Inlägg

Inlägg som Beam har skrivit i forumet
Av Beam

Jag kör bara 1st 560 Ti, men har samma problem ändå.. sänkte hz på skärmen då kunde jag spela lite längre innan det blev svart..

Av Beam

Jag prova sänka skärmens hz till 100 då fick jag spela lite längre innan det blev svart, sen prova jag 60hz spela yterligare några minuter, men det blir svart till slut ändå...

Av Beam

Fixa det sig med drivers till audio?

Av Beam
Skrivet av Kabelkillen:

Jag lade in alla Intel drivrutiner för SATA på XP-skivan. Detta gjorde jag innan jag ens fått mina nya Sandy Bridge delar. Då var inte Cougar Point problemet officiellt så jag körde hårddisk och DVD över den deffekta controllern (portarna SATA3G_3 och SATA3G_4). Nu har jag ju flyttat om och kör disken och DVDn via Marvell controllern. Jag ställde bara in den i IDE mode och sedan fungerade allt, utan några ominstallationer. Så när jag tänker efter kanske jag inte hade behövt lägga in några drivrutiner på skivan i huvud taget.

Antar att där är väl en skilland mellan PRO och Deluxe då. Jag bara kan välja disable or enable. Inte ide eller AHCI. Pro har nog den möjligheten då.

Av Beam

Får nog titta lite närmare på nLite låter riktigt bra. Får testa göra en ny med SP3 och SATA drivers. När du säger SATA drivers menar du AHCI drivers då?

Av Beam

MultiMan, det stod i manualen att minst SP2 behövs och det är det på XP skivan, dock kan jag nog försöka fixa en med SP3 och prova för är desperat just nu. Hörde av en annan att det inte går att installera XP på en SSD men det borde väl vara självklart? Vore konstigt om det inte gick.

Av Beam

Så nu har jag provat med bara 2gig, byt till IDE istället för AHCI.
Som du sa där Kabelkillen så prova jag i onboard devices configuration, marvel storage controller. Men där gick det bara välja enable or disable. Prova det med utan någon framgång fortfarande bluescreen.

Av Beam

Jag har redan provat byta från AHCI till IDE, gav blue screen då med. Jo tror allt installationen hämtar drivers korrekt. För jag får en massa RAID's och AHCI att välja på. I manuallen står det vilken jag ska välja och det är Intel Desktop/workstation/server express chipset SATA AHCI Controller. Om det nu är till någon hjälp. Sen finns det ju 18st andra att välja men i boken stod det "ensure that you select Intel Desktop/workstation/server express chipset SATA AHCI Controller"

Av Beam

Kan inte installera Windows XP på min nya dator!

Hej har äntligen fått min nya efterlängtade dator den består av följande.

ASUS P8P67 Deluxe, Socket-1155
Cooler Master GX 750W PSU
Corsair SSD Force Series 2,5" 60GB
Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 4GB CL8
Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX
Intel Core? i5 Quad Processor i5-2500K

Nu till problemet, jag vill ha XP installerat men det blir blue screen så fort den ska börja med själva installationen. Jag har läst i boken där det står bl.a att SATA6G_1-2 och SATA3_3-6 körs med AHCI mode.
Därför måste jag använda mig av ett USB minne med Intel PCH drivers på. Under starten av installationen ska jag trycka F6 för att installera thrid-part SCSI or RAID driver. Och sedan bota USB minnet med drivers på. Sen ska installationen funka, men jag fortsätter att få blue screen. Nu undrar jag om någon annan har haft samma problem? och hur dom gick till väga. Många undrar säker varför jag vill ha XP på en sådan ny dator. Trivs bäst med XP + att jag spelar en hel del spel och dom funkar bäst/endast i XP.

MVH Beam, PS ursäktar även om jag har postat på fel ställe i forumet. DS