar med led's i. plus 6st utan led's i och i min mening så flyttar dom med led's mer luft än dom utan.

Jo, just frekvensen hos det ljus som produceras av en led är känt för att bära luft på ett väldigt effektivt sätt.

Tot. 14 fläktar? vad i h-lv-te, klockar du ditt system till 30 GHz?

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robin00
Vid ddr2 är det x2. Vid en fsb på tex 445 blir minneshastigheten 890. Tror det gäller för ddr3 med.

Vad jag hört här på forumet så är skillnaden mellan ddr2 och ddr3 inte så stor att det är värt prisskillnaden dem emellan.

Ska du klocka mycket så kanske ett par snabba ddr2 8500 minnen vore att föredra.

Tack, tack.

Kollat runt lite på pris på ddr2 kontra ddr3. Det första intrycket ger att att men för samma peng får ett snabbare ddr3 med mindre utrymme, eller ett ngt långsammare ddr2, men med större utrymme. Det verkar ju inte vara ngn större idé att lägga samma pengar på snabbhet om man ska klocka själv... Även om ett minne som är gjort för snabare hastigheter ofta också kan klockas upp mer (inte procentuellt mot ett med lägre hastighet, utan siffermässigt).

Med STOR risk för att göra bort mig; ett exempel:

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=2GBTWXD31...

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=4GBKDDR2O...

Ser nu förresten att det sista hade lite lägre åtkomsttid... Så om man ska välja mellan dessa, är alltså det senare (reaper) att föredra? eller är de inte jämförbara?

Till sist: Tackar och bockar för rekommendationer ang. klockvänliga sli-anpassade minnen.

Av tehlily

FSB i förhållande till minnesfrekvens.

Tråden kommer i klock/kylning, eftersom svaren kommer resultera i en klockning

Ursäkta nooben, men en grej hittar jag inte i de FAQ/introduktioner jag läst; Hur förhåller sig FSB:n till minnenas frekvens? Vid ddr har jag förstått att det gäller en dubblering, men ddr2? ddr3? samma eller x4 resp x8?

Lite allmänt om ddr3... Är det ngt att satsa på vid överklockning? Förstår naturligtvis att det är svårt att ge allmänna svar om vilket som är bättre, men jag tänkte ha den tillkommande burken ett tag, och att då köra på ett system som är på väg att "falla från" (syftar här på ddr2 för de mer sinnessvaga) får det att vrida sig i ekonomitarmen.

Mycket tacksam för svar.

Av tehlily

Nu är ju jag lite noob, med betoning på lite, men kan man verkligen ha en multiplier på 9,5? med decimal? angående trådstart alltså.