Inlägg

Inlägg som Jaooo har skrivit i forumet
Av Jaooo
Skrivet av Svantesson666:

Antar det ska stå "Av de 2,84 miljoner exemplar som sålts är 2,76 miljoner till Nintendo Switch, det vill säga omkring 80 000 flera."???

Nope. Det står korrekt.

"Enligt denna har de sålt 2,74 miljoner enheter under mars månad, vilket är betydligt högre än Nintendos uppskattning på två miljoner."

"Av de 3,84 miljoner exemplar som sålts är 2,76 miljoner till Nintendo Switch, det vill säga omkring 20 000 flera."

2,76 milj jmf 2,74 milj.

Av Jaooo

Tycker det är lite intressant att "Max MHz" är 6375 MHz. Väl tilltaget maxgräns eller inte är frågan...

Av Jaooo
Skrivet av Dixon:

LICENSE AGREEMENT AND DISTRIBUTION RULES:
1 Copyrights of the Master Effect exclusively belongs to author - Gilcher Pascal aka Marty McFly.
2 Master Effect (the SOFTWARE) is DonateWare application, which means you may or may not pay for this software to the author as donation.
3 If included in ENB presets, credit the author (Gilcher Pascal aka Marty McFly).
4 Software provided "AS IS", without warranty of any kind, use it on your own risk.
5 You may use and distribute software in commercial or non-commercial uses. For commercial use it is required to warn about using this software (in credits, on the box or other places). Commercial distribution of software as part of the games without author permission prohibited.
6 Author can change license agreement for new versions of the software.
7 All the rights, not described in this license agreement belongs to author.
8 Using the Master Effect means that user accept the terms of use, described by this license agreement.

For more information about license agreement contact me:
https://www.facebook.com/MartyMcModding

Copyright (c) 2009-2015 Gilcher Pascal aka Marty McFly

Tillhör ju "... Pascal" står det.. Då bör det ju vara OK för Nvidia till den här generationen av grafikkort iaf

Av Jaooo

Testade att starta något gammalt spel utan drivrutiner alls, men fryste sig direkt.

Har nu i ett gammalt 6970, och med tillhörande drivrutiner, och nu verkar det inte frysa sig.. har testat starta några spel och spelat lite, utan problem.. Får väl testa att sätta i 770:t igen och se..

Men kan jag utesluta alla andra komponenter då? Att det är grafikkortet som krånglar? 6970n är väl ungefär lika törstig som 770n så bör väl belasta PSUn likvärdigt?

Av Jaooo

Jag hade datorn igång vid 17-tiden, och testade att starta något random spel som låg på hårddisken, och datorn frös innan jag hann in till menyn i spelet. Jag stängde då av strömmen till PSUn med on/off-knappen. Lät sedan datorn ligga tills nu vid 19-tiden, och testade att starta den igen. Fick då ingen bild precis som förut.. Men drar jag ur sladden till PSUn och sätter i den igen och startar.. Så startar datorn upp som normalt. Tycker det är konstigt att den inte startade upp normalt ens efter att ha väntat 2h med sladden i.. ?

Testade nu med att starta ett gammalt spel som inte är så krävande, för att se om det blev någon skillnad.. Kunde spela någon minut, innan jag fick felmeddelandet att nvidia drivern hade stängts av, av Windows.. och sedan frös datorn och startade om sig automatiskt (denna gång med fungerade bild).. Känns som att det kanske inte är hårdvarurelaterat trots allt!

Av Jaooo
Skrivet av dunis90:

Jag tror inte att det är nätaggregatet. Om det vore nätaggregatet borde datorn stängas av helt, inte bara frysa sig.

Jag hade liknande problem en gång och då visade det sig vara moderkortet båda gångerna (med det ena moderkortet frös allt, med det andra var man tvungen att stänga av och sätta igång nätaggregatet innan datorn kunde starta).

Hmm, moderkortet alltså.. Är väl ändå dags att köpa ny dator, så kanske ska köpa del för del och testa för att se vad som orsakar problemet här.

Jag trodde först att det var något mysko med nvidia drivrutiner, men känns som att det borde vara hårdvaru-relaterat när problemet kvarstår efter en clean install av nytt win10. Innan jag gjorde clean install så var frysningarna mycket oftare dock, ibland bara någon sekund efter man loggat in i Windows. Samt att jag inte kunde uppdatera grafikdrivrutinen utan att datorn frös eller att det misslyckades utan anledning.. Trots noggrann rensning av gamla drivrutiner.

Frysningarna började ju dock helt plötsligt efter en frysning i ett spel.. Utan att jag gjort någon uppdatering eller dylikt.. vilket pekar mot något hårdvaruproblem.. :/

Av Jaooo
Skrivet av Nikolajban:

Varje gång du startar datorn måste du alltså dra ut sladden först och vänta 15 sek?

För mig låter det ganska solklart att det är PSUn som spökar, ser inte hur det skulle kunna vara något annat med tanke på metodiken du beskriver... Om det vore grafikkortet hade nog resultatet blivit detsamma oavsett vad du gör med PSUn innan du startar datorn.

Jag tycker att du borde sluta använda datorn omgående och byta PSUn så snart du kan, det är inte värt att riskera skador på komponenterna även om det finns en chans att problemet inte ligger i PSUn.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men.. När datorn fryser sig, så måste jag antingen testa med att trycka på reset, och se om jag får någon bild eller inte.. vilket varierar..kanske 50-50 som jag får bild, annars går bara alla fläktar igång osv men ingen bild visas på skärmen, inget bios eller något alls.. Dödar jag strömmen till PSUn, drar ur sladden och väntar 10-15sek, sätter i och startar upp igen så fungerar det igen, varje gång.

Jag antar att det kan vara PSUn som blivit gammal med tanke på att grafikkortet inte är så jättegammalt och jag har alltid använt en ganska aggressiv fläktkurva samt aldrig överklockat något.. Men känns ändå inte riktigt hundra att det är PSUn.

Av Jaooo

Uppdatering..

Datorn startar och fungerar om man drar ur power-sladden och väntar 15 sek.

Har nu gjort en clean install med windows 10 istället.. Men problemet är nu att datorn fryser sig lite random och alltid när man startar något spel.. Tänkte först att det var drivrutinerna, men har bytt mellan lite olika och samma problem kvarstår.. Har nu nyaste drivrutinerna.

Testar numera med att bara ha 1 skärm inkopplad, mus och tangentbord. Fungerar att surfa och så, men låser sig ibland. Ibland får jag felmeddelande om nvidia drivers låst sig (kernel osv), som tydligen är ett vanligt problem.. Men så fort jag startar ett spel, t.ex CSGO, och joinar en server så fryser datorn ca 4 sek in på en server.. Har testat att kolla temps samtidigt, via både Afterburner och RealTemp.. GPU låg på 44 grader, och CPUs låg på 39 grader.. Har dammat ur datorn extra noga med tryckluft, speciellt fläkten till PSUn. Fortfarande frysningar så fort man startar något spel eller dylikt.

Köpte datorn 2011-08, men har bytt grafikkort en gång.. Så PSUn börjar ju få några år på nacken.. Men känns som det är något med grafikkortet eller drivrutinerna ändå.. Har testat underklocka grafikkortet 100 mhz på core och memory.. fortfarande frysning direkt.

Dyker inte upp några minidumps i windows heller... Någon som har någon idé? Jag ska testa med ett annat grafikkort på tisdag.. Hade dock gärna hitta något sätt innan dess att utesluta om det är PSUn eller GPUn som krånglar..

Av Jaooo

Datorn startar, visar ej bild

Hej!

Specs:
I5 2500K
SSD Corsair 120gb Force 3
Corsair vengance 2x4gb RAM
MSI P67A-G45
XFX 750w PSU 80+bronze
H60i
MSI 770 Gaming
Win 10 64

Problem: Datorn hängde sig helt plötsligt och allt blev svart.. Gjorde inget speciellt vid tillfället, tittade på något youtube-klipp.
När jag nu startar datorn verkar allt starta upp, fläktar, grafikkort, processor.. Men ingen bild kommer upp vid någon av mina 2 skärmar. Musen och tangentbordet verkar inte heller få någon ström, fast de brukar dock inte få det i början av uppstarten, logitech G400s och G15 mekaniska..

Jag har testat att byta runt lite mellan skärmarna, dvi-kablar, hdmi, dp.. men ingen skillnad.. De säger att de inte får någon signal när man pluppar i och ur en sladd.

Har testat att starta med endast 1 RAM-sticka i (testat båda). Har testat att starta med annan hårddisk istället för SSD:n, har en annan intern hårddisk och en drös externa. Även testat att byta SATA-port för hårddiskarna..

Några idéer på vad som är trasigt?
Troligast att GPUn är död? Eller moderkort/CPU?

Av Jaooo
Skrivet av OskarW90:

Vad har du för abonnemang som kostar 84 spänn i månaden? du lär ju inte ha ett dataabonnemang för det priset? tvivlar på att du har fast pris heller?

Gissar på att han kanske har något sorts studentabonnemang?

Jag har Kompis Surf Student, kostar 59kr/månaden. Dock endast 1gb surf per månad.. Kan dock lägga till 3-5gb för någon mindre månadskostnad.. möjligtvis så det kostar 84kr/mån.

Av Jaooo

Nu är jag inte så insatt i det här men.. Vi har fiber hemma, som med månadskostnad man kan ha både tv och telefoni.. Vilket gör det rätt så billigt som ett paket, även om insatskostnad är rätt så hög. Så man ska tjäna igen det efter några år.. Samt att det då höjer värdet på huset.
(villa på Gotland)
Vi har fiber in i huset genom väggen som sedan har någon omväxlare(RJ eller RH eller nåt sånt? ) till ethernet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jaooo
Skrivet av ELF:

Har själv aldrig haft ett trådlöst tangentbord. Men kan inte se varför det skulle ha sämre än 8 timmars batteritid.
Där emot så är jag imponerad av att det räcker med 10 minuters laddning.

Det var ju 6 månaders batteritid vid fulladdat

Av Jaooo
Skrivet av Osten92:

Ahh! Vilken känsla att städa hus, toa, fönster och nu även tv:n för att folk som ska kolla på den med flötiga fingrar har petat på den!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ingen som petar på TVn, då det inte är Touch artikeln handlar om, utan fingergester i luften som läses av.

Av Jaooo

Hyffsad surfdator till förälder

Hej!

Är på jakt efter en laptop med vissa krav som helst uppfylles.. Jag har letat o så på prisjakt men inget känns helt klockrent, så tänkte höra om ni kunde ge bättre förslag än vad jag har hittat!

Kriterier som önskas:
Blank och bra skärm! IPS och/eller bra ljusstyrka är att föredra såklart.
SSD (iaf så att Win7 - win8 kan finnas på den)
14"-16"

Vikt o batteritid är inte superviktigt då den mest kommer vara hemma och inte bäras runt på. Behöver ej heller ha diskret grafikkort, mest för surfning.. Så någon 15"s ultrabooks-variant med blank skärm? Finns detta??

Möjligtvis så skulle SSDCache eller någon sorts Hybrid kunna vara kompromissen för att hitta en vettig dator. De har varit inne på Mac-spåret men de är inte vana med Mac OSx och har inte lust att lära sig ett nytt operativsystem.. Med det sagt så, prismässigt ska det väl vara prisvärt helt enkelt.. De betalar lite extra så länge det blir en bra dator.

Tacksam för hjälp!

Mvh
Jimmy

Av Jaooo

Väntar tålmodigt på guiden!

Philips Ambilight gör verkligen enorm skillnad för filmtittande tycker jag.

Av Jaooo

Jag har ett 6970 XFX också.. Använder Afterburner också.. Ligger på cirka 50 grader i "idle" med 30-40% fläkthastighet på, enligt Afterburner.. Om jag spelar t.ex BF3 så går tempen upp mot 60-70 grader, men jag har rätt brant fläktkurva och ibland går den upp mot 75% för att hålla 70 grader.. Jag tycker det låter mycket också, det här är det mest högljudda grafikkortet jag har haft iaf. Men sedan beror det ju lite på hur datorn är placerad och vilket chassi osv.

Av Jaooo

http://www.inet.se/kampanj/sweclockers-specialkampanj

Glöm inte denna också

Av Jaooo
Skrivet av Lonefox:

Det gäller att läsa mer än bara titeln

Det gäller att läsa vad han Quotar och svarar till också. Läs om några inlägg ovanför så förstår du.

Av Jaooo

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1242327

Asus Zenbook Prime. Om du hade läst hela tråden från början så hade du förstått att när jag skrev Asus Prime så menade jag Asus Zenbook Prime. Jag vet att Asus TRANSFORMER Prime är en surfplatta.

Men, iomed att rubriken på tråden heter "Laptop", så bör man kunna läsa det och komma till slutsatsen att gäller en LAPTOP. Samt att om man läser inläggen så framgår det rätt så tydligt att det gäller laptop Prime:n. Alla andra som svarat i tråden verkar ha förstått det iaf.

Av Jaooo
Skrivet av Json_81:

Folk må ha olika smaker men om du väljer en surfplatta före en laptop så bör du vara väldigt säker på din sak.
Jag har själv en tegra2-android platta (iconia A500, med ICS), men även med ett dockningsbart tangentbord skulle jag inte välja vare sig den eller ipad (som är ett bättre val generellt) som studentdator.

Surfplattor är ett komplement för att läsa saker / konsumera diverse media, för att anteckna och slippa sitta och labba med skolans datorer är en laptop fortfarande oslagbart.
Vill du inte pilla så välj en helt vanlig ultrabook eller MBA (med risk för pill att lägga in windows/linux antingen med boot camp eller virtuellt)

Zenbooks är vanliga ultrabooks! Jag har aldrig varit inne på att välja en surfplatta! LÄS TRÅDEN YTTERLIGARE EN GÅNG TILL.