Inlägg

Inlägg som Merlion har skrivit i forumet
Av Merlion

Kul tråd!

Just en kniv är familjens släktklenod. Den är designad av ingen mindre än Anders Zorn

Förresten har knivsamlaren Anders Halldén skrivit en bok om just Zornknivarna om någon är intresserad av att läsa om dessa.
Knivbok

Alla knivarna är olika men här är ett exempel:

http://www.cultur.nu/knivar/mora/moramapp_2012/zorn_127319_SA.jp...

Kanske inte de vanligaste knivarna som pratas om i den här tråden men det är kanske intressant för någon

Av Merlion

AFOL

Av Merlion
Skrivet av Locnox:

Är 480 bättre än 460?
Enda skillnaden jag hittar är energiförbrukning och ljudnivå.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1940966,3173118

Vad jag kunde se verkar 480 vara efterföljaren till 460, tillverkningsår är 2013 jämfört med 2015...

Av Merlion
Skrivet av XHI:

@Locnox Sorry, jag missade att du svarade!

Ja, alltså... de flesta inkjet skrivarna torkar. Laser är då bättre alternativ - denna är helt okej fast den tar inte duplex (printa på båda sidorna) - kan vara bra att tänka på.

Just denna skrivare har jag, inköpt på Elgiganten för ett tag sedan. Vi skriver ut både färg och svartvitt och båda fungerar fint. Dock sällan fotografier, så det har jag ingen direkt åsikt om. Den står oanvänd i veckor ibland och ibland skrivs det ut varje dag och den krånglar aldrig. Lätt att installera, den går nå både via kabel, TP och wifi. Scanningen används också mycket och det går att scanna in till PDF, jpeg osv. Själv har jag satt ett gammalt USB-minne som jag lagrar på. Annars går det att ladda upp direkt i molnet har jag för mig.

Som sagts tidigare, laser är enda alternativet. Det är dyra patroner till laser också men de håller mycket längre och du slipper problemet med att patronerna torkar.

Av Merlion

Om jag läst rätt i tråden så bor du i Helsingborg och vill gärna ha ett jobb där du är ute ganska mycket. Det här är ett datorforum så jag antar att du är ganska teknikintresserad. Själv har jag studerat på KY i Helsingborg, som kart- och mättekniker. Idag jobbar jag på en kommun och har ett väldigt fritt jobb, får lägga upp mina uppdrag efter eget huvud och jobbar både ute och inne. Vissa dagar kan jag vara ute hela dagen och andra vara inne hela dagen. I arbetet gör jag både kartor, inmätningar, utsättningar och arbetar både självständigt och i grupp. Väldigt varierande. Kanske kan vara ett arbete för dig? 2 års studier (1,5 år i realiteten) där 1/3 är praktik. Har en lön runt 30 000 efter 5 år i yrket.

Läs mer vad yrket innebär här:
http://yh.helsingborg.se/vara-utbildningar/kart-och-matningst...

85% i min klass hade jobb när vi tog examen, resten fick jobb den dagen (mätföretag var där och rekryterade). Är du beredd på att flytta blir det ännu lättare att få jobb.

Av Merlion

Tele2 har 100Gb om du känner dig osäker på om 60Gb räcker...

Av Merlion

Synology har ett väldigt trevligt gränssnitt i sina NAS-modeller. Det går även att installera på andra servrar/NAS. Det är populärt på HP:s mindre servrar.
T ex:
https://www.dustinhome.se/product/5010784006/proliant-microse...
+
http://xpenology.com/forum/
(synology.com)

Av Merlion
Skrivet av RAPAPPA:

Hej på er,

Har nyligen fått fiber indraget i vårt hus som är relativt gammalt, med många tjocka väggar (trä, gips, betong osv.). Fiberboxen installerades på nedervåningen, högra sidan av byggnaden. Har just nu 100/10 i hastighet som körs på en Asus RT-AC68U. Får maxhastighet på trådat och trådlöst på nedervåningen där det finns full täckning på 5 Ghz-bandet, och lite sämre på 2.4 Ghz-bandet. Upplever dock prestandan som väldigt bra oavsett hastighet.

Mitt problem är dock att det är verkligen dålig täckning på övervåningen, där når inte 5 Ghz-bandet alls och 2.4 Ghz-bandet presterar inte tillfredställande nog. har tyvärr ingen möjlighet att ändra plats på själva routern men funderar på att införskaffa en accesspunkt till övervåningen. Har kollat på Ubiquiti Unifi AP AC och den verkar riktigt bra. Ett annat problem är dock att jag inte kan dra en ethernetkabel till övervåningen och undrar nu till er kunniga om det skulle fungera bra med en homeplug? Om det hjälper så kan jag nämna att vi renoverade hela huset under 2014 och bland annat drogs alla elkablar om och nya elluttag sattes i hela huset.

Tack på förhand

Kör med homeplug. Får ut ca 100Mbit. Köp och prova och lämna tillbaka om du inte är nöjd. Men som alltid är det bättre om du kan dra kabel istället om det är möjligt.

Av Merlion

Kör med Devolo 650+ och 1200+ och ligger på 100-120Mb/s beroende på modell. Min el är ca 15 år gammal och punkten jag mätt till ligger på en annan fas. Ska testa någon gång att kolla när de sitter på samma fas. Har fått ett mycket stabilare nät än det trådlösa jag hade innan.

Av Merlion

Jag använder en Synology-NAS och är väldigt nöjd. Körde egenbyggda servrar tidigare men tröttnade på allt pill. QNAP har också väldigt trevliga modeller. Om man är sugen att pilla lite mer är ju HP:s microserver ett bra alternativ som är billigt. Att köpa ett bra RAID-kort är inte billigt...

Av Merlion

HoMM-serien
Vikings - Fields of conquest
Colin McRae-rally
Kings Bounty-serien
Warcraft I & II

Av Merlion

Heroes of might and magic 3
Kings Bounty - The legend / Armored Princess
Flatout

Enda spelen jag orkat bemöda mig att spela igenom.

Av Merlion

Ingen som nämnt Kings bounty-serien? Påminner Heroes of might and magic. Andra favoriter är Flatout, 1nsane och Torchlight

Gamla klassiker som inte bör missas är annars:

Vikings - Legends of conquest (Brian Vodnik)
Scorched Earth (Wendell Hicken)
Raptor
The incredible machine
Cannon Fodder
Worms
Rollercoaster Tycoon
Ports of Call
Battle Chess
Pinball Dreams (många utslitna tangentbord

Om jag får göra lite reklam så finns mycket godis att hitta på gog.com

Av Merlion
Skrivet av roggan83:

Fina timmar där Jag som hade hoppats på o få hitta ett men har ett tag kvar till dina timmar o levels

Ville bara fråga om när man startar ett new game + ,delar man fortfarande shared stash med de andra karaktärerna man har skapat?
Tack på förhand Mvh Roger

Inget jag testat ännu men enligt tipsen som dyker upp då och då står det att "shared stash" delas även ut till dina andra karaktärer.

Av Merlion

ORB

Sämsta köpet var helt klart Castlewood ORB, precis innan USB-hårddiskar började dyka upp. 2Gb på en skiva som det tog evigheter att ladda över filer på. Läste dock någonstans långt senare att den hade fått pris för bästa produkt under det året i någon tidning...

http://en.wikipedia.org/wiki/Castlewood_Orb_Drive

Av Merlion
Skrivet av Sisyfos:

Är det stor skillnad mellan USB 2.0 och USB 3.0?

Edit: Varför kostar DOM HÄR lika mycket då?:O

http://www.inet.se/produkt/4303924/lacie-rikiki-usb-3-0-1tb
http://www.inet.se/produkt/4304182/lacie-porsche-design-p9230...

Nu blir jag riktigt mindfuckad :S

Det har nämnts tidigare i tråden men anledningen till att de kostar lika mycket trots att den ena hårddisken har dubbelt så mycket lagringsutrymme stavas storlek. Jämför själv vad det kostar att köpa en 2,5" hårddisk jämfört med en 3,5" (utan chassi).
Billigaste 1Tb 2,5": 924kr
Billigaste 1Tb 3,5": 528kr
Källa: Prisjakt.nu

Av Merlion
Av Merlion

Köpte ett spel som jag fick hem med posten idag (HOMM6) och glad i hågen installerade jag det. Dock hade jag helt missat att man måste logga in på Ubisofts sida och skapa ett konto för att spela. Jaja, tänkte jag och försökte skapa ett konto. Kul att inse att servrarna kommer att ligga nere i flera dagar. Jag kan alltså inte ens spela offline eftersom jag inte har något konto...

Pinsamt att de inte har en redundant servar någon annanstans!

Av Merlion

Lemmings
Raptor
Vikings - Fields of conquest (Brian Vodnik)
Wolfenstein 3D
Heroes of might and magic (3:an är bäst)
Doom
Warcraft 1 och 2
Colin McRae Rally 2
Links LS
Backpacker
The Incredible Machine
Quake
Day of the Tentacle
NHL 93
1nsane
Grand Theft Auto
Ports of Call
Worms
Carmageddon
Stunts
Flatout
Pinball Fantasies
Theme Park
SimCity
Cannon Fodder
Descent
Ignition
Winter Games
Summer Games
Battle Chess
Risk

Om jag ska försöka ge mig på en lista över de jag spelat mest blir top5 så här:
1. Heroes of might and magic 3
2. Vikings - Fields of conquest
3. NHL 93
4. Flatout
5. Pinball Fantasies / The Incredible Machine

Av Merlion

Överlägset det snyggaste och trevligaste bygget jag sett på Swec, och jag har sett många!
Värt minst 7000 solar (som Bengt Fritiofsson hade sagt)

Nästa naturliga steg borde vara att bygga dina egna högtalare? Då får du ju dem precis som du vill ha dem