Inlägg

Inlägg som probain har skrivit i forumet
Av probain

Jag påminner än en gång, att med hjälp av det nu inbyggda winget, så kan du bli av med typ ALL bloatware i windows! Även apparna som inte har avinstallations-alternativ.

Så denna nyheten är en nothingburger som mest. Gör en artikel om hur man kan använda winget för att ta bort bloatware. Det kommer läsarna uppskatta. Sen kan den guiden/artikeln pinnas fast. Och folk slipper ladda ner sketchy 3e-partsprogram från nätet eller använda tveksamma registerhack etc etc etc

Av probain
Skrivet av Mizccc:

WinGet verkar ju dock inte fungera med lokalt konto. Iallafall inte smidiga nedladdningar och installation av program. Eller missar jag någonting?

Programmen installeras systembrett, om det är det du syftar på. Men nedladdning, installation och i viss mån scriptning av detta för program. Är precis vad det gör bäst.

Skrivet av evil penguin:

Det är väl en av de bästa grejerna som hänt Windows sedan WSL, så det är bra att det uppmärksammas.

Jag kan inte annat än att hålla med.

Av probain

Vad många antagligen missat, är att man redan kan göra mycket av detta m.h.a winget. Där kan man avinstallera många (nästan alla) av dom inbyggda bloatware programmen.

#Öppna en kommando terminal
winget list
#Leta reda på hela ID-namnet för programmet som ska tas bort
winget uninstall <ID-namn>

Done.

Av probain

Dark-mode är saknat och efterlängtat.

Av probain
Skrivet av Laxpudding:

Är lite fascinerad att den här frågan kommer tillbaka. Det finns så många frågor/problemställningar som egentligen är icke-frågor men ofta missuppfattas som ett problem. Svårt att skriva en artikel och ta upp sådana saker för det blir snabbt mer "de-bunking" än själva artikeln. Här är det ju enkel matematik som är svaret.

Jag tror att Dolby True HD ligger på runt 10 megabit och en googling säger att det är typiskt 6 och som mest 18 megabit. Ljudet utgör därför knappt en halv promille av bandbredden hos en 4K/120-signal med 10-bitars HDR. Ljudet har i praktiken ingen effekt på bandbredden.

FRL kör en fix hastighet, därav namnet, över fyra kanaler med 6, 8, 10 eller 12 gigabit per kanal. Exakt hur många gigabit 4K/120/10bit/RGB-bilden kräver har jag inte sett siffror på, men normalt varierar det med TV:n och hur de exakt begär sin timing av signalen. Men 0,018 Gbps för ljudet är nog inte en problemmarginal i alla fall.

Då jag har åkt på en nitlott med liknande upplägg tidigare, tycker jag fortfarande att min fråga är vettig. För så som jag har det hemma i nuläget, visserligen HDMI2.0, så blir atmos halmstrået som knäcker metaforiska kamelen (4:2:2). För jag är medveten om teorin och siffror där giga är större än mega. Men önskade och hoppades på att någon skulle kunna bekräfta det scenariot praktiskt. Bara för att något "borde funka", betyder det inte alltid att det faktiskt gör det.

Observera även att Nvidia inte alltid tillåter att man sätter 10bit. Utan jag är så tvungen till att sätta 12bit. Dom ytterligare 2 är jag väl medveten om, gör ingen praktisk nytta. Men det är p.g.a. Nvidia. Det skulle dock möjligen kunna förklara vissa bandbreddsbekymmer i mitt nuvarande utförande?

Men jag tackar dock för att du tog dig tiden att skriva ett mer utförligt svar än "LOL, RTFM" :D.

Edit:
Vissa förtydliganden. Säkert ofullständiga/otillräckliga ändå.

God fortsättning.

Av probain

Något jag tycker ofta missas helt, om lite extra specifikt/nichat. Är huruvida även Dolby Atmos får plats i bandbredden ihop med HDR.

Rättare sagt. Det jag önskar få reda på är huruvida följande funkar: 4K@120, RGB@10/12bit (Nvidia tillåter ibland inte 10bit), med Dolby Atmos.

Artikeln säger att alltihop (utan atmos) klarar sig med 40gbps. Men det hade varit nice o få det bekräftat ifall atmos får plats i dom resterande 8gbps.

Om någon har lyxen och möjligheten att prova detta scenario, hade jag blivit tacksam för en bekräftelse 🙏

Av probain

Define Frontpanel inuti

Det ser ut som en frontpanel till en Define R-serie, som är inuti nätagget.

https://imgshare.io/images/2019/08/22/Capture.jpg

Av probain

@wRRM: Då sätter du den mellan receivern och tv'n bara

Av probain

Finns andra alternativ

Vettigt att dom tar fram alternativ. Men det finns andra lösningar som både är (troligen) bättre och mer flexibla
https://www.dreamscreentv.com/4k/

Av probain

Är dessa "reportage" köpta?

Varför skriver Sweclockers om endast om detta betalalternativ?! Det finns så otroligt många alternativ som är säkerligen lika bra. Classic Shell är en variant, som dessutom är Open Source. I minsta fallet så borde en artikell som går igenom alternativen skrivas. Där man går igenom fördelar och nackdelar. Men bristen på dessa har stört mig sen pre-win8. Jag börjar därför undra om inte dessa "artiklar" är köpta.

Av probain

Onödigt att köpa en produkt när det finns freeware

Det känns tokigt att en betalprodukt ska premieras, när det finns redan gratisprodukter som gör exakt samma sak. Jag har själv använt 'Classical Start Menu' sen RTM släpptes. Och den levererar mer än väl det som jag behöver. Vilket i grund och botten en möjlighet att inte behöva använda "metro" över huvud taget. Den ger dig även möjligheterna att styra hot-corners, om du vill att den ska ta dig direkt till skrivbordet, utseende, m.m.

Lyft fram denna produkt istället för något man måste betala för! Eller för all del, andra alternativ också. En artikel om dom olika alternativen hade säkerligen varit både intressant och eftertraktat.

Länk till 'Classical Start menu' http://classicshell.sourceforge.net/
Dom listar även andra alternativ, http://classicshell.sourceforge.net/alternatives.html