Inlägg

Inlägg som m3gapix3l har skrivit i forumet
Av m3gapix3l
Skrivet av heande:

Skulle säga att hårddisken är fail, 7200.11 är inte ens senaste generationens hårddiskar från Seagate, åtminstone så finns 7200.12, frågan är om det inte finns något ännu nyare. Efter lite tittande på prisjakt så skulle jag säga att det ser skumt ut då 7200.12 verkar helt borta. Kanske är det i väntan på en ny generation?

Kör på samsung istället, http://www.inet.se/artikel/4303589/1tb-samsung-spinpoint-f3-h...

Jag har läst runt lite om den hårddisken och har funnit att många drabbats av att den låter något otroligt mycket, men det kanske var användarna som monterat den fel helt enkelt.

Jag har finputsat systemet lite och kommit fram till att detta är vettigt: http://www.inet.se/kundvagn/visa/317058/2011-03-26

Hur är det med R3 chassiet? Alltså jag menar har alla hårddiskplatser skruvar på plats så att man inte behöver köpa sånt om man skulle vilja sätta in en till hårddisk för jag har en extra liggandes som jag skulle vilja montera in och undrar då om R3an redan har allt i sig så att man kan montera den.

Är det något mer man skulle behöva till detta system? T.ex några extra kablar eller något sådant?

Av m3gapix3l
Skrivet av Lagom:

Har en 2v gammal noctua dh14 till övers om du är sugen

Tyvärr måste jag nog hoppa det så länge för att hålla ekonomin något stabil

Tror ni att http://www.inet.se/artikel/1901963/msi-p67a-gd55-rev-b3 lämpar sig för eventuell överklockning? Alltså jag tänker inte extrem överklocka utan kanske eventuellt höja klocken med 1GHz i framtiden.

Av m3gapix3l
Skrivet av Wedes:

Jag har en 60Hz skärm och jag har aldrig stört mig på något sånt... Har sett flera personer nämna att det ska funka bättre i fps spel med 120Hz men är det verkligen märkbart?

Hur som, skillnaden mellan i7 2600 och i5 2500 är hyperthreading. Hyperthreading gör så att 1 kärna kan hantera 2 trådar samtidigt vilket som är bra om man kör mångtrådade applikationer. Om du inte planerar att göra det så skulle jag föreslå i5 2500 och istället lägga pengarna på framtida uppgraderingar eller någon annan komponent. Om du håller på mycket med bild- och videobearbetning är nog i7 2600 att rekommendera.

Jag har haft en platt Samsung som gav ungefär 58Hz och det kunde man märka av i spel. Uppdateringen kändes för seg helt enkelt. Men jag har kollat runt och 120Hz ska vara sjukt mycket bättre om man jämför med 60Hz, alltså något märkbart. Så jag känner att LGen är rätt val för mina behov då min Samsung lagt av också.

Det där med processorn är lite knepigt också, Jag håller inte på med bild och video så ofta, ibland kan man slänga ihop en liten film men men. Det är så att jag har en tendens att ha väldigt många program påslagna på en och samma gång, vissa drar mycket av processorn t.ex som streaming program och när man har 100 tabbar uppe i chrome samtidigt som man har flera chatprogram uppe därav skype osv. Det är just sådant som fick mig tänka på att i7an skulle kunna vara bättre och att den skulle klara av ett spel IFALL det skulle utnyttja HT etc, jag vet att det inte finns många spel som använder quad core ens.

Av m3gapix3l
Skrivet av Wedes:

Varför 120Hz skärm? Varför i7 2600 och inte i5 2500? Sedan är det många som rekommenderar Samsung F3 1TB HDD, ett par hundringar billigare.

120Hz pga att jag ska lira fps spel på den och då känns ju 120Hz rätt.
i7:an känner jag själv skulle vara mer "framtidsäker" eftersom denna burk ska hålla i ett par år.
Ska kolla på den hårddisken, tack för tipset!

Av m3gapix3l

Ja 2011 är otroligt när man ser det hela! Duke Nukem gör äntligen comeback, Man får rädda jorden från total undergång i Mass Effect 3, Slakta drakar med vassa svärd i Skyrim men BF3 är nog det jag ser fram emot mest och inte fan vågar nog Dice göra det till Call of Battlefield för då kan dem lika gärna ansöka om konkurs!

Men men, spelåret 2011 är nog det bästa som hänt på länge!

Av m3gapix3l
Skrivet av Selic:

Ingen processorkylare?

Håller mig till stock tills jag är ekonomiskt kapabel att införskaffa en vettig kylare.

Har sett över lite komponenter och kommit fram till version 3 av detta system: http://www.inet.se/kundvagn/visa/316456/v3

Kommer mobot sätta käppar i hjulet vad gäller PCI-EX hastigheterna samt vid överklockning av processor? För jag hade tänkt att sätta in ett till 6950 så att burken håller minst några år framöver.

Av m3gapix3l
Skrivet av Dskjono:

Byt nätagg till detta http://www.inet.se/artikel/6900281/xfx-black-edition-750w

sen så skulle ja skippa fractals fläktar då dom knappt flyttar nån luft.
rekomenderar dessa http://www.inet.se/artikel/5321444/scythe-120mm-gentle-typhoo...

lite billigare skärm http://www.dustinhome.se/pd_5010543857.aspx

Jo i det agget var det mer kraft till billigare pris, mycket bra.
Fläktarrna var billigare och hade dessutom högre rpm vilket också är väldigt nice.

Men jag håller mig nog till LG skärmen då den också har 1080

Av m3gapix3l
Skrivet av bourne94:

Tycker det ser ut som ett riktigt bra paket,,, men är tveksam om nätagget kommer räcka så det får du se om nån annan vet säkrare=)

Men vad ska du ha datan till, spel anar jag?

Japp detta ska bli min nya speldator!

Av m3gapix3l

Har plockat ihop en dator, vill gärna ha åsikter (12-13k)

Hejsan!

Nu har det blivit dags att införskaffa sig en dator och har knåpat ihop en dator som ser ut såhär : http://www.inet.se/kundvagn/visa/289091/2011-03-16

Jag har planer för framtiden att sätta en rejäl kylare på processorn och leka lite med överklockningar, Jag har också planer för att stoppa in ett till 6950 i chassit och det jag egentligen undrar mest över är om nätagget pallar med CF samt lite processoröverklockning i framtiden.

6950 kommer jag nog flasha ifall ni undrar varför det är stock.

En annan sak jag också undrar över om sabertooth mobot skiljer sig från en vanlig platta eller om det finns något mer än bara utseendet för isåfall kan man hitta något billigare.

Kom gärna med egna åsikter och förslag hur detta bygge skulle kunnas föbättras och om jag har valt några fel delar osv.

Andra versionen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/315953/2011-03-25

En sak jag också undrar är hur det fungerar med hårddiskplatserna i R3 chassiet, får man med alla skruvar och sådant så att man kan montera hårddiskar utan att behöva köpa massa skruvar?

Tack på förhand.