Inlägg

Inlägg som iccor2 har skrivit i forumet
Av iccor2

spel som inte behöver installeras

nu har vi äntligen fått våra datorer i skolan men dom är brutalt tråkigt låsta man kan inte ens högerklicka på ett program som körs nere i systemfältet på skriv bordet för att avsluta det.

så jag undrar om det inte finns någon som sitter på en lista av massa spel som inte behöver installeras utan kan köras direkt från ett usb minne. så man har tidsfördriv på dagarna:) skulle vara snällt.

Av iccor2

PCH mot datorn streama

jag undrar om det finns någon som kan beskriva hur man gör exakt för att streama mellan PCH A-110 och en dator med windows vista ultimate i, jag vill inte använda mig av något program eller liknande som myihome eller llink. utan jag vill kunna utforska dom delade filerna på burken bara med pchn

men den stora frågan är. man måste vel inte ha en hårddisk i pch'n för att kunna streama?

Av iccor2

aha okej, är det svårt att plocka ut den utan att förstöra kabinetten?
tänkte mer om det fanns någon sprängskiss eller liknande. som gör det eneklt att plocka ur den.

Av iccor2

extern HDD

hej jag undrar om någon vet ifall det funkar att plocka ut en extern western digital 1T ur sin externa kabinett och sätt in den i burken som intern, eller en lacie 320Gig "designed by FA porce" elelr omde t kommer att uppstå problem.

Av iccor2

gött. tack så mkt.

Av iccor2

mjukvara på detorn till PCH

jag har precis köpt mig en popcorn hour A-110 och den funkar ju utmärkt, bara det att jag skulle vilja streama allt från datorn istället för använda diskarna. men jag hittar inget bra program till det. det stora felet är att myihome inte klarar av att läsa .img eller .iso filer, annars hade ju det var den bästa lösningen enligt mig. är det någon som har tips på något/någon annat bra progarm/förslag/lösning?

måste meddela att jag kör utan hårddisk.

Av iccor2

virussökning i MSN problem

Jag kör avast home security som antivirus program just för tillfället och jag får inte det att söka igenom dom filer som jag vill skicka och ta emot med MSN messenger så jag kan inte klicka på länkar i chattfönstrena kan inte ta emot filer som är packade i rar format etc etc. och när jag går inte på alternativ i messenger och väljer filöverföring, då vet jag inte vilken fil jag ska använda för att söka igenom med och jag kna helelr itne instalelra windows live OneCare safety scanner. hur ska jag göra för att få avast och söka ignenom filerna.

Av iccor2

powercolor HD 2400 pro problem

jag beställde ett grafikkort till en gammal dator som det finns en AGP plats i och 5 pci portar och efter lite fundering på vilket budgetkort jag skulle ta, så blev det powercolor HD2400 pro, detta på grund av det gammla gått sönder. men nu funkar det inte att boota up datorn med detta kortet och allt verkar stämma för att det ska funka i bios så jag undrar kan någon komma på varför det inte funkar.

inställningarna i bios på VGA controller eller liknande satte jag till auto istället för AGP. någon annan orsak?

Av iccor2

nätverksfel

jag har en laptop en asus F5 som jag skulle byta antivirussystem på, (hade tidigare norton och skulle slänga in avast istället) och när avast skulle göra sin sökning på systemet innan den skulle starta så dog datorn pga inget batteri kvar (det var en liten tabbe jag gjorde där när jag glömde strömkabeln) så när jag sen startade datorn så fanns norton kvar och avast. (det var meningen att datorn skulle slutföra borttagningen av norton i samma omstart). och nu går det inte att avinstallera norton för den hittar inte sökvägen till programmet med vanliga "lägg till/tabort program" i windows. dessutom går det inte att komma ut på internet.

jag kan ansluta till ett nätverk men det blir bara begränsad anslutning. och det spelar ingen roll vilket nätverk heller, det funkar inte ens med telenors mobila bredband.

jag tror att det kan vara en konflikt mellan norton och avast. men det jobbiga är att jag inte kan få bort norton nu. vad kan jag göra förutom att installera windows igen.

PS winsocken är rensad med.

jätte glad för svar.

Av iccor2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Dessutom är undertonen neutral.

Annars är Fractal Designs fläktar rätt ok, de är inte riktigt lika bra eller tysta som Nexus eller Noctua men de är billiga och duger definitivt om du kan leva med ett chassi med perforerade sidoplåtar.

vad menas med att undertonen är neutral?

Av iccor2

jag hade faktiskt tänkt mig perforerade sidoplåtar:)

Av iccor2

vilken Fläkt?

jag har fått tag i ett gammalt chassi som jag håller på och moddar. problemet med det jag har nu är att jag har för dålig luftflöde. så i detta nu tänkte jag mig två stycken 120 mm fläktar i botten på sidpanelen och en 120mm i toppen, men vad behöver det vara för värde på luftflödet i CFM för att det ska vara något att ha. Rekomendationer uppskattas mkt, gärna en tyst fläkt med och billig, har en extremt låg budget. =/

Av iccor2

eget chassibygge

hej jag tänkte bygge ett eget chassi och undrar vart man kan få tag på knappar till chassit som start/stäng av knappen och usbportarna som finns i chassin med mera även ledlamporna?

Av iccor2

det är ju lite knepigt efter som den har startat så nu i en veckas tid och inga problem bara felmedelande men men tack ändå.

Av iccor2

felmeddelande i vista

hej, det är såhär att jag får ett felmedelande direkt när jag startar datorn om att det är fel på hårddisken, och att jag borde säkerhetskopiera innehållet. men datorn känns helt stabil. jag har precis ominstallerat datorn från XP till Vista 64bit versionen ultimate. jag får ett medelande i stil med

"ett allvarligt fel har uppstått på hårdisken reparera eller byt ut den så fort som möjligt"

så finns valmöjligheterna att säkerhetskopiera eller inte då. jag testade att reparera två ggr men det kommer fortfarande felmeddelande.

vad kan det vara? ej kompatibilitet med 64 bit eller vad?

hårddisken är en SAMSUNG SP2504C ATA Device. går på IDE alltså,

jätte tacksam för svar

Av iccor2

¨prova att gå in på start och klicka kör skriv CMD i rutan och sedan enter.

där i skriver du ipconfig-->enter där får du fram informationen som du behöver för att ange en IP adress i det fältet, gör det så får du se, kan ju vara fördel men behöver inte. någon annan ip adress funkar inte .

Av iccor2

har det blivit såhär tillfälligt eller under en längre tid? för om det är tillfälligt och du till råga på allt har telia som internet leverantör så kan det vara att dom svajar lite med linan för så gör den för mig med ibland , framför allt i nybyggeområden där dom lägger nya och så hela tiden, behöver ju inte vara ett permanent problem. så prova igen i morgon eller så,
det är nog mitt sista råd.

men skriv gärna om du får fram en lösning

Av iccor2

jag hittar inget om vad man ska göra åt en dålig svarstid men hör med din internet leverantör i morgon eller något och fråga vad det kan vara.

Av iccor2
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alelale
Men när jag anger den så här primär: 208.67.222.222
secundär: 208.67.220.220 så är 67 där kan det vara en till siffra , tänkte om det möjligt vis ska vara det?

Är J*kligt tacksam att ni hjälper mig ska jag säga!

nje det ska det inte vara. om du skriver något heltokigt i webläsaren så kan det komma upp en ruta som heter openDNS som säger att det är fel domännamn, om det gör det så är det rätt och det är det med all säkerhet.

Av iccor2

har du provat att köra en TPtest på http://www.bredbandskollen.se/ se vad du får där. så vet du om det är leverantörens fel eller inte.