Inlägg

Inlägg som wazman har skrivit i forumet
Av wazman

Ahhh kanske man behöver dra ner en sväng till Clas Ohlson och köpa ett 10 pack Larion 200TB skivor i framtiden? (blir nostalgisk)

Av wazman

Trodde det var någon som skulle vara lite lustig först, men VDn har verkligen 850.000 kr i månadslön?! Det är ju en helt absurd summa pengar speciellt i en sådan organisation där "veteranerna" är bittra, sura och klagande - kan förstå om det svider.

När jag jobbade där (parallellt med studier på högskolan) för 20 år sen var ingångslönen 10.000 kr (före skatt), det var bara ett fåtal brevbärare som hade över 20.000, kontorschefen hade 30.000 och det var liksom "taket". En gubbe störtade ut ur ett möte bitter som en jävla citron när han klagade över att han bara hade 16.000 efter 40 år i yrket. En annan "veteran" hade varit chef på bygget i några månader och gick sen tillbaka till brevbärarrollen, så han kunde plocka ut en hög lön jämfört med alla andra, 23.000.

Fyfan alltså, saknar inte det där jävla bittra stället ett dugg alltså men man är fan glad att man har tak över huvudet på jobbet och kollegor som inte luktar svett så det sticker i ögonen.

Men den här damen som är VD alltså, hon borde släppa en e-bok om "hur du ökar din lön till nästan en miljon på 5 år" kommer fan sälja som smör garanterat LOL!

Av wazman

På ett jobb jag hade förra året hörde jag en HR viska till en annan nyanställd HR om företagets best practices: "Om det är två personer som söker rollen, en kille och en tjej så går vi alltid vidare med tjejen".

Av wazman

Cyklar man förnuftigt behöver man inte en cykelhjälm alls.

Kan förstå att man har en hjälm på sig om man stunt cyklar, förlåt åker modern MTB, där allt ska gå snabbt, man ska åka nedåt i hög hastighet, hoppa med cykeln, säga ord som "radical" och "cool bro" och vara "tuff" och göra "coola" grejer mellan energidrycksstoppen med kepsen på sned.

Men i övrigt, cyklar man i en normal hastighet och har koll på vad man gör så är det helt onödigt att ha en hjälm på sig. Vill man ta risker och är osäker på om man "sätter den" då kan jag förstå att man har en hjälm på sig, men då ska du ha knäskydd, ansiktsskydd, armbågsskydd och hela paketet på dig också.

Köp inte all hype utan tänk med din egen hjärna.

Av wazman

Haha lycka till! Min erfarenhet är att ingen vill sitta låst på kontor mer

Av wazman

Det var tyvärr längesen DH gick från att vara ett Demoparty till att vara en enorm spelmässa för gamers som bara vill gejma.

Så på det sättet spelar det ingen roll om en flytt till Stockholm är logisk med tanke på att själen är död, charmen är borta och allt som är kvar är kommersen och spelande. Det enda positiva är väl isåfall att arrangörerna inte ens påstår att det är ett demoparty längre.

Av wazman
Skrivet av evil penguin:

Det tror jag inte.

22H2 (förra årets version) fick flikar i en uppdatering nu i år och 23H2 (årets version) har haft flikar från start.

21H2 är väl end-of-life nu? (får inga uppdateringar öht)

öööö jaha, men vafan, jag trodde man fick uppdateringarna automatiskt, måste man göra nått speciellt för att uppdatera till 22h2/23h2?

Av wazman
Skrivet av evil penguin:

Vad har du för version? (Se t.ex. winver)

Trodde inte att flikarna var något som hölls tillbaka, till skillnad från vissa andra ändringar...

Jag har 21H2, det är väl den som fick flikarna?

Av wazman

Jag har inte ens tabbar i utforskaren i 11an oavsett hur många uppdateringar jag drar in

Av wazman

Va hände med Alfa prolle kylarna btw? Va de coolaste man kunde ha juh, minns att jag hade en astuff Alpha på min Slot A med dubbla 60mm fläktar, fett me kyla fyfan, den kostade typ 600 spänn tror jag.

Av wazman

Tycker nånstans kring 2000-2500 är maxpris för ett moderkort. Det enda man vill ha är väl stabilitet och de expansionsmöjligheter man har behov av. Svårt att förstå värdet av ett moderkort som ligger på 7000 spänn.

Av wazman

Suck, blir detta verklighet blir det byte till Linux dag 1 alltså, ser fan nästan fram emot det så man slipper schiten en gång för alla.

Av wazman

Noll intresse, noll hype för egen del, det har gått så lång tid att jag inte bryr mig (samma med HL3).

Dom vill inte satsa på single player heller, de kunde lätt släppt massvis expansionspaket till 5an för single player men de gjorde de inte tex. Allt handlar bara om profit och stålars inte om att göra användare glada.

Jag skulle höjt på ögonbrynen om man kunde gå in i varje hus, in i varje rum och öppna typ byrolådorna i 6an, om man kunde prata med varje NPC på ett realistiskt sett och man kunde interagera med spelvärlden mer granulärt. Blir säkert bara en "deluxe" variant av 5an, blää

Av wazman

Hade vart mer intressant att lyssna på original Amiga nissarna IMHO

Av wazman

Hört av en kompis som sökte jobb där för 15 år sedan att dom var rätt lågavlönade. Han sökte en administratörsroll och dom på golvet (i kassorna) låg på 11-12" i lön medan han som skulle ha en administratörsroll troligen skulle landa på 13-14". Kan förklara service nivån.

Av wazman

Köpte en bärbar Mac, den där pyttelilla 12":aren som fanns för några år sedan (inte Air) till min fru. Hon var mest van med PC så hon använde den kanske 4-5 gånger under 12 månader. Varje gång klagade hon på att något var fel på den. Jag insisterade dock på att hon inte fattade "mackar" och att hon måste lära sig Mac samt att hon ska sluta klaga. Till slut tröttnade jag på tjaffset och började felsöka datorn själv och kunde faktiskt konstatera att datorn verkligen hade något slags allvarligt hårdvaru fel som till slut mynnade ut i att datorn slutade starta alls.

Då hade det gått 13 månader så den gick inte att byta ut. Enda lösningen var att byta ut moderkortet som skulle kosta över 8000 kronor. Det slutade med att jag sålde den trasiga datorn för 2000 spänn till nån reparationsfirma och tog smällen. Tror jag la 18.000 kronor på den. Aja, jag fick ju en fin USB C kabel med den som jag behöll....

Och nej, det sista jag köper är en bärbar Mac igen.

Av wazman
Skrivet av Shepherds pie:

Aktier i Fermenta.

"Här ligger det en gravad hund"

Av wazman

Tror dom drar in pengar på mainstream produkter sen leker dom loss med såna hära grejer. Gjorde dom inte nån Carlsson inspirerad högtalare för nåra år sen, dom får säkert en chunk pengar gör varje sån högtalare som säljs, likaså med Ikea produkterna.

Av wazman

Är på 21H2 ser jag, tack!

Av wazman

Hur aktiverar man tabbar i utforskaren i Win 11?

Jag har noterat att man kan ha tabbar i utforskaren, har det bland annat på jobbdatorn sedan nån månad. Men på min dator hemma så dyker det inte upp. Måste man aktivera någon funktion för att få tabbar att fungera i utforskaren på Win11 ?