Inlägg

Inlägg som sarah_k har skrivit i forumet
Av sarah_k

Beställde från dem förra veckan, trots allt som stått på SweClockers så kände jag att det var värt att se om jag faktist skulle få varan. Valde att lita på dem faktist godtrogen som jag alltid är.
Hann dock inte vänta till tisdag då jag avbeställde nyss. Är under 18 och beställer i min mammas namn, vilket jag gjort åtskilliga gånger via internethandel och det aldrig tidigare varit problem med undantag någon som undrat, och det trevligt frågat. När jag frågar om Kolli-ID och hur garantin för kameran gäller så får jag svar att kameran kommer på tisdag-onsdag och att fakturan kommer på tisdag. Fine, tänkte jag. De har väl mycket att göra och kanske inte vet vad för nummer paketet har. Sedan dimper det ner ett mejl:

Sedan måste jag få veta ditt riktiga namn + adress då du verkar heta
något helt annat på vår sida om du vill ha produkten och inte är ute
efter att lura oss.

/Oscar

Vet ej om detta är en anledning till att avbeställa, men jag blev riktigt arg och skickade iväg ett mejl om att jag önskade att göra detta. Det är inte roligt att som hederlig kund bli anklagad för lurendrejeri. Inte lika kul heller att inte få veta hur garantin fungerar i sverige för mig som konsument, speciellt inte om något går fel med kameran. Men ja, trevlig kontakt hittils, blev bara väldigt kränkt som sagt att bli anklagad och kände mig osäker. Så vill inte jag bli behandlad som kund.

Vänder mig till en annan kedja efter jul. Är komplett.se värt att köpa ifrån?

Av sarah_k
Skrivet av Bloopy:

oO funderade kraftigt på å slå huvudet i tgb vid senaste ny-reggade post!
Tror ni (/du) att med alla dessa nya som skriver på samma korkade sätt att vi skulle tro på dem(/du) de minsta lilla av de ni säger?
Allt rent av allt luktar å ser ut som en kloakliknande råtta me klangerbär som fungerande hjärnkraft.
(tror inte berörd person vet vad allt i denna mening betyder ;P )

Dylanator, du skriker lite för mycke :/ men du har helt rätt i dina argument. "someone" trying to earn easy cash.

Om detta är riktat till mig (då jag är den senaste som postat av nyreggade) måste jag ifrågasätta. Samma korkade sätt? Och att allt ser ut som en kloakliknande råtta? Hahaha...Herregud?!
Ifall du nu hade varit så dum att beställa något från en sida, och sedan bara gör en sökning på företaget och ser ett helt forum som skriver att det företaget är skit och oseriöst, skulle du inte bli rädd/osäker och registrera dig för att ställa frågor? Tyvvär finns det ju folk som jag, som kan vara väldigt godtrogna när det gäller att handla på nätet.

Sen kan ni ju tro att jag är ett troll som konspirerar med televaruhuset , vilket ni verkar göra. Tänker dock inte sluta följa denna tråd trots bemötandet, för ifall något går fel hoppas jag på lite svar/ hjälp då ni verkar ha mer koll på sådana saker än vad jag har.

Av sarah_k

Bluetiger: Registrerade mig dock just för att jag såg detta forum och hade beställt. Förstår inte varför det är så..Oförståeligt?

Huzzbutt: Nämndes tidigare i tråden att det är en chans på en på miljonen och att det bara är en modern myt.. IFALL nu fallet är så, borde det inte gå att anmäla för det? Detta företag har ju snarare dömts ( iallafall i denna tråd, annars vet jag inte!) som oseriöst när det gäller webbdesignen, bemötningen, betalningsalternativen och frakten, inte för att de skickat felaktiga varor vad jag läst här iallafall. Har även blivit snabbt och trevligt bemött samt fått ett bra betalningsalternativ. Kanske har jag tur, kanske har andra haft otur, vad vet jag? Det enda som återstår i mitt fall nu är ju att se ifall en avi dimper ner i brevlådan för uthämtning på tisdag-ondag och att paketet innehåller en kamera och ingenting annat. Återstår att se och jag hoppas _verkligen_på det bästa.

Av sarah_k

Eduardo: Håller med dig till hundra på det där! Det var otroligt dumt att inte kolla upp allting först.

För övrigt har de nu bemött mig trevligt och svarat snabbt. Mejlade imorse och frågade ifall varan skickats och om de skulle skicka hem den till mig, och de ska skicka varan mot postförskott. Otrolig lättnad iallafall efter allt jag läst här

Av sarah_k

Det är väl ändå rätt förståeligt att man registrerar sig när man beställt något frå en sida och sedan ser detta, man blir ju orolig.
Och jag anser inte att man ska skylla sig själv, jag anser att företagen ska ta sina verksamheter på allvar och därmed inte lura folk då ingen faktist tjänar på detta. Skylla sig själv får man göra om man går i en slum viftandes med en kamera, inte för att man beställer en online från ett företag. Nu har jag dock inte förlorat några pengar som tur var och ifall Televaruhuset inte skickar min kamera vilket det inte gjort än trots att detta är sista dagen att den skulle skickas från Paris så vänder jag mig till en större kedja
Givande forum för övrigt! Tror både köpare och företaget tar åt sig av detta (hoppas jag).

Av sarah_k

^ Nej, det stämmer. Har mest ögnat igenom lite.
Och har inte betalat i förskott, tänkte mer över att de inte skulle leverera eller att jag skulle få betala i förskott innan eller dylikt.

När beställde du förresten?

Tack för övrigt, detta lugnade mig otroligt mycket

Av sarah_k

Ajajaja. Beställde en nikon d90 därifrån så tidigt som igår, och känner mig otroligt korkad nu. finns det ingen chans alls att de inte lurar mig?

Hade valt alternativet om att hämta i butik (vilket jag trodde betydde att jag skulle få en faktura samt hämta paketet i närmsta butik var jag bor, då adress och dylikt samt fraktsätt kom upp) så jag betalade inga pengar i förskott alls. Dock betydde det ju att jag skulle hämta i deras butik i stockholm...(facepalm x100)

Ringde telefonnumret på deras hemsida. Numret var vidarekopplat till ett mobilnummer som inte svarade. Dock så ringde en person upp mig fem minuter senare. Jag förklarade allt, och han sa att han skulle skicka kameran.

Har ju inte betalt något i förväg då jag tydligen valde avhämtning... inte heller angett några uppgifter om konto eller dylikt. Kan jag förlora något på detta sätt? Eftersom jag inte betalat så kan de väl knappast tvinga mig till det eller lura mig på pengar, va?

Ang. Frakten för min del så stod det att de skulle skicka kameran från Paris inom 72 timmar och att det skulle ta max 5 arbetsdagar. Kanske är 5 arbetsdagar + 72 timmar? Igår var det även 3 varor i lager, och nu är det 2 och bemötandet var faktist (mot mina förväntningar då jag läst här) trevligt. Fast när man betalat 7 lax så vill man gärna inte tro att företaget är bluff...Vilket det onekeligen verkar vara enligt era beskrivningar.

Känner mig verkligen otroligt dum och har en klump i magen nu efter att ha läst allt detta. Var tvungen att regga mig och fråga ifall någon vet vad konsekvenserna kan vara...

Tack på förhand!