Inlägg

Inlägg som Swekat har skrivit i forumet
Av Swekat

Nej, det låter ju orimligt. Tänkte nästan sumpa UV helt och hållet, men det verkar ju inte som att folk har upplevt att effekten försvinner. Så då är det väl bara att begära nya grejer.

Av Swekat

The human centipede sög något fruktansvärt.

Men denna tar nog priset i sämst-genom-tiderna-klassen:
http://www.imdb.com/title/tt1491603/

Av Swekat

Det är UV-aktiv sleeve. Och den minsta på bilden reagerar ju.

Av Swekat

Vad får dig att tro att jag har datorn bredvid mig på skrivbordet? Och får för mig att jag kan känna mig ganska trygg med ett 3W lysrör.

EDIT: Har jag tappat förståndet eller är era inlägg bara obegripliga? ^^

Av Swekat

Hur snabbt "mattas" UV-aktivitet

Det är så att jag nyligen har gjort ett par inköp för att piffa upp lite i lådan. Bland annat UV-vatten och UV-sleeve. Nu undrar jag om det beror på oerhörd otur att varken vatten eller sleeve (förutom 25% av kabelstrumpa) över huvud taget inte reagerade på UV-ljus. Förklaringen på båda (från två olika företag) var att effekten försvinner efter hand och att jag kan ha fått lite föråldrade varor.

Försvinner det helt enkelt fort eller har jag bara haft otur?

Kan ju lägga in en bild på kabelstrumporna (inte vattnet på bilden jag syftar på);

http://img703.imageshack.us/img703/3410/img0327q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Av Swekat

Något knas var det med informationen på sökningen. Elektronisk förhandsinformation får posten när företagen skriver ut fraktsedeln via Pacsoft Online, så att de vet att det finns ett kolli som ska hämtas upp. Det borde vara det första som hände.
Om sms:et, av någon anledning, inte kan nå din telefon skickas automatiskt en avi ut. Och paket kan alltid hämtas ut med kollinummer och leg.

Av Swekat

Förstod nästan det, jävla slarv. Och det gnälls på dem en hel del redan, men det hjälper inte. Ofta yrar två tre personer runt mellan kassor, butik och utlämning, och plockar ur paketburarna lite då och då, utan att veta vad föregående person gjort. Och då blir det naturligtvis ofta fel. Har nog aldrig sett en riktigt valstrukturerad/välorganiserad matbutik? ^^

Av Swekat

Det nog inte vanligt saker blir stulna. Har för mig att den händer någon gång på spridande terminaler, av folk som känner till rutinerna på arbetsplatsen väl. Och de åker snabbt dit. Kan nog inte gå in på säkerhetsdetaljer

Av Swekat

Det finns inga försändelser med kolli-id som lämnas till bostaden utan kvittens av mottagaren, med undantag från produktkod 26 "paket utan kvittens", som omöjligen kan hamna på utlämningsställe om man inte behöver kod för att ta sig in till bostaden och du dessutom inte angivit telefonnummer (och några produkter som inte är aktuella här). Och det finns inga andra försändelser med kolli-id som körs ut till privatkunder (med undantag för stora företag som köpt en egen enstaka produkt för stora leveranser över hela landet). Det kan därför omöjligen vara samma typ av försändelse.

Men problemet här är att du ska betala en avgift som du inte har en aning om varför du ska betala. Jag kan, som sagt, inte förstå vad den avgiften skulle vara för om inte avsändaren har begärt den. Fråga på utlämningsstället alt närmaste företagscenter.

Av Swekat

1. Är total BS. Begär att de ska leta. Beskriv vad som kan känneteckna utsidan av paketet osv. så hittar de det enklare. Det händer ofta att de missar att skjuta paket.

Det senare en bedömningsfråga. Ta det med senast registrerad terminal (transportledare eller chef). På din sida finns att det helt enkelt inte finns några skäl till att paketet inte kommit fram, om inte väderförhållanden har varit extrema i flera dagar. Men det bör drabba många och vara allmänt känt. Och att det enligt avtal skulle ha levererats, och att du därför vill ha fraktkostnader tillbaka (om det fungerar likadant nu som för ett år sedan). Hänvisa sedan till leverantören och be om att de fixar en ny leverans. Reklamationer brukar gå ganska smärtfritt.

EDIT: Chansen att de skulle "hitta" ett borttappat paket är ganska liten. Antigen har en terminal struntat i att rapportera en avvikelse på paketet, eller så är paketet jävligt litet och har försvunnit i någon undangömd vrå eller så har någon stulit det.

EDIT2: Att göra en reklamation till 3 är nog ett bra råd. Posten har inte fullföljt sin del av avtalet och reklamationer brukar fixa sig ganska snabbt. Om sedan paketet kommer fram så ge fan i att hämta ut det så skickas det tillbaka efter två veckor.

Av Swekat

Har, som sagt i tidigare tråd, jobbat som transportledare på Posten Logistik. Ett postpaket tar 1 - 2 dagar att komma fram i 80% av Sverige. Jag råder dig att ringa till den sorteringsterminal som har hanterat din försändelse senast, Örebro i detta fall. Alternativt den SOT eller HUB paketet därefter skulle komma till. De kan ofta ge bättre besked, speciellt om du tjatar lite. Om det tar mer än 1 dag mellan olika terminaler är chansen stor att paketet antingen;

1. (vanligast) Utlämningsstället (ofta ICA) har helt enkelt missat att ankomstregistrerat ditt paket. Det ligger på ICA men eftersom de inte scannat paketet hittar de det inte när de letar i sin dator, och påstår därför att det inte kommit. Be dem fysiskt leta efter det i sina hyllor. Chansen är stor att det finns där.

2. Har fel postnummer (händer alldeles för ofta) och därför skickas till en annan del av Sverige. Brukar dock visa sig ganska snart...

3. Skadats någonstans (men det brukar felkodas ganska omgående, och visas i godssökningen).

Är inte partisk på något sätt, men posten får mer skit än de förtjänar. Posten gör faktiskt ett ganska bra jobb. 99,8% av alla paket levereras enligt avtal. Ofta är det butikerna som hyllas för snabb leverans ;). Och ofta råkar posten ut för fel som avsändaren gör; skriver ut fraktsedlar men skickar inte paketet, fel postnummer, skickar på felaktiga villkor etc. Men visst finns en del skador och slarv också.

Av Swekat

Jag har jobbat på Posten Logistik (fd. poståkeriet), och om försändelsen har ett kollinummer handlar det inte om ett vanligt brev.
Det enda jag kan tänka mig, om du inte är företagskund eller beställt från utlandet, är att det är ett expresspaket 07:00 alt 09:00 (vilket benämns brev/värdeförsändelse). Dessa körs ut dagen efter det skickats, antingen av brevbärare eller chaufför från Posten Logistik (beroende på var du bor) inom överenskommen tid (senast 07:00/09:00). Får inte budet tag på dig lämnas en avi i brevlådan. Bor du på lantbrevbäraradress (oftast om ditt postnummer slutar på 90+), får du bara en avi när brevbäraren kommer (därför att folk skickar på sådana adresser utan att beakta villkoren för sådana försändelser, men Posten är snäll och vill att du ska få dina grejer iaf ).
Det är dock dyrt att skicka sådana försändelser, så på en order av denna storlek är det föga troligt. Sannolikt har det skickats som ett vanligt postpaket, som du hämtar själv på närmaste postombud. Avgiften är däremot underlig om du redan betalt. Posten tar inte ut några extra avgifter, förutom om du beställer extra utkörning eller om paketet är skickat från utlandet och tullavgift/skatt, som måste betalas vid utlämning, lagts på paketet (då blir det en postförskottsavgift).

Det enda jag kan tänka mig är att den som skickat paketet begärt detta vid utlämning, så kontakta företaget ifråga.

Av Swekat

Obsidian 700D är väl inte känt för att vara direkt tyst, men går fint med vattenkylning i. Å andra sidan kommer du nog att behöva modda en del för att få plats med en 360 rad i Define XL.

Stäng av dioderna och byt ut lite fläktar på ditt nuvarande. Så hemskt kan det väl inte vara? Funkar ju med vattenkylning också.

Av Swekat

Har varit i kontakt med Indomo om rabatt på komplett vattenkylningssystem, men funkade inte för mig. De erbjöd dock fri frakt.

Ett tips är deras EK-KIT H3O - Supreme HF 360. För att sedan komplettera med gpu-block och lite smågrejer. Kanske kan vara något?

Av Swekat

And the problem is solved! Du ska ha mången tack!

Av Swekat

Windows Media Player (12?, win 7). Ser likadant ut i VLC 1.05. Har provat att bara installera K-Lite Codec Pack 5.8.0 fram och tillbaka, utan framgång att få bort ränderna.

Av Swekat

Ränder i Xvid-klipp

Hej!

Tror att jag har ett problem och skulle vilja ha era åsikter. Ofta när jag spelar upp videoklipp får jag vertikala ränder i bilden under mörka scener. Vet inte om det är kvaliteten på klippen, codec eller grafikkortet osv. Händer alltid på Xvid-klipp. Tycker att det ser skumt ut.

Bild1
Bild2

Har inte några problem i spel eller något annat.

Sitter med en Benq G2412HD och HD5850 genom DVI-kabel.

Av Swekat

Tandborste var ju en superidé! Processorn sitter nu på plats och det rullar på fint!

Av Swekat

Jo, den är kanske redan kaputt. Tacka vet jag Payson.

Hur pass försiktig behöver man vara med CPU:n? Kan man försöka "skölja" bort det eller finns risken att vätskan kommer in någonstans där den inte ska vara eller kan avdunsta bort?

Förresten finns det väl inte många kylpastor som leder ström idag, eller?

EDIT: Tops har jag redan provat. Det är ju så jäkla litet avstånd mellan pinnarna så har bara kunnat peta bort pasta och det är omöjligt att få bort allt på det viset.

Av Swekat

Kylpasta på CPU-pinnarna

Hej!

Köpte en 965BE begagnad och killen som har haft den har använt kylpasta för 10 processorer istället för 1. Det har tom runnit ner på ett tiotal pinnar efter ena kanten. Har försökt få bort allt men det finns fortfarande kvar lite på pinnarna och kanterna på ovansidan.

Är chansen stor att CPU:n ryker av detta? Har ingen aning om vilken pasta det rör sig om.