Inlägg

Inlägg som padwan har skrivit i forumet
Av padwan
Skrivet av mrU:

Msi 970
Rx560

1000kr/st

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, men för dyrt för de korten. Finns nya 560 för runt tusenlappen?

Av padwan

Budgetkort köpes

Hej, söker ett grafikkort från 500kr till max runt tusenlappen.

Tänker mig nåt i stil med GTX 1050/1650 eller RX 560/570/580

Läs hela annonsen här

Av padwan

Stationär budget-pc ~5k (surf/spel)

Hej vänner, det är en djungel där ute och jag hoppas ni kan hjälpa mig att få mest prestanda för pengarna.

Jag ska köpa en dator till min pojk som mest surfar youtube och spelar lite minecraft, tf2 och sånna icke-monster-prestanda-krävande spel

Vill att den ska hålla ett tag och jag gissar på att grafikkortet kommer att vara av störst betydelse då han antagligen kommer att börja spela lite mer krävande spel när han blir äldre. Gjorde en snabb sökning på prisjakt efter burkar under 6k med minst 6GB ram, samt inbyggt wifi och hittade då dessa 12 alternativ:

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s96258522&cols=1584,112...

Vilken av dessa tror ni skulle passa? Eller finns det bättre alternativ om man istället fixar trådlöst nätverk externt?

Tacksam för all input (AMD/Intel?, Geforce/Radeon?, Dual core/Quad core?).. Är inte så uppdaterad på hårdvarufronten själv längre..

MVH

Av padwan

De kan ju i samma veva fixa ett gratisnummer man kan ringa till och lyssna på radio. Så kan alla med telefon få betala licenspengar också

Av padwan

Jo han fråga om jag bodde i linköping

Men alltså det är konstigt att det inte fungerar på den stationära med två olika nätverkskort, medans det funkar på laptopen både med sladd och trådlöst

Har dom inte löst det innan veckan är slut så byter jag också ISP. Hade RixPort80 förut men AllTele tog över oss

Uppdatering: Nu fungerar det igen. De upptäckte någon slags störning som de åtgärdade väldigt fort. Är nöjd med supporten från AllTele förutom att det var lite väl lång telefonkö. Hursomhelst ser jag ingen anledning att byta ISP

Fortfarande väldigt konstigt att det fungerade med laptopen. Hade det inte gjort det hade jag kommit fram till att det var hos AllTele felet låg mycket snabbare

Av padwan

Har nu testat med ett annat nätverkskort och problemen kvarstår.. Även testat att koppla bort routern utan nån förbättring.

Sitter för tillfället i telefonsupport med en kille från AllTele och han verkar vara lika förbryllad som jag

Av padwan

Hjälpte inte..

Mycket underligt detta... En kompis är påväg hit med två nätverkskort. Återkommer när jag testat dessa

Om man ska titta närmare på vad som kan vara problemet så ser vi detta:

Det spelar ingen roll vilket operativsystem man har (funkar inte med xp liveskiva)
Det spelar ingen roll vilken router man har (funkar med laptop)
Det spelar ingen roll om man kör trådlöst eller nätat (båda funkar med laptop)
Det spelar ingen roll vilken ISP man har (funkar med laptop)
Det spelar roll vilka sidor man försöker besöka (vissa sidor funkar, andra ej)

Nätverkskortet borde ha ett finger med i spelet. Men eftersom jag inte verkar vara ensam om problemet så får man anta att det inte är sönder, utan har problem att kommunicera med nåt... ibland

Kanske blir ena datorn spärrad av AllTele av någon konstig anledning. BBB har väl nåt mac-adress-spam-skydd som verkar vara ganska sugigt. Kanske nåt liknande? Fast å andra sidan vore det konstigt att bara spärra vissa sidor

Av padwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonmoritz
Eftersom du kör Windows 7, så har du Internet Explorer 8... Då är det vissa sidor som är "gamla" och då måste du trycka på Kompabilitets knappen... Den är till höger om adressfältet, men till vänster om Uppdatera!

Se om det funkar!

Testat med flera olika webläsare och operativsystem med samma fel tyvärr

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nice
Update: Jag kommer in på sweclockers forum om jag pekar extern.prisjakt.nu till localhost i hosts-filen.

Edit: Glöm mina inlägg. Missade att TS fel var koncentrerat till en dator...

Får precis samma fel på Feber.se. Eller sidan laddas okej, men när jag ska in och kolla på nån artikel så laddas bara sidhuvudet.

Vad kör du för operativsystem och vad har du för nätverkskort? Jag kör på ett integrerat i ett MSI P35 Neo-F (MSI 7360) moderkort. Fick vi någon uppdatering till windows igår, har för mig det? Ska kolla närmare

Har också Alltele som operatör, men det fungerar somsagt på min laptop så jag tror inte vi ska koncentrera oss på detta. Eller?

Uppdatering: Fick en Windows Defender-uppdatering igår, men problemen kvarstod även efter att jag avaktiverat det programmet. (Borde jag ju förstått att det inte skulle hjälpa eftersom jag hade samma problem med Live-skivan. Men men, det skadar inte att vara på den säkra sidan)

Av padwan

Tackar för inputen!

Det är fler sidor än prisjakt som krånglar, men som fungerar perfekt på en annan dator så jag är 100% säker på att vi kan utesluta att felet ligger hos dem

Och allting fungerade fint igår morse, och jag har inte pillat på några inställningar efter det som kan ha skapat problemet. Testet med Live-CDn och systemåterställningen visar ju även att felet ligger utanför operativet (dvs nätverkskort eller router).

Och jag har testat att ta ut nätverkskabeln ur den felande datorn och sätta in den i laptopen, och allting fungerade precis som det skulle. Så det är inte porten i routern eller kabeln som har börjat krångla.

Testade att avinstallera nätverkskortet och installera det igen, samt stänga av IPv6. Ingen lycka där

Testade att byta mac-adress på nätverskortet och återställa originalkonfigurationen på routern. Hjälpte föga..

Det måste vara nätverkskortet som är sönder. Jag kan visserligen pinga www.prisjakt.nu, men inte ladda hemsidan vilket gör att problemet är väldigt konstigt. Samtidigt har jag inte problem att ladda andra hemsidor, vilket gör det hela ännu konstigare.

Ska försöka få tag på ett annat nätverkskort och testa (Hittade ett åtta år gammalt d-link på vinden. Var svårt att finna drivrutiner till det ).

Hjälper inte det så blir jag nog religös

Av padwan

Kan inte surfa in på vissa sidor. Klurigt!

Hejsan.

Upptäckte tidigare idag att jag inte kunde komma in på prisjakt.nu. Tänkte först att det var prisjakt som låg nere, men förstod ganska snart att så var inte fallet. Det står bara "Väntar på prisjakt.nu.." i firefox statusbar.

Har nog testat allting som går att testa nu.

Först kollade jag om jag resolvade rätt IP. Och det gjorde jag, men prövade ändå att köra med OpenDNSs servrar, utan att det hjälpte. Testade att försöka gå in på sidan från min andra dator, och det fungerade - vilket borde utesluta problem hos ISP eller router. Rebootade dock routern samt uppgraderade firmware och startade om min dator. Men problemet kvarstår.

Använder alltid firefox, men inte heller med IE kommer jag åt sidan, trots att jag satt den som en trusted site och testat att stänga av firewallen.

Det fungerade finfint imorse, och sen dess har jag inte installerat någonting eller kört nån windows update. Kör med windows vanliga firewall och inget antivirus.

Testade även en systemåterställning av dator till igårkväll utan framgång.

Eftersom det varken verkar vara router, isp, operativet eller webläsaren så undrar jag vad i helsike det kan vara som är fel!

Jag kör förvisso Windows 7, men tyckte ändå inlägget passade bättre här eftersom jag inte har någon aning om Win7 är boven i dramat eller inte.

Kunde inte heller komma in på pricerunner, och faktiskt inte heller hit till forumet (den stoppade när den sökte efter nån prisjakt-grej tror jag). Fungerar dock att pinga www.prisjakt.nu.

Det som är mysko är att det bara är på vissa sidor ju. Kan undra om det är java eller nåt som spökar? Kan inte komma på nåt annat utifrån mina testresultat

Har virusscannat online också, och ingenting hittades (fast det visste jag redan att det inte skulle göra )

Uppdatering: Bootade från en XP live-cd och kunde fortfarande inte surfa in på prisjakt. Betyder det att mitt nätverkskort är sönder?

Av padwan

Jag kan inte logga in på Apotekets hemsida via BankID. Kör såklart Windows7 och Firefox.

Hjälper inte att köra firefox i "XP-läge" heller

Edit: Det löste sig. Jag vet inte riktigt hur, men det löste sig iallafall Avinstallerade BankID-programvaran och installerade den igen

Av padwan

Efter han skickat grejerna tyckte han kanske att han fullgjort sin del av affären och stack på semester, åkte o jobbade, eller vad som helst. Tycker du har dragit förhastade slutsatser väldigt många gånger, och på väldigt lösa grunder.

Förstår om du är orolig, det handlar ju om en hel del pengar. Men att sitta och spekulera ger dig inte så mycket mer än mer ved i paranoiaspisen

Är det en blåsning är den antingen ovanligt korkad eller ovanligt raffinerad. Det återstår att se, så jag kommer följa tråden bitandes på mina naglar i iver om att få reda på sanningen. Hoppas det går bra för dig!

Får jag fråga ungefär var du bor, och var säljaren sade sig bo?

Av padwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Säljaren
Hej.

Jag har skickat telefonerna men dock inte med rek.
Och du kan känna dig säker iaf, för om inte du godkäner varan så får jag inte ut pengarna.

Mvh: Peter

Varför skulle han skriva så? Jag ser två troliga scenarion.

A) Han har kommit på ett sätt att blåsa folk på pengar, trots paysongarantin.
B) Han har skickat telefonerna.

Jag tror på B. Fast med reservation om att de kanske skickas direkt från Italien....

(Finns iofs möjlighet att han bara chansar på att folk ska lita på honom och skicka in pengar till hans bankkonto, och om de inte gör det så spelar han ändå med ett tag innan han helt bryter kontakten. Verkar omständligt dock, så det tror jag inte på.)

Av padwan

Fan va schysst, var bor du och får jag bli din kompis?

Av padwan

HAHAHA! Fy vad jag tycker synd om dig! Hur lång tid tog det att gravera den, med allt jobb inräknat (hitta bilden, skissa upp den och sen gravera, eller hur man nu gör)?

Och hur mycket började du svettas när du insåg vad du hade gjort?

Av padwan

Här kommer en lite utförligare guide jag hittade. På svenska oxå

http://patricsomfan.blogspot.com/2009/01/windows-installer-ha...

Av padwan

Tycker du skall satsa på

http://www.dustinhome.se/pd_5010086263.aspx

Blir en femtiolapp mer, men dessa finns i lager och är antagligen bättre. Fast du bör kanske googla runt lite först för att se ifall det passar bra ihop med ditt moderkort

Av padwan

Onödiga biosfunktioner man kan stänga av

Såg nån lista här på sweclockers om biosfunktioner man kan stänga av. (Hittar den dock inte igen)...
Därav detta inlägg

Vilka funktioner i BIOS kan/bör man stänga av när man överklockar för att undvika onödig belastning på t.ex CPU, nordbrygga etc.

Nu vet jag att alla BIOS inte ser exakt likadana ut och att alla personer inte behöver använda exakt samma funktioner. Så vad jag egentligen är ute efter är väl en beskrivning av de viktigaste (eller onödigaste) inställningarna. Hoppas ni fattar

Eller gör det ingen skillnad för en amatörklockare?

"RTFM", jag vet. Men manualen är klurig att förstå och där står ingenting om hur mycket en funktion påverkar datorn

Av padwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
w7 tar väl bara upp kanske 2-3GB så ja en 30GB disk räcker utan problem! Du kan köra in rätt många spel också ..

Valet är ganska självklart ssd + en hårddisk för lagring av data. Det är effektivast

Får jag fråga var du fått de siffrorna ifrån? 2-3 GB?

Mitt nyinstallerade w7 har en windowsmapp på 12GB.

Av padwan

Nej det har jag inte

Men jag vet till 100% att minnena inte fungerade som dom skulle när jag formaterade disken och installerade windows på den. Så det kan ju finnas möjligheter att det inte alls är disken det är fel på tänkte jag.

Om det nu är så att hårddisken var fungerande från början, kan den ha gått sönder "för alltid" pga RAMet (tvivlar jag på iaf), eller är det bara diverse fel som har uppstått som går att reparera med exempelvis chkdsk?

Mvh Patric