Inlägg

Inlägg som JONSTE har skrivit i forumet
Av JONSTE
Skrivet av Thiesen:

Tro det eller ej men det finns fortfarande områden som använder 16bits system i en seriös tillämpning.

Inte konstigt alls, behövs inte 64 bitar och 32 GB minne för att styra en diskmaskin eller tvättmaskin ...

Men ändå kul att 64 bits processorer och system som är byggda/optimerade/kompilerade för dessa börja komma till "standard" nivå

Av JONSTE
Skrivet av tednasadator:

Wow, det dröjer enda tills jag är 22 år gammal som 64-bitars system kommer bli ett måste. Jag minns tillbaka hur mycket folk hatade 64 förr.

OJ!!! 22 år och fått vänta såååå länge på 64 bitars processorer .... Jag är 46 och var bland första i Sverige som hade en VIC-20 (1980) med en 6502 ... 8 bitar 3KB internminne som jag byggde ut till 8KB

Av JONSTE
Skrivet av Ninjaflipp:

ASUS är ju kungar på att släppa någorlunda intressanta saker kort efter att jag redan gjort mitt köp, i alla fall! Först köpte jag P8Z68-V PRO när den var relativt ny, och så precis när jag hade köpt den så utannonserade de P8Z68-V PRO/GEN3. Nu för en vecka sen köpte jag P8Z77-V PRO och nu utannonserar de dessa. Hmmpfh.

Vad är det du kommer sakna förrutom statusen att ha det senaste ...

Av JONSTE
Skrivet av Dallebull:

Förstår inte riktigt stegen..
96-64-32 känns ju iaf logiskt då det är delbart med 4, men 22nm, 12, 7, 5 nm känns lite skumt..

Det är 22, 14, 10, 7, 5 och det är en minskning med ca 30% i avstånd mellan transistorerna precis som mellan 96-64, men plöstligt ett jättesteg på 50%

Av JONSTE
Skrivet av Lessismore:

Du har heller inte varit med så länge va
Före Riva TnT kom Riva 128 och före det kom NV1, men jag har för mig att NV1 bara var "koden" för grafikkretsen, vad grafikkortet hette till det minns jag inte.

Du har nästan rätt, NV1 var kodnamnet för STG-2000
Här kan man läsa lite om historiken:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Nvidia_graphics_processing_units#Pre-GeForce

Av JONSTE
Skrivet av Kalleable:

Entusiaster är inte de som vill ha det som alltid har snabbaste farten eller mest av nånting.

En entusiast är någon (vem som helst) som tycker om något (vad som helst) med en entusiastisk nivå. Vad som anses entusiastiskt är ju personligt för var och en.

Man kan tex vara entusiast angående datorer med absolut högsta prestanda men man kan också vara entusiast till strömsnåla datorer. Man kan vara entusiast till att få sin Intel 990X att gå på så hög frekvens som möjligt samtidigt finns det kanske nån som vill få den att fungera lika bra men med så lite strömstyrka som möjligt. Exakt samma gäller LGA1155.

Därmed kan man vara entusiast till både LGA2011 och till LGA1155 eller vad man nu väljer att vara entusiastisk till.

Håller helt med, det är viktigt med definitionerna

Av JONSTE
Skrivet av jocke89:

Tänkte bara dela med mig lite info
till er som det crashar eller fryser sig för!

Polare till mig hade problemet med att hela datorn frös sig och då får man starta om datorn, detta är tydligen ett känt problem för vissa EA spel och problemet är det inbyggdaljudkortet på moderkortet. Stänger man av detta i enhetshanteraren så funkar det bra.

Sedan till er som spelet fryser sig för men man ändå kan tabba ur så har jag löst detta genom att stänga av Origin integrationen i spel. Man går in i inställningarna i Origin och bockar av detta! Hoppas detta hjälper :):)

Skickades från m.sweclockers.com

Detta hjälpte mig oxå, uppdaterade BIOS till mitt GIGBYTE GTX 560 Ti OC oxå.

Av JONSTE
Skrivet av anon124132:

Jadå, har varit med om det en gång när jag körde BattleField, Bad Company 2.
Fick det en gång, aldrig mera.

Antagligen något som hängt upp sig i något system.

Du kan vara lugn!

Skrivet av voro12:

Hände mig med för ett tag sen. Sen när jag skulle byta lösenord så stod det att det var något fel och att jag skulle prova senare.. Men gick efter en omstart

Så var det för mig med ... kanske en bugg, man kan ju hoppas på det

Av JONSTE

Stulna konton Origin?

Hej,

I lördags när jag skulle logga in och spela på mitt konto får jag meddelandet att:
"konto används på annan dator, om du fortsätter kommer spelat att avslutas där"

Trodde det var något fel hos mig att BF3 inte avslutats rätt sedan en tidigare session, startade om datorn, men det blev likadant!!!

Gissa om jag blev förbannad!!! Löste det genom att gå logga in och ändra lösenord, vilket gick bra som tur var, har inte haft problem sedan dess.

Någon mer som varit med om detta?

Av JONSTE
Skrivet av Pöjk:

Män äter inte räkmacka!

Spelar inte Skyrim heller

Av JONSTE
Skrivet av Devil May Cry:

Filmer visas i 24-25 fps ja. Och som du själv säger så går det inte att jämföra då filmer är just det, filmer. Filmer har väldigt mycket motion blur och du har ingen mus för att kunna märka av den låga fpsen.

58 eller 62 kvittar, men vi människor måste ändå komma överens över en viss standard som man kan prata om därför säger man 60 och inte 58.
Denna standard stärks av de flesta skärmar som har 60Hz som native vilket antyder att fpsen ska vara 60 för optimal prestanda. Därför så många vill ha 120fps med en 120Hz skärm även om de inte vill köra 3D.

Många tror även att fps/bilder per sekund bara är något som man ser, men så är icke fallet. Man känner även låg fps eller ojämn fps med musen eller rörelsen så att säga och det kallar många för flyt.

Tack för ett bättre svar, låter vettigt allt du säger nu fattar jag mera. Jag har nu själv runt 60 - 75 fps i BF3 på 1920*1200 i HIGH, men det droppar ned till så lågt som 40 ibland när det "händer" mycket eller är komplexa strukturer som skall ritas upp, och jag håller med det blir inget "flyt" då, musens rörelse hakar upp sig, väldigt irriterande ... eller oftast dödande

Om jag vill ha ett högre snitt fps skall jag gå ned till MEDIUM, minska upplösningen eller finns det vissa av HIGH inställningarna jag kan prova att dra ned lite som ger bra effekt på fps, men inte så mycket på kvalitén?

Av JONSTE
Skrivet av anon4992:

Vem som kör spelar ju mindre roll, det jag menar är att man inte ska hoppa in själv i ett fordon o sen gasa iväg, och absolut INTE precis när matchen börjar, detta leder till att dom andra får gå och man kommer senare till sitt objective. Och givetvis så är personen som kör iväg ensam redan död för att...jo just det han körde iväg ensam och rakt in i en tank med sin APC. borde vara autobann från hela Origin på sånt

Aha då fattar jag, håller med att det inte direkt är shysst, verkar som det finns en hel del Rambos därute ... fast de dör ju rätt snabbt som du säger

Av JONSTE
Skrivet av Erkapekka:

Hoppas du är oseriös Lasergurka

Skrivet av add9400:

Nu vill jag inte ha en avstängning till.. men har så jävla svårt o låta bli o skälla på såna som du läs på för i helvete innan du skriver ngt, 580 räker knappt till medium..

nene de är därför jag har 55fps + på ultra i 1920x1200 ?? .. I D I O T

Fattar ni inte att han är ironisk ...

Av JONSTE
Skrivet av Devil May Cry:

Jag brukar svara såhär på alla sådana frågor.
Vet du inte varför man inte ska droppa under 60 eller hålla 60 konstant så behöver du heller inte det.
Men för att ändå svara på frågan så är det för att allt under 60 märks av och stör.

Jag är verkligen intresserad av detta! Förstår att det kan bli lagg om fps sjunker för mycket men samtidigt kan inte hjärnan uppfatta någon skillnad mellan fps på 58 eller 62, visst blir det så att det man ser på skärmen är lite efter i tiden då det händer och om det i t.ex ett skjutarspel handlar om att hinna se och reagera ligger man efter mot de som har högre fps, men det är troligt att man drabbas av andra delar som skapar lagg, t.ex. nät förbindelsen, eller så mänskliga saker som trötthet, reaktionsförmåga etc.

Man vill ju att förutsättningar skall vara perfekta, men att det är just vid 60 fps gränsen går är nog inget absolut värde utan enbart en del i helheten.

När det gäller t.ex. bio film räcker det att man visar 25 bilder per sekund (fps??) för att lura ögat och hjärnan att uppfatta en serie stillbilder som en enhetlig rörelse, men det går nog inte att dra raka paralleller till en datorskärm här.

Så jag skulle uppskatta om du kan utveckla ditt svar lite mer och dela med dig till oss andra.

Ursäkta att detta blir lite off topic

Av JONSTE
Skrivet av anon4992:

Något straff för dom som tar ett fordon och kör iväg när fem andra pers står och väntar

Om en tar och 5 väntar, var det väl 6 som väntade från början, vem skall få ta först menar du? Den som står närmast (när) eller den som är snabbast,
eller det kanske SQOUD leader bör bestämma ...

Av JONSTE
Skrivet av Devil May Cry:

SP är lätt att maxa på high med ett ensamt GTX 570.
Det är MP man inte vill droppa under 60 på under några omständigheter.

En newbie fråga, varför vill man inte droppa under 60 fps!

Jag har ett Gigabyte 560 GTX Ti OC som jag klockat upp till 985 ii MSI Afterburner med en vcore på 1.150 (går inte högre) samt en minnes frekvens på 2250. Har dålig vana av att mäta fps, på diagrammen i Afterburner visar den på mellan 55 - 90 fps enstaka toppar på 100+ med ett snitt på runt 60.

Har klockat upp min 2500K till 4.6 Ghz oxå. Jag tycker att det flyter på med HIGH i 1920*1200, minnes användningen ligger runt 1000 MB, vet inte hur jag ser om det "rinner" över.

Dock hackar det på ULTRA i den upplösningen.

Av JONSTE
Skrivet av kvadde:

Vi söker 6 spelare till vår Clan

Krav

- Ålder från 20 år och uppåt.
- Speltider Mån-Tor 22.30 ---- Fre-Sön: Blandat olika tider
- Prov spel några timmar ( mest för att se om ni trivs och att samspelet funkar )
- Samarbete är det som står högst på listan och teamspeak.
- Tuneringar och tävlingar kommer att vara aktuellt.

- Server kommer upp inom 2v, Kommer att vara en 24 slots och jag kommer att vara admin.
- http://www.esl.eu/eu/player/6345780/#/eu/team/6346152/
Hör av er!!

Ta chansen nu och vara med från början.

MVH Uffe

Hello,

Vad har ni för krav?

Måste man kunna spela varje dag i veckan, eller hur ofta?

Jag har ingen vana av teamplay tycker mest det är kul att spela, gillar Recon och Supplier bäst, kan säkert vara med 2 ggr i veckan, men det kanske är för lite?
Skulle dock vara kul att prova spel i ett lag?

NEWBIE

Av JONSTE

Olika temps på olika cores (i5 2500K)

Skrivet av JONSTE:

Jag tror jag fattar, har läst lite guider oxå, man tackar skall prova inom kort.

Hej,

Nu har jag läst på lite (Tack alla Sweclockare som delar med sig) har skruvat upp min multiplier till 47 med BCLK fortfarande på 100,snurrar på stabilt och bra
hamnar på temps mellan 65 och 79 Celsius när jag kör Linpack i OCCT, konstiga är att core 0 och 3 hamnar 5-10 grader under core 1 och 2?!!

Kan det vara kylpastan som inte hamnat jämt eller är detta ett fenomen man får räkna med?

Har prövat att dra upp till 48X men då bootar han inte ens, ökade även BCLK till 103 samma sak ... Har vcore satt till "Offset +" är det vettigt eller borde jag
prova att sätta vcore manuellt til typ 1.425 eller liknande. Det finns så många parametrar att skruva på ... Kanske har jag nått gränsen ...

Experimenterat lite med överklockning av mitt GTX 560 Ti OC (Gigabyte) oxå funkar hur bra som helst på 950 GHz i FurMark men när jag spelar BF3 får jag den klassiska "Grafikkorts drivrutinen har starta om ..." BF3 hänger med upp till 920. Är det BF3 som är kass då? Har inte vågat låsa upp och röra vcore på kortet ... (fegis)

Ha det gött

Av JONSTE
Skrivet av AxxT:

Kul att läsa när folk skriver "spelar för det är kul"
Oftast är det såna som förstör för oss andra som vill vinna, visst är det ett spel. Men spela då singelplayer.
"Spela för det är kul" kd=0,5 w/l= 0,8
Ska man spela multi, så ska man spela för att vinna.

Är det inte kul att vinna då ...

Av JONSTE
Skrivet av lorgix:

Det varierar mellan olika exemplar. Enkelt uttryckt så höjer du frekvensen tills den inte längre är stabil, då höjer du spänningen tills den blir stabil igen. Gör så tills den vägrar bli stabil, alt. når max temp.

Du kan ju t.ex. testa att sätta mult till 44. Så att den går i 4,4GHz. Sedan kör du helt enkelt OCCT eller liknande. Om det är stabilt och temp<73˚C så har du överklockat framgångsrikt. Har du fortfarande långt kvar till 73˚C kanske du vill testa 4,5GHz, osv osv.

Överklockning kan bli komplicerat. Men större delen av den prestanda som finns att vinna är ganska lätt att komma åt.

Vissa kommer nog några hundra MHz längre än 4.3GHz, med liknande utrustning.

Jag tror jag fattar, har läst lite guider oxå, man tackar skall prova inom kort.