Inlägg

Inlägg som Nellis har skrivit i forumet
Av Nellis

Windows7 och virusskydd installation

Hej!

Jag har köpt en Comviq Presario CQ60-415so som innebär en uppgradering från Vista till W7 som jag har beställt men inte fått än. Nu undrar jag om jag kan använda datorn som vanligt med Vista eller ska jag vänta tills jag har fått uppgraderingen och har installerat den innan jag börjar använda datorn och spara dokument på den?

Och hur gör jag bäst med antivirus? Jag har inget program inköpt för har laddat AVG från nätet förut eller beställt det från Comhem. Men nu vågar jag inte öppna Internet i min nya dator och börja ladda något utan virusskydd för då hinner ju vad som helst komma in. Jag som inte har erfarenhet om dessa saker skulle vara tacksam för tips.

Av Nellis

Hej datagurus!

Jag läste i 615-tråden att det gick bra för någon att koppla till TV via VGA. Alltså, det verkar gå. Ska byta min Presario CQ310 i morgon till Compaq 615 eller Presario 415EO. Beslutsångest...

Men tackar och pockar att ni har orkat hjälpa till!

Av Nellis

Finns det andra billigare sätt att installera Windows 7 på en Vista-dator än att köpa en uppgradering som kostar 1000kr?

Och finns det inga andra bra datorer (i denna prisklass ca 4000) med lika bra processor som i 615 som även skulle ha HDMI?

p.s. han är hon...

Av Nellis

Hej igen!

Jag hade bestämt mig bortse från relativt liten minne och hårddisk 2GB/160GB och skaffa Compaq 615 efter alla positiva omdömen men har nu fastnat fullständigt i det här "problemet" att det inte finns något HDMI-uttag i den. För det skulle vara trevligt att kunna se filmer från nätet eller självgjorda videoinspelningar på en ordentlig TV skärm. Är det alltså omöjligt med 615???
Vad gör man med VGA?

Är det alltså bättre i mitt fall skaffa HP Compaq Presario CQ60-415SO (för vill stanna i den här prisgruppen)?

Tack för tips!!!

Av Nellis

Det verkar som 615 rules

Tusen tack för era svar!

Jag köpte datorn med delbetalning så vet inte om kan återkalla hela inköpet och köpa 615 annarstans men säljaren ska få höra...

Mvh,
Nellis

Av Nellis

Hjälp behövs för att välja laptop

Hej!

En vecka sedan köpte jag en laptop HP Compaq Presario CQ60-310EO (3GB-320GB-AMD Sempron med Vista) eftersom säljaren sa att den har bättre processor än Presario CQ60-415so (3GB-250GB-AMD Athlon med Vista). Lyckligtvis har jag inte öppnat paketet för saken verkar vara precis tvärtom och 415 är också billigare.

Men precis när jag hade bestämt mig att byta datorn fick jag höra att Compaq 615 är den bästa bärbara datorn i den här prisklassen och kostar dessutom samma 3990kr som den som jag redan har köpt.

Alltså frågan är att är 615 bättre än båda ovannämnda datorerna även om den bara har 2GB minne och HD160GB??? Samt har den ingen HDMI. DVD-brännare antar jag att 615 har. Jag behöver datorn för vanlig surfing, film osv men använder Photoshop och jobbar med bilder så vet inte om 2GB räcker? Är det lätt att uppgradera senare om det skulle behövas? Och slutligen är Windows7 så överlägsen som sägs så att det inte är någon idé att skaffa dator med Vista?

Ytterst tacksam för kloka svar och åsikter för är inte så insatt i med det här "tekniska"..