Inlägg

Inlägg som CE Films har skrivit i forumet
Av CE Films

Nu fungerar den!

Jag lyckades inte lösa problemet till en början, men efter att jag flyttat ssd:n från Marvell-porten till Intel-porten så bootade jag från W7-skivan och installerade om allting, och då fungerade det till slut. Sen satte jag tillbaka lagringsdisken och nu fungerar allt som det ska igen. Gamla filerna hamnade i en mapp "Old.Windows" men den hivade jag och så installerade jag om det viktiga programmen.

Supertack för all snabb hjälp! Uppskattas verkligen!

/Mvh Patrik

Av CE Films

"Where do you like to install Windows?" Mitt alternativ är SSD:n "Disk 0 Partition 1", stämmer allt där?

Av CE Films

När jag bytte från Marvel till intel 6GB så står det när man startar upp (innan bios) Physical Disc: No Physical Disc! Jag öppnade upp bios och valde "start repair" och sen stod det att det lyckats! Tog ur skivan och startade om och gick in i bios och ändrade boot-ordningen från cd-läsaren till SSD:n och sen startade jag om, men likväl så står det "reboot and select proper boot device or insert boot media", vad nu? :/ Varför kommer inte SSD:n upp som en av hårddiskarna vid uppstarten? Om jag går in i datorn via W7-skivan och sen "computer" så finns ju SSD:n där som "Lokal Disk (C:) och det visas hur mycket minne som är tillgängligt. Något jag måste ändra på i bios?

Bara så ni vet så är jag otroligt tacksam för all hjälp jag får!

/Patrik

Av CE Films

Tillägg: Ska jag montera bort lagringsdisken när jag installerar om Windows?

Av CE Films
Skrivet av MultiMan:

Det ser ut som om du har SSDn på Marvellkontrollern, det är det första att rätta till om du vill ha full prestanda och undvika krångel.

Troligen har du haft mer än windows-disken inkopplad vid installationen, så att startfilerna hamnade på den HD som du nu tagit bort.

Åtgärder: Flytta SSD till Intel-kontrollern. Sätt i W7-skivan, och boota från den samt kör startreparation inifrån installationsprogrammet.

Om jag (som inte är så kunnig om detta med datordelar) förstått rätt så har sata-kabeln från SSD:n till moderkortet placerats fel? Är det därför som det står 3GB/s när moderkortet och disken skall vara kapabel av 6GB/s? Antar att det lär stå utskrivet i instruktionsboken till moderkortet vart intel-kontrollern sitter.

Tack så mycket för er hjälp, jag ska prova detta när jag kommer hem från jobbet idag, återkommer med resultat!

/Mvh Patrik

Av CE Films

"Insert Boot Media" Akut hjälp, bootar inte från SSD:n *Bilder*

Hejsan på er!

Jag befinner mig i lite av en paniksituation, kopplade bort ett hårddisk från datorn med massa mediamaterial som jag skulle skeppas iväg, men när jag efter det skall starta upp datorn så möts jag av "reboot and select proper boot device or insert boot media", trots att jag inte ändrat boot-konfigurationen och windows ligger på en SSD som inte visas bland bootalternativen i BIOS men det står att den finns där och jag har ju inte kopplat ur den.

För att underlätta eventuell hjälp listar jag alla komponenter som sitter i datorn nedanför:
>> Windows 7 64-bit Professional (OEM-licens)
Chassi:
- FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 BLACK
Moderkort:
- ASUS P8P67 DELUXE B3 P67 S-1155 ATX
Processor:
- INTEL CORE I7 2600K 3.40GHZ 8MB S-1155
Grafikkort:
- GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI
RAM:
- CORSAIR 16GB DDR3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL9 (4X4GB)
Solid State Drive (SSD):
- INTEL 320 SERIES 2.5" 120GB SSD SATA/300 MLC 25NM RESELLER
Lagringshårddisk:
- WD BLACK 3.5" 1TB 7200RPM SATA/600 64MB
DvD-brännare:
- SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BLACK/WHITE RETAIL
CORSAIR HX 750W ATX12V 2.2 / EPS12V
CPU-kylning:
- COOLIT ECO ALC LIQUID COOLING S-1155/1156/1366/AM3 (5010393409)
Ljudkort:
- M-Audio Delta Audiophile 2496

Nedan följer lite bilder på hur det ser ut i bios, som ni ser så ligger lagringsdisken som första prioritering och SSD:n finns inte ens med, trots att den visas när man startat upp den.

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/1_zps5...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/2_zpsf...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/3_zps1...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/4_zps6...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/5_zps7...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/7_zps2...

http://i1299.photobucket.com/albums/ag77/PatrikIngvarsson/6_zpse...

Hoppas bilderna och infon kan hjälpa till att lista ut vad det kan vara för knas, som sagt jag vore oerhört tacksamt för hjälp då det råder lite panik för tillfället :/

/Mvh, Patrik

Av CE Films
Skrivet av WrongTarget:

Du har speedstep aktiverat, då sänks klockfrekvensen och Vcore automatiskt när CPU'n inte belastas (vilket ger lägre effektförbrukning och ljudnivå). Så fort lasten blir tillräckligt hög så ökas värdena igen.

Antingen är CPU-sensorn paj, eller så klarar inte den version av speedfan du har av att läsa värdet. Prova något annat program som HWinfo eller SIW.

29°C är en bra idle-temp. Prova att lasta med prime95 eller OCCT och läs av värdena då också, så vet du vilka temperaturer som nås vid absolut maxlast (de programmen lastar mer än något vanligt program).

Jag laddade ner HWinfo och detta är resultatet! Fortfarande ganska bra tycker jag=)

http://i1177.photobucket.com/albums/x346/CE_Films/CPU_Temp.jpg

hmm, läste lite om SpeedStep och de verkar som det är en bra sak att ha på? Menar den ökar ju ändå CPU-volten och hastigheten när de behövs=) Men avaktiverar man det i BIOS isåfall?

Sen hastigheten på ram-minnet var enligt HWinfo 800.mhz men de ska vara 1.333mhz, men de kanske har med SpeedStep och göra?

//Mvh CE Films

Av CE Films

BILD FRÅN SPEEDFAN!

jag tog en skärmdump så ni kan se temperaturerna efter en halvtimma ungefär i Idle.

http://i1177.photobucket.com/albums/x346/CE_Films/SpeedFan.jpg

Som ni ser så verkar de ganska svalt i datorn. Core0 står på 29°C grader och detsamma gör core 1,2 och 3 (om jag såg rätt, för man ser inte alla core på bilden)

OCH ...VCORE ligger på 0,83V!!! Ävenfast de stod 1.168 i BIOS, aja, de är mycket lägre i varjefall=)

Däremot så är CPU märkt med -60? Ingen aning varför det står så, gör ni?

//Mvh CE Films

Av CE Films
Skrivet av WrongTarget:

Jepp, misstänkte nästan att värdet var fel, då det var på tok för högt (därav frågan om det verkligen var rätt värde du tittade på), men kunde inte föreställa mig att det var skärmens fel.

jora, rätt värde var det jag titta på men som sagt, att de var skärmen som dolde felet var inte de lättaste att komma på! Och speciellt inte för er som sitter nån helt annan stans och inte kan titta på de fysiskt!

BIOS är ju inte sådär jättehögupplöst så man såg inte direkt något fel utan jag såg de första då loggan stod och laddade då den såg lite missbildad ut på ett ställde, så jag kollade så allt var i sin ordning och mycket riktigt så var de inte det! Men nu kör jag en annan skärm och nu ser man klart och tydligt att de står 1.168 och det är ganska svårt att missa nu

Av CE Films

FALLET ÄR LÖST!!!

Haha, när jag såg felet så garvade jag faktiskt ganska mycket! De var inget av detta tekniska vi pratat om utan de var ett "optiskt" fel på dataskärmen!

Jag startade upp denna dator på en gammal skärm innan jag flyttar över den till de bra skärmarna tänkte jag, de jag inte visste var att de var ett fel på den gamla skärmen som jag använde och det var att den visade fel, typ som när bilden laggat. De va bara på en liten liten del av skärmen men de räckte för att dölja en 1:a haha:P Så faktiska VCore låg/ligger på 1.168 Volt!:D En jädrans skilland!

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta men lite komsiskt var det! Tack så hemskt mycket alla som engagerat sig i detta fall, uppskattar det enormt!

//Mvh CE Films

Av CE Films
Skrivet av KoloN:

Som alla andra sagt så ska du manuellt sänka Vcore i bios. Du klarar nog att köra datorn oklockad på 1.2Vcore utan problem.

Jag kör min i7 920 klockat 208x16 på 1.15.

Om det inte vill sig med en lägre Vcore så bör du reklamera procesorn, alternativt moderkortet. Ingen processor bör någonsin köras på din Vcore om man inte försöker sätta världsrekord.

Ok tack för alla tips Tror ni processorn redan tagit skada av den höga volten?

Av CE Films
Skrivet av WrongTarget:

Vill du inte in och mecka själv, så reklamera moderkortet (Detta om det är rätt spänning du tittar på).

Jag funderar på att göra det då detta inte är de enda felet! Är även en eller två SATA-portar som inte fungerar =/

Frågan är om jag ska ta ett lite bättre kort och betala mellanskillnaden?

Av CE Films
Skrivet av WrongTarget:

Vill du inte in och mecka själv, så reklamera moderkortet (Detta om det är rätt spänning du tittar på).

Jag har tagit en bild från BIOS, dock hittade jag inte nått sätt att ladda upp den direkt här i forumet men om ni vill kan jag säkert hitta nån annan tjänst att ladda upp på och länka det

Men absolut, jag testar att sänka det manuellt och om jag bara skulle få massa bluescreen (om de nu är de man får så får jag väl reklamera det=)

Av CE Films
Skrivet av Haglund:

Återkom med vad det står i BIOS (läs manualen som följde med moderkortet för info) så tar vi det därifrån.

Fakta från BIOS: "Temperature"
*CPU 47°C
*MB 26°C

"Voltage"
*CPU 1.68V
*3.3V <> 3.328V
*5V <> 5.000V
*12V <> 11.904V

"Fan Speed"
CPU_Fan: 891RPM
PWR_Fan1: 800RPM
PWR_Fan2: 1015RPM

Där har vi all information ifrån BIOS om det var det du syftade på
//Mvh CE Films

Av CE Films
Skrivet av Haglund:

Precis, läs WrongTargets post ovan. Det är den enda vettiga hittills. All annan info gör dig bara förvirrad och saknar egentlig relevans.
Vill tillägga att du bör gå in i BIOS, vilket inte framgår om du har gjort eller inte, och tittar på vad spänningen (eller "volten" som ni säger) är för CPUn.
Återkom med vad det står i BIOS (läs manualen som följde med moderkortet för info) så tar vi det därifrån.

Nej jag har inte testat de under tung belastning då jag inte vågade utsätta processorn för nägonting utan att klargöra vad det är jag håller på med:)

Och för att klargöra saker ytterligare, Jag har precis byggt ihop Datorn och har alltså INTE installerat något OS på datorn. All information om hur min CPU presterar har jag fått ifrån BIOS.

Datorn skall INTE användas för spelning utan var tänkt som en stabil dator för filmredigering och specialeffekter. Överklockning är inte något som jag igentligen vill göra men jag gör det om det är nödvändigt för att sänka VCore samt temperatur.

Angående minnena om det nu var de så kan jag testa ta bort 2 minnesmoduler så jag bara kör på 8GB och se vad jag får för VCore då.

Jag pratade med Intel och dom trodde att de antingen var fel på processorn/moderkortet eller nätaggregatet så dom ville att jag skulle testa processorn i en annan dator, dock har jag ingen annan att testa i:/

Tack så hemskt mycket för all hjälp! Mycket Uppskattat!
//Mvh CE Films

Skickades från m.sweclockers.com

Av CE Films
Skrivet av Ph0bLif3:

Jag tror tyvärr det är så att han vill överklocka(jag kan ju ha fel) och då spelar minnesmängden en stor roll. Man kan mycket väl köpa delar till en spelamskin och överklocka för att få en högpresterande maskin och ändå få det stabilt. Det kostar bara pengar att få det stabilt. Hur långt är man beredd at gå? Själv har jag ingen gräns riktigt. Det får kosta vad det kosta vill bara det blir bra. Sen beror det ju självfallet också på vad man ska ha datorn till. I mitt fall så har minnesmängden allt med det att göra. När jag skaffade mina 2600K d.v.s. 3st så upptäckte jag när jag testade att dom inte kunde köra 16Gb RAM med 1.5V även om minne var gjorda för att köras i 1.5V. Konstigt nog var det inga problem att köra 8Gb med 1.5V men bara inte 16Gb(Mitt moderkort stödjer 16Gb RAM så det lutade allt mera åt processorn och dess minneskontroller). Trodde först att det var just dessa minnen som det var problem med så jag testade att skaffa två andra kit nämligen från Crucial och G-Skill men det fungerade inte heller på 16Gb. Jag gav upp tillslut och skaffade mig minnen från Kingston istället efter det att jag fick reda på att dom var certifierade av INTEL att fungera med just Sandybridge och vipps så försvann mina problem. Drömmen om att köra 16Gb är kanske lite för mycket speciellt eftersom jag bygger mina datorer bara för att överklocka/bänktesta och spela spel på. För mig är det helt klart stabilare på 4 - 8Gb än 16Gb.

Vill man bygge en workstation med bra prestanda och stabilitet är det nog bättre att skaffa ett workstaion moderkort med 1 - 2 Xeon processorer och som du nämde ECC minnen till detta för pålitlighet/stabilitet. Men att bygga en professionell workstation kostar mycket mera än nån high-end spelmaskin som går på typ 5000 - 6000$.

Det är helt enkelt upp till honom.

Gud vad den här tråden har skenat iväg. I början handlade det väl om att han undrar varför hans processor är 47C varmt i idle fast den är vätskekyld? Och nu har vi kommit in på helt andra saker.

MVH

Ph0bLif3

Igentligen vill jag inte överklocka utan jag vill som sagt bara ha en stabil dator att redigera film på. Anledningen till varför jag behöver 16GB ram är för att användare som använt 3D programmen jag jobbar i rekomenderar 16GB Ram. Kingston har några minnesmoduler som är på 8GB stycket och ligger på 1.35V. Mitt moderkort klarar av 32GB på fyra minnesplatser så då borde jag kunna köra 2st 8GB DDR3 ECC minnen?

Funderade på dessa > http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P_ItemId=3155219&hbx...

//Mvh CE Films (btw angående att tråden spårar ut, bra så länge man får hjälp;)

Av CE Films
Av CE Films
Skrivet av mrqaffe:

Vad har egentligen minnesmängden med det här att göra? vill man ha en stabil högpresterande maskin köper man inte delar till en spelmaskin som överklockas, ska du ha mycket minne så låt bli att överklocka och satsa även på ecc minnen om du vill ha det stabilt under långa tider utan felläsningar.

fail, jag skulle beställt två st 8GB DDR3 ECC från början -.-

Men men, nu har jag pratat med Intel och dom ville att jag skulle testa processorn på ett annat moderkort, om de var samma höga VCore där så skulle de bli ett garantiärende -.- Annars trodde dom att de kunde vara något fel på Nätaggregatet eller moderkortet (också garantiärende) Men först ville dom att jag skulle testa att ladda ner detta > http://www.intel.com/support/processors/tools/piu/sb/CS-01582... sedan lägga över programmet på ett USB-minne och boota ifrån USB minnet men när jag testar att boota från USB-minnet så står det bara "no bootable content on this device" typ, nått sånt (vfr skulle de funka -.-)

Men ja, då får jag kanske sälja dessa 16GB minnena då och köpa DDR3 ECC 8GBx2 istället då ...what a mess
//CE Films

Av CE Films
Skrivet av Ph0bLif3:

Du har rätt jag menade inte några volt hit och dit bokstavligen. Det var sent igår natt. Jag tror det var vid 1 tiden igår så jag skrev nog fel. Var väldigt trött. Om det var några volt "hit och dit" skule det ju vara sjukt mycket typ 3.35V eller nått. Jag menade prefixen innan roten som du sa. Ex: 1.525V(1 är roten och 525 är prefixen). Jag har testat 3 olika 2600K och tillslut valde jag den som hade lägst volt av dom tre. Dom andra är reserver ifall jag skulle paja min nuvarande genom överklockning. Jag testar fortfarande hur långt jag kan gå med min prolle. Har nått max 5.2Gz hittills utöver min 24/7 inställning. I mitt fall skillde det inte mycket mellan dom. Det var bara en som hade riktigt låg stabil volt vid 100% load. Drog fram lite gammalt test resultat. Första processorn jag testade hade 1.352V vid 4.6Ghz med en Vdroop på 1.336V(samma som jag använder nu). Den andra låg på 1.367V med en Vdroop på 1.355V(inte lika bra men acceptabelt) och den tredje låg på ungeför likadant som den andra jag testade med 1.364V med en Vdroop på 1.349V.

Om man läser mycket på andra forum som exempelvis Xtremesystems så ser man att Sandybridge processorerna inte alls har så stora skillnader mellan varandra. Dom skiljer sig väldigt lite när det gäller volt inställningar. Dom flesta har 1.35V med 4.4 - 4.6Ghz. Men det är klart man kan ju ha otur och få en CPU som kräver mycket mera för att göra det stabilt typ 1.45V eller nått vid den hastigheten. Men chansen är inte lika stor. INTEL har nog en väldigt förfinad tillverkningsprocess när det gäller Sandybridge så det skiljer sig väldigt lite åt.

MVH

Ph0bLif3

DU SKOJAR MED MIG?? =( Vad är det för skit som intel tillverkar isåfall? Jag måste ju ha 16GB ram för att klara kraven på programmen jag använder?:/ Så typiskt, man köper en processor för 3000:- och sen går det inte ens att använda 16GB ram?

Maila intel och fråga varför det är så isåfall ...menar de bör ju inte vara något hinder?=/

Aja, tack för din långa och informationsrika svar! Mycket uppskattat Ph0bLif3!
//Mvh CE Films

Av CE Films
Skrivet av InCyBoy:

Testa gå in i UEFI och tryck på mätaren med eldflammor på. Spara sedan. Detta gör att processorn överklockas automatiskt, vilket kommer ge dig bättre prestanda i allt. Det borde också sänka VCore mycket då 1.68 är WAY to high.

Om det inte sänker VCore, kan du testa att följa DENNA GUIDEN.

Hoppas det löser sig

Tack så mycket! Ska testa det sen när jag är hemma igen!
//Mvh CE Films