Inlägg

Inlägg som fresta09 har skrivit i forumet
Av fresta09

jag har också en h1, beställde en med den silvriga kanten men fick en som var helsvart och var version h1 med fw 8.0. någon som vet skillnaden mellan den silvriga och den helsvarta? verkar inte gå att uppdatera fw på h1 heller. har försökt få tag på dlink men det är ett hopplöst fall.
Det jag vet skiljer sig är väl storleken?

Av fresta09

vad tror ni om att köpa en Linksys E1000 Wireless-n, eller är det då bättre att köpa en d-link dir-615 och slänga in dd-wrt på den?

Av fresta09

jag har också tittat på lite olika routrar och kommit fram till att jag ska ha någon av dessa, men vilken är bäst?

http://cdon.se/hemelektronik/tp-link_300mbps_wireless_n_route...

D-Link DIR-655

Netgear WNR3500L

D-Link DIR-615

ska kunna göra det mest alldagliga, det ska vara en stabil router. ska kunna tanka grejer och kunna vara uppkopplad med dator, mobil ´, ps3 och dylikt.

känns som D.link DIR-655 är den bästa? sitter på en 10/10 lina som går över stadsnätet

Av fresta09
Skrivet av jika:

Jag köpte en D-link Dir 300 på dustin när dom sålde den för 99kr... Slängde in dd-wrt och använder den nu i 150mbit (n).
Jag har varken haft problem eller behövt starta om den sedan jag köpte den för ca 3 månader sedan (bytte programvara direkt).

För 99kr förtjänar den 12/10 poäng (med dd-wrt iaf). Sanslöst bra router för dom pengarna. Verkar som att dustin har kvar erbjudandet men att dom inte har den i lager.

okej ga som är lite ny på denna punkten hänger inte riktigt med på vad dd-wrt är för något? försökte läsa mig till det här http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/DD-WRT_Manual_(SE) men förstod inte riktigt vad det betydde.

Av fresta09

vilken router ska jag välja mellan dessa två?

Hej

Jag behöver en billig router som ändå håller måttet, sitter på en 10/10 lina över stadsnätet. Det jag använder min dator till är att surfa och dylikt spelar inte över internet dock har jag ett ps3 som jag spelar över internet på. jag sitter även med min iphone på wlan när det finns möjlighet. jag har hittat två olika modeller som kostar 99kr vadera,

NETGEAR WGR612 WIRELESS-G ROUTER

D-LINK DIR-300 WIRELESS G ROUTER

dessa två väljer jag mellan, jag har bra erfarenhet av d-link, lättat att ha och göra med och dylikt.

men vilken är den som skulle passa mig bäst?

tack för era svar

MVH
Fredrik

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av fresta09

går inte det heller

Av fresta09

nej jag angav inget lösenord. det kommer inte fram någon bild eller någonting ändå. skrev att datorn skulle heta användare men det går ändå inte. står bara användarnamn och lösenord. så det är windows som har hand om det?

Av fresta09

kaos efter ominstallation

jag har installerat om min dator, nu har jag problem. Jag kommer till en inloggningssida vad jag en skriver in fungerar inte inloggningen. står användarnamn och lösenord men frågan är hur jag skall göra? datorn går inte använda nu. det måst finnas något adminkonto eller något som hp har som jag kan logga in med?

Av fresta09
Skrivet av thomas67lundberg:

MBP: Bakgrundsbelyst tangentbord. Grymt skönt. Unibody i alu. SD-kortläsare. intelkrets för grafik.
MB: Samma grymma trackpad som MBP. Unibody i plast. Inte nåt bakgrundsbelyst tangentbord. Ingen kortläsare. nividiakretas för grafik.

Vet inte hur grafikkretsarna förhåller sig till varandra, men plastbooken är inte alls sådär vanvettigt dålig som en del vill få den till, min sambo har en och jag är förvånad över hur bra den är - men MBP är bättre. Till det du beskriver fungerar en plastbook alldeles utmärkt. MBP har förmodligen bättre andrahandsvärde, kan vara värt att ta med i beräkningen. MBPn blir varm om man stressar den lite, men inte vanvettigt varm. Rätt mysig såhär på vintern, faktiskt.

flera av mina bekanta har en "vanlig" macbook och de fungerar bra. men med tanke på att det kommit en ny mbp var jag lite intresserad av vad ni tyckte. men iaf, hur menar du med att stressa den? för på vissa forum står det att fläkten går på högvarv då man exempel ser en film. har en hp just nu som fläkten låter katastrofalt mycket på och den är ett år. hade tänkt köpa en mac bara för att slippa detta problem för ingen av mina bekantas vita mb låter någonting. så då är jag lite fundersam på den nya mbp för om fläkten drar igång på högvarv för minsta lilla vill jag inte ha den

Av fresta09
Skrivet av Jckssn:

Vad är det egentligen du inte förstår?
Jag borde egentligen inte spåra ut mer ut den här diskutionen men troll som dig bör tillrättavisas.

Återigen, vad har du tillfört diskutionen?
Ingenting.
Trådstartaren frågade inte vad du tycker, han ställde en specifik fråga om vilken dator som är ett bättre köp.

Sen är det en helhetslösning, du får inte en dator med prestanda/byggkvalité/finish för 4000kr (som du nu ändrade till 6000kr)

Men okey, du får nu en chans att faktiskt tillföra den här diskutionen något. Visa mig den dator då som har ;

7 timmars batteritid
Sandy bridge i5
4gb ram
13"

Dessutom med gedigen kvalité och inte någon plastraket.
Detta för dina 6000kr.
Låta ett företag bygga datorn?
Vi pratar bärbara här.
Släpp sargen och kom in i matchen.

hehe jag gillar din kommentar. det är helt korrekt, jag vill veta om valet mellan mac inte någon vanlig windowsdator.

Av fresta09

och varför skall jag köpa den vita?

Av fresta09

men hur är det med fläktproblemet, är det tänkt bli löst snart eller det kanske inte anses vara ett problem?

Av fresta09

men ja jag köper aldrig i hela mitt liv en dator med windows. men iaf har fått information om att den nya mbp lätt blir för varm, är detta något som stämmer eller är denna info helt fel?

Av fresta09
Skrivet av Brynolf:

Hur man kan köpa en dator för 11000:- när man ska använda den till att surfa och skriva arbeten på är för mig en stor fråga?

De användningsområde du nämner är sådant som inte kräver särskilt mycket av en dator. Hade förstått det mer om du skulle köra renderingar i Catia eller dylikt.

jadu, det är för jag vill ha en mac. men vad menar du hade räckt?

Av fresta09
Skrivet av Pletron:

Du får gärna köpa min förra MBP med samma config som Macbook'en har och billigare dessutom Skriv PM isf!

nej tack, skall köpa en ny.

Av fresta09

ja jag är själv inne på mbp men sen är frågan hur mycket använder man thunderbolt för tillfället?

funderar även på hur det fungerar när lion släpps, då är det inte gratis att uppdaterar utan det är något man får köpa?

Av fresta09

köpa en macbook eller macbook pro

står inför ett svårt val, skall jag köpa en vanlig macbook som idag kostar 9495kr eller skall jag köpa en macbook pro som kostar 10995kr. förstår att mbp är bättre men vissa säger att de bytt till ett sämre grafikkort och på så sätt fått en sämre upplösning?

datorn skall användas till basicstuff dvs. sitta på internet, lyssna på musik exempel spotify, tanka grejer och ja självklart skriva arbeten. inga spel skall spelas eller dylikt. vill sitta lite i traktor också.

vilken är mest lämplig? jag tänker mer på att mbp har lite nya finesser som mb inte har som tex thunderbolt. och det lär väl komma en ny mb snart eller dröjer det ett tag till?

Av fresta09

ja jag skall se hur det går, tack för tipset.

Av fresta09
Skrivet av henry4dace:

ta budet på tre och två och fortfarande tyst för mig själv, skratta hela vägen till banken.

haha det var skönt sagt. Jag får lägga ut den för sådär 3600. eller skall jag lägga den för 4000kr så folk kan pruta lite?

Av fresta09

3000kr alltså, du tror inte på mer? jag vet att datorer sjunker mycket men ändå 4000kr på ett år, det är väl lite väl mycket?