Inlägg

Inlägg som Vexo har skrivit i forumet
Av Vexo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av this
Det finns väl inget som säger att idén med Fusion inte kan komma att appliceras på servermarknaden. Den första Fusion modellen kommer inte att vara tillräckligt kraftfull och därför passa bästa för mindre laptops. Men när man kommer fram till en mindre tillverkningsteknik så kan det mycket väl finnas möjlighet att få in kraftfullare grafikkretsar. På lång sikt kan Fusion mycket väl passa bra in i ett serversystem. Då kan man ta det bästa från två världar.

Jag kan hålla med dig om att det har gått trögt för AMD att få ut utlovade produkter, men med tanke på det kapital företaget har och de förluster som de ständigt drabbats av så är det inte speciellt konstigt. Jag försöker därför se lite mer realistiskt till vad de är kapabla att göra för de pengar som de har. Vad jag kan se just nu så verkar det som om AMD börja komma igång. Försprånget i tillverkningsteknik som Intel har börjar minska med tanke på att GF ska ha sin 32nm process klart till hösten. Sen ska vi inte glömma att ATi legat i framkant när det gäller moderna teknologier sedan länge, som tex GDDR5 minne och den senaste tillverkningsprocessen.

Fermi är inte ens lanserad än så att säga att Nvidia ligger långt i framkant är ju fel att säga. Nvidia har gjort ett mycket bra jobb med CUDA, men de har än så länge ingen dräpare när det gäller att utföra beräkningarna. ATi's kort har hög DP och SP prestanda. Men man har iofs ingen bra mjukvarugrund att stå på. När Fermi väl kommer ut så kommer AMD förmodligen inte ha så stora chanser på Server marknaden och de har förmodligen inte det idag pga brist på mjukvaru lösningar.

Superdator som bedriver forskning just nu: Tianhe-1

Ser inte NVIDIAs motsvarighet i PFlops området så där ligger ju ATi före. Kollar man Top500as hemsida ser man att superdatorn byggd på ATi kort ligger på 5e plats i världen

Säger dock inte att jag gärna skulle vilja se även NVIDIA som superdator i PFlop området, gillar NVIDIA och att de faktiskt lägger pengar på mjukvaruutveckling.