Inlägg

Inlägg som mikei har skrivit i forumet
Av mikei
Skrivet av Fluf:

Gå till gigabytes hemsida och ladda drivrutinerna för Gigabyte EP43-UD3L

Svårare än så är det inte. Och generellt, använd aldrig medföljande driver skiva om du inte måste, ta alltid färska från nätet när det är möjligt.

Tack så mycket! det löste sig, jag kollade i lådan och hitta gigabyte "drivers & utilities" skivan, dumma mig som inte kolla där från första början. (facepalm)

Av mikei
Skrivet av Korgan:

När du bytte moderkortet så är datorn inte längre Fujitsu-Siemens utan Gigabyte. Den kollar så att moderkortet svarar Fujitsu Siemens. Om inte så fortsätter den inte.

okej, gissade på att det var det som var problemet, vet du/någon vad som behövs göras så att modekortet "svarar Fujitsi Siemens" ? Eftersom IT killarna som hjälpte mig att installera/montera modekortet installerade drivrutinerna fick det att funka, använde de kanske en annan "drivers and utilities" sorts skiva eller hur de nu fick drivrutinerna installerade eller så var det jag som installerade med hjälp av samma skiva jag har som kom med datorn kommer ej ihåg, men i varket fal så funkar det. Om det ej går på något sätt att manipulera modekortet så jag kan installera med skivan vet du/någon då hur jag kan få drivrutinerna installerade?

Av mikei

Datan känner ej igen "Drivers & Utilities"cd-skivan! HJÄLP! "for fsc-pc only !" Error

Hej!

Jag fick lov att omformatera datorn och installera om windows p.g.a bluescreens och random omstartningar efter några sekunder efter jag loggat in på mitt konto på datan. Först så kunde jag ej installera windows xp på min "(C:)" hårddisk så provade att plugga ur "(D:)" hårddisken och sedan installera windows och det funkade, så har nu windows installera på c hårddisken och sedan pluggade tbx in D hårddisken, och nu det att efter jag installerat windows xp med hjälp av recovery cdn och nu måste jag installera drivrutiner osv med hjälp av "drivers & utilities" skivan så jag får alla drivrutiner installerat för grafikort/audo osv och kommer ut på internet... Men problemet är det att datorn vill ej känna igen skivan och när jag sätter in skivna och försöker starta den så kommer ett error med detta meddelandet:

"for fsc-pc only !"

Väldigt konstigt eftersom jag har använt "drivers & utilities" skivan förut vid omformatering/ominstallering av windows men ej efter jag bytte modekortet.

Har en Fujitsu siemens Scaleo X dator från 2006 med uppgraderat minne/grafikkort och nu för några månader sen nytt modekort, Vet ej om det kan vara något med det nya modekortet som gör att jag inte kan köra skivan? Provade att besöka fujitsi suemens hemsidan och ladda ner drivrutinerna och föröver med hjälp av en bärbar hårdisk, men det funkar ej då det ej finns någon ordentlig setup fil som hjälper en att installera alltihop :S
Ringde även deras support men självklart så var det en dam som ej kunde ett skit utöver det jag redan visste/prövat och var ej till någon hjälp...

Så har någon en aning om vad som behöver göras för att få datorn att känna igen "drivers & utilities" skivan så jag kan installera drivrutiner?

Processor: Intel Pentium 4 . 3.40 GHz
Moderkort: Gigabyte EP43-UD3L

Av mikei

Lämnade in datorn och byte moderkortet och nätaggregatet så nu funkar allt som det ska! =D

Av mikei
Skrivet av guos89:

Ditt nätaggregat har redan en dedikerad 6 pins pci expresskantakt, använd den istället för de medföljande adaptrarna!

hmm okej, jag fick med en sådan här kontakt som jag bytte ut med den gamla som mitt gamla kort använde: http://www.cable-trader.co.uk/images/items/PCI%20Express%204%...

Det hänger två 6 pins pci expresskontakter som inte används i datorn, så jag borde använda ett av de två ? men borde det inte funka med den sladden jag fick med som mitt nuvarande grafikkort nu använder och det funkar med den sladden så borde väll funka med den nya?

Av mikei

[QUOTE=Hardware guy;10174248]Plocka bort strömadapterkabeln till grafikkortet och använd nätaggets PCIe strömkontakt istället.[/QUOTE]

Strömadapterna på bildens högre nedrekant är för annat, inte till datorn.Råka bara komma med på bilden. ^^

Skrivet av drax:

Får du inte ens upp någon bild när datorn kör självtest och räknar minne ?
Är kortet anslutet till nätaggregatet ? Jag har själv uppgraderat från ett x1900xt till ett ASUS HD5770 och har inga problem.

Om du får bild men inte kommer in i Windows ta bort de gamla grafikdrirutinerna och ladda hem catalyst 10.6.

Okej, nope den kör inget självtest/minne räkning, blir ingen bild alls förblir bara helt svart...

Skrivet av Fj0dor:

Hade exakt samma fel själv med mitt Asus 5770, ta ut och sätt in igen, och se till att det verkligen bottnar i moderkortets pci-express slot, prova annan slot oxå.

Okej, ska prova.Har bara ett PCI express där på bilden som du ser det gamla kortet sitter högst upp tror det är ett 16x eftersom grafikkortet passar där så, de andra är någon annan storlek så ingen idé att prova de andra.^_^

Av mikei

Nytt XFX Radeon HD5770, men får ej ingen bild på skärmen! HJÄLP!

Hej!

Jag köpte ett XFX Radeon HD5770 grafikkort --> XFX Radeon HD5770 1GB + Aliens vs Predator - Inet.se

Tog ur mitt gamla Radeon X850 och montera in det nya XFX Radeon HD5770. När jag väll startar så fungerar kortet som det ska, fläkten är igång och kör så kortet fungerar fint, men dock när jag startar upp datorn så vill inget visas på skärmen som är helt svart, den är inställd på PC så borde funka som vanligt, märkte också väll jag startade att inte DVD/CD och bränn hårdiskarna inte vill öppnas verkar som de inte får nå ström eftersom de inte vill öppnas som det vanligt går att göra.

Fattar inte riktigt vad problemet är :S
Jag har ett 500W nättagregat (PSU Seasonic SS-500HT F3 Rev.A2 500W ATX12V2.0 aPFC 100-240V)
och Rek. nätdelsstyrka är 450 W för grafikkortet, så vad kan felet vara? Antagligen eftersom ingen bild på skärmen och inge ström till hårdiskarna som inte vill öppna så orkar inte mitt 500W nättagregat inte med HD5770 grafikkortet. Nån som har nån Idé om vad som kan vara fel och vad som behöver göras för att det ska funka :S

Här är en bild på datorn

Systeminfo:
Microsoft Windows XP
Home Edition
Version 2002
Service Pack 3

Intel Pentium 4 CPU 3.40GHz
1,50 GB RAM
Grafikkort: Radeon X850 Series

http://i274.photobucket.com/albums/jj270/zarqo/Bild043.jpg

Av mikei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juntan
Hej.

Jag har precis köpt en ny mus. Razer Mamba bara för att den är trådlös och bra att sitta i soffan med.

Problemet är att hitta en musmatta som fungerar bra till denna.

Innan hade jag en Icemat och den fungerade bra till min gamla mus och eftersom jag sitter i soffan behöver den vara hård undertill så mattan håller sig rak.

Jag var och köpte en SteelSeries 5L och den var kanon men superstor så jag gick och bytte den. Nu har jag gått igenom alla SteelSeries mattor som är hårda. Jag ska även påpeka att Razer Mamba musen fungerar tydligen inte så bra på alla sorters underlag, Är underlaget piggigt eller refflat så hänger inte musen med i snabba rörelser. Det behöver vara en smoth matta men hårt underlag.

Är det någon som känner till en sådan ?

Razer Destructor är helt klart den bästa musmattan, jag har själv en razer mamba wireless gaming laser mouse och tillsammans med det perfekta ytan Razer Destructor musmattan har kan det inte bli bättre.

395kr på Inet: http://www.inet.se/artikel/6900855/razer-destructor-mouse-pad

Länk: http://www.razerzone.com/gaming-mousing-surfaces/razer-destru...

Av mikei

Razer mamba wireless laser gaming mouse är helt klart den bästa ute just för gamers osv.

Här har du dens specifikationer

•Gaming Grade Wireless Technology
•Dual Mode Wired/Wireless Functionality
•Razer Synapse™ On-board Memory•Seven independently programmable Hyperesponse™ buttons
•5600DPI Razer Precision™ 3.5G Laser sensor
•1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response rate
•Up to 200 inches per second*/ 50g acceleration•Approximate size: 128mm x 70mm x 42.5mm•Battery Life: 14hrs (continuous gaming); 72 hours (normal gaming usage) *Depends on surface used

Länk:http://www.razerzone.com/gaming-mice/razer-mamba

Tillsammans med musmattan Razer Destructor så är det en dröm, kan inte bli bättre
Länk: http://www.razerzone.com/gaming-mousing-surfaces/razer-destru...

Dock så är de två tillsammans ganska dyr 1695kr på inet för båda. Jag har använt de två nu i över en vecka och jag är inte missnöjd ett enda dugg verkligen värt pengarna:
Mamba 1295kr:http://www.inet.se/artikel/6101506/razer-mamba-wireless-gamin...
Destructor 395kr:http://www.inet.se/artikel/6900855/razer-destructor-mouse-pad

Av mikei

Slutat med det ta det lugnt, deletat bumpsen...

Av mikei

Jag hittade problemet, Laddade ner drivrutin:

Creative Sound Blaster Audigy, Audigy 2 series and Audigy 4 series Driver 02.09.0016

från: http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nDriverTyp...

I den drivrutinen så kommer det med Creative audio console där jag enkelt kunde ändra till 7.1 speaker och sedan surround för imba ljud...

Av mikei
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Patrik91uk
Det finns 2 typer av nätagg som brukar sitta i Scaleo X med P4 3,4-3,8GHz från 2005. Den ena typen är 500W FSP med 120mm fläkt neråt mot cpu (på satta sätt som alla moderna Corsair agg har fläkten) Den andra typen är FSP 350W som har fläkten bakåt, precis som datorn på bilden ovan. Det kan säkert finns ytterligare någon variant, med jag har bara träffat på dessa två varianter i alla Scaleo X som jag nämnde ovan.
Men du kan ju alltid köpa ett grafikkort och fungerar det inte med agget byter du ut agget. När du sedan känner för att uppgradera mera köper du tex ett färdigt uppgraderings paket från komplett med cpu+minne+mobo. Det är lätt att montera eftersom FSC har följt ATX standarden och har inga konstiga kontakter till startknapp, front led och USB.

Okej, men Patrik kan inte du länka ett bra grafik kort du tror/vet passar min data utan att behöva ändra agget osv... föresten är nätagg dyrt?

Ge lite länkar tack på nätagg som inte är alls för dyrt och kan ta de flesta bra grafik korten. som det grafik kortet jag länka till...

Av mikei

?

Av mikei

På klisterlappen så står det:

Made by Fujitsu Siemens Computers GmbH
100-240v - 50-60 hz 7a

På: http://www.inet.se/artikel/5408605/xfx-radeon-hd5770-1gb

SÅ står det på specifikationer: Rek. nätdelsstyrka 450W

Alltså så måste jag köpa nytt nätagget? Om jag gör det så ska datorn kunna klara av grafik kortet utan några problem?
Vad är grejerna förutom nätagget att en dator ska klara av och köra ett bra grafik kort utan problem?

Av mikei

Antar att det är bara att försöka ladda ner flera drivrutiner eller nått från:
http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nDriverTyp...

Av mikei

bump ^^

Av mikei

Finns det ingen bra audio manager? som jag kan använda för att ställa in så de använder alla högtalarna, asså jag vet inte vad som är fel , inställningarna står ju rätt 7.1 surround i ljudenheten ;/

I alla fall när jag har pluggat i den svarta kabeln som är för de 4 högtalarna i den gröna i det uttaget som funkar och har på den där uppe på backsidan av basen. man kan välja mellan tre olika och jag har på den där uppe som är inringat som är för:
5.1 -> 7.1 : För 5.1 ljudkort,t ex audigy Live ! 5.1 upmix..

Den i mitten(röd prick) är: Dirigera: för 7.1-kort. T ex Audigy 2 zs (jag har det ljudkortet)

längst ner med brun prick är: 6.1-> 7.1 : för 6.1 ljudkort. t ex audigy 2 , DDTS-100 upmix

Men när jag har på den i mitten så kommer det bara upp i två högtalare. när jag har på den där uppe (blått inringat) så fördelas ljudet genom alla 4 högtalare, men det är ju för 5.1-> 7.1 ljudkort :S

http://i274.photobucket.com/albums/jj270/zarqo/sada.jpg?t=126303...

Av mikei

Kolla posten: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=977...

Samma thread men annan sektion, skriv era svar där!...

Av mikei

Kolla posten med bilden ovanför och läs texten har ändrat lite i den...

Av mikei

Men asså inne på Ljud och ljudenheter så först på VOlym kategorin så har jag på högtalarvolym- avancerat. 7.1-högtalare, bred konfiguration har jag valt, prestanda max, på ljudenheter så har jag SB audigy audio [5000] som standarenhet och samma där på avancerat på 7.1 - högtalare, bred konfiguration.... föresten vad är Upspelning av MIDI musiK? jag har Microsoft GS wavetable-programv där.
Finns massa val där som:
SB audigy synth A [5000]
SB audigy synth B [5000]
SB audigy MIDI IO [5000]
SB audigy MIDI IO 2 [5000]