Inlägg

Inlägg som mini-z1994 har skrivit i forumet
Av mini-z1994
Skrivet av Fiskmåz:

@Paddanx: har tänkt på det tidigare och kommer nog göra det även om det löser sig. Har hört mycket bra om den kylaren. Klarar den en lätt överklocknig?

Finns folk som kommit närmare 4 ghz ghz utan problem på 1156 cpuer så ska nog inte vara några problem och nå åt det hållet.

Din 750 borde kunna komma upp i 3.6 ghz med 212 kylaren (lite lägre klockad än I5 760 som verkar vara snabbaste quadcore I5'an på 2.8 ghz) och ligga under 80c fortfarande vad jag kikat lite snabbt nu.

Av mini-z1994
Skrivet av panpo98:

Lättare att använda skruvmejseln på metall pinnarna på moderkortet efter att man tagit bort alla kablar som går från chassit till moderkortet. Då får man också redan på om power sw kabeln satt på fel plats, glappade eller var trasig.

Menade dem såklart, och helt enkelt använde samma namn utan att beskriva det helt och hållet då han verkar veta en del redan om datorer så antog jag att det inte behövdes.
Annars kan man nog säga *front panel header* som det brukar stå i manualerna för moderkorten.

Av mini-z1994

Ifall du nu har verktyg för att mäta kondensatorers kapacitet och har multimeter så kan du kika över värden på diverse komponenter samt kika upp ifall nätaggen får någon spänning alls när du testar starta dem utanför datorn (jord o grön på 20/24 pin är oftast för att kunna starta dem + något inkopplat för belastning, (kan vara nästan vad som helst igentligen, dock skulle jag inte köra grafikkorts ström såklart utanför datorn ifall du nu inte kör datorn igång utan problem först och har ett till nätagg dedikerat till grafikkortet.)
Kör sälv oftast med dvd/cd ifall jag inte hittar på adapter för o koppla in fläkt till nätagget.

kan vara en bra ide och testa och plocka av allt från frontpanelen på datorerna du försöker få igång också och helt enkelt peta igång den med att kortsluta en skruvmejsel mot rätt plats på frontpanelen.
frontljud,front usb kopplas ur också såklart från moderkortet.

Av mini-z1994

1500 mah är nog väldigt på gränsen värt och testa iallfall.
kan vara dags och byta ut denna mot en enkel extern hdd istället då det finns ganska bra storlekar nu på 2.5 tums diskar.
Ifall du har två st ssd diskar i denna externa så går det nog med 1000 mah.

Av mini-z1994

Byt nätagget, 10 år gammalt hade jag inte litat på för daglig användning eller som speldator oavsett nästan oavsett märke.

Av mini-z1994
Skrivet av korvfarmor:

@mini-z1994

Redan testat med Shadowplay/XPlit och andra program, men är väääldigt kräsen vad gäller FPSdropps.
Vill gärna ligga mellan 250-300fps i tex Overwatch, som inte drar allt för mycket nytta av GPU, utan istället förlitar sig på snabba ramminnen samt bra cpu.
Sen att det kliar i byggarfingrarna är ju en annan femma, kan man lika gärna slå två flugor i en smäll

Ok då är det nog lika bra och kika efter nyare grejer.
Själv så håller man på lite med benchmarks på en äldre burk med 2 gb ddr2 gtx 7800 256 mb och athlon II x3 445 kommer nog skicka i athlon x64 6000+ igen dock.

Både 3dmark 01,03,05 samt fear 1 benchmark som finns i fulla versionen av spelet körs just nu på burken jag håller på med (Pyssel under dagen då man redan gjort klart uppgifterna man behövde göra heh.
(Studerar på distans hemifrån).
(Molex till pci-e 6 pin adapter på ett nätagg som ligger på golvet dedikerat till grafikkortet lite ghetto men det funkar.)

Lånat proppen från ett moderkort farsan hade tidigare i sin burk och jag kunde såklart inte låta bli och köra i proppen i am2+ moderkortet som jag uppdaterade bios på för ett tag sen.
Bytt moderkort och cpu från mina gamla grejer. (Phenom II x6 1090t och moderkort som orkar med den proppen utan problem i 3.8 ghz.
(Hade phneom II x6'an uppe i 4.0 ghz en kortare vända men kändes lite riskabelt och sätta på chassiesidan då med de temperaturerna man fick på vrm och chipset heh)

Gtx 7800 är nog ungefär lika kraftigt som ett gt 220 skulle jag tro rent prestandamässigt så inget man spelar cs go med eller så heh.
Trots allt 12 år gammalt grafikkort snart om ett par månader.

Av mini-z1994
Skrivet av korvfarmor:

@riger: Kanske skulle skrivit det i tråden också, att jag redan uppgraderat till 1070 Men är inte nöjd med prestanda trots allt.. framförallt när jag streamar via tex Twitch, så känner jag att en ny processor, nytt RAM osv hade varit på plats.
Lite OT kanske, men ville iaf förklara Tack för inrådan oavsett!

Ska nog räcka med att du skickar i en I7 K processor med gtx 1070't i nuvarande burk för streaming annars.
Men och bygga nytt är ju alltid kul heh.

Antar att du redan testat nvidia shadowplay eller liknande program som använder hårdvaru encoding på graifkortet för och testa streama till twitch ?
Borde skicka belastningen mer mot grafikkortet än processorn då.

överklockning gjord på processorn redan antar jag ?

Av mini-z1994

Tycker du borde få lite mera fps än sådär i cs go.

Vad kör du med för cpu kylare ?
kanske kan vara så att den går för varmt och klockar ned sig för att inte gå för varmt och utanför strömspecifikation/tdp
över 74c så klockar den ned sig.

kika temperaturer med hwmonitor igång i bakgrunden medans du spelar.
(Antar att skärm såklart är inkopplad på grafikkortet och vertical sync är av tillsammans med laptop power mode som är en fps limiter i cs go ?)

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Ladda ned zip versionen så slipper du installern som är konfigurerad att skicka med en massa slumpmässiga program på den som bara trycker yes,accept osv...

Av mini-z1994
Skrivet av Larsp777:

Har nu installerat XP men har inget ljud och inga drivrutiner för nätverkskortet så jag kommer åt Internet.

Försökte hitta men tycker det är svårt.

Hittade detta men när jag ska installera ny hårdvara är det svårt att hitta rätt drivrutin.

Tips?

https://www.pci-z.com/
Kan nog hjälpa dig ta reda på vad det är för komponenter i den lite bättre än vad kanske windows beskriver, skriv gärna vad fulla modellnamnet och serienumret på laptopen så jag kan leta efter specs på den lite bättre.
Medans asus inte har drivrutiner på sin sida för den laptopen så skulle jag tro tillverkaren av t ex ljud,wifi,lan har windows xp drivers ifall du vet vad det är för något de heter + chipset drivers.

Av mini-z1994

Grafikkortet orkar nog mer än processorn helt enkelt och spelen utnyttjar det så gott det går.

Antar att cpu-z visar hastigheterna som det ska ?
och är turbon manuellt satt på 4.2 ghz på alla kärnor eller är det standard och helt enkelt när en kärna når högsta load så hoppar en eller två st upp i 4.2 ghz

Kan vara värt och testa att återställa bios inställningarna ifall du inte gjort detta sedan bios update och sedan lägga till 4.4 ghz turbo på alla 4 kärnor för att testa med. (Så länge du ligger under 80c på cpu så är det lungt på intel temperatur mässigt så det kan vara värt och skruva upp turbon lite extra.)

Inget som spelar in samtidigt som du spelar t ex AMD's RE-live ? eller vad det nu heter.

Av mini-z1994

Inte sett denna tråd förut tror jag.

4433. Stationär burk som syns i sign
4434. Bärbar lenovo T420 8 gb ram windows 7 som nuvarande speldator
4435. Tidig win xp spelburk nvidia ti 4600 som gpu och s775 p4 ht 2.8 ghz 512 mb ram
4436. Bärbar dell inspiron 6000 winxp såklart o 2 gb ramminne
4437. Windows 98 burk mmx 200 mhz voodoo 1 4 mb o lite annat, 20 gb hdd fick man iordning till den.
4438. Xp burk nr2 pentium d 945 (värmer upp rummet bra heh.) 4 gb ram 8500gt som sitter i annan burk just nu win xp (var någon äldre hp pavillion).
4439 träburken (typ läskback) man gjorde i träslöjden i 8:e klass.
Passade bra för matx moderkort med lite extra utrymme.
Amd athlon x2 2.7 ghz 2 gb ram 800 mhz 8500gt 512 mb fr p4 burken.
hade jag haft något o sätta hdd och nätagget i (ligger löst utanför nätagget och hdd ståendes löst)
samt vänt moderkortet så hade den blivit ganska bra lanburk när man vänder den upp o ned och ställer skärmen ovanpå.

Alla andra burkarna förutom main och bärbara delar samma skärm 5:4 samsung m 1280x1024 och kopplas i när man känner för det helt enkelt heh.

Av mini-z1994

Nja den verkar gammal nog för att ha stöd för drivrutiner till windows xp så du får typ stöd för dos spel.
Para upp xp med dosbox för de flesta spelen eller eventuellt virtualbox m windows 98se installation så har du skaplig kompabilitet samtidigt som den är någorlunda kompatibel med de flesta spelen.
Funkade då utan problem för windows xp och destruction derby 1,2 vad jag minns i windows xp.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/737-28041Suppo... grafikkortets drivers ifall det nu är hd 5730 mobility i den.

Av mini-z1994

Har varit en blandning på när man bytt eller fått nytt.

Första burken farsan drog ihop hade ett radeon 64 mb kort (inte säker om det var 8000 serien eller något som typ 9550 64 mb)
pentium III på 1 ghz år 2001 - 2003 tror jag delade denna burk med brorsan en hel del.

Storebror byggde sin spelburk med socket 478 pentium 4 på 3.2 ghz 1 gb ramminne och ati radeon x1650 xt 512 mb (his ice q kylare så det gick tyst och ganska svalt.)
Fick den burken sommaren 2006 av honom när han byggde nytt. (Glömde dock koppla ur nätverkskabeln till routern innan vi stack på semester uppe i stugan så när man kom tillbaks var moderkortet dött och routern med pga åskväder gg...)

Grafikkortet såldes sedan vidare tillsammans med chassie,nätagg,processorn stoppades i ett annat moderkort och var farsans burk i vardagsrummet ett tag och grannen och farsan bestämde sig för o tända eld på moderkortet som pajade.
(var ganska kul och se kondensatorerna knäppa till och flyga iväg)
(han fick tag på ett 9700 pro billigt som fläkten började skräna och låta på så det plockades i ett passivt kort från ati ett tag efter.
Jag fick låna farsans bärbara och spela på istället då. (Han fick tag på en lenovo thinkpad som hade lite fart i sig iallafall.)

Hade xbox och ps2 och spela på utöver bärbara + lenovo thinkpad som klarade av half-life,svencoop,trackmania nations forever,cs 1.6 så nöjde mig med det till 2008 när man fick morsans acer aspire. liten men tung som en 19 tums tjockskärm.
(Pentium dualcore 1.6 ghz 2 gb ram och 7300 gs 128 mb.
Fick sedan ett 8400 gs av brorsan med 512 mb då han uppgraderade till ett hd 4670 någon månad innan som han köpt begagnat. (am2+ dualcore i hans burk är det jag minns fanns i den.)

Jag ivrig och testa överklockning när jag fick veta att man kunde göra det på grafikkort maxade sliders på msi afterburner och spelade drygt 3 timmar och mitt under diablo 2. Var på lan med en kusin och brorsan tills det knäppte till i datorn samtidigt som skärmen blev svart och det visade sig att två kondensatorer gett upp på kortet.
(Tog undan överklockningen och kortet visade bild igen men brorsan sa att jag kunde ta ett annat kort som han lagt undan åt mig).

Vi stoppade i ett 8500 gt han hade fått av en polare och denna gång överklockade jag inte heh.
körde på med det i drygt 6 månader

Köpte senare ett begagnat hd 3650 512 mb i tron av att det var snabbare än vad man fått.
Vilket det inte var såklart utan stort sett dött lopp mellan de två korten, 8500gt kortet skickades i farsans burk då han fått brorsans processor o moderkort då han uppgraderade till intel core 2 quad istället för am2 athlon X2 på 2.7 ghz tillsammans med hd 5750't.

Sen 2010 så sålde man moppen och började sitt första datorbygge.
samma moderkort man har från den ännu + hårddisken från acer aspire burken som ena lagringsdisken.

Har på denna burk kört hd 3650't, hd 5770,hd 6870 och till sist r9 280 som jag kör med nu.
sålde hd 3650,hd5770 och bytte till mig ett moderkort som jag sålde senare för hd 6870't ungefär en månad efter att jag köpt r9 280't januari 2015

Av mini-z1994
Skrivet av SimpanDirr:

Okey men då fungerar det med controller iaf! Undrar om det fungerar till emulatorer, att tex emulera två N64 controllers.

Det funkar då utan problem så länge du har lite tålamod och ställa in det, satt 4 pers på ett lan och körde mariokart samt smash brothers på n64 emulator för ett par år sedan.

Av mini-z1994

Kan vara värt och plocka av kylaren på nuvarande och byta kylpasta samtidigt ifall den låter en hel del och du inte gjort det någon gång förut (kylpasta stelnar över tiden och blir delvis värmeisolerande mer än värmeledande).

gjorde det för ett par månader sedan på ett nvidia 9800gtx+ som farsan nu har i sin burk, det är rätt så tyst och inte särskilt varmt trots referens kylare tack vare att man rengjorde o bytte kylpastan la till en fps limiter til 65 fps också då farsan brukar lämna spel igång på datorn så det belastar grafikkortet konstant.

Av mini-z1994

Fick tag på en trevlig liten maskin gratis nyligen
lenovo Thinkcentre e50 9216 satte i lite mer ramminne (512 mb nu istället för 256 mb och plockade i en hårddisk som låter lite (Knäpptyst western digital 80 gb disk som jag trodde var paj först för man kände inte av att den snurrade ens.) + ett geforce 4 ti 4600 som man plockade från en compaq presario 8000)
Cpu'n är en celeron 331 2.66 ghz och jag kommer nog plocka i ett soundblaster live kort man har liggandes också

Funderar nästan på och byta strömknappen så det är en standard variant och plocka i en am2+ rig med ett 8500gt i chassiet istället då det är ganska snyggt chassie ändå.

http://pcliq.qwsistatic.com/images/isaac/46/46963t450.jpg

Av mini-z1994
Skrivet av clappen:

De urusla drivrutinerna (ati programmet helt värdelöst samt att de uppdateras för sällan) har skrämt bort mig för en lång tid framöver. Att ena fläkten dog för ett år sedan, och att temperaturerna redan innan det var skyhöga (över 100c på vissa sensorer) vägde tungt det med. Kunde inte ens överclocka kortet utan fick underclocka det en liten bit. Coreclocken downthrottlade nästan alltid till 500mhz vilket gjorde att spelen hackade. Dessa problem började uppträda något år efter inköpet.

Förra veckan beslutade jag mig för att överge kortet för gott och jag köpte mig ett 1060. Och herregud vilken skillnad. 30c idle, 65c på 100%, allt flyter på så fint och nvidias drivrutiner är ljusår bättre.

Skämmigt att AMD inte ens kan bråka med mellansegmentet "bang for the buck", 470 och liknande kort kostar mer och presterar sämre. Då har jag inte ens räknat in att du kommer få ett kort med höga temeperaturer, halvpissig kylning som har stor risk att paja och förskräckliga drivrutiner.

Nä, aldrig mer AMD. Har bara gått utför sedan deras "storhetstid" för 5år+ sedan.

Hm nog en kass kylare bara i så fall skulle jag tro, bytt kylpasta mellan kortet och kylaren ifall den torkat också?

Mitt gamla hd 6870 hade en kass kylare. (Kass montering på kylaren så den satt inte fast ordentligt om man inte shimmade ordentligt på ena sidan innan man spände skruvarna så mkt man ville dra åt, utan att spräcka skruvarna pga att det tog stopp + så lät fläktarna så mkt att jag plockade bort dem. (3000 rpm 70mm fläktar x2 låter lite heh.)

Drog först dit en ett par 120mm fläktar och underklockade lite för att hålla den svalare (87c är helt ok i belastning + lägger man på framelimiter i spel man inte behövde löjligt med fps så gick det svalt och fint.) råkade dock glömma o koppla i fläktarna en vända efter att man rensade på damm i burken så den kördes passivt medans man satt o spelade painkiller.
Spelade väl 20 minuter innan burken plötsligt stängde av sig lol.

Satt senare på en 140mm fläkt som hade lite mera fart i sig så den höll sig svalare så den levde kvar i min burk med en 140mm fläkt i ca 1.5 år tills man köpte sitt r9 280 på rea för 1700 spänn på cdon januari 2015

Bytte bort det grafikkortet sen mot ett moderkort som jag sålde för 400.
han som fick kortet bytte kylare mot någon han hittade för 87 spänn på någon random sida på nätet som sa att det passade hd 6870.
Nu ligger han på 76 grader i load på 1 timme furmark och kortet är knäpptyst i jämnförelse med originalfläktarna och kylaren.

bytte bort 6870't efter jag köpte ett asus direct cu II r9 280
(Tillsammans med framelimiter så nosar man på 70 - 75c beroende på vad man spelar och ibland då man kör äldre spel så är 55 grader en vanlig siffra heh.)

Har bara haft ett problem med drivrutinerna och det var när de pajade direct x 9 spel (visade korrupt grafik och krashade en hel del.)
och även mitt egna misstag, överklockade sitt dåvarande hd 3650 innan man bytte grafikkort till hd 5770, drivrutinerna tyckte inte om denna kombo och blåskärmade med hd 5770 i lol

Av mini-z1994

Windows 10's inspelnings program som är igång kanske ?
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6239-DZCB...

Av mini-z1994
Skrivet av Corsair Johan:

Hejsan,

Nu hänger jag inte riktigt med vad du menar med bilden?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Smart värdena på min ssd efter att en annan ssd som använder samma typ av kontroller skrivit över värdena på min ssd som hade 100% hälsa och ett par tb skrivet & läst.

Av mini-z1994

Skulle tro att det är något fel från asus sida att de missat att de skrivit fel i infon och att butiker tagit denna info rakt av och inte gjort någon ändring. kostar nog mer att de gör en special variant av gtx 950m än vad vanliga gtx 950 kostar.

Verkar inte vara enda stationära datorn dessutom där de gjort skrivfel dessutom.
https://www.asus.com/us/Tower-PCs/VivoPC-M32CD/specifications...

Kan du ladda upp bild på vad det står i gpu-z eller msi afterburner ? borde visa klockhastigheter och annat där vilket vi kan kolla upp o jämnföra ifall de nu tillverkat ett gtx 950m för desktop datorer eller ifall det helt enkelt är skrivfel och du egentligen har något som t ex gt 740 eller liknande i burken.

får göra det via någon image host sida såklart då det inte går direkt till forumet vad jag sett förut.