Inlägg

Inlägg som Pent4053 har skrivit i forumet
Av Pent4053

ok då vet jag

Av Pent4053

Antec Kuhler H2O 620

Den här var ju egentligen för LGA 1155. Går det att sätta den på ett LGA 1700 kort??????

Av Pent4053

@Superlight:
Ja jag har en intern dvd som jag inte kan koppla in p.g.a att jag saknar sata port. Har fyra hårddiskar men bara fyra sataportar.
MVH

Av Pent4053

Extra sata port till Asus Z97i-plus kort

Hej, jag har ett moderkort ASUD Z97i-plus kort med 4 st sata kontakter. Problemet är att jag behöver 5 st. Eftersom det är ett i-kort så finns det inget PCI expantionsplats så jag kan inte installera ett sata kort. Hur gör jag????
MVH
BJörn

Av Pent4053

Men om du har samma chipset, typ z97 på båda korten, måste man göra samma sak som du beskriver i alla fall???????????????

Av Pent4053

CPU är det mest kritiska när du kör FSX/P3D. Grafikkortet är av underordnad betydelse. I7 eller I5 intel kör på bra. Bemärk att FSX är gjord 2006 så den har några år på nacken. P3D (prepar3D.com) är en uppföljare till FSX och skall snart uppdateras. (Den bygger i stort sett på FSX).
Det finns en del Tricks och inställningar som du kan göra, finns här i detta forumet, då FSX i sett original endast utnyttjade 1 kärna. Men det finns modifieringar du kan göra för att köra den i €kärnor eller 6 kärnor.
Lycka till och välkommen in i flygbranshen. Själv har jag hållt på sen 1996.
Med Vänlig Hälsning
Björn

Av Pent4053

Tack, vilken grej att få en tablå sådär hux flux. Jag bara undrade om någon testat.
Men jag är nöjd sådär
Med Vänlig Hälsning¨
Björn

Av Pent4053

Vilket moderkort till FX-9370?

Har hört eller läst någonstand att det bara finns några moderkort som klarar denna processor.
Är det någon som vet vilka?
Med Vänlig Hälsning
Björn W

Av Pent4053

Jo men visst. PMDG, Aerosoft,Captain Sim (Fps killer),Wilco, Coolsky samt BlackBoxSimulation ( f.d Phoenix Simulation, jo dom har återuppstått).
Har också börjat använda ORBX-Ftx scenery vilka kräver siin processor( I3 är lite vek med detta scenery program). Allt fler tillverkare av add-ons gör dom numera även en P3D version.
Om du har tänkt att kovertera över till P3D så vänta tills den nya versionen kommer, den skall då komma i 64 bitars version.
X-Plane har just uppgraderat sin simulator till 64 bitars version och där räcker inte min I3 processor till.
Får se hur jag gör, men det lutar åt en 1155 sockel uppgradering. Men om en ominstallation av den nya P3D behövs så byter jag sockel då tror jag.
Vänliga Hälsningar
Björn

Av Pent4053

Att ggustavsson:
Du har helt rätt i att FSX endast använder 1 kärna. Detta har ältats och skrivits och testats i olika s.k optimeringsprogram. Jag blev aldrig kvitt problem som jag började få när W7 kom ut. Därför övergav jag FSX och kör nu enbart Prepar3D (P3D), ett program som görs av Lockhed Martin. Dom köpte av licensen utav Microsoft när dom la ned Flightsimulator.
P3D är en vidareutveckling av FSX och som har gjort flygsimulator avsevärt stabilare och utnyttjar dagens processorer på ett bättre sätt än vad FSX gör.
P3D kommer snart ut i en ny version(typ 2.0). Nuvarande heter 1.4.
Själv har jag kört med en I3 processor vilken är lite vek, och eftersom den nu har slutat fungera så har jag dessa funderingar på att uppgradera/byta sockel.
Men är det samma med 2011 sockeln vad beträffande ominstallationer???
Med Vänlig Hälsning
Björn

Av Pent4053

Tack för tipset, skall prova med det
Björn

Av Pent4053

Låter som att jag får uppgradera min 1155 sockel med ny processor istället??
Bjorn

Av Pent4053

Att Lemonillusion, tack för ditt vänliga svar. Lägger dig på minnet!.
Genom nya add-ons som kräver mer processorkraft funderar jag på att byta till 1150 sockeln i stället för att uppgradera min 1155 sockel.
Det handlar inte om att orka.Jag har 3 simulatorer med en massa add-ons, har varit flightsimmer sedan 1998 och har en del att i så fall installera om med diverse modifieringar. C:a 120 GB add-ons
Med Vänlig Hälsning
Bjorn

Av Pent4053

Vad är driversweeper, ett program eller något annat????

Av Pent4053

Vad menas med coilwhine????????, och vad är EIST ???

Av Pent4053

Suck!!!!!!!

Av Pent4053

Byta moderkort och processor

Om jag vill byta mitt 1155 sockel mot nya 1150, måste jag installera om mitt windows då??
Känns drygt då jag har hur mycket Flightsim som helst (FSX,P3D sam X-plane) samt en massa add-ons, dessutom har jag TrainSimulator2013 med add-ons.
Hoppas på svar
Bjorn Wigerup

Av Pent4053

Utbyte av hårddisk

Jag skall ersätta min mekaniska hårddisk med en SSD disk. Det är ingen systemdisk, den har jag redan på en SSD disk. Men nu har jag 2 spel, Prepar3d (Microsoft Flight Simulator X) samt Steam konto med Railworks 2012 installerat på den hårddisken jag skall byta ut.
Hur gör jag utan att behöva installera om dessa spel, upptar nästan 147 GB. Om jag klonar den gamla disken och för över kloningen till den nya, hur blir det med nya enhetsbokstaven, behålls den gamla bokstaven till den nya om jag installerar den i samma SATA uttag på moderkortet. Om jag måste döpa den till en nybokstav, hur går det med registret då??
Några tips
Med Vänlig Hälsning
Björn

Av Pent4053

Grafikkort till FSX

Har just installerat win7 64 på min dator. Har uppgraderat till AM3 Asus M4A89GTD pro moder och AMD Athlon II x4 635 samt ddr3 minnen 1366mhz. Jag har ett äldre Geforce 9600GT 512mb som jag tänkte byta ut. Någon som har erfarenhet av FlightSimulator x och grafikkort???
MVH
Björn