Inlägg

Inlägg som WoozyMusic har skrivit i forumet
Av WoozyMusic

Känns som världen blir mer och mer som i V for vendetta...

Av WoozyMusic
Skrivet av killawife:

Jag hade samma problem men har det inte längre efter att ha gjort följande grejer:

Högerklickat på Bf3.exe och klickat i "run as administrator" samt "full administrator privelegies"
gått in i Origin inställningar och under " I spelet" klickat ur rutan "Aktivera origin I spelet"

Kan ju vara värt att testa.

Kärlek till dig!!! <3 <3 <3
Efter ca. 8 timmars "Game disconnected" och efter att ha blivit skallig av alla inställningar jag ändrat och dylikt så funkar det nu.. God damn, du är min Gud för ikväll!

Tusen tack mate! Sprid ordet, för mig började det funka galant efteråt!!

Av WoozyMusic

Är det nu jag ska skriva
SYMBIAN FTW!!!! ?

Av WoozyMusic

Förmodligen inget att hänga i granen ändå ;d

Av WoozyMusic

Hur som, detta gör de bara för att få in så mycket cash som möjligt. De bor redan i lyxvillan, har redan nyaste bilarna & båtarna, men mycket vill ha mer.
Det är det samhället är uppbyggt på nu för tiden, de som inte har pengar vill ha pengar, de som har pengar vill ha ännu mer pengar.

/ WM

Av WoozyMusic
Skrivet av biorrith:

Haha, bästa! "Bästa pris på OBH Nordica 6623 Ice Cream Maker"

Hahah, enda anledningen till att jag läste igenom tråden var för att se om någon hade uppmärksammat det där!

/WM

Av WoozyMusic

[Recension] Speed Link Alterno

Tja!

Tänkte skriva en liten recension om tangentbordet Speed Link Alterno då jag inte hittat någon och anser att den förtjänar en. (Har även googlat utan att hitta något vettigt faktiskt.)

Hur det kom sig att jag köpte det var för att jag tänkte att även okända märken kan vara bra (var tänkt att jag skulle köpa ett Razer Lycosa, men då det var nästan 400:- dyrare på Media Markt än via Elgiganten och Elgiganten inte får in nya förrän den 21/6 så tänkte jag what the hell), och det har visat sig vara prisvärt. Priset för det var 449:- på Media Markt och enligt prisjakt var det endast ett ställe till som hade det, faktiskt för någon hundring billigare.

Hur som, jag kommer skriva vad jag hittills tycker om tangentbordet samt slänga upp lite bilder och en liten video jag snickrade ihop. Ni får gärna lämna kommentarer om vad ni tycker om min recension!

Tangentbordet har bakgrundsbelysning i två färger, rött och blått. På videon kommer ni se skillnaden samt vart man ändrar färgen. Tangentbordet har även en dimmer på höger sida, kommer även visa den i videon.
Det positiva med tangentbordet är att det är väldigt bekvämt, tangenterna sitter där tangenterna ska sitta och dessa är ungefär som laptop-tangenter, med andra ord störtsköna.
Motståndet i tangenterna är väldigt bekvämt och det är knappt så att det låter något när man skriver. Enda som låter lite är space-tangenten samt enter-tangenten, annars så tycker jag inte det låter så värst mycket. Typ som med en laptop.

Det finns inga makro-knappar på bordet vilket jag personligen tycker är skönt, använder aldrig sådana och tycker bara de tar onödig plats, däremot finns det två rader med knappar ovanför F-knapparna. Ena raden är för media (play, paus, spola, stop osv, den sitter till vänster), det finns även ljudknappar (höja, sänka, slå av ljudet helt).
Den andra raden är snabbstartsknappar och knappar man använder i webläsaren (Home, back, forward, favorite, searh, E-mail, den raden sitter till höger).

Det negativa med bordet är faktiskt inte särskilt mycket. Har haft problem med att få de två raderna med snabbstartsknappar och dylikt att funka då man inte får med någon programvara till tangentbordet, det är ett sk. plug-and-play. Detta tycker jag är lite tråkigt och i manualen står det inget alls om hur man aktiverar dessa via Windows, men googlar man nog mycket finner man svaren.
Det andra negativa är att det finns ett handledsstöd vilket tyvärr inte går att ta bort. Detta är lite störande men handlar mest om vana, aldrig riktigt haft något sådant förut men det går fort att vänja sig.
Enligt Media Markt är detta ett gamingtangentbord och jag tycker det funkar alldeles utmärkt in game, tycker dock att en sak fattas och det är en brytare till Windows-tangenten. Detta finns på många av logitechs tangenbord (bl.a), men tycker att de borden är så jäkla fula..
Hade det funnits på detta bord hade det varit oslagbart i mina ögon.

Annars så finns det faktiskt inte så mycket mer att klaga på, inget tangentbord är komplett för alla utan det handlar mest om smaksak, men jag tycker att detta passar utmärkt till mina händer (storlek Large enligt sjukhushandskar).

Summa summarum, det lyser väldigt bra, även i ett tänt rum, man kan som sagt ändra ljusstyrkan i LED-dioderna, utmärkt om man är trött och tycker det sticker i ögonen av ljuset. Du kan ändra mellan rött & blått, vilket också är bra då rött inte är lika störande för ögonen när man är trött, speciellt inte om man fipplar lite med dimmern samtidigt.
Motståndet i knapparna är utmärkt, känns precis som en laptop och de är utmärkta så att de är vita när man inte har någon bakgrundsbelysning på.

Över till bilderna och videon:
http://www.speedyshare.com/files/28976304/2011-06-14_20.53.11...

http://www.speedyshare.com/files/28976305/2011-06-14_20.53.27...

http://www.speedyshare.com/files/28976306/2011-06-14_20.54.08...

http://www.speedyshare.com/files/28976307/2011-06-14_20.54.23...

Well, det var väl allt såhär långt. Kommer jag på något mer kommer jag uppdatera tråden
Ni får som sagt gärna kommentera, första gången jag provar recensera för allmänheten ;p

Sedan så ber jag om ursäkt för att videon är brusig, spelar egentligen in i HD-kvalité med mobilen, måste vara pga. att rummet är mörkt.

Over n' out!
WoozyMusic

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av WoozyMusic
Skrivet av Hardware guy:

Det åter på dig som om det är onormalt stor temperaturskillnad mellan öppet och stängt chassi. Får mig att misstänka att fläkten i nätagget stannat. Du bör både kunna se eller känna luftdrag från nätaggsfläkten vid drift.

Jo, känner att det är blås i den och fläkten verkar snurra som den ska, så har ingen aning om vad som är fel med skiten..

Tack för ditt svar!

/ WM

Av WoozyMusic
Skrivet av MultiMan:

Är nätagget av tveksam kvalitet är det också det som går sönder först enligt min erfarenhet. Ofta har det då skickat ut skitig ström under flera år, eftersom de komponenter som filtrerar strömmen (kondensatorerna) sakta men säkert försämras. Det är därför man ska välja högkvalitet-agg med enbart japanska kondensatorer (NCC, Rubycon, Matsushita/Panasonic, Nichicon, Hitachi m fl) som håller mycket längre.

Effektivt vad som händer är att det skickas ut mer eller mindre mycket växelström överlagrad i likströmmen. Alla vanliga elektrolytkondensatorer avskyr växelström, börjar upphettas och förstöras. Man kan ofta se det genom att de svullnar pga den gasbildning som blir, typ en ballong. Men tyvärr inte alltid. Därför är ofta moderkort och ibland grafikkort också skadade och på väg att gå sönder.

Alltså, en 6-8 år gammal dator av tveksamt ursprung har troligen nått sin livslängd. Kan du hitta ett passande nätagg (men standarden har ändrats jämfört med då, mycket mer 12V idag och mindre övrigt) så är det inte säkert att datorn håller speciellt länge till ändå. Skriver mest allt detta för att ni ska vara medvetna om vad som kan hända.

En egenbyggd högkvalitetsdator, välkyld, med bästa sortens nätagg och bara t ex Asus-delar kan utan vidare hålla 15 år, men ingen färdigbyggd konsumentdator håller den kvaliteten på alla delar.

Slutligen, vad är det för dator exakt? Fujitsu-Siemens som exempel, är ökända för dålig kvalitet, där både moderkort och nätagg (ibland mer) går sönder.

Tack för ditt svar!

Datorn hon har är en HP Pavilion D4240 ( http://h20195.www2.hp.com/V2/GetPDF.aspx/c00540104.pdf ).
Grafikkortet har brunnit en gång tidigare (för några år sedan när hon fortfarande hade service på den via kommun), och då bytte dom till ett nytt som har funkat utmärkt hittills.

Jag har övervakat datorn under gårdagen med HWmonitor och enda skillnaden i strömkolumnerna som visas är att 12-voltarn ibland går upp till 12.47 och att 3.33-voltarn ibland går ner till 3.22 osv.
Men tempsen går inte upp i så fasligt höga grader, håller sig kring 50-70 (CPU, GPU och sensorn på moderkortet inräknat).

Så, summa summarum, en ny dator är alltså på sin plats?

Skrivet av Andyah:

fixa en ny dator åt din mor..om hon nu sitter på en så gammal lär du inte behöva köpa några värsting prylar utan det billigaste du kan hitta ungefär så kommer den vara bättre än den hon har idag.

Mjo, har tänkt fixa ihop en ny dator åt henne, har dock inte haft tid ;p Sedan blir det nog inte förrän i Juli då jag inte får min första månadslön förrän då.. Jag hoppas bara att hennes burk håller tills dess..
Men en ny dator är på G!

Tack för era svar, bägge två!

/ WM

Av WoozyMusic

Nätagget som kraschat?

Tja!

För någon dag sedan började det lukta bränd elektricitet uti helvete i morsans rum där hon har sin dator. Jag stängde av datorn, lät den svalna och plockade sedan lös alla komponenter för att se om de var brända eller luktade extra starkt. Allt förutom nätagget dubbelkollade jag (orkade inte slita ut agget oxå).

Hur som, jag blåste ur burken på damm och sådant oxå och det blev faktiskt bättre, första timmarna efteråt kände ingen av oss någon lukt men jag har nu märkt att lukten kommer lite då och då, dock inte ens i närheten av lika starkt som innan jag blåste ur chassit.

Så, det jag undrar är, tror ni att nätagget är påväg att lämna in? Det blir jävligt varmt när lådan är stängd, men direkt jag öppnar lådan och låter den stå öppen ett tag sjunker tempen ganska ordentligt.. (Har endast känt med handen).

Går det att mäta tempen på nätagget?

Det som tåls att sägas är att datorn är en Hem-PC via kommun som Morsan fick köpa på avbetalning för säkert 6-8 år sedan.

Oerhört tacksam för svar! Måste veta om jag ska beställa hem ett nytt nätagg eller inte!

/ WM

Av WoozyMusic

Okidoki, så det var minnena? Eller var det bådadera? ;o

Lugnt, bara glad om jag kan hjälpa

/ WM

Av WoozyMusic

Jag tkr att det låter som att det är minnesportarna på moderkortet faktiskt, men du får prova dig fram när du fått fram ett minne Eftersom du har kvar garantin på hela datorn så spelar det som ingen roll om det är portarna eller själva minnet eftersom du får nya grejer

Men som sagt, fixa fram ett minne och prova varje port var för sig, gör likadant som du gjort varje gång du startat datorn, du fått BSOD och den har slocknat

/ WM

Av WoozyMusic

Ah okey, inte alldeles för gammal. Då har du väl kvar garanti på minnena?

Har du ingen kompis som har nåt minne över som han kan låna ut?

/ WM

Av WoozyMusic

Tjena!

Hade ett liknande problem med min förra burk (innan jag köpte den jag har nu), ungefär exakt likadant faktiskt. Däremot så dog hela burken så jag orkade aldrig kolla upp vad felet var, när jag däremot slängde in minnena i morsans dator så visade det sig att mitt 2 gb-minne var paj, förmodligen därför jag fick felmeddelandena och blue-screenen.

Däremot så kan ju ditt problem också bero på att socklarna till minnena är trasiga eller något sånt, när är datorn inköpt och från vart?

/ WM

Av WoozyMusic

Done ^^ Blev 300 över 6k, glömde totalt chassit -.- Detta måste ju beställas om Inet ska bygga ihop datorn, lite svårt annars xD

http://www.inet.se/kundvagn/visa/301471/woozymusics-godispase...
Där har du Gick efter dina önskemål, grafkortet är väl inte riktigt top-notch, men billigare att byta grafkort i framtiden än att köpa nytt moderkort och ny prolle

Hoppas du tycker det verkar bra Tycker du nåt är överflödigt eller funderar över något, så hojta

/ W

Av WoozyMusic
Skrivet av xXMickeXx:

Skulle vara jätte trevligt
Vet om inets monterings tjänst då jag köpte min dator av dom (se signatur för delar)
BTW Intel = <3 när det gäller processorer så om det finns någon chans för en i5:a t.ex så vore det bra.
Dom gamla varianterna funkar väll hur bra som helst för det här syftet?
OS = Windows 7 OEM

Jodå, de äldre processorerna funkar nog alldeles utmärkt i din fars fall, men samtidigt så är det ju lika bra att köpa en som håller bra mycket längre för bara någon lök mer, ska kika vad jag kan slänga ihop

Av WoozyMusic

Råkade bli en hundring mer, hoppas du har överseende med det

Såhär har jag iaf plockat ihop den:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/301426/woozymusics-godispase...

Hoppas det duger

Av WoozyMusic

Inet tillhandahåller även en tjänst där de monterar allt och sådant innan de skickar iväg själva datorn, detta går dock på kring 7-800:-, om du vill kan jag slänga ihop något för kring 6 lök med den tjänsten?

Av WoozyMusic

RAM-minnena du tänkt köpa är 6x2 GB, men moderkortet rymmer bara 4 RAM-minnen?
Jag tar mig friheten att modda lite i din kundvagnd, återkommer strax med länk!

Av WoozyMusic

Med tanke på att du inte skrivit ut nåt maxpris så tippar jag bara, Inet har ju detta:
http://www.inet.se/artikel/v100007/dator-i-delar-intel-core-i...

Den bör definitivt funka många år framöver med tanke på det han tänkt göra på den.
Tycker du att den är för dyr får du gärna ge lite bättre specs och säga ett maxpris. Hur har han det med skärm och liknande?

/ W