Inlägg

Inlägg som Firsov har skrivit i forumet
Av Firsov
Skrivet av sleepyoh:

Alla dom här sårbarheterna som kommit sista tiden, känns för mig helt ointressanta för mig som hemanvändare. "Hackers" finns i princip inte, det är mer på film eller statsfinansierade grupper som spionerar på varandra. Alla dataläckor och haxx som större företag blivit drabbade av har ju knappast varit en sån här sårbarhet, utan andra mänskliga faktorer som dåliga lösenord eller öppna system..

Visst, spectre grejen kunde väl potentiellt läsa ram-minne, som är dåligt med delade virtuella maskiner för någon som säljer en sån tjänst, men det är väl liksom Microsofts och Amazons problem, deras kunder kanske får betala en högre premie men dom lär ju inte direkt behöva bry sig så värst mycket dom heller. Jag tycker att, som konsument, om man funderar på att köpa hårdvara eller om man känner sig orolig, så är min åsikt att det är totalt ointressant/oväsentligt. Både Windows och Linux tillåter ju att man stänger av dessa nya "skydd", så saknar man prestanda kan man välja att göra det.

Dessutom, I princip alla program dom flesta använder kommer från pålitliga källor. Jag litar på att Firefox är en webbläsare, och inte gör massa annat. Kanske är en sak om man installerar crackade program och spel eller kör tvivelaktiga program från valfria hemsidor.

Finns det något som tyder på att någon vanlig dator användare@hemma borde bry sig om detta alls? Ok om du är statsminister men, då lär han bli tilldelad utrustning som är propert skyddad.

"Hackers finns i princip inte. "
Där jag jobbar är vi utsatta för intrångsförsök var annan sekund, har konstant scaning av öppna portar mot våra publika brandväggar. Om man definera detta som hackers eller inte, nej det bör man inte till 100%. 99% är garanterat botar eller folk som köpt färdiga exploits, finns prenumerationer för ca 1400$ i månaden där man får tag i massa kraftfulla lösningar utan att faktiskt kunna något. Däremot "hackers" med faktiskt kompetens som kan skriva egna grejer eller då eventuellt nyttja denna typen av exploits då det hänvisades till som otroligt komplext, ja det är ovanligt. Men för gememan som du hänvisar till vill jag ändå öppna för att alla script kidis och medium avancerade users med större plånbok där ute är "hackers", allt är ju beroende på vart man sätter mätpinnen. Och det är otroligt enkelt att få tag i saker som är kraftfullt för att ta sig in i system.
Kort och gott, det händer mycket på nätet.
för att spinna vidare på detta otroliga ämnet lämnar jag länk till en youtube video över Norse "Honeypot fabrik" eller vad man ska kalla det: https://www.youtube.com/watch?v=bWXIJSiagBY

Av Firsov
Skrivet av HC-8315:

De verkar vara en blandad kompott mellan olika recensenter. Dock är Swecs test de som visar minst skillnad mellan RX 5600 XT och RX 5700. På andra sidor så kan man se ett snitt på 11% bättre prestanda på RX 5700 mot RX 5600 XT. Och då har man ändå använd de nya BIOSet.
Min första tanke var att Swecs i7-8700K ev skulle vara orsaken till de eftersom tester med i9-9900K ger en ökad prestandaskillnad mellan korten.
Oavsett vad så är RX 5600 XT ett bra kort. Stabiliserar priset nu på max 3500 kr så är de en vinnare.

Precis, jag reagerade också på Swec val av CPU. Det känns verkligen inte som om den möjliggör för GPUerna att ta ut hela svängar.. en ryzen 2700x hade varit mer intressant att se, samt DX12 även för amd GPU då alla cores (fler än en i7-8700K) ger instruktioner till GPU'n.
Vette sjutton hur mycket man ska lita på denna recensionen egentligen på grund av att flaskhalsen lär i vissa fall vara CPU och inte GPU!

Av Firsov
Skrivet av the squonk:

Du tänker lite fel, 3200MHz stöds inte ens av 2700X, det är OC by default = går inte att garantera. Sen att minnestillverkarna säger si och så, dom säger inget om på vilken rigg.

2700X stöder 2933MHz med 2 stickor och 2666MHz med 4 stickor(single rank), allt utöver det är OC. 3700X stöder dock 3200MHz enligt AMD.
Sen kan man ha tur och 3200MHz fungerar i alla fall, men det är tur och inget som garanteras. Mina Samsung B-Die gjorde 3400MHz med 2700X. Med 3900X gör dom 3800MHz.

Aha, sant nu när du säger det. Vilka minnesmoduler köpte du? Bara tur eller visste du att de var Samsung B-Die?

Men om man tänker såhär då jag är novis kring minnes OC. Vad är det de failar på oftast? Värme, att chipet slår knut på sig själv, att moderkortet inte orkar eller att CPU inte orkar?

Om värme har jag en reflektion:
Jag har ju vattenkylning monterat i taket på chassit idag, m.a.o. mindre luftflöde gent emot en luftkyld CPU kylare som suger åt sig frontmatningen, vilket till viss del passerar minnena. Bör jag byta till en noctua eller motsvarande från b quite för att få liiiite bättre kylning för stickorna? Kanske till och med köpa kylning till minnena?

Tack på förhand.

Av Firsov
Skrivet av the squonk:

Samsung klockar mycket bättre, med samma inställningar är prestandan identisk. Är det Hynix finns risken att det tar stopp vid 3000MHz, men skillnaden mellan 3000 och 3200MHz i spel kanske är max 1-2 fps så inte direkt något att bry sig. Märks ingen som helst skillnad i Windows, min dator med 2720MHz minne upplevs som lika snabb med olika Windows program som den med 3800MHz minne trots att det skiljer över 1GHz! I benchmarks syns det skillnad, 3800MHz minnena har 50% högre bandbredd. Men man använder inte benchmarks ...

Men det här är ju rätt sjukt, det står ju att minnena ska klara 3200Mhz på produktbeskrivningen men sen har jag en 50/50 chans på att de faktiskt klarar 3200mhz beroende på hur tur jag har? Låter helt galet. Jag vet att det skiljer sig vid överklockning oftast men det enda som finns specificerat för dessa minnen är just 3200, då måste de ju kunna leverera just det.
Sen om de når 3600 eller 3400 vid OC är en annan femma.. För jag har ju inget annat val att göra heller, hade lätt betalt 50kr mer om jag fick försäkring om att just mina minnen är från Samsung och då av bättre kvalité.
Lär returnera minnena och kräva Inet på ett par som faktiskt klarar 3200 i denna setupen om det kommer till det.

För det gör skillnad på t ex 2900 mhz och 3200 när man kollar runt på FPS jämförelser i spel med Ryzen.

Av Firsov
Skrivet av circedge:

Om det inte är något specifikt man vill ha från ASUS B450-E så tycker jag man ska titta på MSI's utbut I samma prisnivå. B450-F har jag för mig blev ratad av någon recensent, och -E är samma kort fast med något till some extra portar eller nåt. MSI's Tomahawk är populärt, men då går du miste om Intel nätverk och s/pdif. Men MSI's Gaming Pro Carbon AC har Intel, s/pdif plus wifi och är bara nån hundring mer. Eller MSI's X470 Gaming Pro och Plus, kommer inte ihåg recensioner, men har Intel och s/pdif iaf.

Det va nästan 50% off på ASUS B450-E dock

drog iväg ordern nu plus samsung 970 M2 SSD och nytt och faktiskt modulärt nätagg från corsair när jag ändå var igång. mitt är ju ändå 10 år gammalt, om än felfritt såhär långt kändes det tryggt att byta

Av Firsov
Skrivet av CubaCola:

@Firsov: CMK16GX4M2B3200C16 som du skriver om finns tydligen med både Samsung och Hynix minnesmoduler beroende på vilken version det är av minnena.
Möjligt att Samsungs-varianten fungerar bättre, men jag tror faktiskt att det är Hynix i båda mina Ryzen-datorer om jag inte minns fel.

Aha, man märker inte skillnad på vilket man får men samsungs presterar mycket bättre eller?

Av Firsov
Skrivet av walkiii:

Jag kan såklart inte garantera något, men har aldrig varit med om att dom där minnena inte har fungerat bra. I värsta fall, så kan du ju alltid skicka tillbaka dom.

Nej det är jag med på, men som du säger, lirar det inte fullt ut får de åka tillbaka. Jag lägger beställningen så får jag se till veckan

Av Firsov
Skrivet av HC-8315:

@Firsov: Den uppgraderingen kommer va fin. Gjorde själv som du och köpte en vanlig R7 2700 istället för den nya serien med tanke på hur billiga dom är just nu. Sen till minnet så lär de fungera rätt bra. Corsair Vengeance har hög kompabilitet med AMD.

Gott att höra från att det borde lira.
Sitter just nu med lynnfield arkitekturen om jag minns rätt, i5-760 @4Ghz så detta lär bli en otrolig uppgradering. Inte lika prisvärd som denna i5an som jag köpte för 1200kr men nästan
Den har levt länge nog nu, den hänger med mitt 970OC rätt så bra ändå men som sagt, bra läge att köpa ett 2700x just nu!

Av Firsov
Skrivet av CubaCola:

@Firsov: kan inte svara på om minnet kommer att fungera eller ej, men jag har en dator med Asus Prime B450 Plus med en Ryzen 2700, och där kör jag med HyperX 3200MHz ram utan problem, var bara att välja 3200MHz i xmp-listan och starta om.

Det minnet fanns dock med på Asus QVL-lista för Prime-moderkortet.

edit: tillägg : beroende på vad du ska ha datorn till, så skulle jag nog dessutom ta en 3600 istället för en 2700x.

Hallå!! tack för svar
Jag hittar inte CMK16GX4M2B3200C16 minnena i den QVLen däremot.
Och 3600 är slutsåld på inet tyvärr, men det gör mig inte så mycket, kommer ändå göra en mer rejäl uppgradering om några år när DDR5 landat 2021. 2700x kommer räcka kanon till Path of exile, Destiny 2 och lite Battlefield 5 i 1080p.

Men med det sagt om minnet, mitt föreslagna moderkort ska ju vara av bra kvalité och Corsair brukar alltid funka bra. Kan väl mycket väl vara som så att Minnen garanterat fungerar med att Asus inte testat av dem bara.

Av Firsov

Kompabilitet fundering 2700x +3200Mhz CL16 Vengeance LPX + STRIX B450-E

Hej,

Har länge väntat på bra tillfälle att uppgradera och har ni hittat ett mycket fint kitt under BF rean, bang-for-the buck kort och gott!
Däremot för att försäkra livslängden 2-4 år framåt för gaming vill jag säkerställa att allt är kompatibelt och särskilt att jag kommer kunna få ut 3200 Mhz på mina minnen med denna kombon då detta boostar CPU'n en aning.

Vad jag förstår så är det ett stabilt modekort och allt men jag hittar inte dessa minnen i Asus QVL. Googlat hela dagen men hittar inget refferens case som säger att det bör fungera eller inte, verkar som om de på 300 seriens AM4 moderkort har svårt att nå 3200 men senare kort klarar.

Någon som har en liknande rigg eller som kan rekommendera alternativt minne / kort under samma prisklass?

Stort tack på förhand!

Av Firsov

IMO beror det nog inte på att flera andra stora spel släpps samtidigt utan snarare att spelet inte erbjuder något intressant för konsumenterna. Hade BF5 varit det vi hoppats på och lite till hade det allt sålt lika bra som BF1. Tycker man skyller ifrån sig och vågar inte stå upp för att man levererar dåligt.

Av Firsov

Härligt! Testade diablo 3 på PS4at och då lite mindre seriöst som det ju blir i soffan, vilket verkligen gav spelet nytt liv. Genren är perfekt för denna typ av plattform. Hade varit riktigt kul om D4 hade krossplattformsstöd så man kan ligga i soffan/ sitta på bussen o farma, för att senare sitta vid datorn när man ska pusha grifts eller lira pvp (förutsatt att det finns då). Vilket spel det hade varit

Av Firsov

Måste man köra Win 10 S? Man kan väl blåsa skiten och pusha ut en egen image?

Tänkte om man skulle vänta på denna och köra som jobbdator.

Lurar på denna eller Surface pro 4 (när kommer 5:an?). Vad tror ni?

Av Firsov

Känner mig blåst som har lagt ner 3,8 på Nvidia's 970...
Först 500 mb minne och nu få reda på att det är med dagens teknik lika korkat som ett AGP kort var när PCI-express kom ut..
Va ju så nära på att köpa ett 390 istället...
"Nvidias Mark Aevermann bekräftar problematiken och menar att det åtgärdats med arkitekturen Pascal." Okej så ni ska ha mer pengar?!

Aja. Rolig läsning hur som!
Men jag blev väldigt chockad faktiskt. Trodde redan att alla grafikkort hade såpass bra jobbhanteringen som det beskrivs här.
Att förra generationens kort inte kunde avbryta vissa jobb eller prioritera / samarbeta bättre var otippat!

Av Firsov

Jag har löst det genom att sätta Storage configuration till Compatible istället för Enchanced i Bios!
Och jag har även formaterat den andra C: från SSD:n nu så att den fungerar som lagrings disk.

Men fortfarande otroligt märkligt att en tom partition kan få en Win 10 installation sådär.. Det får något gärna förklara

Av Firsov

Tom partition blev C: och fick nytt Win 10?!

Hej!

Problem: Vid installation av gammal HDD (som extra lagring) installerades en version av Win 10 på den tomma partitionen där det tidigare låg ett Win 7 (var bort formaterat) och nu är den partitionen den primära system partitionen och jag kan inte längre boota up i mitt vanliga system på SSD:n.

Vad jag gjorde: Som sagt har jag haft win 10 installerat på min SSD och använt den ett tag men nu behöver jag mer lagrings utrymme och tänkte installera min gammla system HDD på 1 TB. Den hade tidigare två partioneringar, 1 med win 7 och en med filer endast men jag formaterade C: partitionen med win 7 installations mediat på den. Så när jag installerade HDD:n gick in i bios för att kolla så att min SSD stod först i boot ordningen vilket den gjorde och gick ut så bootade datorn ändå upp på den tomma och gammla partitionen där win 7 låg innan. Här kommer det intresanta! Det gjordes en installation av Win 10 på den tomma partitionen i HDD:n på typ 30 sec och det har nu blivit den primära C: partitionen och oavsett om jag tar bort HDD:n ur boot listan och endast har med SSD:n bootar den ändå upp på den här nya versionen av Win 10.

Åtgärder: Har kollat som sagt att SSD är högst upp i boot ordningen. Har även kollat så att SSD sitter i den första SATA sloten och HDD i ett högre nummer... Mer vet jag inte vad jag ska göra, Måste ju ta bort den här pratitionen på HDD på något sätt men det är ju inte lätt att formatera C partitionen.. Går det med win 10 installations mediat?

Hur kan en helt ny version av win 10 dyka up? varför valde den inte bara SSD som ändå har varit C innan och va först i boot ordningen? och vart fick den installations mediat till en ny win 10 installation? Inget USB minne eller liknande sitter i. Aldrig varit med om något liknande..

Tacksam för hjälp!!

Av Firsov
Skrivet av fermia:

Total flopp ??

970 kan jag hålla med om men knappast kan det kallas flopp då dom andra i serien säljer hur bra som helst..

Mitt ASUS STRIX GTX980Ti OC har inga problem alls utan det fungerar klockrent oavsett vilka drivrutiner jag installerat..

säljer bra okej men om 40 % av alla sålda inte arbetar i mer än 50 % så är det enligt mig en total flopp.
Sen gz, du fick ett av de korten som fungerar.

Av Firsov

Hur vore det om sweclockers istället uppmärksammade att 900-serien är en totalflopp?

Det stora problemet är snarare tvärt om. Hur många är det inte som har problem med att deras kort aldrig går över 50% load?
Hade varit trevligt att se lite tryck från media så att de fixar detta via drivrutiner..
Jag är en ev de som råkade ut för detta, mitt ATI 5770 presterade bättre än mitt 970..

Aldrig sett dem skriva något om detta... En enkel googling visar att detta är ett STORT problem.

Av Firsov

oj, heej prestanda!!! Det här kommer att bli ett rejält lyft! Men saftiga prislappar..

Hur ser det ut för AMD är de ens i närheten av denna prestandan?

Av Firsov

@gabriel15:

Äter aftonbladet till frukost? Jag hänvisade till BBC, New York times och CNN. Medier jag personligen tycker är bra, 100 ggr bättre än aftonbladet, den används endast åt att följa frölundas match-resultat. Vilken tom luft tog du det påhoppet ifrån?

Så du tycker det är intressant med en incest förespråkande, china murs byggande, noll koll på pengar, handikapps hånande snubbe som har fått titeln " Enda mannen som är värre än Voldemort" som kan bli världsledare om han vinner valet?

Personligen är jag lite orolig över att en sådan människa ska ha världens mäktigaste position. Ser hellre att en med lite bättre perspektiv och värderingar har den positionen, återigen, min åsikt.
Alla ska få skapa sin egna! och det här va min.