Inlägg

Inlägg som Yellowtown har skrivit i forumet
Av Yellowtown
Skrivet av ZaInT:

Så länge staten inte blivit av med några pengar är det ingen som bryr sig. Tyvärr.

Så jävla rätt! Lurar man staten på skatter då är det att skaka galler ingen pardon där inte!

Av Yellowtown
Skrivet av wotanziu:

Inbrott är väl det som lönar sig bäst vad jag läst. Väldigt låg andel av fallen som blir lösta och man kan få med sig en hel del. Trodde det var ett kännt faktum att det är en relativt lönsam verksamhet, speciellt med den relativt låga straffskalan och eftersom det väl inte är särskilt farligt att sitta i svenskt fängelse. Segt att polisen inte vill gå vidare med ditt fall :/

Jag menar lite att oavsätt om man ger polisen allt på en person som man kan binda till brottet så gör inte Polisen ett dugg.

Av Yellowtown

Polisen : "Brott lönar sig" Vart är samhället påväg?

Hejsan! Vet ej om jag lagt detta i rätt tråd men MOD får flytta!

Ja nu till min rubrik "brott lönar sig" fick idag hem ett brev från Polisen där dom lägger ner en förundersökning mot ett bedrägeri som skedde i julas.

Jag blev blåst på 9 000 på Tradera.
Jag hade IP-nummer, telefonnummer, adress och personnummer på personen som ägde kontot dit jag förde över pengarna.

Var inte bara jag som blev bedragen på detta "Tradera konto" flera andra med.

Så vad jag i princip läser utav att dom lägger ner en förundersökning är att det är bara att blåsa folk på pengar för "Farbror Blå" kommer aldrig och tar dig för det även om du har så mycket bevis mot personen!

Eller vad tycker ni?
Nu är självklart inte detta någon form av hets till brott.
Jag tycker bara att det är fel, men däremot om jag råkar byta fil med bilen och glömmer blinka då är det bara att ta fram plånboken och betala!

Nu var det inte en bra jämförelse men jag blir lite sur och ledsen på vårt samhälle, Vart är det påväg när detta får inträffa?

Av Yellowtown

Vad du än gör byt inte... Toshiba är bra mycket bättre

Av Yellowtown
Skrivet av Peppe79a:

Jag vet *Suck* Men ett byte rakt av å slippa sälja kändes rätt. Och visste inte hur negativt det var med "färdiga" stationära....

Vad bytte du emot frågar jag då?

Av Yellowtown

Vad är skillnaden mot den "vanliga" Padphone Infinity? eller den som fanns innan eller är detta bara en gammal nyhet?

Av Yellowtown
Skrivet av Mimematis:

Med andra ord snart perfekt läge att plocka upp GTX 680 billigt!

Jo precis

Priserna kommer rasa!!!

7970 eller liknande med 3 GB kommer öka på andrahandsmarknanden nu med!

Av Yellowtown

Undra hur många som nu kommer sälja sina GTX 6XX!

Shit får ta och fixa två 780 eller två titan nu!!! :/

En oförutsedd utgift, tur man har ett konto för det

Av Yellowtown
Skrivet av chappyswe:

Se där, jag la min den 20.. otur man har då.

Ajdå, inte nöjd alls med datorn? Jag funderar som sagt på att vänta på den nya Ausen, såg riktigt intressant ut..

Nej som en person filmat och fotat tidigare i tråden så är ramen lös runt skärmen och det störde mig något otroligt! Sedan så fick jag ont bara av att skriva 2 rader på tangentbordet! (jämförde mot senaste AIR) så den ligger ihoppackad här och väntar på hämtning.

Så nej jag var inte nöjd!

Av Yellowtown
Skrivet av chappyswe:

Hej,

När la du din order på din dator? Jag fick själv mejla Sony och fråga när min dator skulle dyka upp och tydligen så är det 8g Ramen som gör att de blir försenade och min skulle inte börja produceras fören nästa vecka... Och då la jag min beställning redan i Augusti. Börjar snart bli läge att makulera ordern och vänta på nya Asusen som kommer.. Trött man blir

Jag la min den 19 ska skicka tillbaka den idag! du kanske får den då
Aja nej men den 19 agusti la jag min order!

Av Yellowtown

Räkna med att det tar tid! LÄS instruktionerna osv.
Första tar oftast längst tid!

Om du upptäcker något som känns konstigt t.ex. vart ska denna kabel sitta eller den räckte inte, ta det lungt och sansat och ryck inte till eller så utan metodiskt!

Lycka till!
Känslan när man byggt sin första är även den bästa!!!!

Av Yellowtown

Gå på Airen jag har/hade båda och ja vad ska man säga Airen är överlägsen.
T.ex. Förde över film igårkväll till IMovie datorns fläkt gick såklart på dock hörde jag ej den. Även fast den rusade i 3k när jag körde Vaion så lät den som fan i 2k och den blev varm Airen blev cirka 35 grader (enligt program)
Byt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Yellowtown
Skrivet av KurtEgon:

Har fått hem min pro nu. Jag börjar fundera på om jag bör lämna tillbaka den och köpa en air istället. Jag hade verkligen hoppats på att den skulle kunna utmana airen men touchpaden känns glappig (hårdvaran) och hänger inte riktigt med alltid (mjukvaran). Det sistnämnda kan säkert ordnas till med lite inställningar men inte det förstnämnda. Detta gör att hela datorn känns segare och ger sämre respons än min brors air (förra årets modell dessutom). Ett annat problem är att det finns så sjuuuukt mycket bloatware på den från start. Då jag fick hem den så var 56 (!) gb använt, dvs hälften av ssdn eftersom jag köpte den på elgiganten. Ska göra en ren Windows 8 installation på den men är osäker på hur det ska gå till. Har googlat lite men har bara hittat sidor där de säger att man ska skaffa en ny version av Windows 8 vilket jag inte tänker göra. Kan man inte bara installera om det med produktnyckeln som man redan har och på så sätt slippa alla vaio-program?

Som jag skrev tidigare i tråden så kommer jag lämna tillbaka min Vaio Pro just pga. kvalité. Min AIR känns så mycket bättre!
Men med det sagt så måste jag ut på marknaden igen pga. att det skulle vara arbetsdator inte säng dator!

Sedan är det inte några tillverkare som fått ut Haswell 13,3 tummare än!!! Vart är alla? Man vill ju inte köpa en Ivy när det snart finns Haswell men dom borde dykt upp nu........ kom igen Lenovo, Asus osv.

Av Yellowtown
Skrivet av sKRUVARN:

Hörru Jacob vart håller alla ultrabooks med HD5000 grafik hus egentligen? Imo så är i5-4250U och i7-4650U helt klart de mest interessanta ultrabook processorerna och det har inte kommit en enda modell med dom än :/ Kan det vara så illa att apple har lagt beslag på alla? För är väl dom som sitter i nya MBA.

Jag tror att I5-4250U är lite för lågt "klockad" för att en vanlig tillverkare (asus t.ex.) vågar släppa! för kunderna på giganten och liknande ser bara Ghz inte HD 5000 eller liknande för dom är siffror det som spelar roll! även fast Haswell processorn som sitter i nya är lika snabb som den gamla var!

Sedan så tror jag även chipet är dyrare än dom vanliga modellerna! Men även otroligt mycket större!

Av Yellowtown
Skrivet av MacRyhage:

Okej, har du problemet med tangenten "M" också? För det var liksom droppen för mig. Annars tycker jag inte tangentbordet var dåligt på datorn.

Men som sagt, dessa problem, i synnerhet problemet med "M" tangenten måste ju åtgärdas. Det är ju inget man ignorerar och att få detta reparerat kommer ju säkerligen ta ytterligare två veckor som jag inte har tid med då jag behöver datorn inom jobbet. Jag la igår en order på en 13" Macbook Air med 8 GB minne. Kommer kosta mig 9700kr ink. moms med studentrabatt och då får jag även med ett 700krs presentkort på iTunes/appStore.

Det är knappt 1000 kr upp från Sonyn, ännu mindre när momsen dras av då jag handlar på företaget, samt att en Mac i alla lägen har bättre andrahandsvärde. Ekonomiskt sett tror jag att det var ett bra köp (jämfört med Vaion). Kommer få MacBooken i slutet på denna/början nästa vecka och skall efter det returnera min Vaio Pro.

Jo känner samma här tror jag ska skicka tillbaka den nu! och hoppas att det går lätt!
Vet någon om man måste återställa datorn innan man skickar tillbaka den?
Har redan packat ihop den igen!

Av Yellowtown
Skrivet av MacRyhage:

Har nu haft min dator sedan i fredags och suttit med den mycket sedan dess.

Till att börja med måste jag ta tillbaka LITE av det som jag tidigare skrev om bristande kvalitet. Jag fick det nog att låta som att datorn kändes oerhört billig och att jag avråder folk från att köpa den, det är inte helt sant. Datorn upplevs som många säger som otroligt skön med bra designval både vad gäller material, färger, skärm och tangentbord. Däremot så har jag stött på ett par ganska betydande brister.

1. Tangenten "M" på tangentbordet registrerar inte trycken lika bra som resten av tangentbordet.
2. Om jag trycker under under pekplattan (under datorn) så klickar det till och datorn känner av detta som ett vänsterklick.
3. Listen ovanför skärmen som kameran är integrerad i har lossnat vid ett par tillfällen då jag viker upp datorn, den verkar endast sitta fast med dubbelhäftande tejp. (Se bild)

http://i.imgur.com/8IHehT5.jpg?1

Vore snällt om ni som sitter med datorn kunde testa om er lider av samma problem som min. Tack så mycket!

Jag har faktiskt samma problem som du! och även problemet med "flexet" vid SONY loggan! men detta tycker jag nog är värre!

Sedan att touchpaden även klickar lite innan man riktigt tryckt ner den!

Så jag vet inte riktigt om jag ska lämmna tillbaka den! känns som riktiga designmissar som har skett på denna dator!

Problemet är ju att om man skickar in den på reparation tror jag inte att detta kommer åtgärdas mer än att dom bara klämmer på lite mera tejp.

En sak till jag kan säga är att jag skriver detta inlägg på datorn och knapparna är riktigt "sega" får ont i fingrarna av att skriva! till skillnad mot min Macbook Air eller Macbook Pro, känns stumt liksom!

M.V.H.

Av Yellowtown

Sony hur svårt ska det vara!???

Hej igen! från ingen stans så damp min dator ner på jobbet idag!!!!

Jag hade fått reda på att den ej var byggd ännu och inte att räkna med på minst 3 veckors tid! Nu har jag äntligen fått den! kommer komma en riktig jämförelse med senaste Macbook AIR och då pratar vi om ganska exakta configs, dvs, I5 mot I5, 8 mot 8 och 256 mot 256.

Så vad vill ni se för test mot varandra?

Tänk på att det helst ska rulla på både MAC OS och Windows! eller är med mera kvalitén som intresserar er?

M.V.H.

P.S Kanske Swec vill låna in en AIR för test som "ultrabook"?

Av Yellowtown

Om man tänker lite så kunde inte SWEC säga något om detta i senaste podcasten så dom har nog kort i testlabbet är är på väg att få in!

Av Yellowtown
Skrivet av angryencoder:

Hej. Min kompis har en Windows 7 32 bitars, 4GB och ett runt 700mb på Grafikkortet. Jag har Windows 7 64bitars, 6GB och 1 GB grafikkort.
Min kompis kan köra massa spel, program, surfa medans hans AVG antivirus söker efter virus. Det kan inte jag. Det laggar bara då. Har han mixtrat och fått hjälp av själva gud för en sånt underverk till dator eller är det jag som har en dator det är fel på?

Jag kör samma saker som hnoom. GTA IV, AVG, Firefox, Photoshop och ändå laggar det. Jag har också lägsta prestanda medans han har medium prestanda.

Ge oss dina specs på både din dator och din polares! Allt!

CPUn ser du i "dator" på windows 7 längst ner!

Grafik ser du om du öppnar start, skriver kör, trycker "enter" och sedan skriver dxdiag och "enter" sedan under display.

Av Yellowtown
Skrivet av e91a:

Hade ingen aning om detta. Jag är själv ingen fantast när det gäller super bra kvalite på skärmar tex. Tror du retina då skuille kunna vara en mer nackdel än fördel i och med det du skrev?

Nackdelen är att jag i troligtvis (80%) inte kan vänta mer än en vecka ungefär. Därför jag har lutat åt MBA eftersom just den redan har haswell..

Kör på AIR den e grym!!

Skrivet av emahex:

Jag skulle säga MBP, av den subjektiva anledningen att den är sjukt mycket snyggare

WTF? Snyggare? dom ser likadana ut förutom att AIR är knivtunn.