Inlägg

Inlägg som Gtoxed har skrivit i forumet
Av Gtoxed

6750 i crossfire blir typ prestanda av en HD4890, om ens det...

gör om, gör rätt, skaffa 6950/6970 om du vill lira bf3 laggfritt..

Av Gtoxed
Skrivet av Twattycake:

Tankade hem MSI Afterburner och ändrade inställningarna på fläkten (som tydligen aldrig var ovanför 50% visade det sig) så att fläkten följer temperaturkurvan. Nu ligger jag på stabila 70-72° efter flera timmars lir.

Tack så hemskt mycket för alla svar, skall nog ändå sätta in en fläkt i botten så man kanske kan överklocka lite!

jag kan säga så här, du måste ta av kåpan försiktigt med spärrarna som sitter runt sidan på kortet, du kommer nog hitta mycket damm samlat där efter ett tags användning.

vill du ha ett tips på en billig kylnings lösning? jag blev trött på att ligga på så höga temps när ja lira, plus att fläkten lät så värst, så jag köpte mig 2 fläktar och satte ena i framsidan på chassit med Zalman fanmate2, och sen en till 120mm fläkt på botten precis under kylflänsen (efter att jag tagit bort kåpan som ska se till att putta ut luften ur chassit.. fick ner mina temps till 45grader idle (surf), samt 75 grader load med fläkten på lägsta varvtal.

http://ladda-upp.se/data/hjlakkoxdzquxq/

under fläkten så skruva jag in 4 fläkt skruvar, sen super limmade på 4 i motsatt håll så att huvudena satt ihop. till slut tog jag 4 små duttar med limpistolen på änden av skruvarna o tryckte ner i chassit. eftersom jag har mATX chassi så var det ju bara nån 1-2cm huvudrum så luften får cirkulera fritt.. soft va? annars köru me buntband om du har större chassi... enjoy!

http://ladda-upp.se/data/zswfgejgrjtbyq/

Av Gtoxed

du kan definitivt spela med ett 5870, detta presterar som ett 460, vilket min kompis lirar på medium settings 1920x1080.

köp detta paket och du har bra o billigt 2195:-
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=649105

denna om du har 500 spänn extra o lägga ut:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=660392

Av Gtoxed

skillnaden mellan gtx560 och ti varianten är att TI har mera shader processorer upplåsta.

man kan säga att gtx560 är efterföljaren till 460, och 560ti är en lillebrorsa till gtx570..

det är helt bra temperaturer, min gtx 570 kommer upp i 63c grader load och 30-35 grader idle i ett väl ventilerat chassi, In-Win Dragon Slayer..

Av Gtoxed

Jag har lagt till denna i olika trådar, mest pga att jag tror på denna produkt så himla mycket:
http://www.webhallen.com/hemelektronik/102197-altec_lansing_a...

2.0 system för 2200kr (ja det är inte din prisklass), men det är så otroligt värt det. Riktigt schysst ljud, massa bas, och kan kopplas bort från elnätet och laddas med 8 D batterier för 30 timmars batteritid (15 timmar på max volym)

dragit med denna till Tantolunden i stockholm på varma dagar för bärs och umgänge, och denna har funkat exemplariskt.

+ är att den har 2 ljudingångar (funkar bra om flera människor vill spela sin musik men du vill höra klart din låt först), samt ipod/iphone docka och en fjärrkontroll med karbinhake för de oväntade fyllekvällarna

Använder dessa som datorhögtalare, och fest högtalare när man vistas ute..

spara ihop en extra tusen lapp o du har ett fjullfjädrat system!

Av Gtoxed
Skrivet av anon99565:

Väldigt puckat faktiskt.

Vrf inte göra Karkand o Sharqi liknande banor för upp till 64 spelare med bara infanteri isf. 16 spelare....... Hur tänker dom?

håller med, detta förstör Battlefield för vad det är känt för; stora banor, mycket ställen att gömma sig på, strider av olika typer som du själv kan välja vad du vill sätta dig in i (tanks, flygplan, heli, infant. etc)..

Det som gjorde battlefield så känt är ju tex BF2's bana Dragon valley, en av de första punkterna för USA att attackera var ju den där hilltoppen med paviljongen som såg ut över hela banan, då brukade jag och flera polare när vi var på Kina's sida, att vi la oss i skogarna bredvid paviljongen och bara väntade in pansarvagnarna som körde förbi, vissa c4ade, andra körde rocket launcher och engineer la AT mines.. det för mig, är vad som skapade Battlefield för mig..

Nu går ju dice helt fel håll o skapar 16player banor, när man kan hosta servrar och dra ner antalet spelare. nee ja tycker det är stort FEL där. då kan ja lika gärna spela MW3 (god forbid!)

förutom det så är det trevligt med lite nya banor.. men som sagt, ja väntar fortfarande på konvertering av dragon valley

Av Gtoxed

någon som vet om den går att använda den som system disk? 64gb för runt 600 spänn e ju inte fel liksom...

Av Gtoxed

jag tycker detta är en jätte bra idé, speciellt i avseende av detta grafik korts rally som hålls just nu.. jag vill kunna ha kvar mitt gtx570 ett bra tag till och kunna njuta av bra spel, inte bra grafik.

Hoppas att denna koncept får samma gud status som apples produkter får.

Viva la PC-Gaming!!

Av Gtoxed

http://www.webhallen.com/hardvara/128001-tp-link_tradlos_rout...

denna har jag, och ja man kan ställa in så 3g tar över när kabel internet dör.

Av Gtoxed

Mobilt bredband kommer aldrig (inte än iaf) uppnå stabilitet samt svars tid (ping som du ser i dina spel). förvänta dig inga bra ping om du spelar mycket online.

Av Gtoxed

Jag kom just på, vad behöver jag för kabel mellan batteriet och stereon?

enligt clasohlsons chatt support tyckte dom att vanliga högtalarkablar http://www.clasohlson.se/link/m3/Product,Product.aspx?artnr=4... skulle funka. det står att de har 100v max gräns.. vågar man?

Av Gtoxed
Skrivet av Zotamedu:

En multimeter är alltid bra att ha hemma. Pillar man inte ofta och om det inte är så extremt känsliga grejer duger en billig multimeter från Clas Ohlson eller Kjell bra.

Jag hade personligen löst kablar och det biten först och sen provkört med någon batterieliminator jag hade liggande för att se att den biten fungerar innan jag hade lagt massa pengar på batteriet.

Batteriet ser inte helt fel ut. Det viktiga är att du köper ett underhållsfritt batteri. Om inte annat för att den andra typen mycket lättare kan läcka vilket är väldigt tråkigt. Man vill inte att batteriet droppar svavelsyra och blysalter i ryggsäcken. Sen är resten bara en avvägning mellan pris, vikt och kapacitet.

yes.. Hur ska jag prova med en batterieliminator?
min stereo har som sagt el försörjning om man vill. i uttaget står det däremot att den går på 16-17v o något ampere. ska kolla när jag kommer hem. jag blir bara förvirrad, då 8D batterier blir ju typ 12v (1.5v d-batterier), o väguttag är 16-17v... varför är det så?

jag läste på ett annat forum att nån snubbe tog sina datorhögtalare, klippte kabeln innan transformatorn, o hookade ett 12v batteri sådär. vågar man göra så?

hittade denna länk till slut också.. http://www.ehow.com/how_7230474_connect-portable-radio-car-ba... men vet inte riktigt om jag kommer behöva en potentiometer. gah ja blir ju så förvirrad, vill ju veta vad jag gör så ja inte bränner nå kort i stereon liksom..

Av Gtoxed
Skrivet av Tornado2251:

va händer om de står på ens stereo "17v dc, 3.4a(tror jag?)" men stereon har plats för 8 D-batterier? 8 d batterier blir ju 9,6v..

Av Gtoxed
Skrivet av Korgan:

Är Q6600 revision G0 så hade jag valt den. Är det B3 så hade jag valt Q8300.

håller med, fråga killen/butiken vilken revision q6600 har.

Av Gtoxed
Skrivet av Zotamedu:

En stereo är inte i närheten av kraftigt strömuttag för en blyack. Grejen med blyceller är att de har så låg inre resistans att de kan ge fruktansvärt mycket ström vilket ibland är bra. Som startmotorn i en bil som kan dra ett par hundra ampere. Din stereo drar nog i storleksordningen en eller ett par ampere. Inget att oroa sig för med andra ord.

Exakt hur du ska koppla bakom batteriluckan kan jag inte svara på eftersom jag inte vet hur det ser ut. Det lär dock bara vara en enda stor seriekoppling och i så fall kan du strunta i den andra sidan. Du får bara hitta vilken sida som vill ha ström och vilken sida som bara är en metallplatta. Testa dig inte fram med blyacken här för då är risken att något brinner. Ta en multimeter och mät över polerna på båda sidorna. Får du noll resistans på ena sidan och massa resistans på andra så är den sidan med låg resistans bara en metallplatta för att fixa seriekopplingen av batterierna. På andra sidan ska det bara vara att haka på krokodilklämmor eller annan lösning. Är du lite händig skaffar du grov rundstav som du kapar i rätt längd för att få plats istället för batterierna. Sedan kan du limma på metallbleck på ena sidan som du sedan löder fast strömkablarna på. Får du rätt längd och hyfsat grov stav lär det sitta bra mycket bättre än ett par klämmor.

Man tackar för svaret, speciellt angående att hålla koll på vilka poler som vill ha ström. Ska köpa en multimeter och kolla upp detta.
nu hittade jag ett ordentligt 12v batteri av typen AMG - tydligen klarar den temperaturer bättre, kan ställas liggande, behövs inget underhåll, 2% urladdningstid över 2 månaders tid, samt klarar av att djup urladdas samt tål stötar och vibrationer.. detta låter väl perfekt för en portabel stereo liksom?

http://shop.batteriexpressen.se/?artnr=AGM3040

Ska man slå till o köpa batteriet nu?

Av Gtoxed

Nu hittar jag ju denna text på biltema. vadå kommer batteriet gå sönder av stereo användning? verkar mycket prat om "kraftiga, men korta urladdningar"

Användbara både vid cyklisk drift och som beredskapskraft. Ventilreglerade och underhållsfria. Hölje av svart hårdplast. För ficklampor, leksaker, gräsklippare, nödbelysning, larmsystem m.m. Laddas med vanliga bilbatteriladdare eller MC-laddare 6 V/12 V, se rekommenderad max. laddningsström.

Cyklisk eller underhållsladdning
Cyklisk laddning används när ackumulatorn är till för stora effektuttag. I sådana fall bör ackumulatorn återladdas snarast efter ett uttag. Underhållsladdning är en förhållandevis svag och långsam laddning som passar när ackumulatorn ska kunna användas vid avbrott i den ordinarie strömförsörjningen. Livslängden vid denna typ av användning är 3-5 år.

Laddningsspänningen ska ligga något högre än ackumulatorns nominella spänning. Blyackumulatorer behöver tid för att ta emot laddning. Därför ska den laddström som tillförs vid cyklisk drift inte vara större än 30 % av ackumulatorns kapacitetsvärde, vilket anges i Ah. De blyackumulatorer som ständigt tar emot laddning, för att vara startberedda i ett nödläge, laddas med en laddström som är 5 % av ackumulatorns kapacitetsvärde. Vid låg temperatur måste laddningstiden ökas.

Urladdning
Blyackumulatorer är lämpade för kraftiga kortvariga urladdningar. Det kontinuerliga strömuttaget bör inte överstiga kapaciteten med mer än tre gånger, men en blyackumulator klarar 15 gånger sin egen kapacitet under knappt fem sekunder.
_____

Förlåt att ja skriver så mycket, men försöker bara lära mig så mycket jag bara kan om det här. Jag har läst runt lite mer på internet och folk pratar om att de kopplar ihop billiga dator högtalare till bilbatterier och bly ackumulatorer, så då borde det ju inte vara några problem att driva en stereo på en blyackumulator?

Av Gtoxed

Jag håller med dig faktiskt TS, känns som alla har mer tid än en själv.. Jag har 1 amstaff hund som behöver mycket motion, en sambo och 2 katter samt en lägenhet som ska underhållas..

jag har tur om jag får 1 timmes spelande in nån dag här och där under veckan.. när sambon jobbar helg pass så passar jag på så gott det går med att lira bf3...

men jag tror ärligt talat att problemet ligger inte i att vi flyttat ut.. Det är Kvinnorna som förstör våran speltid!!!

så mycket som jag älskar min sambo till döds så hoppas man verkligen att hon kunde göra andra saker än att försöka vara med mig hela tiden / hemma hela tiden (hoppas hon inte ser det här, jag skämtar älskling!! )

Jag skyller bristen på datorspelar tid på brudarna! man sitter o lirar i en kvart "meeh ååå va du e tråkig, du har ju spelat fett länge nu ju"..

Av Gtoxed
Skrivet av Hardware guy:

Ingen av laddarna har någon användbar information angiven. Teknikmagasinet visar dock bilder med 2 st 7000 mAh batterier, och skriver upp till 20 timmars laddningstid. 7000*1,4 (för förluster) / 20 (timmar) ~ 500 mA laddström. Kanske halveras vid laddning av 4 batterier vilket fördubblar laddtiden.

Det finns omvandlare 12V till 230 V, men det är förluster vid denna omvandling så du driftstiden blir lägre.
Lite onödigt att omvandla 12V i extern blyackumulator till 230V och sedan låta stereon omvandla tillbaka till 12V.
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=163530368
http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link...
http://www.jula.se/inverter-12-230-v-usb-608104

den från teknikmagasinet hittade jag info på GP's hemsida, det skulle ta 22 timmar att ladda 10,000mah batterier...

Av Gtoxed
Skrivet av Zotamedu:

Ja men den vill garanterat ha 230 V AC in där och då måste du ha en liten omvandlare mellan batteriet och stereon. Finns på biltema:
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/12-Vol...
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/12-Vol...
Sedan är det bara att köpa ett tillräckligt stort 12 V batteri.

Jag hade dock undvikit den där lösningen eftersom du då måste gå från 12 V DC till 230 AC tillbaks till DC med låg spänning igen. Väldigt onödigt med andra ord. Bättre att köpa valfritt batteri som levererar 12 V, finns massa blyackar i olika storlekar, och sedan koppla på den på polerna för batterierna. Kanske är smidigast att bygga en adapter som ser ut lite grovt som batterierna som passar bra i hållaren. Annars borde det räcka med kablar och två krokodiklämmor. Är du inte så grinig med vikten kan du ju släpa med ett bilbatteri. De ligger väl på en 50-60 Ah.

Oki, tackar för snabbt svar, har väntat i 2 dagar på svar nu
Okay, så då är väguttaget tilll ackumulator uteslutet då jag förlorar batteri på det.
Ni pratar om att bygga en adapter som sitter i batteri slotten. Problemet är att batterierna är delade på 2 rader, 4 på översta, och 4 på understa.
jag kan lägga en krokodil klämma på 2 sidor, men hur gör jag med den platta sidan så att den får kontakt? jag kan ju inte tejpa på det liksom.
Jag är inte så hightech på electricitet, men om så länge jag kopplar en 12v blyackumulator så kommer min stereo ej att ta skada?

Jag tänkte gå och köpa idag i så fall, Vad kommer jag behöva köpa från Clas ohlson förutom krokodil klämmor? vilka elkablar med låg resistans (har hört att låg resistans ger mindre "avkast" av el som strömmar genom kabeln).

Jag vill ha mer än 10-12+ timmar batteritid, men vill EJ ha ett bilbatteri då det väger på tok för mycket.. det kommer att bäras stereo knuten till ryggsäcken, ackumulatorn dårå samt min bärs
funderade på denna: http://www.jula.se/blyackumulator-12-v-17-ah-440057

http://images.highspeedbackbone.net/SKUimages/enhanced/A162-2172...

Av Gtoxed
Citat:

8 batterier ger 12 volt, så det fungerar utmärkt med blyackumulator. Kanske rent ut av redan finns en 12V ingång på stereon.
Välj batteri efter hur lång drifttid du vill ha innan batteriet måste laddas.

ja jag har en ingång för stereon, med tillhörande väguttag, kan jag på något sätt plugga in mitt vägguttag i nån ackumulator? då blir detta enklare.