Inlägg

Inlägg som Sammi90 har skrivit i forumet
Av Sammi90
Skrivet av FeaS:

Halloj

Sitter med ett XFX HD5850 black edition. När jag försöker överklocka det i ati overdrive (räcker med en enda MHz) så börjar bilden flimmra i tex webbläsaren när jag scrollar osv. Har testat med asus bios utan resultat.

Varför flimmrar det?

Mvh

För den är redan överklockad till max (antar jag) borde vara så

Av Sammi90
Skrivet av hast:

USB3 och SATA3 på P55-moderkort är inte roligt. Det finns inte bandbredd nog, så för att kunna köra dessa så går din PCIe-slot i X8.

/Hast

går pci-E i x8 mode på dom? om man bara har ett graffe?

för övrigt är jag jättenöjd med mia delar för den pengen nu precis innan alla priser höjdes xD

Av Sammi90

är sjukt nöjd med mitt köp har mellan 60-90 fps på bfbc2 och 62fps i GTA IV

Av Sammi90

nu har jag köp mej ett i5 system med ud3:n och HX 650W A-data 1600Mhz game serials (tror jag dom hete) clockat den till 3.0 atm nu (har orginal kyl på cpu ligger på 36 grade idel och minnerna har jag ändrat till 1600mhz så den funkar fint går stabilt tack för alla tips

//S

Av Sammi90

men jag ska bara köra med ett graffe i början sen ska jag köra crossfire när jag kan köpa ett till graffe!

Av Sammi90
Skrivet av Hunter(Swe):

Måste du ha det snabbaste? Min AMD Phenom II 955 BE x4 duger till allt jag använder. Klarar alla spelen jag har, även de nyaste. Den kostar på inet.se 1504:- idag

@Intel fanboys i denna tråd. Vaddå bättre till spel?? det är grafikkortet som är viktigast så skippa erat skitsnack. Oftast är det bara några fjuttiga frames som skiljer, frames som ni inte ens kommer att märka. Jag kan nästan slå vad om att ni skulle säga fel vad det är för dator om man hade två datorer, en med Intel i och en med AMD i jämte varandra med samma spel på båda (inga frames ska synas). Det ska vara samma grafikkort i båda datorerna

jag har inte bestämt mej än. ska se vad som bjuds för mina pengar

Av Sammi90
Skrivet av jemtegrannen:

Tror endå jag kommer sattsa på en freezer isåfall

gör så den kommer nog inte göra den besviken heller

Av Sammi90
Skrivet av Mackansson:

Det här med ljud är ruskigt individuellt. Det du beskriver som "inga pumpljud alls" beskriver andra som "I would personally compare the pump noise level to the i7 860 stock cooler fan at full speed". Kan ju vara så att han fått ett dåligt exemplar, men jag tror inte det. Jag tror det handlar om vilka andra komponenter som sitter i burkarna. Har man en "normal" dator så märks knappt pumpljudet, men har man byggt en riktigt tyst dator så är det inte acceptabelt.

är inte ljudkänslig så ska nog funka fint

Av Sammi90
Skrivet av jemtegrannen:

Yes stämmer bra det, har kollat på den med lite men hur fäster man den? jobbigt om det läcker ut vätska i burken

den är sluten, men de är klart de kan hända om den går imot något etc..

http://www.youtube.com/watch?v=PUxoFiFuS_g&translated=1
kolla den

Skrivet av nicklas1988:

Jo - men då behöver du lägga på ytterliga 100 kr. Om du tänker på att han köpte en 550be - tycker du själv att det verkar logiskt att köpa en h50? Om han ville ha det absolut bästa och ville ha ut precis allt ur sin cpu skulle väl han köpt en 965/955BE?

100kr de är mkt mannen du, kan han nog få låna av någon om de skulle vara ett problem, jag rekar bara den säger inte att han MÅSTE köpa den right?

Av Sammi90
Skrivet av nicklas1988:

Känns som att det är värmen som gör att den dör vid 3.7. Jag skulle inte köra så högt om du kommer upp mot 60 c - då detta är phenom ii maxtemperatur när man har FYRA kärnor (Max är 70 vid 2 kärnor).

Om du ska överklocka så går det bättre desto kallare cpu:n är. Jag kan starkt rekommendera freezern. Mycket prisvärd! Om du slänger 700 kr på en H20 så blir det säkert någon grad kallare - men värt det? Nej!

Edit: Haha! Tog bara H20 som ett exempel - såg inte posten ovan innan jag skrev. Som jag sa - köp INTE H20 till din processor - H20 kostar ju för sjutton mer(eller iaf lika mycket)!

beror på vilka fläktar du har på h50 och ifall du kör push and pull på den. du kan går ner 15-25 grader med en h50

Av Sammi90

de är ett AM3 socket va? isf så kan du köpa en Corsair Cooling Hydro H50 CPU-kylare på inet (vatten kylning) kostar 683 kr i webbpriser

källa: https://www.inet.se/artikel/6308699/corsair-cooling-hydro-h50...

fast jag tror den kylaren duger gott och väl med som du kollat på :>

Av Sammi90

BF:bc2 1 vecka efter de kom ut (pc)

Av Sammi90

va fan den ska la komma ut idag?

Av Sammi90
Skrivet av jetblack:

1090T BE släpps samtidigt som 1055T, är en black edition ja med upplåst multipel. Efter dem släpps dels 1075T och 1035T samt en som heter 960T tror jag. Sistnämnda kommer vara en fyrkärnig prolle som bygger på samma kärna och kommer heta "Zosma".

vilken av dom är mest värt pengarna för den 1090T kommer la kosta typ 2-3k?

Av Sammi90
Skrivet av Hellspawned:

Har inga pumpljud alls på min H50 om inte jag har flyttat och vänt runt burken en massa för jag pillat i den

vadå vända på burken?? :S

Av Sammi90
Skrivet av jetblack:

Jag tycker definitivt att du skall vänta och se hur AMDs nya x6 1055T presterar om bara någon dag. Nätet lär ju översköljas med tester. Det kommer kosta dig ungefär lika mycket som ett i5-system idag, men jag tror att det skulle vara mer fördelaktigt eftersom du får med två extra kärnor. De kanske inte gör stor skillnad idag, men om ett eller två år, så kan jag absolut tänka mig att spel och program optimeras för fler kärnor (i större grad än idag) och du sitter du där med rätt hårdvara och kan utnyttja det från dag 1.

Jag är som du och gillar inte att småuppgradera, utan köper mer en "rejäl" dator vart fjärde år ungefär:) En annan fördel med AMD här är att de brukar stödja sina socklar i större utsträckning än Intel. Så om du har tur, så kanske 890FX-korten som kommer nu, stödjer nästa generation processorer och då blir nästa uppgradering betydligt billigare.

jo swec kommer la göra tester och många fler. jag vill ändå testa intel system men dock tycker jag ett i7 system är ganska mkt fördyrt i nuläget. har juh haft min amd nu snart 3½ år och den klara hyffsat mkt har inte clockat den men ändå, så blir nog till att vänta på amd men vet du när 1090T (tror jag den heter) kommer ut ? kommer alla i en klump? de är en BE version (tror jag, va jag har läst)

och jag är inte hemma så kan inte köpa dator nu ändå kommer nog vänta 1-2 veckor till

//S

Av Sammi90
Skrivet av tatus_se:

jag menade inte hårdvara bara drivrutiner och program som kan riktig dra nytta av flera grafikkort samt flera kärnor
i mitt fall i5 750 var den bästa vall då jag överklockar en gång tills jag är nöjd och sen bara spelar och om ett år kanske byter dator
skulle jag köpa dator typ i sommar så tror amd x6 skulle gälla med får vänta nu och se fler tester med olika moderkort

men vad som gäller grafikkort så tycker en grafikkort/ grafikkort med en processor är det enklaste och bästa val till den som vill bara spela, till flera grafikkort eller med dubbla processorer behövs lite mer jobb med uppdateringar och annat för att kunna dra nytta av detta

men jag vilkl ha en dator som håller i typ 3-4 år inte byta efter 1 år de är fan slöseri på cash xD

Av Sammi90
Skrivet av tatus_se:

i5 750 är bättre i spel än amd x4 och flera i7 också, för man får inte mer från HT, så förmodligen x6 från amd blir inte bättre för spel på en gång men när kommer nyare drivrutiner och nyare spel som drar nytta av fler kärnor.
om du kan vänta så jag tycker du kan ta amd x6 och den med de nyare moderkort borde ge bra mach till i5 750 plus du får säkert bra överklockning
du kan bli säkert att snart kommer spel och programmer som drar nytta från 6 kärnor och tillsammans med 64bit win7 intels i5 750 blir för en gamling

aa inte långt kvar innan den kommer ut right?

Av Sammi90
Skrivet av Typhonos:

Jag skulle tro att du dessutom blir flaskhalsad av din gamla processor, BC2 är nytt och då far gamla dualcores illa, i synnerhet Athlon X2 som inte har så bra prestanda per Mhz. Någon verklig prestanda kommer du inte få med den burken, vill du göra det mesta av det investera i ett HD5850 men det kommer flaskas ganska hårt.

så den kommer inte bli mkt bättre om jag köper ett i5 system eller amd system om jag inte byter ut graffet?

Av Sammi90
Skrivet av Pewtah:

Dock, kom ihåg mer kärnor är inte = snabbare processor,

Det är bara en liten garanti på att den multiaskar bättre.

men amd är bättre i spel etc (har läst)