Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Juggernawt har skrivit i forumet
Av Juggernawt

Har den samma Windows-installation fortfarande efter 8år? Kan vara en idé att blåsa rent och installera fräscht. Med USB3-sticka tar det inte lång tid.

Av Juggernawt

Spelmaskinen - 11TB fördelat på 4st m.2 och 2st SATA SSD
Hemmaservern - 55TB fördelat på 18 diskar av varierande ålder och storlek. De flesta 4TB WD Red. Växlade ut lite gamla diskar precis nyss faktiskt och passade på att öka kapaciteten med 15TB till!
Någon frågade vad man ska med så mycket lagring till - Hela familjens diverse telefoner och datorer ska säkerhetskopieras och sen behövs det ohyggliga mängder terrabyte för semesterfilmerna och Linux ISOs.

Av Juggernawt

Två senaste har varit bara skräp så jag hoppar över vad det än blir som DICE klämmer fram.

Av Juggernawt

Äckligt ju, som att köpa begagnade kalsonger. Jag skulle inte ens fundera på att köpa begagnade möss, musmattor, tangentbord eller hörlurar.

Av Juggernawt

Och såna här personer sitter på chefs-poster i hos spelutvecklare. Nästan i klass med Ubisoft-nissen.

Av Juggernawt
Skrivet av Keneay:

Många handlar fortfarande musik på fysisk media

I min bekantskapskrets är det exakt 1 person som fortfarande köper fysisk media och det är en sån där nisse som insisterar att "vinyl låter varmare och bättre" vilket jag tvivlar på att personen i fråga skulle höra något av då han sprungit på metallkonserter varje vecka i 30 år och jobbar i tung industri.

Av Juggernawt

Fick en kod från amazon till Fallout 76 på Xbox One/Series.
GVTD6D699G4V6PJ32JVPCY23Z
*taget*

Av Juggernawt

Ska snabbkolla - är det för mycket "budskap" så går den i sopen tillsammans med Rings of Power, Queen Cleopatra och Cpt Marvel.

Av Juggernawt

MiPad 5, nVidia ShieldTV Pro (2019) och min Harman/Kardon Onyx Studio (Gen 1) blåtandshögtalare som knallar på för fullt efter 10 år.

Av Juggernawt

Har spelat sedan -82 och intresset kommer och går i vågor. Har märkt att när man skaffar nytt/uppgraderar så avtar intresset någon månad efter köpet. Känslan av "blev det inte bättre än så här?" infinner sig. Sedan vaknar den till liv igen när man saknar nått av sina gamla favoriter och det leder till nya spel och nya äventyr.
Att spelintresset skulle avta med åldern hållar jag icke med om. Är snart 50 och kör Helldivers 2 för fullt! Farsan som är över 70 har mer än 4000 timmar i Grim Dawn.

Av Juggernawt

Dricksar aldrig i Sverige då personalen har en lön de kan leva på. Utomlands beror det på dricks-kulturen.

Av Juggernawt

Vet inte vad jag betalar idag då det dras per automatik, men smärtgränsen kan ligga runt 120kr/månaden. Lyssnar bara några gånger i månaden och skulle lätt kunna ha musiken lokalt på Plexen om man orkade hålla på.

Av Juggernawt

Elden Ring? Slår ett slag för Valheim trots att det inte är direkt snyggt eller krävande - bara ett jävligt bra spel!

Av Juggernawt
Skrivet av anders190:

Uppdutt för reclinern!

Bland förra årets bättre köp för min del och något jag riktigt känner att "vaaaarför köpte jag inte en tidigare?".

Har en cougar lapboard tangentbord jag normalt använder men fick hem en Asus ROG Falcion förra veckan som kombinerat med min vanliga trådlösa G502 mus varit riktigt trevlig, och framförallt lättare, att använda ihop med en Ikea lapptopplatta när jag är tillbakalutad. Har inte provat något snabbare spel/FPS ännu men en trevlig combo helt klart. Speciellt tillbakalutad i reclinern.

Unnade mig en Nerdytec Lapboard² i julas som kommer med 5m lång USB-kabel och inbyggd USB3 hub. Rekommenderas starkt!

Av Juggernawt

Kör med nån LG Ultra-nånting böjd i 3440x1440x144hz för det mesta. Har en 1440 och två 1080 som sekundär-skärmar.
Ska jag slöspela blir det i reclinern med lapboard och 1080x120hz på teven, en gammal OLED så pallar bara 60hz på 4K.

Av Juggernawt

Sälj och köp nytt. Klart smidigast, även om teknik är lite dyrare i Polen än här.

Av Juggernawt

Kört med Netgears Gaming Routrar, ASUS och Ubiquity i Bahnhofs nät. Alla har funkat utmärkt. Smaksak, bara man håller sig ifrån de allra billigaste.

Av Juggernawt

SÅLD
--------
1st Netgear Orbi Mesh WIFI Add-On Satellite RBS850
Utökar täckningen på ditt mesh-nätverk.
Pris: 2000kr
(Netgear Orbi Mesh WIFI Add-On Satellite RBS850)
--------

Av Juggernawt

Hade 429kr/månaden för 500/500 från November efter att ha bråkat med kundtjänsten om erbjudanden till nya kunder i höstas. Och nu 4 månader efteråt ska de höja till 529kr/månaden. Sänker jag till 250/250 så kunde de erbjuda 479kr/månaden, dvs 50kr mer än vad jag har nu med dubbla hastigheten. Tittar jag på övriga leverantörer hos Open Universe i min fastighet så är priset mellan 150-250kr mindre per månad. Det har ständigt varit denna smyghöjning med 50-100-lappar som man varit tvungen att kontakta kundtjänsten om. Men nu verkar de inte vilja behålla sina befintliga kunder längre - inga erbjudanden om binding eller liknande när jag kontaktade dem nyss så det blir ett byte i månadskiftet.

Av Juggernawt
Skrivet av tboss:

Tjenare! Har du kanske vägarna förbi Stockholm med omnejd -- eller ännu mer söderut -- någon gång kommande tiden? Är lite intresserad av att köpa åtminstone Netgear EX8000 och R7000P men kanske också mer. Bor i Södertälje och (om möjligt som sagt) skulle vi vid överenskommen tid kunna planera in dag för överlämning (typ vid tågstation eller dylikt).

Tyvärr så har jag inga ärenden åt det hållet inom den närmsta tiden men kan gärna skicka med Posten.